User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
65 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Öğrenciye arabanın aylık maliyeti

bayramoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı srknkr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hevesin kırılmasın, İnşallah daha sonra daha güzel bir araç alırsın
    artık ne yapalım abi bizimkilere yük olmak istemiyorum sonra ben buna bakamıyorum masraflarını karşılayamıyorum diye ertelicez mecbur

edit: inşallah bu arada hepiniz çok sağolun

TolgaCtk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardesim ben de senin gibi ögrenciyim ve cidden cok kafami agrittim basta hesaplamaktan. Aracim az yakiyordu ama bu sefer daha cok geziyordun. Durup dururken masraf cikiyordu 20-50-100 derken bir bakmissin bir 300 liraya diger ay ise 700 liraya mal olabiliyordu. Sattim kurtuldum ha cok ihtiyacim olursa pederin arabasini aliyorum. Kaldigin sehirin büyüklügünü bilmem ama benim kaldigim yerde pek de ihtiyac olmuyor, tamamen keyfi yani

ham - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde lise son ve üniversitedeki ilk yılım süresince 307 im vardı. araba olduktan sonra masrafı bi şekilde karşılanır bi sıkıntı çıkarırsa 1 hafta binmez yakıt parasına çıkan masrafı halledersin falan bence sen al ileride öğrenciyken arabaya binemedim diye içinde kalmasın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TolgaCtk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardesim ben de senin gibi ögrenciyim ve cidden cok kafami agrittim basta hesaplamaktan. Aracim az yakiyordu ama bu sefer daha cok geziyordun. Durup dururken masraf cikiyordu 20-50-100 derken bir bakmissin bir 300 liraya diger ay ise 700 liraya mal olabiliyordu. Sattim kurtuldum ha cok ihtiyacim olursa pederin arabasini aliyorum. Kaldigin sehirin büyüklügünü bilmem ama benim kaldigim yerde pek de ihtiyac olmuyor, tamamen keyfi yani
    06 LEU 41 di dimi hocam baktım profilinden mükemmel arabaymış ben bukadar temizini görmedim hiç fotoğraflardan yanıltmıyorsa tabi. keşke satmasaydın zor bulunur türden

Alıntı ham Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimde lise son ve üniversitedeki ilk yılım süresince 307 im vardı. araba olduktan sonra masrafı bi şekilde karşılanır bi sıkıntı çıkarırsa 1 hafta binmez yakıt parasına çıkan masrafı halledersin falan bence sen al ileride öğrenciyken arabaya binemedim diye içinde kalmasın
    ailem destek olur masrafına hiç sorun değil ben mahçup olmak istemiyorum istesem hiç yok dediklerini görmedim bugüne kadar Allah eksik etmesin ama sadece okadar adam hem bana para hem arabanın taksidi. bide baba bu masraf çıkardı demek olmaz. harçlıkla halledilcek bir mevzuysa zaten elbet çıkar. peki 307'nin hangi konularda masrafı çıkıyor dayanıklı dayanıksız durumları neler

ham - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. el araba şans işi biraz sıkıntısız 2 senede gidebilirsin noterden çıkıncada masraf açabilir. şuan aklıma gelen bi sıkıntısı yok 307nin ama hatırlarsam yazarım sana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ham Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2. el araba şans işi biraz sıkıntısız 2 senede gidebilirsin noterden çıkıncada masraf açabilir. şuan aklıma gelen bi sıkıntısı yok 307nin ama hatırlarsam yazarım sana
    doğru. çok iyi olur teşekkürler

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    C4 üm vardı bu sene dizel. Her ay zaten sabit 150-200 ya bozuluyodu bişey oluyodu oraya gidiyordu 2-3 günde bir 50 lira mazot alıyordum. Vergi muayene cezalar falan derken çok karışıyordu hesap. Ama sen yaptığın hesabın üzerine biraz ekle araba bu ne zaman ne olacak belli olmuyor hiç.

Ama öğrenciyken araba olması çok iyi bişey. Üst mesajlarda demişler en kötü bozulursa arabayı yatırır yakıt parasını biriktirir yaptırırsın
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öğrencinin, orta gelirli bir ailenin çocuğunun daha doğrusu sadece öğrenci harçlığıyla otomobile binebilmesi zor, hatta imkansıza yakın bir ihtimal. Günümüzde otomobil bireysel kullanım için 2 maaşlı aileleri bile zorlarken, öğrencilerin otomobile binebilmesi zordur. Hea dersen, ailemin hali vakti yerinde, o zamanda masraf hesabını bırak peder bey yapsın.

Ama bana sorarsan, part time vs iş bul ve ayağını yerden kesecek bir araç bul, okuduğun şehir gezilecek yerleri vs olan bir şehirse özellikle. Hayatının en güzel ve en rahat yıllarını güzel yaşa derim

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bayramoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aksesuara harcamasanız nekadar oluyordu masrafı hatırlıyormusunuz standart kullanımda
    Böyle hesapla olmaz hele 307 diyosun o hesap hiç tutmaz . Acele etme kışı bekle temiz birtane düşür al. Binebikdiğin kadar bin paranmı azaldı çek kapıda yatsın. Kısıtlı hütçeyle bişeylet yapmak kadar güzel birşey yok bence. Elin yatkınsa ufak tefek kendinde uğraşırsın. Baktın binemiyosun seneye bu zamanlarda satar paranı arttırmış olursun

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence hemen vazgeçme. Olabildiğince yuksek modelli, triger/baskı balata/lastik/fren gibi ana masrafları yapilmis bir arac bulabilirsen yakit vergi sigorta harici pek bir para harcamazsın.
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ünal turanı ara yurdun önüne getirsin bütün kekoları, "tedavi olmak istiyorum"de, girsinler 2-3 dakika kesiciye, kız arkadaşınada yaz; barışmazsak tedaviye devam.

AdemAr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aylık asgari ücretle eleman çalıştırırsın

Er34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motorsikletle aran nasıl ? Maliyetler çok daha az olur. Araba da alınır paran yetmezse yatar araba birikitirir yaptırırsın. Onun dışında ayda 400-500 lira diyelim.

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Universite de okurken aylık 600 tl yakıta veriyordum. Tanı benzinli idi. Dizel de 300 400 tl yakıta gider diye düşünüyorum

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    senin çıkar yolun şudur kardeşim;

kasko, sigorta bakım, arıza her türlü gideri ailene yıkacaksın.. Sadece yakıtını koyacaksın.. Başka türlü çıkar olmaz.. Böyle bir şansın yoksa aylık 400 hesapla 600 gider, 600 hesapla 800 gider hiçbir zaman hesabın tutmaz hele birde pejo falan diyorsun
    .

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıncak araba 307 se süprizlere açık olun bizde vardı her ay bize başka süpriz yapıyodu bu arada bende arabamı satıktan sonra kendime para harcamaya başladım anca park parası benzin parasından halim kalmamıştı ama bence masraflara takılmayın çünkü insanın kendi arabası olması çok başka bir mutluluk
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Onur Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hesabı böyle yapılmıyor malesef bazen 20-30 km gidiyosun bazen 80-100. Ben hesabını yapmadım ama aylık sadece yakıta 500 tl civarında harcıyorum. 3-4 ayda yağ bakım zamanı geliyor 250 civarı tutuyor o da. Onun dışında 2 yılda bir lastikte alırsın. Kışın binmediğin için azaltırsın biraz. Araban kapının önündeyken binmeden olmuyor ben bazen 2 gün kullanmıyorum aklıma geliyor çıkarıp 2 turluyorum boş boş
    Şimdi sattım 3 gün oldu para harcayacak yerim yok onu farkettim
    Ama sana tavsiyem öğrenciyken araban olsun imkanın varsa. Böyle anlattıklarımız seni korkutmasın dönüyor bi şekilde

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bende üniversiteye hep arabayla gittim ama hiç bir ay diğer ayı tutmadı
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

ReßeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayda 500 gozden cikarmalisin.
    ///Mürüvvette endaze olmaz.

ilker AKTAŞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde öğrenciyken aracım vardı 3 senede 10milyarlık arabaya +11milyar harcamışım kaba hesapla mazot hariç bencede kişiye göre değişir ortalama ama hiç bir zaman ay başında hesapladığın gibi olmayacağının garantisini veririm bence düzenli bi gelirin yoksa biraz ertelemen en mantıklısı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)