allah ne evrdiyse gireceksin.... agız burun kıracaksın... en fazla aksama kadar nezarette tutarlar ifadeni alırlar sicilin temizsede para cezası yersin...
Printable View
allah ne evrdiyse gireceksin.... agız burun kıracaksın... en fazla aksama kadar nezarette tutarlar ifadeni alırlar sicilin temizsede para cezası yersin...
teknik değişiklikle ne alakası var sanrufun? Fabrika çıkışı aynı aracın sanruflusunda yada sanrufsuzunda ruhsatta vergide vs hiç bir fark yokken neyi tadilata sokacakki arkadaş. Snruflu megane ile sanrufsuzunun ağırlık farkı bile yok ruhsatta. Kanun nizam bellidir orjinali böyle değil diye yazılan cezalar bir tek ülkemizde vardır heralde. Bayi 18 jant koyuyor araca opsiyonla sıkıntı olmuyor, aynı standartta başka jantı vatandaş takınca tadilat oluyor gitgide saçma sapanbir hale geliyor memleket
sacma gorunebilir aslında bakılırsa. sibop kapagını degiştirdin diye bile yazılabilir bakılırsa teknik degişiklik.
baskasına degildekendine zararınız olabilir allah korusun bir kazada zaten cok saglam ve güvenlik onlemi olmayan kasa iyice direncsizlesmiş olabilir.
polis açısından bakarsak:
sunroof'un fabrika onaylı belgesi var mı? yok
herhangi bir testten geçmiş mi? yok
kanunda teknik değişiklik yasak diyor mu? evet
o zaman gerekeni yapar. Bu memleket "bir kere delmekle birşey olmaz"dan geldi bu hale. kanun hatalıysa yapacaksın baskını.. hani oy verdiğin, mitingine gittiğin, uğruna tartıştığın partinin milletvekili var ya, ona gideceksin(iktidar-muhalefet fark etmez)
ama biz ne yapıyoruz? işin kolayı neyse onu yaparız, polis ceza yazmasın görmezden gelsin.. oldu canım, görmezden geldiğinde, onun başında kıl bir amir varsa(yada farklı bir siyasi görüşte) çok rahatlıkla görevi ihmalden soruşturma açabilir biliyor musun?
kanun varsa uygulanacak kardeş, arabamda sonradan takılan xenon var cam filmi var, denk gelmedim çevirmeye, denk gelirsem polis kanun kapsamında ne yaparsa haklıdır..
Bu teknik değişikliğin ucu çok açık.. Mantıklı düşünüldüğü zaman kesilen tavan teknik değişikliğe girer tamam ama ayıptır günahtır..
Fabrikasyon sunroof'lu aracın ruhsatında veya orasında burasında orjinal ekipman vs tarzında bisey yazmıyor..Çok abez bi ceza olmuş geçmiş olsun.Allah islah etsin böylelerini
En yakın notere gidip aracı polisin üstüne devretseydiniz. Bu nasıl saçmalık. Yazabilir mi ? Kanuna göre yazabilir. O zaman fabrikadan hangi lastikle çıkıyorsa her değişimde o lastiği kullanmak lazım ömür boyunca. Yoksa oda aracın yol tutuşunu etkileyebilir. Ne hallere kaldık.
Sunroof lu olan arabaların ruhsatında sunroof var diye bir ibaremi var yoksa benmi yanlış biliyorum
Orjinal fabrika çıkışlıları da biliyoruz. Eski aracım 206 GTI sunroof kapağı uçmuştu. (Şükür kimseye bir şey olmadı.)
Her kuralın kanunun dördörtlük uygulandığı,o çevirmeye giren kişinin her kim olursa olsun,makamı ne olursa olsun eşit sayılacağı bir ülke olsaydık helal olsun derdim.Polisimizin gözünden kaçmamış,senin can güvenliğin için uygunsuz bu teknik değişikliğe engel oluyor.Ammaa kanunların yasaların adamına göre şekillendiği,adamına göre insiyatiflerin ön plana çıktığı bir yerde,ceza yazmanın sadece devlete gelir olarak görüldüğü bir yerde polisin bu tutumu benim bile zoruma gitti,sen iyi sabretmişsin.İyice poku çıktı bu işin..
Konu başlığını gördüm dedim millet artık makarasına da başladı... Okuyunca çok şaşırdım açıkçası ama önü açık kanunların olduğu bir memlekette sopası uzun olanın lafı geçiyo.
şahinle gezmeye korkar oldum yeminle :D geçmiş olsun.polisede birşey diyemiyorsun kanunu çıkarana sormak lazım onaylayan milletvekillerine sormak lazım nede olsa adamın görevi yapmazsa onunda üstündeki ona salça olucak..
konu yine gelmiş polise sövme saymaya , tekme tokat girişmeye gelmiş
çok anlayışlı davrandığı için polisler herkes rahatça aracında değişiklik yapıp geziyor
sövüp saymadan , tekme tokat girişmeden araştırın sorun
araçta fabrika veya yetkili servis harici aracınızda her türlü parça takma sökme modifiye vs teknik değişikliğe girer , kanun sınırlarındaki teknik değişikliği ruhsata işletebilir yetkili kurumdan belge alabilirsiniz , eğer ki yapmıyorsanız sonucuna katlanmak durumundasınız
size yazılan ceza teknik değişikliktir sunroofu açtırdığınızda prosedürü takip etseydiniz sıkıntı yaşamazdınız
her türlü küfür , tekme tokat vs içermeyen sorularını sorabilirsiniz saygılar...
Bu değişiklik,hangi ad altında resmiyete kavuşacak?Diyelim ki koruma barları kesilerek yapıldı bu işlem ve istenilen,bir sac ile kapatılıp boyanmasıdır muhtemelen.Araç bu hale getirildiğinde bu durumdan kurtulmuş olunacaktır.Lakin,eğer barlar kesilerek yapıldıysa ve üstten kapatılarak eskiye döndüğü zannedilse de barların yerinde olmaması da teknik değişiklik arz etmeli.Bu değişiklikle belki de bir nebze daha güvensiz hale geldi araç.Bunun ölçüsü nedir?
klavye komandolugna gerek yok hayallere kapılmanın manası yok döverim eden diyen, aha adamlar orda yapsın degişikligni cıksın polisin karsısına bakalım noluyor görürüz ona gore davranırız bizde madem ;)
tabi ki her değişiklik sınırsız değil , sizin dediğiniz gibi güvenlikten zaafiyet verecek şekilde olanlar onaylanmayacaktır ama ülkemizde her şey mümkün el altından veya iş takipçileri onaylatılırsa o da kendi hayatını tehlikeye atmaktır
Burda tehlikeli olabilecek konu aslında; x marka model aracın fabrika çıkışında hem sunrooflu hem de sunroofruz modelleri vardır. Sunroof da ruhsatta yazmadığına göre ya sorgulama yapıcak ya da cezayı yazacak araç sahibi uğraşacak cezayı iptal için.
Bu işin sonu yok.