PAtates püresi + borik asit karışımıyla yürüdükleri yerlere kücük kücük koyarak biz kurtulmustuk onlardan.. yıllardırda yoklar ve umarım gelmezler.
Printable View
PAtates püresi + borik asit karışımıyla yürüdükleri yerlere kücük kücük koyarak biz kurtulmustuk onlardan.. yıllardırda yoklar ve umarım gelmezler.
Bizim evde kendimi bildim bileli böcek sikintisi vardi annem acayip titizdir başak burcu zaten evde bir tane yemek kırıntısı bulamazsın buna rağmen mutfakta hamam böcekleri çoğalmaya başlamıştı gümüş böcekleri zaten hep vardı onlara ailece alışmıştık artık zararsız olarak görüyorduk onları ben onlari ekmekle falan besliyordum hatta :) hatta bu gümüş böceklerinin garip bi özelliği var bi anda kendilerini tavandan aşağıya atıyorlar amaçlarini çözemedik biz :) ama kalorifer böcekleri dayanılmaz hale geldiler sürekli bocek ilaci kullanmamiza ragmen çoğaldılar en son mutfaktaki makarnaların şekerlerin falan içinden çıkmaya başlayınca annemin canina tak etti patates püresi ve borik asit i kullandı kullandığı günden beri ne kalorifer böcekleri nede gümüş böcekleri kaldı ev tertemiz oldu ama onemli olan evi surekli temiz tutmak ve böcek gördüğünüz anda bu patates püresi ve borik asiti tekrar evin her yerine koymak
PAtates püresi + borik asit olayının ikinci bir alternatif olarak görüyorum mecburen eşim sanmıyorum ki pek yanaşsın bu olaya.
Bunun dışında alternatif güçlü bir ilaç alabileceğimiz yer var mı Bahçeşehir - Beylikdüzü - Avcılar üçgeninde falan ? Marketlerdekiler hikaye diyor herkes.
Edit ; Gümüş Böceği - Küçük Sinek ( büyüyünce kara sinek olanlar) ve kalorifer böceği. Evde her çeşit böcek mevcut. Tek tükler şuan haftada 1-2 görüyorum ama muhtemelen bir anda kontrolsüz çoğalacaklar.
1 hafta arayla 3 ilaçlama yapmak lazım 1. ilaçlamada erişkinler ölür larvalar kalır
ilaçlama sonrası görülenler larvadan erişkine dönenler
2. ilaçlamada bunlar ölür
2. ilaçlama sonrası yumurtadan çıkan larvalar erişkin olur onları görürsün
3. ilaçlamada onlarda ölür
her ilaçlamada etkin maddesi farklı ilaç kullanmak akıllıca olacaktır
Merhabalar,evimizdeki tuvalette uzun zamandır gümüş böceği var . Belli yerlere beyaz sirke sıkıyorum bir süre sonra geri geliyorlar.
Var mı ilaç önerisi?
Anıl selam. Gümüş böceğinden bende muzdaribim. Evi ilaçlama yaptırdım 2 kere. Ölü olarak görünüyor. Sonra aradan 2 sene geçmesine rağmen yine ölü olarak kenarda çıkıyor. Nerden geliyorlar bilmiyorum. Ölmeleri iyi tabi. Beyaz sirkeli su ile vilede yapıyorum bide bazı kenarlara crysamed karınca ilacı sıkıyorum. Tam çözüm yapamadım
Evet dediğin gibi. Bazen haftada bir çıkıyor değişik böcek
Gumus bizde de var. Zararsiz bir bocek oldugu icin ben pek dert etmiyorum ama hanım huylaniyor. Simdiye kadar kendini gosterenleri imha etmek disinda bir islem yapmadım. Eger gorunme sikliklari artarsa o zaman bir onlem almak sart.
Ömer taşınmadan ilaçlama yaptırmıştım sonrasında bunlar çıkmıştı o zamanlar fazla idi gittikçe azaldı. Şimdi Yavru ölüler bile görüyorum tek tük
gümüş böceği bende de bitmedi öldürmekle bitecek bişey değil kesin bi çözüm de bulamadım artık öldüre öldüre gidiyorum
Valla bizde de bir dönem çıkmıştı. Şuan markasını hatırlayamıyorum fakat böyle diş macunu gibi sıkılan bir yem vardı. onu sıkınca birçok yere hakikaten sonları geldi. biraz uzun sürebilir ama bitiyorlar. Sabır meselesi biraz :D bizimkiler yine çabuk etkilenmişti. dışarıdan vs geliyorlar herhalde
edit yok: kalorifer böceği denilenler için yazdım
banyoda ki gümüş böceğine var mı çözümü olan?
bizde kanat swaplı karafatma var ya
bildiğin uçuyorlar arada sırada
ev müstakil bütün sitede var ilacımız var ama dışarıdan giriyor eve evde ölüyor arada sabahları baygın ceset topluyorum evden
kökünü kurutmak için ne yapabiliriz belediyeden yardım istesek işe yarar mı?
kahverengimsi olanlardan sanırım bizim lojmanda da mevcut bolca surekli ilaçlama yapılıyor fakat sonrasında tekrar çıkıyor.. ben çözümü shock marka bir ilaç ile buldum. evde tek canlı insan bırakıyor o derece güçlü ve çok az bir miktarını kullanmama rağmen. amerikan hamam böceği, karınca, gümüş böceği hepsini yok etti..
Dual Kimya Shock Out Sc 12 Karınca İlacı 50 Ml - n11.com
Amerikan hamam böceği(periplaneta americana) dışarıdan geliyorsa iki seçenek vardır:
1) Kanalizasyon sisteminde ürüyordur.
2) bahçeniz varsa düşük ihtimalle de olsa bahçeye yuvalanmıştır.(Normalde karafatma(doğu hamamböceği-blatta orientalis) bahçede/toprakta yuvalanır. Uçan form dediğiniz için Amerikan olduğunu düşünüyorum.
Eğer Kanalizasyondan geliyorsa belediyeye haber verin. Belediyenin rogar kapaklarını rezidüel ile, kanal sistemi de yaparlarsa ulv veya termal sisleme ile ilaçlamaları kesin çözüm olacaktır.
eyw hocam uçak 1-2 tane gördük sık sık uçmuyorlar
bizdekiler siyah renkli olanlar evde bahçe var hem önde hem arkada ama arkadan değilde önden geliyorlar ve ön bahçede kanalizasyon kapağı var muhtemelen kaynak orası şu zamanda belediyeyi bunun için yormak olmaz gibi ama bi araştırayım
Belediye yardımcı olamazsa kendi imkanlarınızla kanalizasyonu ilaçlamanız daha iyi çözüm sağlar. Bahçeyi ilaçlamak isterseniz, ürün seçimini dikkatli yapın özellikle Ksilen içeren ilaçlar bitkileri sarartacaktır. Su bazlı, ksilen içermeyen ürünler tercih edin. Uygulama sonrası böceklerin bi kısmı ilaçtan dolayı etrafa kaçışacaktır. O nedenle ilaçlama öncesi banyo gideri, geniş lavabo küvet giderlerini tıkayın ya da tülbent ile kapatın ki içeri doluşmasınlar.
Rogar kapağını açıp ilaçlarsanız daha sağlıklı olur. Burda dikkat kapağa kesinlikle açık alev ya da herhangi bir ısı kaynağı tutmayın, metan gazı birikmesi varsa ciddi tehlike arz eder.
İthallerde k-othrine SC 50 (tek aktif madde var etkisi biraz az olur ama kaliteli üretim), Icon 10 CS ( bunu şahsen denemedim ama etkili bir üründür, aktifi tahriş edicidir maske eldiven ve gözlük ile uygulayın),DRAKER 10.2
Yerlilerde Ecotox Alfa SE( ben bunu üreten firmada çalıştım bir süre, üretimleri kaliteli, yerli üretim, bulunabilirlik konusunda firma ile irtibata geçip en yakın satış yeri öğrenilebilir, belirli eczane ve tarım ilacı satan bayilerde ürünleri bulunuyordu.) aynı firmanın Naturex adlı ürünü olabilir, Bunun dışında yerli üretim aklıma gelen pek ürün yok maalesef, bunları bulamazsanız içerik olarak muadilleri de iş görecektir.
Bunların hepsi konsantre üründür. O nedenle 50 ml işinizi rahatlıkla görür. Etiket üzerindeki bilgilere göre sulandırıp el veye sırt pompası ile uygulaması yapılır.
Gümüşçün ile kimyasalsız mücadele biraz daha uğraştırıcı.
1) Düzenli temizlik: Özellikle halılar ve halının altı dahil olmak üzere düzenli olarak süpürge ile çekilmeli, çamaşır suyu ile düzenli olarak banyo ve diğer zeminler silinmeli.
2) Duvar ve zemindeki çatlaklar: Bu tip alanlarda yumurtlama ve yavru barınması mümkündür. Varsa bu çatlakların kapatılması veya düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor.
3) Eski dergi,kitaplar, tozlu raflar: Gümüşçün özellikle eski kitaplara( nişasta benzeri yapıştırıcılar ile yapıştırılmış kitaplar) gelmeyi ve bu yapışkanla beslenmeyi tercih eder. Bu nedenle kitapların kontrol ve temizliği önemlidir.
Alternatif Mücadele yöntemleri:
Ağırlıklı olarak nişasta ile beslenen gümüşçün için üretilmiş zehirli yem yok. Kendi yem ve tuzağınızı yapıp ona gelmesini sağlayabilirsiniz. İnternette borik asitle karışım olacak şekilde tarifler mevcut (ingilizce)
Sadece sizin evinizde değil apartman genelinde de olabilir, dışarıdan evinize giriyor olabilir. Bu nedenle apartmanı da rezidüel bir ürünle ilaçlama yaptırabilirsiniz.
Aynı sorunu bende yaşadım. Yeni taşındığım evde hamam böcekleri ile verdim bu mücadeleyi. Tamamen bitmesi tam 1 ay sürdü.
Kesin ve net çözüm öncelikle sıkı bir temizlik ile başlıyor. Ulaşabileceğiniz her yeri kalorifer petekleri içi dahil. Sirke ve çamaşır suyu ile temizleyin.sonrasında tüm kaloriferlerin belirli noktalarına,priz,mutfak banyo dolapları,giderler,elektrik boatları gibi bir çok noktaya goliath jel uygulayın ve işlem bittiğinde bayer in haşere ilacı ile evi komple ilaçlayın. 15 gün sonra ilk aşama biticek ve üremeler devam ettiği için 15 gün sonra bayer ilacı tektar uygulayın. Sonrasında göreceğiniz tüm böcekler ölü veya ölmeye yakın olucak.
Telefon ile yazdım hatalar olmuş olabilir kusura bakmayın.
Ben kalorifer böceğiyle epey mücadele etmiştim :)
- Temizlik
- Delikler falan varsa alçıyla kapanacak
- Açıkta gıda, bulaşık, çöp kalmayacak
- Evde bir su damlası bile kalmayacak
Sonrasında borik asit, pudra şekeri karışımını su kapaklarıyla evin her yerine koymuştum.
Binlerce böcekten kısa sürede ve kolayca kurtulmuştum
hocam selam
bi arkadaşımın halası bu işi yapıyor ***** dezenfekte işinden dolayı yoğunlar bana gelmek yerine şimdilik maliyetine iki ilaç gönderdi
1.sini bi şırınca içine doldurmuşlar yerden 1 cm üzerine sıkmamı istediler bende süpürgeliklere sıktım bu ilaç hakkında bilginiz var mı?
2.si bi arkadaş daha belirtmişti bi önceki sayfada shock out, onuda seyrettlim ama kullanmadım bi size danışayım dedim önce o beyaz şeyleri yiyip yuvalarına taşısalar daha iyi değil mi?
3. olarak da dün bahçeden eve girdik 12.30 gibi mutfakta yine bir ölüyle karşılaştık, buradan evde zaten çok gezemedikleri eski ilacın etkisini alınca öldükleri anlamını çıkarttım doğru mudur?
Bizimde karıncalarla başımız dertte. Ne yapabiliriz bir iki ay sonra yeni eve taşınacaktık ama karıncalar suyunu çıkardı. Yuvalarına götürdükleri zehirli ürünler varmış onlar tam olarak nedir? Bilen varsa yazarsa çok memnun olurum.
karınca kolay yok oluyor ya
Dual Kimya Shock Out Sc 12 Karınca İlacı 50 Ml - n11.com
bunu bir deneyin bence iş görür karıncanın direnci zayıf