gumruk musavirligi konusunda merak ettigini elimden geldince cevaplayabilirim.Babamin a belgesi var bende 3-4 senedir yazlari trakya serbest bolgesinde gumruk musavirliginde calisiyorum cok zor bir is degil onemli olan a karnesini almak
Printable View
gumruk musavirligi konusunda merak ettigini elimden geldince cevaplayabilirim.Babamin a belgesi var bende 3-4 senedir yazlari trakya serbest bolgesinde gumruk musavirliginde calisiyorum cok zor bir is degil onemli olan a karnesini almak
ikstisat ve işletme ile aynı işlerde çalışacaksın ancak onlardan biraz daha zor derslerin olucak. bende şuan işletme son sınıf okuyorum tavsiye ederim tek handikapı çok sayıda mezun olması.
kardeşim bende akdeniz eko 1. sınıf okuyorum.
dersler zor ama abartıldığa kadar zor diğil hiç kitap açmassan kalırsın tabi.. biraz gayret etsen 4 senede bitmicek bölüm diğil ..bide sürekli zor diyolarda neye göre zor ? işletmeye göre tabiki zor ama kuzenim endüstrı muhendisliği okuyo onun yanında ekonometri çok daha kolay. ha şuda var bu zorluk kavramı üniden üniye çok değişkenlik gösteriyo.. iş imkanları konusunda ise kendini geliştirmen lazım o konuda bi şey diyemem.
ben bölümümden ne menunum nede şikayetciyim.işin doğrusu sınava çalışıp kamu yönetimine geçmeyi düşünüyorum.çünkü matemetiği pek sevmiyorum.puanım ona yettiği için eko yu seçtim.geçemessemde devam ederim. matemetiği seviyosan yaparım diyosan yaz. hayırlısı olsun şimdiden.
ben ilk 2 sene saldım cafe cafe gezdim sonra 8 senede zor bela bitirebildim ekonometriyi.
matematigin cok kuvvetli degilse kopya cekmeden bitirmen imkansız.
Marmara Ekonometri mezunuyum. Forumlarda sorguladığına göre Ekonometrinin diğer İİBF bölümlerinden farkını net olarak bilmiyorsun derim. Puanı işletmeye, iktisata göre düşük diye tercih etmeni asla tavsiye etmem.
Ekonometride öğreneceğin ekstra şeyleri kullanacağın bir meslek tercih etmeyeceksen asla ve alsa bulaşma derim. Boşuna vaktini kaybeder, sinirini bozarsın.
Herkese teşekkür ediyorum, tekrar hazırlanma kararı aldım. Vaktinizi ayırdığınız için çok sağolun. Tekrar teşekkürler hepinize. :)
hayirlisi olsun kardesim
En doğru kararı vermişsin bence, sırf puanı yüzünden tercih yapma.
Daha çok gençsin biraz daha çalış derim. Emin ol üniversite giriş sınavı örgün öğretim derslerden daha kolay, sadece stresi adamı yıpratıyor.
İİBF den bir bölüm okuyacaksan adı geçen bir üniversitenin ingilizce kısmına gir derim.
Okuldayken zorla da olsa öğrenirsin sonradan birşeyler yapmak zor.
Kaldı ki iibf den çıkıp düz mezun olduğunda çevrende kalburüstü insanlar yoksa piyasada normal ofis elemanı olarak iş yaparsın, tecrübesiz adama kimse iş vermek istemez veren de çok düşük ücretle çalıştırır.
O yüzden önündeki 1 sene kalan ömrünün seyrini belirleyecek, sık dişini iyi bir yere gir, okul bi şekilde bitiyor. Ve mutlaka öğrenci değişim programlarıyla yurt dışına git. Hakkında hayırlısı olsun şimdiden, başarılar.