Tabiki yaptirim olmali, ama bence suç araba üreticilerinde. İsterlerse bu isi tamamen kesemeseler bile en azindan 5tl verip düşürülmeyecek hale getirebilirler.
Printable View
Kesinlikle, ilk arabamı forumdan birinin arkadaşının abisi aldı yolda gördü direk satmamı istedi sattım(2001 Honda Accord)
ikincisini forumdan imhotep Özgür abi aldı, Xor ( koray abi), daywalker da beraberdi buyurun yazsınlar yorumlarını.. ( 2004 Ibiza TDI)
Ben bu iki kişiyi de sık sık aradım sordum abi var mı sıkıntı hepsi de yok sağol çok iyi bakmışsın vs. cevaplar aldım..
3. arabam da Adana'dan arkadaşımdan aldım.. 106GTI, görenler yorumlarını söyler.. Demek ki temiz ve dürüst satıcı oluyormuş Adana'da..
Bu ilan yayinda degildir.
km düşürenin Allah bin belasını versin
Yiğidolar, sıfır km VW alıp da arabanın heryerini A'dan Z'ye bilir, çoğu bakım, detailing vs kendin yapar da arabanı karış karış tanırsan pedalından da, direksiyonundan da ne kadar aşınmış olduğunu anlarsın. Pedaldan, direksiyondan km bilgisi tahmin ediyormuşum gibi bana müneccim ithamında bulunmayıp da, 200 bin kmdeki arabanın direksiyonunun-pedalının ne kadar yıpranmış-aşınmış olabileceğini kavramaya çalışırsanız kafanızdaki sorulara cevap bulursunuz.
Bir de sizin kullandığınız üslupla size konuşulmasını istemiyorsanız "cevap gönder" butonuna tıklamadan önce iyice düşünün lütfen.
resmi bir kurum olacak aslında, vizeden vizeye km. düşürme riskinin önüne geçmek için örneğin 2-3 ayda bir gidip km. verisini teyit ettireceksin, bu işlem için de para verilmeyecek tabiki, tüv sistemine girecek, mesaj attın mı da tak diye gelecek... falan filan çok mu fantastik oldu? :)
bu mesaj gelme olayı bazen oluyor bazen olmuyor, bir de vize 2 yılda bir, o sürede ne 100 binler devrilir, geri çekilir..
herşey biryana şerefsizlik ciğerimize işlemiş.
Son duyduğum olay: Adam 100k km yapıyor senede. Sıfır aldığı arabaya 1 sene dışarıda bakım yaptırıp biniyor. Sonra km 10bine çekiyor servise bakıma sokuyor senesi gelince garantiden çıkmasın diye. Hem de servis kayıtlarına işletmiş oluyor. Muayene zaten kolay 2 senede bir çektirip götürüyolar da artık servise de güven kalmadı. 3-4 aya bir kontrol var deseler bu adamlar km düşürme makinasıyla gezerler arabada.
Garantiyi umursamayanlar ise aracı basit bi şeyden servise götürüyor. Mesela araç 2. Senesi, km 200 bin olmuş 50 bine çekiyor serviste yağı değiştiriyor. Servise soruyosun araba 2 ayönce 50 binde servise gelmiş.
Cuma günü bir 320d aldım mail satıştan sonra geldi 314binde borusan avcılarda ön logo değişmiş :) Güncel km 165bin :) Satış iptal oldu geri verdim