Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı
Bilmişlik taslayan arkadaşlar, bizler kına yakmıyoruz kıçımıza araçlar bağlandığı zaman..
Bizim, yani bilgiçlik taslayan arkadaşların bilgiçlik taslamayanlardan tek farkı; kanunun ne olduğunu, ne anlama geldiğini bilmemiz ve yazılı kanunlar doğrultusunda yorum yapmamız.. Kanunun değişmesi gerekli mi? Evet gerekli.. Ama bunun yolu, yordamı "la beni çevirion o ferroyu niye çevirmion; bana ceza yazıon ama harley motorlar daha ses çıkarıyor git onlara yaz önce" demek değil..
Yoksa biz de seviyoruz jant takmayı, film takmayı.. Seviyoruz ve takıyoruz, kullanıyoruz. Lâkin bu, kanunları çiğnediğimiz ve suç işlediğimiz gerçeğini değiştirmiyor.
Sorduğun soruya gelince;
Biz olayın "ceza yazan tarafı" değiliz.. Senin TUV onaylı Coiline ceza gelirse göbek atmıyoruz ki "sıkıysa buna da cevap verin bakalım" şeklinde yorum yazıyorsun... TUV, bahsi geçen malın bahsi geçen alçaltma - yükseltme eylemini yapabileceğine karar vermiş.. Yolda mı, pistte mi, otoparkta mı, evinin salonunda mı kullanacağın ve bunu kullanırken suç işleyip işlemeyeceğin TÜV'ün görevi değil.
Sap ile saman'ı ayırmadığınız sürece bu ucu boş tartışmalar ebediyen sürer; sürüyor da zaten.. 2004'te de "satmak serbest takmak yasak" diyenler vardı, 10 sene geçti hala var.. Bu kafayla 10 sene sonra da burada aynı satırlar yazılır, yazılacak..
En komiği de.. Bunu senin nezdinde herkese söylüyorum;
Madem ellerinizde belgeleriniz var, haklı olduğunuzu iddia ediyorsunuz.. Mahkeme orda, gidin itiraz edin cezaları iptal ettirin.. Herkes arkanızdan dua etsin, efsane olun bu camiada.. Çağ kapatıp çağ açın.. Neden yapmıyorsunuz haklıysanız, belgesel dayanağınız varsa?