Drahte full throttle !
Printable View
Drahte full throttle !
Dedenin; adini, yerini, yurdunu, koyunu soylemeden niye meslegine, ogretmenligine vurgu yapiyorsun ki ? Bu vurguya dayanarak "sikmemislerdir" diyorsun...
Dede cahil cuheyla degil anladik ama torun cahil kalmis. Ogretmenlik meslegi ile cinsel egilim arasinda nasil bir korelasyon olabilir ki ? Gay ogretmen, Lesbian okul muduru yok mu ? Gay Imam var, Zoophilic Ogretmen mi olmayacak ?
"Sikmemislerdir", "anlattigi gibi", "essekli hikaye" gibi kendi fantezi dunyanda ki varsayimlarinin ustune kurguladigin bu hikaye ile cok uzaklasamazsin.
Torun; neden sonuc iliskisi icinde cikarimlar yapacaksan, nedenlerini, tercihen bilimsel ama ne olursa olsun saglam gerceklere dayandirmalisin, mesala muhattabinin "dedem ogretmen" diyorsa buradan baslayabilirsin. Sonuclarini ise bu gercekler ustunden akla ve mantiga uygun olarak turetmeli ve "gay imam" gibi orneklendirmelisin.
Bu arada dedeler ogretmen ama ne ogretmeni olduklarini soylemedin. Her "mektepte" calisan matematik, cografya fln ogretmiyor biliyorsun dimi.
Buda demogajik tartismanin nasil yapilacagi. Onemli olan gercekleri saptirmaman, adam dedem ogretmen dedi ise ustune kurgulamadan yazacaksin.
Ihtiyacin olan biraz pratik ve birkac kivrim.
Deden bilir mi bilmem ama benimde bildigim birsey var, moderator ile tartismayacaksin.
Buda internetin 25 kuralindan biri.
Son olarak, dedem katil olabilir, penicillinin mucidi olabilir, beni ne baglar, Etiler - Maslak taraflarindan zamaninda arazi kapatmadikca....
-----------------------------------------
Olayin asli su, X sayida dede bu isi yapti, yapiyor, yapacak. Bunlar senin dedelerin degil [ogretmenlermis sonucta], onun dedeleri degil, ama birilerinin dedeleri. Isin vahimi bu dedelerden biri belki metrobuste arka koltugunda oturuyordu bugun.
Bu adami soyutlamadan once kendinize bakin ve bu olay sandiginizdan cok daha yaygin gibi; gayet basit, anlasilabilir bir anekdotun igneleyici ornegini, nasil boyle kisisel aliyorsunuz anlayamiyorum.
Turk milletine makaleden alinti yap okumaz, yazmislar der, ama kendisininde bildigi gibi, "dedeler yapti" diyince verdigin ornek daha gercekci, sindirilebilir ve inandirici oluyor.
Bana ne sizin dedenizden...
drahte Allah senin öğrencilerine sabır versin :D
Yahu ne Zoophiliası ne eşeği ne dedesi ne saçmalık bu ya Asacaksın bu onun bunun çocugunu olacak bitecek
bence bu kadar yabancilamaya gerek yok drahtenin yazdiklarini kaniş_vuruş_nasildamikiyor.avi bir tuş kadar uzagimizda. nette ne adamlar var.askerde tavukmu bafileyen dersim eşşekle dunyalar arasi temasa geçenmi neler neler.
Drahte, moderator filan bilmemde dedigin gibi ef186 dedesi icin ogretmen dedi olaydan soyutladi, bi anda dedesi iyi oluverdi, sen ayni seyi yapmiyormusun?
Çogu yorumları okudumda,gerçekten çogu kısı ne ıstediğini bılmıyor kımı demıs hırsızlık yapanın kolunu kes,kımı demıs ıdam gelsın tamam geldı bu seferde serıat geldı dıye kıcını yırtacan,YOK Bu ulke nasıl bır ulke 75 mılyon nufusta ıllakı bu gıbı adi suclar olacak dunyanın her yerınde var cunku, var dıyede olsun demıyoruz zaten bu olaydakı adamda muhtemelen ağır travmalar geçırıyor hastalık yanı Allah hıdayet versın benım elımden gelen bu,ek olarak bu memleketı beğenmeyenlerıde kımse zorla tutmuyor sessızce çıkıp gıdın sevdığınız ıstediğiniz yere kımsenın umrunda değilsınız en azından benım saygılar..
Drahte sevisellimmi :) .Adamsin adam ..
ya olay aldı bi dede gidiyor. Adamada hasta diyoruz... Bu hastalığa sahip olanlar bunu yapar ama bu adamın hasta olduğunu nerden biliyoruz ? yada biliniyor, rapor varmı, belki adamın fantazisi bu, hakkaten sapık ? Hadi diyelimki hasta, bu durumda olan hayvan-insan deyip hastalığın nası ne şekilde olduğunu anlatmaktan ziyade savunurmuşçasına, kaldıki öyle anlayanlar illaki olabilir. Ne şekilde çözümlenebilir ondan da bahsedebilir drathe arkadaşımız bu kadar güzel çözümlemeler yapabildiğine göre. Bu iş dedelerde değil sevgili drathe arkadasım kimin ne yaptığından ziyade devlete kadar uzanır ne işle meşgulsün bilmiyorum ama devlet ne yapıyor bu insanlara öğrenmek isterim ? bunun cevabını ararım ben. Böyle insanı ben sokakta görsem yanımda ailem yada kız arkadaşım varken ? Bi düşünsene sende.. Şahsen hastalık konusunda o kadar bilgim olmamasına rağmen( sağol sayende biraz daha iyi öğrendim buarada ) ben tepki gösteririm, ailem için endişelenirim. Evdeki kimseyi o civarda dışarı salmam.. Yani demem o ki Dede'leri geçelim devlet bu konuda ne yapıyor onu söyleyelim ? yada neler yapamıyor ? Bişeyler yapıyosa bizimde aklımızda olsunki yolda görürsek linç etmek yerine ilgililere teslim edelim tedavi olması için.
Toplum olarak olaylari cok abartiyoruz. Ya cok seviniriz ya cok uzuluruz. Duygusal toplumuz cunku:)
Drahtenin söylediğine göre bu kişi hasta. Hastalığın mk. Böyle hastalık mı olur? Bizde araba hastasıyız egsozamı yanaşıyoruz ? Şimdiki devre bakıyorumda bir hastalıktı, psikolojiydi aldı başını gidiyor. Her saçma ve adi suçun arkasında psikoloji yatıyor. Bu tamamen saçmalık. Dünyadaki tüm insanların vicdanı, örf ve adetleri vardır ve hiçbir yerde köpek becermenin yeri yoktur. Köpeğe bakan adam yarın birgün bizim yakınımıza, sevdiklerimize de bakabilir. O zamanda psikolojik diyebilecek misin?
Heryerde bu tür olaylar yaşanabilir ama yaptırımı ağır olmalıki bu işi yapan oç o duyguları içinde bastırabilmeli. Herkese psikolojik destek veremezsin hele hele bizim ülkemizde hala deli muamelesi yapıyorlar psikologa gidenlere.
drahtenin kalemi kuvvetli de yazdığı o kocaman 2 postun içi neredeyse bomboş.. Doğru söylediği 1 2 cümle de arada kaybolup gidiyor.. Son sayfadan okuyan varsa, açmayın dedeler !!
töbe Yarabbi. nereye gidiyor bu insanlık
Ulkemizle alakasi yok insanlikla alakali durum. Herkes neden memleketi elestiriyor? Yurtdisinda olanlari takip etmiyor musunuz
Bu adamin cezasi net idam olmali. Piskolojisi bozuk delidir bunun adi. Allah sonunu hayir etsin.
içimden geçenleri buraya yazarsam, kesin forumdan men yerim.
Bu nasıl bir insanlıktır, pardon hayvanlıktır...
nasıl bir yokluk içerisindeye :D :D :D
Konun suyu çıkmış o zaman benden gelsin dedelere ......
https://www.youtube.com/watch?v=437sUkynh8o
Drahte, yazdıklarının başını okusam sonu gelmiyo sonuna kadar gelsem başı hatırlanmıyor. iyi arkadaş bişiler biliyosunda herkes burda psikolog ,sosyolog veya antrapolog değil 10 paragraf yazıcagına 10 cümlede anlat bizde anlıyalım.
Çok merak ediyorum o saatde aynı yerde mini etekli bi bayan geçseydi bu şerefsiz aynı şeyleri hissetmiyecekmiydi ? Yoksa azicik mantigi devreye girip, ulan yüzümü görür beni tanır eşgalimi verir hapse girerim vs. Die düşünüp vazmı geçerdi. Sapık işte kadın da olsa çocukda olsa köpekde olsa bu şerefsiz fırsatını bulduğunda en kötüsünüde yapar. Hasta dediğinin kendinden başkasına zararı olmaz bu şekilde başkasına zarar verdiği zamanda affı olmaz kimse kusura bakmasın.
kopek cok aliskin hic tepki vermiyo , bu kopek yollu :D
Harbi ya nasıl bir yokluktur arkadaş.
vermiycem vermiycem diye diye milleti ne hale getirdiler:)
Dedemin selami var Drahtecim yazdigini okudum yaziktir gitmeyin cocugun uzerine biz boyle cok cocugu hayata kazandirdik sizde uzerine gitmeyin evladim dedi . Ben dedemin sozunu dinliyorum kardesim gitmiyecegim uzerine ama forumda lafinin nereye gittigine dikkat et garajindaki kameralar konulu filmini cekmesin sonra. .
Ya bişey dicem bi tane sıçmık, *** , ** ,var ne zaman yazısını okusam sinir komasına giriyorum.....
gavat oğlu gavat şerefsiz herif
Şu konuda bile hala espri yapmaya çalışanlar var. Yazık vallahi yazık.
Piç.......
bir sonuç yada gelişme varmı konu ile alakalı arkadaşlar
bulundumu yakalandımı.çok merak ediyorum ne ceza vereceklerini
Hayvanseverler işin peşini bırakmayacaktır, bir gelişme oldumu takip edemedim yoğunluktan.İnşallah en kısa zamanda hakettiğini bulur yavşak herif.
Sokak hayvanlarından sonra çocuklar olacak hedefte, Allah belasını versin böylelerinin. Görsem döverek öldürürüm veled-i zinayı adamdan sayarlar. Gitgide çığırından çıktık.
Buarada hayvana tecavüz sıralamasında dünyada birinciyiz.
Köpek zikmek bel soğukluguna iyi gelir diye laf cıkartan bir milletiz
köylerde essek inek bafilemek de meshur diye cok duymuslugumuz var
nasıl bir miğde nasıl bir aclık bilmiyorum ama kesinlikle cezasız kalmamalı örnek teşkil edecek sekilde ciddi cezalar verilmeli
Burda bile espri yapanlar var..Nasıl bir yoklukmuş vs..Diyecek birşey bulamıyorum gerçekten.
Toplum olarak çok ciddi problemlerimiz var ama bizlere normal geliyor.
Bir olay olduğunda içimizdeki tüm şiddet öğelerini döküyoruz, ama sonra(zaten gündem hızlı değişiyor) o orada kalıyor. sadece o konuyla özel olarak ilgisi bulunan kişiler o konuyu hatırlayıp birşeyler yapmaya çalışıyor..
Bana bu tarz konularda yazılanlar hep insanın kendisini duygusal olarak kandırması gibigeliyor. yazdım öfkemi kustum gereğini yaptım, ben örnek insanım örnek vatandaşım. Birşeylerin düzelmesi için çaba harcayan sayısı az, büyük bir çoğunluk klavye aktivisti, BEN DAHİL..
Bir de toplumsal gerçekler var Drahtenin dediği gibi, duygusal yaklaşıyorsunuz ama inekle eşekle köpekle milli olan çok var şu ülkede.. Sizin dedeniz değildir, komşunuzunkidir, arkadaşınızınkidir, müşterinizinkidir..İlla ki vardır birileri
Hangisi daha hayvan ayırt etmek zor
Kişinin hasta olup olmadığına; ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde en az 4 hafta süresince izlenmesi neticesinde ilgili heyet tarafından karar verir. Yani bir tek doktor da değil heyet tarafından karar verilebilir.
Elimizde ilgili kurumdan alınmış bir heyet raporu olmadığına göre kişinin hasta olmadığını varsaymak zorundayız. Köpek si..yorsa kesin şu hastalığa sahiptir teşhisi koyabilmek, adamı peşinen suçlu sayıp sk.ni keselim doğal vatandaş tepkisinden daha vahim bir tespittir.
ne var ki;
Mesleğimde; kızına, çocuğuna, yeğenine ve daha sayamadığım aile bireylerine tecavüz iddiasıyla bir çok olayla karşılaştım.
Bir çoğuna da akli melekelerinin yerinde olmadığı savunması yapıldı taş gibi sağlam çıktılar.
Bahsi geçen kişinin akli dengesi için; ilgili konuda eğitim almadığımız, almış olsak dahi tek başımıza nasıl bir voltran oluşturamıyorsak heyet de oluşturamayacağımız için bir şey diyemeyiz.
Rapor olmadan peşinen hastadır tespiti genelde vasat 3. sınıf bir avukat savunması olduğu için duyduğumda geriliyorum :)
1. sınıf bir avukat savunması da şöyle olur;
"Müvekkilin başı günlerdir nedenini bilmediği şekilde ağırmakta ve aldığı ilaçların da etki etmemesi neticesinde bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Üsküdar vapur iskelesi önünde buluştuğu ve kendini Rıza olarak tanıtan şahıstan daha sonradan adının Bonzai olduğunu öğrendiği ve hap şeklinde kullanılan uyuşturucu maddeyi 15 TL karşılığında satın almıştır.
Ne var ki; etkili bir ağrı kesici olarak bildiği Bonzai isimli uyuşturucu hapı kullanan müvekkil; bir süre sonra adeta ayakta duramayacak vaziyete gelmiştir. Akabinde eski kız arkadaşı Sare'nin yanına oturduğunu ve onunla önce sohbet ettiğini ve sonrasında cinsel birliktelik yaşadığını hatırladığını....." diye uzar gider.. Mesleki tatmin diyelim geçelim :)
Daha sonra savcı; saç kılı örneği aldırır adamın uyuşturucu kullanmadığı tespit olunursa benim savunma güme gider ve gerekli cezaya çarptırılırdı. Kaldı ki kabahatler kanunu dışında net bir yaptırım da aklıma gelmiyor.
Bu kadar beyin fırtınasından sonra; hayvana karşı işlenen suçların ceza kanununda yer bulması gerektiği kanısındayım.