User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
63 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kaza, boya, değişen hakkındaki tuhaflıklar

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kaza, boya, değişen hakkındaki tuhaflıklar

uzun zamandır takip ettiğim, ve oldukça tuhaf karşıladığım bazı durumlar,

Güncel kaza bakış açısı : illaki parça değişimi olmalı, parça değişmemişse, ufak tefek sürtmeler, tıklamalar var, önemsiz. deniliyor.

Eskiden : bir yer vur, isterse tampon bile değişmesin, düzeltilip takılsın kazalı denilirdi.

Çıtır hasarlı : parça değişimi olmuş, çıtır hasarlı, diyorlar

Ufak-tefek kazaları var : Şase, kule işlem görmüş, airbag açmış, halen ufak-tefek diyorlar

eskiden bel altı boyalı denilince : tavan ve direkler hariç boyalı, olduğu anlaşılırdı,

şimdi işin içine direkleride katıyorlar.

eskiden etek altı boyalı denilince : bir çok araçta bulunan, kapı çıtalarının alt kısımlarının ve tamponların boyalı olduğu anlaşılırdı,

şimdi ise tavan ve direkler hariç boyalı olan kısımla ilgili etek altı boyalı deniliyor.

önceden lokal boya diye, avuç içi kadar olan yere denilirdi,

şimdi ise, atıyorum 3 parça dıştan komple boyalı, 3 parça lokal boyalı deniliyor,

önceden yarım parçaya yakın kısım boyalı olunca, yarım parça boyalı denilirdi,

şimdi ise, rötuş boyası var deniliyor,

önceden tamponlarda söylenilirdi,

artık sanki tamponlar, aynalar aracın parçası değilmiş gibi, hiç isimleri anılmıyor

bu işin sonu bu şekilde nereye gider bilemiyorum, ancak sizinde gözlemlediğiniz tuhaflıklar varsa, paylaşırsanız sevinirim

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanayide tam çizgisine malzeme çarpıp eğildi diye kapısı degisen e46 biliyorum, sırf cizgi tutmaz diye, şimdi değişmesin de, Türkiye haritası gibi dursada olur..
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konuda Turkiye hakikaten bambaska bir yerde. Hep bir kacamak, hep bir kusur kapatma cabasi. Orjinal parca takilsa bile yoook bu arabada degisen var muhabbeti. Orjinal ya o daha otesi ne, sen araba duzun tamir edilmismi edilmemismi ona bak devam et.

Her eline mikron metre alan uzman, saymakla bitmez. Bu pazar bu saatten sonra duzelmez.
    74 model sehpa...

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer fiyatına göre iyi ise araç önemli değil benim için. Ağır kazası olur düzgün yapılmıştır ve muadiline göre fiyatı uygundur problem teşkil etmez.

Bindiğim aracın boyası ve değişeni olmaması para ettiği için her fırsatta vurguluyorum orası ayrı.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konuda Turkiye hakikaten bambaska bir yerde. Hep bir kacamak, hep bir kusur kapatma cabasi. Orjinal parca takilsa bile yoook bu arabada degisen var muhabbeti. Orjinal ya o daha otesi ne, sen araba duzun tamir edilmismi edilmemismi ona bak devam et.

Her eline mikron metre alan uzman, saymakla bitmez. Bu pazar bu saatten sonra duzelmez.
    çok doğru... bizdeki 2.el otomobil kavramı çok farklı, bazen sıfır fiyatına yakın isteniyor, her ülkede olduğu gibi 2. el arabanın 1 sene sonra yarı fiytına indiği bir ortm olsa, dediğin gibi boyasına çarpığına kimse takılmaz, düzgün yapılmış mı ona bakar... ama adam 2012 model BMW ye 120bin tl diyor, sıfırı 140bin, haliyle ince eleyip sık dokuyor kazıklanmayım diye, araç 70-80bin lira olsa kimse takılmaz bu kadar detaya... ama şu pert arabaları ağır hasarlı gösterip satan KASKO firmalarının sahtekralığına çözüm bulunmalı...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

mad_max1978 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sanayide tam çizgisine malzeme çarpıp eğildi diye kapısı degisen e46 biliyorum, sırf cizgi tutmaz diye, şimdi değişmesin de, Türkiye haritası gibi dursada olur..
    Aynen durum bu su anki.degisen olmasın da parça harita metod defteri gibi olmuş,macun havuzuna batırılmış pek önemi yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir parçanın düzeltilmesi için ısıtılması gerekli. Bu da metalin yapısını bozuyor. Ayrıca üzerindeki paslanmazlık korumasını da yok ediyor. Sonrasında macun gerekiyor vs.

Ben parçanın düzeltilmesi yerine değişmesi taraftarıyım.

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20- 30 bin tlsi olan al sat işine girdi bu memlekette elini atsan bu işin ticaretini yapan adama rastlıyosun. binmek için araç alan sayısı oldukça az. durum böyle olunca kilometresi çekik ve pert araçlar heryerde. insanları kandırmanın amacı ne? 3-5 herneyse aşağısına ver ama helal para kazan o işten ah alma..

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gaziantep'te bi aracın dört bi yanı boya yanığı olsun ya da çizik, hiç önemli değil. sakın boyatmayın. boyası yanık, boyası keşermiş (öyle bi tabir var) araç, tertemiz komple boyatılmış araçtan daha evladır burası için.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ben seviyorum değişeni var boyası var olayını.. ucuza satıyorlar ucuza alıyoruz..

Çekiçleme düzeltme devri bitti artık en ufak bir şeyde parçayı sök yenisini tak servis içinde karlı ve pratik ...

bir aracın direkleri şase şasi taban tavan ellenmemişse kısaca ağır hasarı yoksa

kapı değişmiş kaput değişmiş her kaputta kazadan değişmez her kapıda kazadan değişmez benim eski vectrama park halinde pizzacı scooterlı çocuk çarpmış kaçmış resmi opel servise götürdüm kaskodan kapıyı değiştiler aslında o kapı çekiçlenip düzeltirlidi büyük bir şey yoktu ama uğraşmıyorlar artık...
    bunuda bilmek lazım...

ben alırım cebimdede 5-10 bin tl o aracın akranlarına oranla para kalır.. gayet güzel sürer satarımda..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şasesinde direklerinde kulelerinde işlem olan araç her zaman sıkıntılı ve düzen tutmuyor.Çamurluklar önemli değil ama değişen kapıda düzen tutmuyor çoğu zaman.Aç-Kapat tan dolayı zamanla yavşıyor orjinal kapı gibi diri kalamaz hiç bir zaman.Birde kapılar değiştikten sonra "alıştırma" denilen bir iş var kaportacının yaptığı,balyozla çekiçle allah ne verdiyse kapı kilitlerine vurularak kapı ayarını yapma işlemi.O da hiç hoşuma gitmeyen bir işlem...

qatrio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Avrupada kafa cok guzel keske bizdede o mantık oyle olsa. Atıyorum arabanin camurlugu yırtık gebermis artik binbir takla atip duzeltmek yerine sifir alip takmak daha guzel degilmi? Yok olmus parcayi ne diye tamir ediyosun abi al yenisi sifir tak mis gibi. Yazik bizim gibi arabaya hevesli duskun olan bir ülkede bu piyasa yazik
    Yüce F.U
    PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG

Molev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben şu an kara kara düşünüyorum bisikletli bi çocuk boydan boya sürtmüş arabanın sağında boyayı çizmiş 4 cm lik 3 tane dalgalanma var cok hafif sağ ön ve arka kapıda hani değişicek birşey yok servise götürsem değişçek ustaya götürdüm komple boya diyor boyatıcaktım hatta konu açtım ama vazgeçtim bekletiyorum öyle borçlarım belimi çok kırıyo şu sıralar biraz daha beklesin diyorum elime iyi para geçince çok çok profesyonel bir ustaya yağlı çekiçle çekiçlettircem onun ardındanda iyi bir detailing'çi birine vericem arabayı sonrada bi otoparkla anlaşıp oraya vericem evimin yakınında var bir tane. Bıktım artıkın ayarlam bozuluyo arabayı öle gördükçene cinlerim tepeme çıkıyo...

( Konu biraz uzun oldu kusuruma bakmayın bizim sokağın arkasında pazar kuruluyor pazarın hizası diklemesine bir caddeye çıkıyor bizim sokak gibi pazarı öyle bir kuruyorki zihniyetsizler
    caddenin dibinde bitiriyorlar pazar ipleri tezgah vs vs. taşıyo sokaktan caddeye e git gelli geçen arabalar da tıkanıyor millet ara sokaktan kaçıyım diyo o aradada taksinin teki gelmiş ön tampona sürtmüş sis farı icine göcmüş tamponun sol tarafı pötür pötür hepte beni buluyo avr.... sk....lerim ne kısmetsiz adamım arkadaş ya... )
    '' Astrolog ''

Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    turbo desteğiyle 4 beygir almış, acaba emniyet kemerine mi taktı turboyu ?

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu durum bence tamamen bizim milletimize ve piyasanın genel işleyişine has bir durum. Ben de araba alirken en temizini almaya calisirim bu gayet makul, ama genel olarak insanlar daha alirken satma plani yaptiklarindan çok inceliyorlar. Bu güne kadar 3 araç boyattim, parca parca da boyattigim araclarim oldu. 2 tane hasarli araç aldim. Birisinde bi ince zarar ettim. Şuan 2012 hasar kayitli olan (sadece kaporta) polo var, 30000 km de piyasasinin 10K altina aldik 50000 km yaptik üstüne hala tas gibi. Bu gün satsam aldigimin üstüne veririm bindigim de kar kalir. Ama şasesi eğri olup düzeltilen arabadan hayir gelmiyor. Fabia vardi, aks kafalari sürekli bozulurdu. Jazz vardi arka teker tam basmaz bi tarafi fazla asinirdi vs vs. 97 Twingo sattim adamin biri aradi boya var mi dedi
    Boyle insanlar oldukça bu koni çok uzar gider.içine sinen expertiz yapilmis arabayi alip bineceksin en güzeli o.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı rx-7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    değişen kapıda düzen tutmuyor çoğu zaman.Aç-Kapat tan dolayı zamanla yavşıyor orjinal kapı gibi diri kalamaz hiç bir zaman..

değişen kapı dediğin aracın birebir orjinal kapısı nasıl düzen tutmaz .. fabrikanın ürettiği birebir aynı kapı.. orjinal kapı diye bir şeymi var sahte çakma kapımı takıyorlar.. orjinalden kasıt fabrikadan çıkan kendi kapısıysa onun yerine takılan kapıda aynı fabrikadan çıkan aynı orjinal kapı ..

değişen kapısı olan o kadar çok araç gördüm ve kendi araçlarımda olduki daha düzen tutmama v.b bir şey görmedim.. kapı takılır kapı ayarı yapılır benim bildiğim o kadar.. başka ibr işlem varsa ben görmedim en azından tabi dediğim resmi servislerde yapılan birinci kalite işler.. yoksa kapının üstünde yüklenip hoplayıp kapı ayarı yapmaya çalışan ustalarda gördüm
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

sagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kültürde değişiyor yakında avrupayı yakalarız bence, eskiden boyalı araca millet korkardı şimdi komple boyalı araç sorun olmuyor, değişenden korkulurdu şimdi bakıyorum bakış açısıda değişiyor
    35 KU 606- Outlander MT Turbo
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gelir seviyesi yüksek olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Araba fiyatları saçmalık boyutunda. Ama araba da bir ihtiyaç. Dolayısıyla böyle tuhaf bir ikinci el piyasası çıkabiliyor.

logıcthıs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    değişen kapı dediğin aracın birebir orjinal kapısı nasıl düzen tutmaz .. fabrikanın ürettiği birebir aynı kapı.. orjinal kapı diye bir şeymi var sahte çakma kapımı takıyorlar.. orjinalden kasıt fabrikadan çıkan kendi kapısıysa onun yerine takılan kapıda aynı fabrikadan çıkan aynı orjinal kapı ..

değişen kapısı olan o kadar çok araç gördüm ve kendi araçlarımda olduki daha düzen tutmama v.b bir şey görmedim.. kapı takılır kapı ayarı yapılır benim bildiğim o kadar.. başka ibr işlem varsa ben görmedim en azından tabi dediğim resmi servislerde yapılan birinci kalite işler.. yoksa kapının üstünde yüklenip hoplayıp kapı ayarı yapmaya çalışan ustalarda gördüm
    2000 civigin sağ ön kapısını hafif tıklamadan dolayı degıstirdiler bırakın düzen tutmayı arabanın en güzel kapısı o olmuştu diğer kapılarda macun olduğu için o kapı jilet gibi duruyodu oyleki arabaya o kapıdan binip inesim geliyodu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Passat var akrabamda arka kapısı serviste değişti (orjinaliyle haliyle) kapı tutamaklarında sorun var aracın diğer kapıları gibi açılıp kapanma hissi vermiyor zart diye açılıp kapanıyor kademeli olarak açılıp kapanmıyor.C4 vardı bir arkadaşımda arka kapısı değişmiş bire bir aynı sorun vardı onda da yokuş yukarı kapıyı açınca mesela kapı durmuyor diğer kapılar gibi hop kapanıyor.Eski bir arkadaşımın servisi vardı orada bir çok aracın kapısı gözümün önünde değişti orjinaliyle,ilk kapanmada orjinal gibi cuk yerine oturmuyor kapılar,kaporta ustası elinde çekiç balyoz vs ile bam güm kapı kilitlerine,tutamak,civataların dalıp ayar yapıyordu.Benim bagaj kapağım değişti o bile orjinali gibi cuk diye yerine oturmuyor kapanış sesi değişti hatta ilk zamanlar ilk kapatmada kapanmıyordu bir sürü ayar mayar uğraşmıştım şimdi rahat kapansa bile bagaj üstünde yükseklik farkı kalıyor çamurluklarla.Hadi bagaj kapı kadar sık kullanılmıyor fakat kapılarda bu değişimler can sıkıcı olabiliyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)