User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
63 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Kaza, boya, değişen hakkındaki tuhaflıklar

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim millet fazla uyanık.. sorun bu.. boyasız diye taa trabzona gittim hakkaten boyasız çıktı araba ama 6 parçasının net olarak boyanması gerekiyodu.. senin yapıcağın işi ....... dedim geri geldim.. e sen sormadın ki, boya var mı dedin yok dedik dedi adam bi de.. e haklı sormadım doğru..

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ALPER-VNS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim millet fazla uyanık.. sorun bu.. boyasız diye taa trabzona gittim hakkaten boyasız çıktı araba ama 6 parçasının net olarak boyanması gerekiyodu.. senin yapıcağın işi ....... dedim geri geldim.. e sen sormadın ki, boya var mı dedin yok dedik dedi adam bi de.. e haklı sormadım doğru..
    Alper abi o iş bizim buradada bayağı yaygın,
    dediğin gibi kaportada boya kalmamış, artık metal gözüküyor,
    orjinalliği gider diye boyatmıyorlar

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boyali degisenli araba candir korkmadan ama cizilormi acaba derdi olmadan biniyosun , nasil olsa ikinciye boyanmis diye bir tabir yok daha piyasada, şase kule saglam olsun düz gitsin yeter benim icin arac

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne biçim bir ülke anlamadım gitti zaten, araba olmuş macun king, çatlamış sağdan soldan bastırınca içinden su çıkıyor ama değişen yok, çiçek gibi.

Arabanın şaşeleri, direkleri yani beni kaza esnasında koruyacak olan bölgeleri sağlam olsun, gerisi çok önemli değil.

Benim arabamda 3 parça boyalı, şimdi ne yapayım şimdi oturup ağlayayım mı, alacak olan da alırsa ekime, almazsa kasıma kadar, keyifleri bilir.
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben herhangi bir aracımın çizilmemesi için bile özen gösteriyorum. Nedeni, Allah korusun vursam çizsem bir boyansa yamalı beygir gibi duracak. Sanayideki ustalar fena, yetkili servis daha da fena, araba açık gri çamurluk koyu gri oluyor sonra. Bu, aynı zamanda boyalı araçları satın almak istemememin bir nedeni, ama en önemsiz nedeni tabi. Yurtdışı gibi 1000 dolara civic vti 2000 dolara A3 alabilsek iki yılda bir komple boyarım anasını satayım, renk renk, ne olacak.

İnsanların bu durumları kendileri yarattığını da düşünüyorum. Herkes çakallık peşinde olmasaydı bu iş buralara gelmezdi. Eskiden, denildiği gibi, bir araçla uğraşılacaksa o aracın uğraşılmaya değmesi gerekiyordu. Şimdi iki aracı birbirine kaynatıp otomobil üretiyor bizim sanayideki ustalar. Hayır, tutuyor da milimetre hassaslığında, yolda ok gibi gidiyor, ona da hayret etmiyor değilim.

Şöyle bir durum da var, ben ne araçlar gördüm, gram boyası yok ama ne yaptılarsa araca, öyle yıkık dökük, öyle sorunlu ki, es kaza alsan evladın olacak. Uçuyorlar mı köprülerden aşağıya napıyorlar bilmiyorum. 1 yıllık aracın 4 amortisörü de patlak, artı direksiyon kutusu bozuk olur mu ya.

O yüzden ikinci el araç alırken, ben fiyatına göre karar veriyorum. 10 bin lira civarı bir araç alacaksam, o aracın sorunsuz olması önemli, geri kalan hiç bir şeyi önemli değil. 20-25 aralığında ise çok büyük bir kazası olup olmadığına, şasisinin işlem görüp görmediğine, bakımlarının titizliğine ve genel durumuna bakarım. 50 bin lira civarına kadar, sadece önemsiz kaporta panelleri (çamurluk, kapı gibi) boyanmış ya da değişmiş, ama alt tarafta kazasız araçlara yönelirim. Ama bir araca 50 binden fazla vereceksem, ve bu araç atıyorum Diablo falan gibi efsanevi bir şey değilse, güncel bir piyasa aracıysa nokta kadar boyayı bile sorun eder, almam, kesin vardır çünkü boyasız olanları da.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

kado - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde temizlik boyasi var anlamadigim. Sanki araba cenabet anasini satayim :-D
    ‎kızlar uzadıkça çirkinleşiyor; kız dediğin 1.60 - 1.75 olacak. 1.85 kız mı olur ya. he bu arada 1.45 de olmaz, o ne lan öle iddaa oranı gibi..

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    meslek icabı ayda en az 2000 tane hasarlı otomobil görüyorum ve sektörde 10.yılım.. diyebilirim ki arka çamurluk ve tavan haricindeki parçaları aracınız kaza yaptığında değiştirin.. çok daha sıhhatli olur ...

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boyaya bu takintili baska bir millet yoktur heralde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurt disinda boyali arabalar deger kazaniyor ozellikle komple boyalilar Burada patlak. Sahsen aracimi aldigimda satmayi dusunmeyerek aldim ve rengini degistirdim. Aman ne olur ne olmaz belki satmaya calisiriz diye kapilarin iclerini vs boyatmadim, simdi cok pismanim. Bir dahaki renk degisiminde insallah arabayi soyup komple boyatmayi planliyorum : ) Satmaya calisirsam ve buna takilan olursada satmamak icin elimden geleni yaparim. Simdi kafama takildi da of simdi soysam komple boyasam, soksem taksam cok zevkli olur

Ha birde nedense s2000 24 s2000 var sahibinden de, sadece 7 si 100.000 i devirmis. Hic inanmiyorum, ha gercekten o km lerde olan arabalar vardir onlarin sahiplerini tenzih ederim.

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onrcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yurt disinda boyali arabalar deger kazaniyor ozellikle komple boyalilar Burada patlak. Sahsen aracimi aldigimda satmayi dusunmeyerek aldim ve rengini degistirdim. Aman ne olur ne olmaz belki satmaya calisiriz diye kapilarin iclerini vs boyatmadim, simdi cok pismanim. Bir dahaki renk degisiminde insallah arabayi soyup komple boyatmayi planliyorum : ) Satmaya calisirsam ve buna takilan olursada satmamak icin elimden geleni yaparim. Simdi kafama takildi da of simdi soysam komple boyasam, soksem taksam cok zevkli olur

Ha birde nedense s2000 24 s2000 var sahibinden de, sadece 7 si 100.000 i devirmis. Hic inanmiyorum, ha gercekten o km lerde olan arabalar vardir onlarin sahiplerini tenzih ederim.
    olm şu arabayı harbi güzel bir renge boyat ya koskocak adam oldun yanarlı dönerli geziyosun
    Team PAŞAOĞLU

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyasada bilinen bir kaç kişi arkanda olsun "öve öve bitiremesinler, böyle kaçar, şöyle uçar, fabrika çıkışından daha temiz, vs vs...", araç istersen origami'den dönme olsun, hiç fark etmez hemen satılır, aranan araç olur.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

zOnstyLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün geldi bi tane arkadaş aracıma bakmaya taa İstanbul'dan, telefonda özellikle söyledim arabada gunes altında yattığı için boya var diye, oo boya problem değil falan filan dedim ben söyliyeyim sonra buraya geldiğinde söylemedin etmedin olmasın. Neyse geldiler baktılar arabayı cok beğendiler falan cocuk hala bakıyor etrafında dolasıyor, abi arabanda boya var dedi, ee söyledim zaten sende önemli değil dedin dedim bana söylemedin dedi söyledim söylemedin olayına dondu olay. Yani mantıksızlıgın bu kadarı 92 model araba bakıyorsun, ilk boyasıyla dursa ne ? Durmasa ne ?

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aynen Onurcan, adam aracı alırken birde boyatmam gerekecek diyor ve çoğu zaman boya masrafı yüzünden almaktan vaz geçiyor, U.K. de 306Rallye sahibi idim ve boya masrafı yüzünden aracı çok komik bir rakama satmak zorunda kaldım, burada tam tersi mantığı var maalesef, bugün ki aklım olsa aracı komple soyar öyle boyatır, tüm trimleri ve diğer parçaların tamamını sıfır alıp takar hevesimi alıp satardım.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

BurakOzdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    değişenli araba alınır tamirsiz 0 parça takılmış bunu boklamada ki mantığı hiç anlamadım bugüne kadar.

0 orjinal parça takılmış işte daha ne istiyosun. boklama taktikleri hiç bitmiyor hiç

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şahsen ben belli bir KM den sonra boyasız arabaya kıllanırım hele hele İstanbul da ise
    Yahu seneler önce aracıma kapalı otoparkta 2 kere vurmuşlardı hemde en köşeye soteye koyardım
    Yani kaza olmaması mucize zaten nasıl bakarsanız bakın ister gözünüz gibi bakın isterseniz hiç bakmayın.
    Sadece bu sebepten dolayı asla ve asla gri/metalik gri araba almam dedim hala da diyorum renk tutturması muazzam zor.

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde takıntım yok boya konusunda agır kazası vs olmadıktan sonra komple boyalı arac alırım niye almıyayım,Araba satıcaz ora boyalımı bura boyalımı,Satmaya korkuyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boya takıntısı bana da saçma geliyor sonuçta istanbul tampon tampona trafik olan bir yer ki 5 6 ay önce birisi arabanın soldan itibaren anahtarla çizmiş e napalım bizde boya olmasın diye öyle biniyoruz

işin özü ülkemizde hala otomobiller uzay mekiği değerinde yurt dışında milletin 5 liraya aldığı arabayı burda 50 bine satarsan böyle olur tabi ki

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yurt disinda boyali arabalar deger kazaniyor ozellikle komple boyalilar.
    Evet ben bunu şehir efsanesi zannederdim ama bu doğru.. adamlardaki mantık çünkü beynin işleme şekli bizden farklı.. adamlar boyaya ömürlü olan bir parça gibi düşünüyorlar ömrü bittimi yenilenmesi lazım mantığıyla bakıyorlar. doğru olanda bu zaten.. boyadır çizilir solar erir v.b ...

renk tutmama olayı 90 lı lardaki gibi yaygın değil artık.. hala var ama çok azaldı.. eskisi gibi usta boyakutusunda boyayı harmanlayıp çubuğu sokup karıştırıp ışığa tutup tutmuş ayarı demiyor.. bunun makinesi var boya kodu var .. makine yapıyor boyayı gerisi ustanın eline bakıyor işçilik.. iyi ustada istersen boya ölçüm cihazı koy çok zor anlarsın boyandığını.. ama tabi milleti kandırmayada gerek yok.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cem.B Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olm şu arabayı harbi güzel bir renge boyat ya koskocak adam oldun yanarlı dönerli geziyosun
    hahaha : D bakalim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)