Arabanin menini kaldirabilirim istersen bosu bosuna ugrasma sanroof sok tak isiyle eksoz ve film menleriniz kaldirilir haberiniz olsun :):)
Printable View
Arabanin menini kaldirabilirim istersen bosu bosuna ugrasma sanroof sok tak isiyle eksoz ve film menleriniz kaldirilir haberiniz olsun :):)
Aracın tavanında destek demirleri olur sunroof yaparken bu demirler kesiliyor ve uzman ellerde yapılmassa şayet ki ne yazık ki türkiyede bu işi prof yapan uzman benim bildiğim yer sayısı beş parmağı geçmiyor onlarda haliyle çok pahalı neyse tavan zamanla deforme olur bu aracın iskeletine bütün gücünü aldığı yan direklerede zamanla etki edicektir kısaca aracın bütün dengesini mühendisliğini zaman içinde bozucaktır..
Fabrika çıkışı araçlarda mühendisler zaten bunun hesap kitabını yapıp ona göre üretim yapıyorlar..
Buna göre siz karar verin polis doğrumu yapmış yanlış mı yapmış ben tarafsızca yazdım..
sunroof elbette ki çok ciddi bir teknik değişiklik, aracın içine roll-cage yaptırmak da öyle, arka kapıyı iptal etmek tavanı kesip alçaltmak da hemen hepsi aynı sınıfa giriyorlar... aynı modelin hem sunrooflu hem de sunroofsuz modeli varsa, polis hangisinin sonradan yapıldığını çok rahat anlıyor merak etmeyin...
polisin anlayışına bırakırsak subiye kanattan yazar sesini çıkartamazsın
teknik değişiklik maddesinin içini doldurmaları lazım yoksa yan aynaları değiştirenede ceza yazar
arkadaşlar, olur da polis aracın orjinalinde olan birşeyden ceza yazarsa ya da aracı bağlarsa gidersin mahkemeye iptal edilir.. polisi bi daha gördüğünde de gösterirsin mahkeme sonucunu..
uygulama doğru olabilir birşey demiyorum, o zaman araç bilgilerinin bulunduğu kağıtta aracın tüm özellikleri yazılacak bixenon sunroof vs. bu belgenin dışına çıkılırsa teknik değişiklik sayılacak en mantıklı yöntem budur bence yoksa her önüne gelen ceza yer..
abi bu kadar basit olmuyo işte malesef polis kendisi diyo zaten ben kesiyim sen mahkemeye git iptal ederler diye ? bu ne rahatlık ben bunun için söylüyorum zaten
teknik değişiklikle alakalı maddenin içi doldurulmadığı sürece herkeze kafasına göre herşeyi yazar peki böylemi olması lazım ? ve bildiğim kadarıyla yanlış olabilir mahkemeye başvurunca önce cezayı ödemen gerekiyo ? ne diye uğraşıcam okadar ?
Teknik değişiklik belli kavramlar üzerinde yapılır. Mesela güç arttırırsın, araç boyutu değişir, yakıt türü değişir, ruhsatta belgelenmesi gereken şeyler üzerinde yapılabilir. Belli sınırlar, şartlar lazım yani. O zaman fabrikanın verdiği jantı değiştirendende teknik değişiklik istesinler, Spor yay takandanda istesinler sonuçta aracın seyri ile dahaalakalı hususlar bunlar. X marka 2 eş aracn sunrofflusunun ruhsatında bir fark varmı, yok. Neyini değiştireceksinizki?
Orijinal sunrooflu aracin tavani nasil sadece sacdan olusur? Benim 89 jettamda orijinal sunroof var.Daha once sunroofsuz mk2de kullandim. Basta su tahliye kanallari var. Tavanda biriken suyun tavani ne kadar hizli curutecegi ortada. Ayrica sunroof icin tasiyici destek cubuklari var. Sunroofsuz modelde bunlar yok. Kesipte cami koyarsaniz uzerine tabiiki problem olacaktir. Kisa vadede bisey farketmese de uzun vade de arac icin buyuk bir eksi.
ruhsatta nerde yazıyor saounrouflu veya klimalı diye :) ayriyetten bilmeyenler için söyliyeyim orjinal tr ye girişli 2 adet sounrouflu dogan var :) ceza yazası gelmiş arkdaşın :) hiç bişe bulamasa yangın tüpü yok die bile yazabilir nediyelim şerefsizlikten başka bişe degil..
sac kaynatmaya gerek yok abi sunroofu kapat folyo çektir içerden de tavanı bir bezle kapla komple tamamdır
Yarım metrelik sacın eksisine artısına girersek kaza esnasında çelik jantın saç jantla etki farkı vs bir dünya konu var, şaseleri direkleri kaynakla düzeltilmiş bir ton araba var onlarıda men etsinler trafikten.
sonradan yapılan sunroofun dezavantajları değilki bizim meselemiz yazılmak için yazılan ceza. keşke polislerimizde burda yazanlar kadar bilinçli olsalarda o yüzden yazsalar cezaları. Polis haklı diyenlere inşallah öyle bir kıl memur denk gelmezde konuyu açan arkadaşı anlamak zorunda kalmazlar