User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
25 sonuçtan 20 ile 25 arası

Konu: zeytinyağı?

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı besyoali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım bizim Milas bodrum yolu üzerinde Bafa gölünde zeytinliklerimiz var
    bizim zeytinlerimiz bakım istemez 2 senede bir kez tam verim alınır ve yağımız ağır olur en az 0,5 asit ve koyu renk olur taş sıkım biz ailecek kendimize göre her sene yapıyoruz
    Balıkesir tarafı bakımlı ağaç ve zıraat fidanı dediğimiz ağaç çok fazla var
    yağın yoğunluğu daha az ve tadı daha yumuşak olur çok da güzeldir ama bu durum alışkanlık meselesi benim çevredekilere çok hafif geldiği için tercih etmeyiz
    Bizim ağaçların hemen hemen hepsi delice dediğimiz yabani zeytin aşısıdır uzun ömürlü
    Ve yaşlı ağaçlardır
    Biliyorsunuz ki
    Zeytin ve zeytin yağı bize yunanlılardan gelmiştir Girit den göç edenler tarafından Ege ve onun çevresine özgü bir yağ çeşididir
    Yemeklik zeytinde Balıkesir ve çevresi çok ama çok özel bir bölge fakat kıyı Ege iklimi ve özellikle rüzgarı sebebiyle yağ konusunda kalitesi tartışılmaz en doğal ve özeldir
    Telefon numarasını verdiğim arkadaşım temizliği ve yabancı yağ karışştırmadığına emin olduğum iyi yağ üreten bir çiftçi olduğu için gönül rahatlığı ile tavsiye ettim
    bizim zeytinliklerde orada. ege zeytini ve yağının tadına varmış bir kişi daha işte
    eşimde balıkesirli ben balıkesirin yağını beğenmem çok hafif gelir o da bizimkine çok aromalı/kokulu der.Yani birazda alışkanlık meselesi. Belki çok doğru bir benzetme olmayacak ama Balıkesir yağı = Maret Sucuk, Ege yağı = kasap sucuğu

ilbeyyagci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu takip ediyorum.

Aklıma takılan bir soru şu, kurumsallaşmış firmalar bana pek doğal gibi gelmiyor, küçük üreticiye göre yüksek üretim-satış rakamlarında o doğallığın korunması zor gibi. Yanlış düşünüyorsam düzeltiniz.

Ayrıca aradığım zeytinyağını tarif etsem az çok fikirde bulunabilecek arkadaşlar çıkar diye düşünüyorum. Hafif acı, yine çoook hafif tuzlu gibi ve zeytinin tadını rahatlıkla alabildiğim bir yağ arıyorum. Malesef aşırı koku ve çok koyu kıvamlı yağları sevmiyorum.

Paylaşılan zeytincilerden Özgün ve Ruhi Bey'den denemelik 1lt alacağım. Değişik önerilere referansları olmak kaydıyla açığım

besyoali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İran ırak özellikle Suriye üzerinden kalitesi düşük yağları toplayıp karıştırıp ardından tekrar işlemden geçirmek suretiyle piyasaya sürdüklerini biliyorum fakat bunu her firma yapmıyor.
    Isim yapmış kalitesi belli firmalar bile yağları üreticiden toptan alarak karıştırıp işlemden geçirip paketlerin satıyor
    Bizim memleket de fabrikalar yağları üreticiden ucuz alarak elinde bekletiyor ve fiyat yükseldiğinde satışa çıkarmak için tekrar işleyip satıyor.
    Eğer bulabilirseniz Erken hasat ve kuru sıkım taş sıkım yağlar çok kaliteli ve güzel oluyor.
    Arkadaşım bu işi hobi olarak yapıyor yağı çok kaliteli
    Selçuk Şahin 0533 297 11 75

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizde duzenli olarak ozgunden aliyoruz babamlarin baya muhabbeti vardir. urunler kargoyla geliyor , kargoda bir sorun cikmiyor

onur_si - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zeytinyağının çok çeşidi var istediği kadar orjinal olsun böyle şeyleri tatmadan almayın derim ben.
    bize izmir urladan yağın en hası geldi bana çok ağır geldi mesela dışardan aldığım zeytinyağıyla karıştırıp kullanıyorum

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    taylıeli zeytinyağları.. bizimdir balıkesir de.

Taylıeli Zeytin ve Zeytinyağı İşletmesi
    Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)