Bende düşünüyorum bir franchise arada ama Lavazza hiç aklıma gelmemişti. Eğer bedelleri uygunsa alınabilir. Yurt dışında bilinen bir marka. Düzgün reklam - kaliteli işletme ile iyi bir gelir getirebilir.
Printable View
Bende düşünüyorum bir franchise arada ama Lavazza hiç aklıma gelmemişti. Eğer bedelleri uygunsa alınabilir. Yurt dışında bilinen bir marka. Düzgün reklam - kaliteli işletme ile iyi bir gelir getirebilir.
Kahve diyari dunyasi deryasi dermani her b.ku var kahve bilmemnesi olarak acmayin bi cafe
beni cezbeden adamların gelip avantajları dezavantajları hesaplayıp şu kadar kar edersin olur ya da bu kadar kar edersin 3 sene sonra kapatmak zorunda kalırız burası uygun değil demesi
eşimin kuzeni tüm standartlara uygun bir yere kendi cafesini açtı kendi adında 800bin tlye mal oldu
3 sene kredi ödeyecekler kredi bitecek kendini amorti edecek değmez
franchising yapsalardı 400bine bitirebilirlerdi işi
kaldıki adamların senden aldıkları bedel bence yaptıklarını marka hakkı kullanımını kurtarıyor personele kadar bulup eğitip veriyorlar
Lavazza yi takipteyiz :) yada muadili ...
Aynen Abi, zaten kıbrıs fırsatlar ülkesi:D bekar yada yaşam standartı uygun olan birisi biraz ticari zeka ile kıbrısta çok çok çok iyi paralar kazanır. Her şey illegal. Ayrıntı veririm şimdide her neyse:D
Bu arada eğer kahve dükkanı gibi bir şey açacaksanız kesinlikle franchise almalısınız. Sonuçta arkanızda firma desteği olacak, ürünler belli oranda, belli bir marka olacak. Kendiniz bir marka yaratmak isterseniz ciddi bir sermaya gereklidir. Reklam-kendini kanıtlama-menü çeşidi gibi liste uzaar gider. Sermaye kısıtlı iken çok büyük risk olur. Çok ünlü bir marka yerine, güvenilir 3-4 şubeyle daha yolun başında olan, yerel bir marka bulabilirsiniz. Eskişehir'de var örnekleri, bence araştırmalısınız.
Çok uzun oldu, ama umarım sizin için hayırlısı olur.
firma kardan ne kadar alıyor ?
alışveriş siteleri üzerinden ürün satmayı deneyebilrsiniz. ayakkabı tşört vs :)
cevreniz ne alemde ? ben gayrimenkul& yatırım danısmanlıgı bürosu actım. Bitane de kız bıraktım basına, cevrede sahibinden.com'da sahibinden aracılıgıyla verilen yani emlakcıdan olmayan ilanları vs arıyor devamlı kendi portföyümüze ekleyip satılık-kiralık ev arsa dükkan vs ilgileniyoruz. Cok fazla sermaye olmadan 15 20 bine bi ofis acılıp yapılabilecek en güzel işlerden biri.. Ama ek bir iş olarak. Siz basında durucam bu benim meslegim diyeceginiz bişey olmayacak. Güvenilir biri olucak o duracak.. Altına 10 bin liralık bi araba yer göstermesi için.. İlk baslarda zor gelecek ama bir iki satış sonrası gelen para tatlı olacak emin olun :)
auto king bayiliğini alıp silivri sanayisine açardım
İddaa bayisi açardım ;)
korsan idda oynat 1 yılı bulmaz yürür gidersin :D
Etibeyaz | Etibeyaz Fatih | Etibeyaz Tavuk Döner
bahçelievlerde kıç kadar dukkanda fena iş yapıyorlar , aramıstım bı ara yeri iyi olsun yeterli demişti ilgilenen kişi,isim hakkı istemıyorum dedi ozamanlar su an nedır bılmem ama işlek bi yerde sağlam iş yapar burası.Ayrıca lezzetlide tavugu ,burda ki dukkanda saat akşam 9 dan sonra elinde satıcak malzeme kalmıyor adamın,kaç top gıdıyor bılemem ama tanesıni, 3.5 tl den verıyor ekmeğin.lavaş kaşarlı vs 5 tl,kaç kg o döner topu bılmem de koydugu 50gr tavuk :D
3 tane 2006-2007 vito al , vip servis yap. çok karlı iş.
Seker dunyasi kafe olarak bayilik veriyoruz suanda istanbulda iki magzamiz aciliyor bursa da da bir yerimiz var
destek cok ,
duzgun projelı ahır yapılırsa yuzde ellıye kadar hıbe kredıler destekler var tkdk dan.
devletın rutın desteklerı arasında duzgun tohumlamalar yapılırsa anaç hayvana 350 buzagıya 150.
kesıme gıden erkek hayvanlarınız 200kg yı gecerse 300 tl.
mandacılıkta da guzel para var sutu kıymetlı anac hayvan bası 600tl cıvarı destegı var yıllık. ama manda bakımı cok zordur.
hayvancılıkta en buyuk gıder yemdir. kendı yemınızı kendınız ekmezsenız kazanmanız ımkansıza yakın. hayvan alacagınız zaman hayvan pazara gidersiniz orda tıpınızden bısey bılmedıgınızı anlarlar ve tecırler pert araba satan galerıcılerı beşe katlar ucak yapar fırlatır.
para kazanılacak buzagı alıp direk besıye cekeyım dersenız buzagı 1000-1500 arası. satacagınız zaman ortalama 250-300kg karkas gelmelıdır (15-18 ay). karkas kg si suan 18-19tl cıvarı. hasta olmadıklarını duzgun besi aldıgını hesaba katarsak tek gıder yem.
daha ayrıntılar cok ama hayvancılıga yaklasmadıgınız bellı bıze cevap bıle vermemenızden :)
sermayeyi biraz daha arttırıp ya da bir ortak daha alıp franchising işi mantıklı duruyor sonuçta arkanda bir firma garantisi var
yatırımın 2-max 3 yılda dönmesi önemli..
ülkede orta gelirli kesim azalıyor, ya düşük kalite yapıp sürümden kazanıcan ya da butik iş yapıp yüksek gelirli kesime hitap edicen. misal lc waikiki, defacto batan görmedim daha. gıda sektöründe butik iş doğru yerde açılırsa iyi tutar bence.
farkli bir fikirde benden olsun, fitness salonu. 200 m2 bir yere 100-150k sermayeyle açılırsa 100 üyeden ayda 10k getirir. çalışan elektrik su dışında gideride olmaz hem
Hocam artık herkes bu işe yoğunlaşıyor. Gerçekten güzel bir getirisi var azımsanmayacak destekleri var. Ben sadece besicilikten girdim, hergün gider gelirsin başına bir çoban koyarsın yıllık 100 maldan 100 bini cebine atarsın yada malı çoğaltırsın. Bizim kırşehirde besicilik yapmayan zenginide fakiride kalmadı diyebilirim, ortalama herkeste en az 1000 malvar. İlk başlarda yanınızda az çok anlayan biri olsun sonradan zaten sizde işi kavrıyorsunuz.
Şuan türkiye çapında nüfusa göre yoğunluk hesabında birinciyiz diye biliyorum, seneye ufaktan bende başlayacağım. 30 tane mal koysan sene sonunda 30 bin kazanıyorsun ve kazandığın parayıda çoğaltmaya harcarsan 30 bine 15 mal alırsın. %50 her sene çoğaltma şansın var.
Süt işine girerseniz biraz sıkıntı, tek adamla olacak işler değil. Benimki en basit paraya para katacak besicilikten bir örnek:)
Toprak işlerinden alıyorsanız bir bakın derim.
boş tarlaya yonca ekebilirsiniz yılda 3-4 sefer ekilebiliyor sanırım onunda getirisi iyidir
Yeni yapılan projeleri kovalayıp topraktan girerdim teslim alınca satıp aradaki primi ellemeden yeni bir projeye öyle öyle devam.100.000TL ile benim gözümde yapılabilecek en temiz iş yeterki düzgün araştır ve takip et.
sanayi kolu hakkında fikri olan var mı?
mesela piyasada nerede boşluk vardır? biraz kosgebinde desteğiyle neler yapabiliriz?
y.dışını araştırırdım ülkeleri
ne yatırırsan yatırım yaparsan ne kadar verıyo ne yardım dokunuyo vs vs..
5 tane çaça araba yapar varoş ta rent a car açardım.
Konuyu o zaman acmistim simdi dukkani bile actik calistiriyorum. Benim icin zor oluyor bi yandan dersler kitaplar sinavlar bi yandan is guc genc yasta saclarima beyaz dustu :D
hic yoktan bi tecrube oldu benim icin. Cesit cesit insanlar tanidim musteri potansiyeli hep artiyor 30 bin butceyle guzel bi is diye dusunuyorum 100 bin batirmak kolay ama geri toparlanmak zor olabilir o yuzden ufaktan baslamak daha mantikli olur :)
Yolu dusen varsa cig kofte yemeye beklerim :heyoo::D
Beyaz eşya işine girilebilir hocam özellikle büyük şehirlerde kentleşmenin hızlı ilerlediği yerlerde.İlerleyen zamanda yedek parça ve servis işinede el atabilirseniz iyi bir seviyeye ulaşırsınız bence.
Kafe işi güzel düşünülebilir ama benim düşücem ekmek fırını yer biraz iyise ustan güzelse kesinlikle batmazsın
Yatırım/iş yapacağın bölge eskişehir mi olacak?
Farklı bir şehir de olabilirse 2 tane servis almanı öneririm ama halihazırda büyük bir firmaya bağlı ve SAKARYA da çalışan 1 sene içinde S plakanın çıkması bekleniyor ve sayı sınırı var.
aklıma yatan 2 iş var şu ana kadar ya bir franchising bir ortak ile
ya da cnc tezgah alıp kosgeb desteğiyle torna işine girmek
2.iş bilmediğim bir sektör olduğu için çekiniyorum ya iş bağlayamazsam diye