Herkes Canon önermiş ama, ben ısrarla Nikon diyorum. Nikon her türlü daha keskin ve net foto çekiyor. Canon'un renkleri ilk anlarda daha canlı gibi geliyor, ama her türlü Nikon daha kaliteli.
Herkes Canon önermiş ama, ben ısrarla Nikon diyorum. Nikon her türlü daha keskin ve net foto çekiyor. Canon'un renkleri ilk anlarda daha canlı gibi geliyor, ama her türlü Nikon daha kaliteli.
Verdiğin detaylı bilgileri göz önüne alacağım çok teşekkür ederim hocam..
Orasını bende tam anlamadım herhalde biraz detay verir..
Bende aslında marka değeri olarak ikisi arasında kaldım ne yapsam karar veremiyorum.Canon önde gidiyor fakat Nikon da ayrı bir kalite..
Anlıyorum bence o lensi bir deneyin,örnek olarak kız kulesini bir deneme çekimi yapabilirsiniz oturduğunuz banktan biraz zoom yaparak güzel deneme amaçlı bir foto çekimi yaparsanız bizlerde fikir edinmiş oluruz şahsen merak ediyorum performasını..
Ben bu seti almıştım 2200 Civarına.. 1950'ye düşmüş. Tavsiye ederim.. 650D + 18/55 Lens + 75/300 Lens
http://www.vatanbilgisayar.com/eos-6...WebIndirimMail
Aynı fiyat aralığında herkesin dediği nikon ve canon arasında kalmışken Sony SLT-A58 aldım. Baya iyi yorumlar var makina için, değerlendirmeye alınabilir.
Butceni yormayacaksa eğer 650D derim, ama zorlanıcam dersen 600D öneririm hatta 2 hafta önce n11'den 1200 TL gibi bi rakama aldım.
Gold dan 650d aldim bende . Yukarda da dendigi gibi tamron 75 300 le beraber geldi. Ama lensin odaklamasi saatler suruyor manuel disinda istedigim performansi alamadim . Cok bi para degil ama hayal kirikligi oldu benim icinde .
eos 650d kullanıyorum menunum
Evet O Kafama Yattı..
650 D Uygundur diye düşünüyorum bakalım artık..
Saatler süren bir odaklama nasıl oluyor hocam tam anlıyamadım en fazla 3 5 saniye içinde odaklayabilir bir nesneyi IS ozelliğimi yok acaba ?
Bende öyle biliyorum,uzaktaki nesneyi odaklar ama sanırım IS özelliği olmadığı için zorlanmış arkadaş..
Güzel makine..
60D öneririm. Eliniz biraz büyükse ve makinenin elinize oturmasını isterseniz 650D küçük gelecektir. 60D sıfır olarak bütçenizi aşar 2. el temiz 18-55 ve 50mm f/1.8 lensli makineler 1500 civarı bulunabiliyor. 75-300 konusunda da o lensin verdiği performans düşük, kullanacağınız alan kısıtlı. Image Stabilizer yoksa zaten almak mantıksız 300mm'de titretmeden fotoğraf çekmek mümkün değil. Bende 60D 18-55 ve Tamron 70-300 var 70-300mm lensi neredeyse hiç kullanmıyorum
Benim lensimle ilgili bi sıkıntı var o zaman . Bu bahsettiğim şey uzağa odaklarken oluyor ve bildiğim kadarıyla bu lensin macro özelliği de var .
Ayrıca arkadaş sormuş saatler süren nasıl oluyor diye . Mecazi anlamda söyledim onu 3 5 saniye neyse odaklamaya çalışıyor ondan sonra net bi görüntü alamıyorum
Paran yetiyorsa Nikon d90 al gerisi traş. Üzerinde gelen 18-105 VR lens bile canonun 18-55 inden daha kaliteli bir lens Nikon bana göre fotoğraf kalitesinde Canondan çok daha başarılı zaten ıkı makıneyıde elıne alınca gerek oturaklılık plastık kalıtesı gıbı farkların ne denli uçuk oldugunu hissediceksin. Ben D90 kullanıyorum şuanki aklımla alıcak olsam gene nikon alırım.
Makinemi vatan dan aldım ben alırkende kampanyası vardı 18-105vr ve 70-300 G lensi birlikte veriyodu bikaçyıl önde 2.500 e aldım istanbulda olsan hayyam pasajına bi bak derdim. Genede sen bilirsin seçim senin
1200 tl ye nikon d3100 verim 18-55 lens + 70-300 lensle beraber
bu incelemeyi okuyun bence;
http://www.hakkiceylan.com/aynasiz-f...-cikmayacak-mi
http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...78324009/detay
İlan bana ait - Biz 6000 liralık başka bir makine aldık düşünürsen fiyatta yardımcı olurum.