User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
89 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Gürcistan araç satın alma

muratbalci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kim ne derse desin bu iş yasal değil, sadece yasada ki bir takım boşluklardan yararlanılıyor, şimdilik yetkililerde buna sadece göz yumuyor, mersinde ki durum yakında bir çok şehirde yaşanmaya başlar.

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı şekilde Bulgaristandan da araç getirenler var yeni yeni görmeye başladım
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

aybarsdnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gürcistandaki sisteme hakim değilim ama Bulgaristan daki olayı tamamen biliyorum artık. Kesinlikle ve kesinlikle legal değil. Gümrük memurunun elinde her şey. Vekaletle gerçekten aracı Tr ye sokabiliyoruz ancak, sistem legal olarak şu şekilde : bulgar vatandaşı veya şirket sahibi biri aracı alır, biz gideriz 10 gün tatil yaparız Bulgaristan da, dönerken vekalet ile o aracı alır geliriz. Max. 10 gün araç ile burada kalabiliriz. daha sonra götürüp aracı bırakmamız gerekir. süreyi uzatmak için Bulgaristan da yine ikamet etmek gerekiyor. illegal olarak ise, gümrük memuru siz bulgaristana girerken sisteme giriş tarihi yazmaz, dolayısıyla TR ye dönerken vize süresi ne kadar ise o kadar kalabilmiş gibi görünür ve araç uzun süre vekaletle kullanılır.

Bugün bir şey olmaz ama elbet bir gün çok acı bir şekilde problem yaşayacak herkes. Evrakta sahtecilik, vergi kaçırma vs. bir ton dava açılabilir.

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böyle giderse tasiş ihaleleri savaş modunda geçer

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sigorta işi nasıl oluyor bu yurtdışından gelen araçların ? Geldin vuırdun burada birisine ee sonra ?

Aynen Gümrük te sigorta yaptırmak zorunlu . Ben kibristan geldiğimde 3 aylık 85 tl ye sigorta yapmışlardi . Gerisi normal prosedurdeki gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yahu niye bu kadar karşı çıkıyorsunuz anlamış değilim?
    20 binliralık arabalara 50bine binmek hoşunuza mı gidiyor
    biz alamıyoruz diye alabilene niye *** atıyoruz?
    yasal olmayan kısmında adam cezasını öder ztn koca gümrüğün içinden girip çıkıyor kaçma şansı yok ya

yani devletin milyarlarca lira vergi borcunu affettiği şirketlere kimse bi şey demez
    ama vatandaş 6 ayda olsa kaliteli arabaya hakettiği şekilde binince yok efendim suç işliyorlar yok ellerinde patlicak falan
    neden bu kadar heveslisiniz anlamadım benimde gücüm olsa gider 30bine krallar gibi araba alır 6 ay da bir değiştirirm

ayrıca tasişin ilanı kaçak arabalar için geçerli onun dışında şu an için bunu engellemeleri zor
    yurt dışından gelen bir aracın 6 ay ülkede kalabilme hakkı var bu ülkeye binlerce gurbetçi arabasıyla geliyor bu süreyi kısamazlar
    bu süreyi kısamicakları için vekaletle araç kullanmak yasalsa ya da cüzi bir cezası varsa mevcut yasalarla bu olay gayet legal gibi duruyor
    kaldı ki biz korkak bir milletiz çoğumuz ztn buna cesaret etmez anca oturup cesaret edeni kıskanıp biz enayimiyiz geyiği yapar
    esas enayilik ben eşşek gibi vergi öderken büyük holdinglerin vergi borçlarının silinmesine ses çıkarmamak
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

bayramoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yurt dışından araç almayalım cebimizi düşünmeden samimiyetsiz yasaları düşünüp kazık yiyelim. deli gibi vergi ödeyip fabrikadan 10 binlik çıkan hatta ülkeye girerken gümrükte sökülmüş arabaya 30 bin verip binelim. önce yasayı koyanlar samimi davransın ki bişeyler rayına otursun. keşke para kolay kazanılsaydı da bizde düşünmeseydik böyle şeyler. bize götüyle gülüyor millet bindiğimiz arabalara verdiğimiz paralara ödediğimiz akaryakıta bakınca.

Dean's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Açıkcası bu durum işimize gelmez mi ? Sonuçta ikinci elden yakınıp duruyoruz eğer bu tarz araçlar fazlalaşır ise ikinci el otomobilde fiyatlar oynamayacak mı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yahu niye bu kadar karşı çıkıyorsunuz anlamış değilim?
    20 binliralık arabalara 50bine binmek hoşunuza mı gidiyor
    biz alamıyoruz diye alabilene niye *** atıyoruz?
    yasal olmayan kısmında adam cezasını öder ztn koca gümrüğün içinden girip çıkıyor kaçma şansı yok ya

yani devletin milyarlarca lira vergi borcunu affettiği şirketlere kimse bi şey demez
    ama vatandaş 6 ayda olsa kaliteli arabaya hakettiği şekilde binince yok efendim suç işliyorlar yok ellerinde patlicak falan
    neden bu kadar heveslisiniz anlamadım benimde gücüm olsa gider 30bine krallar gibi araba alır 6 ay da bir değiştirirm

ayrıca tasişin ilanı kaçak arabalar için geçerli onun dışında şu an için bunu engellemeleri zor
    yurt dışından gelen bir aracın 6 ay ülkede kalabilme hakkı var bu ülkeye binlerce gurbetçi arabasıyla geliyor bu süreyi kısamazlar
    bu süreyi kısamicakları için vekaletle araç kullanmak yasalsa ya da cüzi bir cezası varsa mevcut yasalarla bu olay gayet legal gibi duruyor
    kaldı ki biz korkak bir milletiz çoğumuz ztn buna cesaret etmez anca oturup cesaret edeni kıskanıp biz enayimiyiz geyiği yapar
    esas enayilik ben eşşek gibi vergi öderken büyük holdinglerin vergi borçlarının silinmesine ses çıkarmamak
    benim yazdığıma istinaden yazdıysan üzerime alınıp cevap vereyim. Babam 25 senedir Bulgaristan da üretim yapıyor. hatta baya da bir istihdam sağlıyor. Yani keşke yasal, sorunsuz sıkıntısız olsa da en başta ben koşa koşa gider alır gelirim. Benim bir gün patlayacaklar dememin sebebi, 6 ay lüks arabaya bineyim derken çok büyük belalar başına açılabilir. Nitekim eninde sonunda bir problem olacaktır. Belki bana olmaz, sana olmaz ama birine olabilir. Açıkçası korkak olmayı tercih ederim. 6 ay çok çok iyi bir arabaya binmek için böyle risklere girmek istemem.

Gurbetçi dediğin insanlar yılın büyük bölümü yurt dışında oldukları için araçlarını burada uzun süre kullanabiliyorlar. Yani 9 ay yurt dışında olup, burada 3 ay arabasıyla kalabiliyor veya 6 ya 6.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kim ne derse desin ortada bir gün patlayacak bir durum yok olsa olsa yasa değişir alan adamlarda götürür araçlarını satarlar şu an için hukuki olmayan bir durum mevcut değil
    mevcut olsa ztn kabak gibi gürcü plakayla bulgar plakayla her yerde rubiconlarla gezemezler
    bence alabilme gücü olan varsa alsın tabi kaldı ki 6 ay yasasını değiştireceklerini sanmıyorum ayrıca konunun kimsenin pek umrunda olduğunu da sanmıyorum sonuçta gelen araba sayısı belli öyle ülke ekonomisini etkilicek kadar araç yok ortada

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayrıca söylemlerin sana değil kardeşim bi kaç kişi birden eleştirmiş bunu genel yazdım bence sende al imkanın varsa

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kim ne derse desin ortada bir gün patlayacak bir durum yok olsa olsa yasa değişir alan adamlarda götürür araçlarını satarlar şu an için hukuki olmayan bir durum mevcut değil
    mevcut olsa ztn kabak gibi gürcü plakayla bulgar plakayla her yerde rubiconlarla gezemezler
    bence alabilme gücü olan varsa alsın tabi kaldı ki 6 ay yasasını değiştireceklerini sanmıyorum ayrıca konunun kimsenin pek umrunda olduğunu da sanmıyorum sonuçta gelen araba sayısı belli öyle ülke ekonomisini etkilicek kadar araç yok ortada
    sanırım haberi görmedin, patlamaya başladı, patlayacakları mı kaldı,
    yine zor durumda kalan ; "Türk vatandaşı alabiliyor!" diye kandırılıp, Dünya para verip,
    bu araçları alan vatandaşlarımıza oldu

haber >> http://www.milliyet.com.tr/usulsuz-o...lhaber-460255/

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aybarsdnr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim yazdığıma istinaden yazdıysan üzerime alınıp cevap vereyim. Babam 25 senedir Bulgaristan da üretim yapıyor. hatta baya da bir istihdam sağlıyor. Yani keşke yasal, sorunsuz sıkıntısız olsa da en başta ben koşa koşa gider alır gelirim. Benim bir gün patlayacaklar dememin sebebi, 6 ay lüks arabaya bineyim derken çok büyük belalar başına açılabilir. Nitekim eninde sonunda bir problem olacaktır. Belki bana olmaz, sana olmaz ama birine olabilir. Açıkçası korkak olmayı tercih ederim. 6 ay çok çok iyi bir arabaya binmek için böyle risklere girmek istemem.

Gurbetçi dediğin insanlar yılın büyük bölümü yurt dışında oldukları için araçlarını burada uzun süre kullanabiliyorlar. Yani 9 ay yurt dışında olup, burada 3 ay arabasıyla kalabiliyor veya 6 ya 6.
    Orada şirket üzerine alınan aracı şirket sahibi gelip 6 ay tr de kullanamıyor mu? Yada şirket çalışanı vs.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı G_TT_I Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orada şirket üzerine alınan aracı şirket sahibi gelip 6 ay tr de kullanamıyor mu? Yada şirket çalışanı vs.
    Kullanabilir. Ancak oncelikle aracla birlikte 6 ay orada kalmali. Sonra 6 ay burada kalabilir fakat aracsiz yurt disina cikamaz. Yani bulgaristandan getirdi arabayi, ucakla almanyaya gidemez. Arabayi yine bulgaristana goturup birakmali.

Suan durum dedigim gibi yasala degil. Gumruk memuru ulkeye giris tarihi yazmiyor o yuzden yasal gibi gorunuyor. Bir gun gumrukte denetleme yapilsa her sey ortaya cikar ve sadece arabayi geri vermekle kalmaz dava acilir.

onur_si - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kıbrıs için de aynı kurallar mı geçerli
    arkadaşım orada çalışıyor onun aracını vekalette tr de 6 ay kullanabiliyormuyum.

Alican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Patlak vermeye başladı..
    Geçici ithalat rejimi kapsamında Türkiye’ye getirilen ancak yasal süresi dolmasına rağmen yurtdışına çıkarılmayan 638 yabancı plakalı lüks araç kaçak duruma düştü. İçinde Hummer, BMW ve Toyota markalı jeeplerin bulunduğu kaçak araçların 45’ine el konulurken, 593 aracın yakalanması için operasyonlar sürüyor.
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27909381.asp

By_Carizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı olsun patlayacağı belliydi

http://www.sabah.com.tr/gundem/2015/...8-araci-ariyor
    Alıntı Crack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaputun altındaki beygirlere bile tecavüz etmişler. yok böyle birşey.

Alıntı Caesar; Nickli Üyeden Alıntı
    imam os.rmamış s.çmış cemaat ise dünyada bu güne kadar yapılmamış bir eylem yapiyor. hey maaşallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okumadan imzalamam.....

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç anlamadığım işler
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)