Eczanelerde satılır. Ama kilosu 3-5 lira olan şey medikal ürün olduğundan 40-50 liraya satılır. 100-200 gram yeter.
Printable View
Eczanelerde satılır. Ama kilosu 3-5 lira olan şey medikal ürün olduğundan 40-50 liraya satılır. 100-200 gram yeter.
toZ ilac satiyorlar. yuvalarini bulduysan oraya dok azcık kendi kendine ölüyolar 2 gün sonra
Allah belalarını versin onların. Görünce kasınıyorum.
evet aradan geçen 2 haftadan sonra tek tük etrafta gorunmeye başladılar maalesef.. tekrardan komple ilaçladım. şuan pek görünmüyrlar. Hastanede çalıştığımdan orayı ilaçlamada kullanılan jelden biraz alıp komple ilaçlamayı düşünüyorum. Galiba bunların kökü kurumuyor..
elektrikli haşere kovan cihazlar işe yarar mı acaba? ultrasonik falan bişeyler
Arkadaşım geçmiş olsun amatör çözümler le kalorifer böceklerini yok etmk cok zor kardeşimin evini bastılar yuvaları mutfak ordan dağılıyor adiler eve :) başa çıkamadık çok uğraştık bi ilaç firması çağırdık yalan olmasın 120 tl mi ne verdik 20 gün eve giremedi yanlız 4 aydır tık yok kurtardılar böceklerden eve girememesi şöyle ıslak temizlik yapması yasaktı 20 gün ondan.
ekstra bilgi olarak paylasmak istedim k-othrine diye bir ilac var bayer firmasinin.
1 litre suya bir kapak karistirip bocek olan yada gelebilecek bolgere sıkıyorsunuz işlem tamam.
oncelıkle mrb aynı dertten bızde muzdarıptık dun aksam sıkı bır temızlık kolduk vardı mutfakta onun altını buzdolabı fırın arkası dolaplarına araları fırın arkası karanlık her yerı sıldım supurdum amcam bı sprey aldı bocekler ıcın ınsana zararı falan yok oldukları yerler komple sıktım gormenız lazımdı o kuytu koslerı kaldırdıkca bbaya bocekler vardı ve dun yaptım bunu bugun olu boceklerı temızledım falan suanda mutfakta rahatım
Yazin kokunu kurutursaniz kisin cikmazlar ortaya kolay kolay.Ortalikta bulasik kirinti vs birakmayin ilgi alanlari bunlar.Birde havalandirmaya dikkat edin sicagi cok seviyorlar.Yalniz evinize tarim ilaci sıkmayın o konuyu iyice bir arastirin arkadaslar tehlikeli durumlar olusmasin sagliginiz icin.
Konuyu hortlatayım, bu böceklerden çok sık görüyorum özellikle mutfakta.Borik asit konusu kafama yattı sanırım denicem.Daha etkili bir çözüm üreten var mı?Kökünü kurutmam lazım her gördüğümde kaşınmaya başlıyorum.
Benim evde de vardı 1+1 ev mutfak salon birleşik. Arkadaşım bi ilaç getirdi adını bilmiyorum ilaçladık evi 2-3 gün eve girmedim geldiğimde ölüler vardı yerde. Şimdi de evde yemek falan yapmıyorum ortalıkta yiyecek bırakmıyorum haftada maks. 2 haftada bir her yeri duvarlar dahil çamaşır suyuyla temizliyorum şimdilik bişey yok ortada.
2 tane kedimiz var yıllardır evimizde..
birisi tekir diğeri norveç orman kedisi..
hareket eden herşeye duyarlı hazır ve an be an tetiktedeler.. :)
ve hiç böcek sorunumuz olmadı.. yazın sinekler bile evde takılmaya cesaret edemiyorlar.. sanırım böceklerle illallah ettirirler :)
http://3.bp.blogspot.com/-nbSUEsaJt1...mus-bocegi.jpg
Sabah sabah iyi geldi mi fotoğraf:) 2 aydır uğraşıyorum bunlarla. Gümüş böceği deniyor galiba.
Artık çare kalmadı, hafta sonu komple süpürgelikleri ve kapı pervazlarını söktürüp sıva çektiricem.
Sonra da bir ilaçlama firması çağırıp ilaçlatıcam. Evde böcek işi sıkıntı cidden. Bir yerden tıkıyorsun başka yerden çıkıyor.
biz bir ilaç aldık sıktık 1 sene duman oldular sonra yavaş yavaş türediler yine aldık farklı birinden ilaç
Patates borik asit su ve şeker karışımını deneyin çok etkili bir çözüm
patates ve borik asit kesin çözüm ve ayrıca mutfağı banyoyu elinizden geldiği kadarıyla kuru bırakmaya çalışın nemli ortamları seviyorlar ve çabuk ürüyorlar nemli ortamlarda
bu bocegin onune gecemezsin hic ugrasma hatta bunlarla yasamaya alis o kadar diyorum. Bu pislik hayvanlar yumurtladimi apartman isgal edececek kadar yumurtluyor ve en ufaklari neredeyse milim boyunda. Ilac etki etmiyor bunlara. Insaati yeni bitmis sifir dairede bile var bunlardan. Mutfak dolaplarinin arkasinda ve giderlerde cogaliyorlar ve firinlarin etrafinda oluyorlar. Oldur oldur bitiremezsin
konuda bahsi gecen bocekde beter hayvandir eyer yumurtladiysa gecmis olsun yaz aylarin burnundan gelir. Ilaclama yontemide bir yere kadar cunku binanin herhangi bir yerinde yumurtladiysa senin ilacin anca evdekileri oldurur
gümüş böceği dünyanın her yerinde bulunan ve savaşması en sıkıntılı böcek, evinizde gümüş böceği görmek istemiyorsanız 2 tane makas böceği salın hepsini yiyecektir ama sonra makas böceğini ne yapıcağız diye sormayın :)
Konuyu komple okumadığım için daha önce yazımışsa kusura bakmayın.
Zirai ilaç bayiinden k-othrine ya da fendona diye bir ilaç var. 3 ay civarında etki gösterir. Uzun etke göstermeyen ilaçlardan kullandığınızda büyükler ölüp yumurtalar kaldığı için sonradan yumurtadan çıkanları görürsünüz. Uzun etkili ilaç kullanırsanız yumurtadan çıkan da öleceği için en iyi çözümdür. Evi dipli bucaklı ilaçlayıp 3-5 saat bir yerlere gitmelisiniz. Sivri sineğe bile iyi gelir.
bu ilaçlama firmaları var biri ile görüşmüştüm. ortalama 75 -130 tl civarı yapıyorlar. bayer ürünleri kullanıyoruz dedi. hemen evde oturabilirsiniz kokusuzdur falan dediler. ne kadar etkili acaba bilemiyorum tabi. bizde yeni eve taşınacağımızdan araştırıyorum
geçmiş olsun can sıkıcı bi durum cidden ya..
kardeşim tek ve kesın çözümdür :)
ziraatcılarda imperator diye bir ılac var...o ılacı al el pompasının su haznesıne 4/3 kadar ılac gerısını su koy...yanlız ılac agırdır agzını yuzunu sar guzelce bıselerle...özellıkle dıp kose bucak guzelce ılacla...tum kapı pencerelerı kapat aksama kadar oyle kalsın ev aksamda guzelce bı havalandır gecmıs olsun :D
Ben onlarla yaşamayı orendim savaşmıyorum artık eskiden hep öldürürdüm baktım bitmiyo saldım artık onlarda ümidi kesti heralde uramıyolar pek bizim eve ev en üst kat bu arada :) sıkıntılı bi durum gercekten şakası bi yana insallah kısa surede cozersiniz...
Bayer çok güzel bi ilaç yapmış.Bence yok edilebilir.Bayer maxforce markası 20 gr ve biraz daha büyük tüplerde.Uygulaması gayet kolaydır.Kokusuda yok.Şarküterimize arada bir ilaçlama yapan insanlar geliyor.10 farklı kişi ilaçladı.10 yıl önce patates püresi gibi bir ilaç attılar.Bu zamana kadar gördüğüm en güzel ilaç.Size şöyle söyleyeyim lambayı kapatıp 1 saat sonra açtığımızda duvar komple böcek oluyordu.O patates püresi gibi ilaç bittikten sonra bir sürü ilaç kullandık.O adamı da aramamıza rağmen bulamadık.Şu anda bayer tavsiye ederim.Biraz pahalıdır ama değer.2 tüple evi komple ilaçlarsınız.
ohoooo siz yine iyisiniz... Ben 3 yıldır kadıköy göztepe de müstakil evde yaşadım.Ev ev değil jurassic Park dı.... Yeni taşınmışım eve , birgün duş alıyorum bi baktım tepeme örümcek ağ yapmış.1 gün de yahu , ondan önceki gün yoktu o ağ... kocaman ağ , nasıl bir ağ biliyormusunuz takılsam beni yukarı çekecek... Örümceğin büyüklüğü ayakları ile beraber ... sıkı durun söylüyorum... KOMPLE ELİNİZ KADAR... aç elini parmaklarını hah o kadar işte... göztepe diye belirtmemin sebebi bu ne arar dimi göztepe de ? İşte bende bilemiyorum ... kovaladım örümceği benim depom vardı oraya kaçtı.. hiç açmamıştım depoyu oraya yuvalamışlar... Sonra fotografını çektim depoda gönderdim işin uzmanı arkadaşıma bana mesaj attı evden kaç ve evi yak diye... Cinsi Lycosa tarantula mış... Bildiğin full zehirli bi cins.... Çektiğim fotoğrafda bu.. Üstünde durduğu şey büyük alçı torbası harflerin büyüklüğüne bakarak örümceğin büyüklüğü tahmin edin.. ki kendini kapatmış hali böceğin...
http://i.hizliresim.com/Pk6rz5.jpg
Neyse katı bir hayvansever olarak yuvaya dokunmadım... Daha da büyükleri küçükleri vardı... Aradan zaman geçti bigün yatakta uyuyorum , sabah uyandım yani üstümde ince bir çarşaf var yaz günü üstümde çıplak... göğsümün ordan birşey yürüyor... göbek deliğimden boynuma doğru normalde zarar vermem dediğim gibi ama refleks oldu çarşafın üstünden vurdum bikere... Çıkan arkadaş bu... Bambaşka bir cins...
yanına zippomu koydum ki iriliği anlaşılsın
http://i.hizliresim.com/kBLWzJ.jpg
sonra bunlardan çok gördüm evde çatı tarafına yuva yapmışlar yine ellemedim.. Sıcak yerleri sevdiklerinden genelde çarşafına girerlerdi 1-2 kere daha rastladım bu defa öldürmedim... Ben size dokunmuyorum sizde bana dokunmayın hesabı... Daha sonra nice yaratıklar geldi gitti eve hele bigün yine duş yaparken kırkayak gördüm ki kabuslardan fırlamış gibi idi... 10 cm boyunda kıskaçlı falan acaip bişey ... onu kibrit kutusuna koyup dışarı bırakmıştım hani döte möte kaçar uyurken diye... Öyle acaip bir evdi ... baktım yıkmışlar geçen gün... Benden sonra sahibi geçmişti eve böcekleri görünce kesin öbür gün yıktırmıştır evi...
Korku filmi seyreder gibi oldum valla okurken:)) yılan filan cıkmadı mı evden:))
yılan değilde eski evden akrep çıkmışlıgı var karabocek zaten dolu dıgerlerını saymıyorum bile çözüm evi değiştirdik :D
Aksam geldiğimde balkonda bi tanesıni kaçırmıştım öldüremeden. 1 saat önce gördüm öldürdüm. Meğer o başkaymış.
Tam konuya bakarken göz göze geldim üzerinr basmak için ilk saldırımdan kurtuldu ama gittiği yere yarım kutu raid boşalttım kaçtı kalanını da üzerine boşalttım sanırım.
http://i.hizliresim.com/ZkQ9kG.jpg
http://i.hizliresim.com/o38O3b.jpg
Valla raid falan hikaye gelir bunlara.Özellikle fırın gibi yerleri çok seviyor namussuz.Karanlık,nemli ve sıcak oldumu bir ürüyor inanılmaz.
istanbulda ne böcekler varmış yahu. ben rizede köydeki evde bir sürü örümcek falan görürdüm tırsardım bide çaylıklarda o yukardaki gibi kocaman örümcekler bişiler olurdu acayip korkutuyor beni böyle şeyler
tekrar söylemekte fayda görüyorum ;
eve bir kedi alın hem dostunuz olur stresinizi alır hemde bakın bakalım o evde böcekmiş çiyanmış tarantulaymış,, bir daha görünüyorlarmı :)
yollarını değiştirirler :)
Gümüş böceği - Gümüşçül benim de şuanki evime taşındığımda başımdaki dertti. İlaçlattım, 2 senedir ortada yoklar..
Sabah sabah huylandım :D En ayar olduğum şey ya böcek :D
O zippodan bende de var önünde playboy amblemi mi var :D lise 1 de almıştım
Arkadaşlar hortlatıyorum Ahmet adında bir arkadaş vardı bu işi yapan forumda , nicki telefonu vs lazım.
ahm_ buldum gerek kalmadı
Arkadaşlar herkese merhaba
İlk postu mu yazmak bu konuya kısmetmiş.
Ben özel bir ilaçlama ve fumigasyon firmasında personel sorumlusuyum.
Kalorifer böceği (alman hamamböceği) mücadelesi doğru ilaçlar, doğru şekilde ve doğru zamanda kullanıldığı taktirde biraz zaman alarak, kolay bir şekilde çözülebilir.
Bunların oluşma nedenlerinin başında yüzeysel olarak temiz görünsede dip köşe yerlerde yemek artıkları, kırıntılar vb. maddelerin bulunması ve ayrıca nemdir.
Mutfak dolaplarının menteşelerinde kalan bir kalıntı bile bunlara neden olabilir. Bu nedenle temizlik şarttır.
Eğer bu saydıklarım sizin için geçerli değil ise ve buna rağmen dairenizde görüyorsanız kontrol etmeniz gereken yerler; çatı katı, sığınaklar ve tabiki komşularınız. Bir hamamböceği bir gecede on katlı binayı her daireye uğrayarak gezebilir. Gerisini siz düşünün. :)
İlaçlama yapmak elbette size yarar sağlayacaktır ama mutfağınızı ve nemli ortamlarınızı temiz tutmadığınız sürece ilacın (zehir) etkisi geçtikten dairenizde görmeye devam edeceksiniz.
İlaçlama yaptığınızda kullandığınız ilaçların kokusuz olmasına dikkat edin. Zira kokulu ilaçlar size uzun süreli etki göstermeyecektir. O an ortamda bulunan haşereleri öldürür ama yumurtalarından yeni haşereler çıkmaya devam eder.
Bir tavsiyede bulunayım; gördüğünüz hamamböceklerini üstüne basarak, ezerek öldürmeyin. Bu teknikle öldürdüğünüzde öldüğü yere yumurta bırakırlar. İlla müdahale edecekseniz bir bez ile, peçeteyle alıp dışarıya atın.
Reklam olarak algılamayın kesinlikle, size önerebileceğim ilaçları belirtmek istiyorum.
Hamamböceği için;
Fendona %6 SC
K-othrine WG 50
Goliath jel
Bu saydıklarım doğru kullanım ile hamamböcekleri için tam bir ölüm makinesi.
Sormak istedikleriniz var ise seve seve yanıtlamaya hazırım.
Selamlar