Kim ne derse desin bu iş yasal değil, sadece yasada ki bir takım boşluklardan yararlanılıyor, şimdilik yetkililerde buna sadece göz yumuyor, mersinde ki durum yakında bir çok şehirde yaşanmaya başlar.
Kim ne derse desin bu iş yasal değil, sadece yasada ki bir takım boşluklardan yararlanılıyor, şimdilik yetkililerde buna sadece göz yumuyor, mersinde ki durum yakında bir çok şehirde yaşanmaya başlar.
Gürcistandaki sisteme hakim değilim ama Bulgaristan daki olayı tamamen biliyorum artık. Kesinlikle ve kesinlikle legal değil. Gümrük memurunun elinde her şey. Vekaletle gerçekten aracı Tr ye sokabiliyoruz ancak, sistem legal olarak şu şekilde : bulgar vatandaşı veya şirket sahibi biri aracı alır, biz gideriz 10 gün tatil yaparız Bulgaristan da, dönerken vekalet ile o aracı alır geliriz. Max. 10 gün araç ile burada kalabiliriz. daha sonra götürüp aracı bırakmamız gerekir. süreyi uzatmak için Bulgaristan da yine ikamet etmek gerekiyor. illegal olarak ise, gümrük memuru siz bulgaristana girerken sisteme giriş tarihi yazmaz, dolayısıyla TR ye dönerken vize süresi ne kadar ise o kadar kalabilmiş gibi görünür ve araç uzun süre vekaletle kullanılır.
Bugün bir şey olmaz ama elbet bir gün çok acı bir şekilde problem yaşayacak herkes. Evrakta sahtecilik, vergi kaçırma vs. bir ton dava açılabilir.
yahu niye bu kadar karşı çıkıyorsunuz anlamış değilim?
20 binliralık arabalara 50bine binmek hoşunuza mı gidiyor
biz alamıyoruz diye alabilene niye *** atıyoruz?
yasal olmayan kısmında adam cezasını öder ztn koca gümrüğün içinden girip çıkıyor kaçma şansı yok ya
yani devletin milyarlarca lira vergi borcunu affettiği şirketlere kimse bi şey demez
ama vatandaş 6 ayda olsa kaliteli arabaya hakettiği şekilde binince yok efendim suç işliyorlar yok ellerinde patlicak falan
neden bu kadar heveslisiniz anlamadım benimde gücüm olsa gider 30bine krallar gibi araba alır 6 ay da bir değiştirirm
ayrıca tasişin ilanı kaçak arabalar için geçerli onun dışında şu an için bunu engellemeleri zor
yurt dışından gelen bir aracın 6 ay ülkede kalabilme hakkı var bu ülkeye binlerce gurbetçi arabasıyla geliyor bu süreyi kısamazlar
bu süreyi kısamicakları için vekaletle araç kullanmak yasalsa ya da cüzi bir cezası varsa mevcut yasalarla bu olay gayet legal gibi duruyor
kaldı ki biz korkak bir milletiz çoğumuz ztn buna cesaret etmez anca oturup cesaret edeni kıskanıp biz enayimiyiz geyiği yapar
esas enayilik ben eşşek gibi vergi öderken büyük holdinglerin vergi borçlarının silinmesine ses çıkarmamak
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
yurt dışından araç almayalım cebimizi düşünmeden samimiyetsiz yasaları düşünüp kazık yiyelim. deli gibi vergi ödeyip fabrikadan 10 binlik çıkan hatta ülkeye girerken gümrükte sökülmüş arabaya 30 bin verip binelim. önce yasayı koyanlar samimi davransın ki bişeyler rayına otursun. keşke para kolay kazanılsaydı da bizde düşünmeseydik böyle şeyler. bize götüyle gülüyor millet bindiğimiz arabalara verdiğimiz paralara ödediğimiz akaryakıta bakınca.
Açıkcası bu durum işimize gelmez mi ? Sonuçta ikinci elden yakınıp duruyoruz eğer bu tarz araçlar fazlalaşır ise ikinci el otomobilde fiyatlar oynamayacak mı ?
benim yazdığıma istinaden yazdıysan üzerime alınıp cevap vereyim. Babam 25 senedir Bulgaristan da üretim yapıyor. hatta baya da bir istihdam sağlıyor. Yani keşke yasal, sorunsuz sıkıntısız olsa da en başta ben koşa koşa gider alır gelirim. Benim bir gün patlayacaklar dememin sebebi, 6 ay lüks arabaya bineyim derken çok büyük belalar başına açılabilir. Nitekim eninde sonunda bir problem olacaktır. Belki bana olmaz, sana olmaz ama birine olabilir. Açıkçası korkak olmayı tercih ederim. 6 ay çok çok iyi bir arabaya binmek için böyle risklere girmek istemem.
Gurbetçi dediğin insanlar yılın büyük bölümü yurt dışında oldukları için araçlarını burada uzun süre kullanabiliyorlar. Yani 9 ay yurt dışında olup, burada 3 ay arabasıyla kalabiliyor veya 6 ya 6.
kim ne derse desin ortada bir gün patlayacak bir durum yok olsa olsa yasa değişir alan adamlarda götürür araçlarını satarlar şu an için hukuki olmayan bir durum mevcut değil
mevcut olsa ztn kabak gibi gürcü plakayla bulgar plakayla her yerde rubiconlarla gezemezler
bence alabilme gücü olan varsa alsın tabi kaldı ki 6 ay yasasını değiştireceklerini sanmıyorum ayrıca konunun kimsenin pek umrunda olduğunu da sanmıyorum sonuçta gelen araba sayısı belli öyle ülke ekonomisini etkilicek kadar araç yok ortada
ayrıca söylemlerin sana değil kardeşim bi kaç kişi birden eleştirmiş bunu genel yazdım bence sende al imkanın varsa
sanırım haberi görmedin, patlamaya başladı, patlayacakları mı kaldı,
yine zor durumda kalan ; "Türk vatandaşı alabiliyor!" diye kandırılıp, Dünya para verip,
bu araçları alan vatandaşlarımıza oldu
haber >> http://www.milliyet.com.tr/usulsuz-o...lhaber-460255/
Kullanabilir. Ancak oncelikle aracla birlikte 6 ay orada kalmali. Sonra 6 ay burada kalabilir fakat aracsiz yurt disina cikamaz. Yani bulgaristandan getirdi arabayi, ucakla almanyaya gidemez. Arabayi yine bulgaristana goturup birakmali.
Suan durum dedigim gibi yasala degil. Gumruk memuru ulkeye giris tarihi yazmiyor o yuzden yasal gibi gorunuyor. Bir gun gumrukte denetleme yapilsa her sey ortaya cikar ve sadece arabayi geri vermekle kalmaz dava acilir.
kıbrıs için de aynı kurallar mı geçerli
arkadaşım orada çalışıyor onun aracını vekalette tr de 6 ay kullanabiliyormuyum.
Patlak vermeye başladı..
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27909381.aspGeçici ithalat rejimi kapsamında Türkiye’ye getirilen ancak yasal süresi dolmasına rağmen yurtdışına çıkarılmayan 638 yabancı plakalı lüks araç kaçak duruma düştü. İçinde Hummer, BMW ve Toyota markalı jeeplerin bulunduğu kaçak araçların 45’ine el konulurken, 593 aracın yakalanması için operasyonlar sürüyor.
hayırlı olsun patlayacağı belliydi
http://www.sabah.com.tr/gundem/2015/...8-araci-ariyor
Okumadan imzalamam.....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)