User Tag List

Sayfa 3/9 İlkİlk 12345 ... SonSon
154 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Modifiye Suç Değildir İmza Kampanyası

Setre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle başvuracağım kurumlar şu şekilde ;

Trafik tescil kurumu, "Ruhsata Modifiye Parça İşlemiyorlar TSE ye gidin diyorlar"

Daha önce TSE ile görüştük kendileri ile ilgili olmadığına dair kağıt alacağım.

Trafik tescil ile tekrar görüşeceğim kağıt ile ve gerekli yerlere göndermelerini isteyeceğim.

Daha sonra Faturalı vergisi ödenmiş parçalar ile ilgili servisler ile görüşeceğim. Mazda TR ile görüştüm herhangi bir yetkili servisten onay alırsam bu parçaları Orjinal Aksesuar olarak sayabileceklerini belirttiler.

Emniyet Genel Müdürlük ten görüşme talep edip derdimizi anlatmaya çalışacağım.

Sonuç olarak en iyi ihtimalle, engel teşkil etmeyecek dış aksam, ve DB sınırını geçmeyecek egzoz vs. gibi şeyler için belki onay alabiliriz.

Bu kampanyada ki amaç insanlar yarışsın, aracını bağırttırsın insanları rahatsız etsin değil , tam olarak bir orta yol bulmak aslında.

Belki bu kampanya sonunda hiçbirşey olmayacak, ama en azından şunu göstermiş olacağız arkadaşlar ... Nasıl birlik olunduğunu ve yasal yollarla hakkımızı arayıp bize hak verilmediğini ... Ondan sonra zaten istediklerini desinler biz hakkımızı aradık diyeceğiz.
    Risksiz bir Sürüş düşünemiyorum, her pilot kendini geliştirmeli, her pilotun kendi limitleri var benim ki diğerlerinin biraz üstünde !
    A.Senna

http://instagram.com/emresetre

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Setre,

Umarım yanılırım ama açıkçası pek umutlu değilim ben bu yolun işe yarayacağına. Öncelikle EGM neden orta yol bulmak istesin? Neden iyi - kötü ayrımını yaparak extra efor sarfetsin? Şu an hepsini aynı torbaya koyuyor, aynı torbaya koyduğu için de minimum efor ile bol bol gelir elde ediyorlar... Senin talebin hem extra efor hem de gelir kaybı demektir ki bunu kabul etmeleri için karşılığında bir şey vermek gerek adamlara..

Her şey bir yana, EGM'nin bu konuda karar alıp insiyatif kullanabileceğini de zannetmiyorum. Neticede onlar da yazılı kanun ve kuralları uygulamak mecburiyetinde olan bir kurum. Uygulamadıklarında, görevlerini yapmadıklarından başları ağrır. Başvurunun tabir-i caiz ise emri uygulayana değil emri verene yapılması daha işlevsel. Bir şekilde meramı milletvekillerine anlatıp, kanunu değiştirtmediğimiz sürece yol almamız çok çok zor. Yasaya DB sınırı, proje çizimi gibi maddeler eklenmeli, bunun yolu da EGM değil meclis.. Meclistekilere ulaşıp derdimizi anlatmak, anlattıktan sonra kabul ettirmek ise mucize..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Setre,

Umarım yanılırım ama açıkçası pek umutlu değilim ben bu yolun işe yarayacağına. Öncelikle EGM neden orta yol bulmak istesin? Neden iyi - kötü ayrımını yaparak extra efor sarfetsin? Şu an hepsini aynı torbaya koyuyor, aynı torbaya koyduğu için de minimum efor ile bol bol gelir elde ediyorlar... Senin talebin hem extra efor hem de gelir kaybı demektir ki bunu kabul etmeleri için karşılığında bir şey vermek gerek adamlara..

Her şey bir yana, EGM'nin bu konuda karar alıp insiyatif kullanabileceğini de zannetmiyorum. Neticede onlar da yazılı kanun ve kuralları uygulamak mecburiyetinde olan bir kurum. Uygulamadıklarında, görevlerini yapmadıklarından başları ağrır. Başvurunun tabir-i caiz ise emri uygulayana değil emri verene yapılması daha işlevsel. Bir şekilde meramı milletvekillerine anlatıp, kanunu değiştirtmediğimiz sürece yol almamız çok çok zor. Yasaya DB sınırı, proje çizimi gibi maddeler eklenmeli, bunun yolu da EGM değil meclis.. Meclistekilere ulaşıp derdimizi anlatmak, anlattıktan sonra kabul ettirmek ise mucize..
    Avukat arkadaşlarımla görüştüğüme göre devlet bize bir yol göstermek zorunda ... Örneğin proje çizimi diyorlar hani ? Ben bunun araştırmasını da yaptım MODİFİYE deyince çizim yapmıyorlar. Bu sebepten öğrendiğim bilgiye göre bize bir yol göstermek zorundalar.

Zaten işlerine gelirse açıkçası ya ortayol bulurlar yada kendileri çekerler derdini yani ... 2 ceza yazdılar araba bağladılar diye kimse bu sevdadan vazgeçmeyecek.
    Risksiz bir Sürüş düşünemiyorum, her pilot kendini geliştirmeli, her pilotun kendi limitleri var benim ki diğerlerinin biraz üstünde !
    A.Senna

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Setre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten işlerine gelirse açıkçası ya ortayol bulurlar yada kendileri çekerler derdini yani ... 2 ceza yazdılar araba bağladılar diye kimse bu sevdadan vazgeçmeyecek.
    onlarıda az cok tanıyosak bu haberler basının abartması değilse , onlarda 2 kişi arabasını yaktı 100 kişi sokağa cıktı 1milyon imza toplandı diye bu cezalardan vazgeçicek değillerdir.

inşallah çözersin simdiden başarı ve sabırlar diliyorum
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Ko®ay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imzalandı...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Proje konusu çözülse şahane olur aslında..

Parasını, pulunu, harcını yatırarak ( aslında bu devletin de hoşuna gidebilir, yeni bir gelir kapısı ) belirli değerler çerçevesinde çizim yapılır; akabinde ruhsata işlenir.

HONDAHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Setre,
    Meclistekilere ulaşıp derdimizi anlatmak, anlattıktan sonra kabul ettirmek ise mucize..
    Ne kadar acı bir söz değil mi ? Sanki Marstakilerin vekili onlar !

Ben de tam; birilerinin millet vekili tanıdığı falan yokmu diyecektim. Bu imzalar o tanıdık kanalı ile meclise giderse işte o zaman belki bir orta yol bulunur.
    Basık mı ; Bir ölçü belirlenir, alır memur eline metreyi, ölçer, ya salar, ya tutar.
    Egzoz mu; Bir ölçü belirlenir, alır memur eline db ölçüm cihazını, ölçer, gönderir.

Atla deve değil aslında ama @Evrenoz 'un da dediği gibi, kim uğraşacak ? Bağla gitsin.

Konuda da imzamı dün vermiştim, ben umutluyum. Yeter ki m.vekili ya da muhabir tanıdığı olan biri asılsın bu işe.

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Umarım karşı imza açılmaz
    O zaman vay halimize olur...
    Hepimizin Anneleri başta olmak üzere, amcalar, teyzeler dahi girip imzalarlar suçtur diye...

Ortamı sakinleştirin Arkadaşlar,
    karşı atak yaparak elimize birşey geçmez.
    Örneğin bu haftasonu çıkmayın, ben öyle yapacağım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HONDAHAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne kadar acı bir söz değil mi ? Sanki Marstakilerin vekili onlar !

Ben de tam; birilerinin millet vekili tanıdığı falan yokmu diyecektim. Bu imzalar o tanıdık kanalı ile meclise giderse işte o zaman belki bir orta yol bulunur.
    Basık mı ; Bir ölçü belirlenir, alır memur eline metreyi, ölçer, ya salar, ya tutar.
    Egzoz mu; Bir ölçü belirlenir, alır memur eline db ölçüm cihazını, ölçer, gönderir.

Atla deve değil aslında ama @Evrenoz 'un da dediği gibi, kim uğraşacak ? Bağla gitsin.

Konuda da imzamı dün vermiştim, ben umutluyum. Yeter ki m.vekili ya da muhabir tanıdığı olan biri asılsın bu işe.
    Aslında kanun belli... Yere basık diye bir araca ceza yazamazlar. Örneğin Mazda EIBACH yay satıyor RX8 için yani ... Polisin buna hakkı yok.

Egzoz için zaten DB sınırı var. EGZOZ var diyip bağlamaması lazım. Önce aletini edavatını alıp aynı alkol gibi bakması lazım bakalım geçiyormu DB sınırını.

Ama nerde bizde adalet ... Bakalım belki bir farkındalık yaratabiliriz. Gerçekten haber kanalı tanıdığı büyük yerlerde tanıdığı olan varsa çok ile yarar ... Giyeriz takım elbisemizi gider görüşürüz...

En azından bizimde normal birer vatandaş it kopuk olmadığımızı görmüş olurlar.
    A.Senna

hkkcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imzayı çaktım.ama geniş düşününce bir sonuca varacağını sanmıyorum,neden mi dersekte gezi olaylarında dünya kadar imzalar atıldı,olaylar yaşandı herkez biliyordur ama sonuç ne oldu ? yine hükümetin dediği oldu. hükümet kasasını dolduruyorsa ne yapsak geri çeviremeyiz gibi geliyor bana ama inşallah bir sonuca ulaşır...
    Hakkı Can Eryüzlü...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Aslında kanun belli... Yere basık diye bir araca ceza yazamazlar. Örneğin Mazda EIBACH yay satıyor RX8 için yani ... Polisin buna hakkı yok.

Egzoz için zaten DB sınırı var. EGZOZ var diyip bağlamaması lazım. Önce aletini edavatını alıp aynı alkol gibi bakması lazım bakalım geçiyormu DB sınırını.

Ama nerde bizde adalet ... Bakalım belki bir farkındalık yaratabiliriz. Gerçekten haber kanalı tanıdığı büyük yerlerde tanıdığı olan varsa çok ile yarar ... Giyeriz takım elbisemizi gider görüşürüz...

En azından bizimde normal birer vatandaş it kopuk olmadığımızı görmüş olurlar.
    Öncelikle neyin yasa kapsamında suç, neyin suç olmadığını bilelim. Yapacağın şeyin sonuna kadar destekçisiyim lâkin adamların karşısına "yere basık diye ceza yazamazlar, db sınırı var egzoz diye bağlayamazlar" dersen baştan kaybederiz.

2918 S.lı Karayolları Trafik Kanunu MADDE 32 diyor ki;

MADDE 32 – (Değişik:RG-18/7/2008-26940) (4)

Tescil belgesi, aracın teknik özelliklerini, kayıtlı olduğu trafik tescil kuruluşunu ve sahibine ilişkin bilgileri ihtiva eden ve trafik tescil şube veya büroları tarafından düzenlenen belgedir.

Aracın başkasına satışı veya devri, hurdaya çıkarılması, üzerinde teknik değişiklik yapılması ve kullanım amacının değişmesi hallerinde aşağıdaki hükümler saklı kalmak üzere tescil belgesi geçersiz sayılır.

a) Üzerinde renk ve teknik değişiklik yapılan veya kullanım amacı değiştirilen araçlara ait tescil belgeleri, sahiplerinin gerekli uygunluğu sağlamaları bakımından Karayolları Trafik Kanununun 32 nci maddesinin birinci fıkrası gereğince 30 gün süre ile geçerliliğini korur.

b) Hurdaya çıkarılan araçların "hurdaya çıkarılmıştır" şerhi konularak sahiplerine verilen tescil belgeleri, araçların hurda olarak satışlarında sahiplik belgesi olarak kullanılır.
    Bold olan kısımdaki teknik değişiklik ibaresi yay takılmasının da egsoz takılmasının da yasak olmasının bağlayıcısıdır. Yay taktığında arabanın yürür aksamında, egsoz taktığında arabanın motor aksamında teknik bir değişiklik yapmış olursun ve bu kanuna göre yasaktır.

Mazda servisinin eibach yay satmasına gelirsek, Mazda firması eibach yay'a onay verirse buna kanun bir şey diyemez. Ferrari'de brembo fren sistemi kullanılabilir, fabrika çıkışı ya da opsiyonda varsa legaldir lakin aynı bremboyu civic'e koyarsan illegaldir.

Dolayısıyla yasayı bilerek birşeyler yapmakta fayda var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle neyin yasa kapsamında suç, neyin suç olmadığını bilelim. Yapacağın şeyin sonuna kadar destekçisiyim lâkin adamların karşısına "yere basık diye ceza yazamazlar, db sınırı var egzoz diye bağlayamazlar" dersen baştan kaybederiz.

Bold olan kısımdaki teknik değişiklik ibaresi yay takılmasının da egsoz takılmasının da yasak olmasının bağlayıcısıdır. Yay taktığında arabanın yürür aksamında, egsoz taktığında arabanın motor aksamında teknik bir değişiklik yapmış olursun ve bu kanuna göre yasaktır.

Mazda servisinin eibach yay satmasına gelirsek, Mazda firması eibach yay'a onay verirse buna kanun bir şey diyemez. Ferrari'de brembo fren sistemi kullanılabilir, fabrika çıkışı ya da opsiyonda varsa legaldir lakin aynı bremboyu civic'e koyarsan illegaldir.

Dolayısıyla yasayı bilerek birşeyler yapmakta fayda var.
    Mazda servisinde satılmasında ki kastım şu, servis eibach yay sattığı zaman bunu ruhsata işletmiyor ancak servisten aldığın parça için araç bağlanabiliyor.

Amaçlarımdan biride bu tarz servislere bu parçaları onaylatıp aksesuar saydırmak. Deneyeceğim yöntemlerden biri bu.
    A.Senna

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaptigimiz is legal degil polis cevirdigibde ikilemiyorum bile eksoz yasak kardesim iste satisi serbest gumrugubodeniyo vergisi veriliyo takan usta fatura kesiyo hersey legal deniliyo da kardesim o eksozlar yurda sokakta gazlanivak ibaresi ile ithal edilemiyi kutularinda yol icin uygun degildir sadece parkur pist vs gibi yerlerde kullanilir yaziyo

Polis geliyo onde plakan yok arabada biraz gurultulu calisiyo diyo eksozdan artik yirtiyotum oem giruntuye dondum hacimden ses nirmal diyebiliyolar ama plka yok ne yapicaz dediklerinde memur bey goreviniz diyorum sucluyum soyliycek birsey yok diyorum kimsi guluyo evraklari veriyo kimisi yaziyo yazanada sovmuyorum adam isini yapiyo sadece adam isini yapiyo diye strese girmeye gerek yok

Imza atmiyorum bircok apacinin onunu de acmak istemiyorum hala her yere araba cevirip video atiyolar modifiye suc degil yasam tarziymis , sen gupegunduz trafigin icinde araba cevir eksiz bagarttir kontrolu kaybet bi yere gir modifiye yasam tarziymis sokarlar oyle tarza arkadaslar kimse kusura bakmasin yaptigimiz hic bise legal degil roll yaomak arac modlamak ha ben yaptim azalttim eskisi kadar yapmiyorum ama suc kardesim iste bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Mazda servisinde satılmasında ki kastım şu, servis eibach yay sattığı zaman bunu ruhsata işletmiyor ancak servisten aldığın parça için araç bağlanabiliyor.

Amaçlarımdan biride bu tarz servislere bu parçaları onaylatıp aksesuar saydırmak. Deneyeceğim yöntemlerden biri bu.
    O noktada muhtemelen servis değil marka onaylı bir yazı ile yazılan ceza iptal edilebilir, bu sebeple bir önceki mesajımda "firma onaylı" yazmıştım. Servis, tıpkı bir modifiye dükkanı gibi yay, xenon vs satabilir. Markanın "benim onaylamadığım, aksesuar kataloğuna almadığım malı satamazsın" gibi bir yaptırımı yoksa elbette. Örnek olarak; Mugen body kit sorun yaşatmaz iken ( marka onaylı olduğundan ) crazy cars body kit bağlanma sebebi şu anda

Bu durumda servisin yay satması ile herhangi bir modifiye firmasının yay satması arasında fark kalmaz... Ama başta da dediğim gibi marka onaylı bir yazıyı markanın kendisinden ya da servisinden alma imkanı olursa en azından bu bir yol açabilir bizlere. Servis canının istediği her şeyi ( markanın baskısı / yaptırımı yok ise ) satabilir neticede; Yay'dan tut çakar lambaya kadar, bu sebeple servise odaklanmak yanlış olur. Mutlaka ve mutlaka servise değil markaya odaklanmak gerekir.. Keza büyük olasılıkla adli makamlar da markanın bildirgesini muhattap alacaktır. Elbette bir sonraki aşama da tüm markalardan bu uygunluğu almak olur..

Ha şu da var; marka ( servis değil, marka ) testlerini kendi yapmadığı bir ürüne ne derece onay verir o da ayrı bir muamma

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    PLAKANIALDIM!com Trafik Şikayet, Trafik İhbar, Plaka Şikayet, Plaka İhbar

insanlar bu yanlama sıfır çizme apaçiliğinden bıkmış durumda
    şahini olanda caddede yanlıyor s2000i olanda
    bu da modifiyecilere serseri gözüyle bakılmasına sebep oluyor
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde su geyik var devletin isi kalmadi bizle ugrasiyo polisler vs vs la olum seninle trafik ugrasicak adamin gorevi bu terorle mucadele mi ilgilensin narkotik mi ilgilensin aptal bi edebiyat var biz vatan haini miyiz terorist miyiz la olum suc isliyosun yok otesi iste biseyleri yapiyosan biseyleri goze alicaksin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz elimizden geleni yapalım, sonuç çıkmazsada vicdanımız rahat olur en azından.

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Arenimo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birde su geyik var devletin isi kalmadi bizle ugrasiyo polisler vs vs la olum seninle trafik ugrasicak adamin gorevi bu terorle mucadele mi ilgilensin narkotik mi ilgilensin aptal bi edebiyat var biz vatan haini miyiz terorist miyiz la olum suc isliyosun yok otesi iste biseyleri yapiyosan biseyleri goze alicaksin
    Valla abi çok güzel yazmışsın

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla ben az önce imza attım ve bu konuyla ilgili geniş çevresi olan arkadaşlara paylaştım baya imza toplanır inşallah
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)