Onu da .ikleyen yok İnanç..
Printable View
Onu da .ikleyen yok İnanç..
o jant o eve hiç gelmemiş
adam başkasının takip numarasını veriyoooor siz daha neyi konuşuyorsunuz
benim öyle 2 günde kargom geri gidecek o ptt yi basarım yemin olsun
yurtiçi kargolar bile herhangi bir sorun da 5 gün bulunduğu şubede bekletiyor
ptt o kadar hızlımı allah aşkına böyle bişrşey olamaz
o bu şu değil Yasin abi adamın tarzını seviyorum sadece :)
haklıdır haksızdır bilmem.
Mert bence iyi niyetli yaklaşıyor olaya, kendine dönmeyen jantlar var ortada 2 jantı ona dönse belliki parayı ödeyecek.
ticarette aile ne alaka ben onu anlamadım. hadi adamdan parayı alamazsın ama anasına banasına eşine çocuğuna bak senin çocuk böyle demek pek etik değil. sonuçta ailesi ile ticaret yapmıyosun.
mert 18 yaşının altında reşit olmayan birisi değil sanırım. açıkcası benim yaptığım bir ticarette sebebi ne olursa olsun ailemi karıştırırsa birisi cinayet sebebim olur. alıcı tarafı bu konu hakkında doğru ve etik bulmadım.
mertte belliki parayı çıkartmaya çalışıyor ama şu sıralar parası yok parça parça yollicak. sonuçta işin içinde istenmeyen durumlar olmuş bunun ceremesini neden sadece satıcı ödesin? kurumsal bir firmayla çalışmıyor arkadaş, birey ile iş yapmaya çalışmış. işin sonucunda çıkabilcek sorunları iki tarafında eşit paylarda üstlenmesi en adil yol bana göre.
arkadaş gidip gümrükten malı çekicek, iade edicek, mertte ona parasını yollayacak. iş bu kadar basit. elbette 2 tarafta zarara girecek bu konuda önemli olan en az zararlı bir şekilde atlatmaları.
iki tarafada geçmiş olsun
maadem jant eve geldi geri gitti verin takip numarasını bi bakalım neymiş ne değilmiş
kaydı duruyordur ptt sitesinde
niye kalsın adam gümrüğe iade için gideceğinin sözünü verdi
her işin bir usulü var ve bu usulü bozanda mertcan
iki tarafıda tanımam ama burda hangisine kanın ısındı diye sorarsan mert'e kanım daha ısındı. bu kadar adamın önünde söz verdi çocuk. paranı yollicam diye. açıkcası gösterdiği belgelerden dolayı ben inandım. sonuçta ortada bir zarar olucak, kargosuydu, gümrüğüydü, geri yollamasıydı. jantın kargo esnasında zarar görmesi mertin suçu değil. bunu neden satıcı üstlensin? böyle bir taahhütü varmıydı? zararının yarısını aldığı paradan çıkartır yollar. olması gereken bu bana göre.
200 dolar yollaması iyi niyet değilmi? bence bu çocuk paranın geri kalanınıda yollayacak. olur olmaz insanlık hali, bugün bukadar vardır haftaya yine parası olur çıkartır. ailesi çok zengindir çok fakirdir parasını verir yada vermez bilemem. ama burda tek muhattap bu çocuk kesinlikle ailesi değil.
bir tekno market zincirinden gittin 4'lü paket ürün siparişi verdin eve geldin siparişini kargoyla gönderdiler paketin içinden dört yerine 2 ürün çıktı satıcıya gittin durumu anlattın satıcı 2 tane daha verelim ama kargoyu siz ödeyin dedi bunu da kabul etmedin para iadesi istedin.
Adama ürünü vermeden parayı verir mi?
Siz parayı verin ben ürünü kesin getiricem desenizde verir mi?
Bos yazmaz telefindan yazdigim icin yazamamisim
Öncelike belirtmek isterim, jantlar bunca zaman gümrükte kimsenin keyfini beklemez. Alıcı iade isteyip parasını vermezse de beleşe geri gitmez, yakında devletin malı olur
Bu fiyat konusunda gene iki taraf hatalı diyorum. Zaten baştan Mertcan 4650 TL ye getiririm dedi ise orada hatayı yapmış. Jantlar için anlaştığın tarihte dolar kuru düşüktü. 2.15 gibiydi. 2000 USD yapar 4.300 TL. Hiç akıl mantık alıyormu 350 TL yani 160 USD gibi bir rakama 4 tane jantı buraya gönderilebilinsin? Öyle olsa her Amerikadan jant beğenen 160 USD üstüne ekler getirir malzemeyi. Bunun için kargo sistemini bilmek gerekmez. Ben anlamam bu işlerden demek kimseyi bu işten sıyırmaz. Arabana Amerikadan 18 Mugen GP bakıcak kadar modifiye ile ilgili isen 160 USD ye 4 jantın kargosunun olamayacağını bilecek kadarda bilgilisindir.
Yani demek istediğim şu, şimdi biz senle otursak desenki ya bi S2000 istiyorum bende desemki sana ben sana bulurum 40.000 TL ye 2009 boyasız demezmisin ulan bu işte bi *** var? Sen dememişsin, 40.000 e almak istemişsin, olmayınca da sinirleniyorsun. Balık baştan kokmuş aslında ama burunlar tıkalıymış yada kokuyu almamak için siz tıkamışsınız.
Tekrar söylüyorum, avukatla çözülecek iş değil bu. Alamazsında elinde satış sözleşmesi yok. Parayı yollarken dekonta yazdın mı şu şu 4 tane jant içindir diye? Facebook konuşmaların bi işe yaramaz adam deseki bu hesap benim değil, yada kardeşim arkadaşım kullanıyo gene bi yere varamazsın.
Benden nacizane tavsiye, adam yardım etmek istemiş batırmış. Burda ikinizde el birliği ile bu cenazeyi kaldırıcakken Mertcan sanırım yaşınında verdiği toyluk ile yada belki düzeltirim durumu bi şekil düşüncesi ile zaman kazanmak için cevap vermemiş engellemiş. Tabikide etik bi davranış değil. Bu süre zarfında da sen bütün bu yanlışa ortakken haklı duruma adım adım ilerlemişsin. Mertcan sana paranı vermeye razı ise bekle 1 hafta 2 hafta al paranı adam herkesin önünde verecem dedi zaten. Bu arada ben senin yerinde olsam burada bekleyip sürekli yazı yazıcağıma giderim PTT gümrüğe jantların orada olduğundan, geri gönderilebileceğinden vs emin olurum. Yarın Mertcan hakkaten olurda paranın tamamını yatırır ise ve sen jantları yollayamazsan geri bi 30 sayfada onun konusunu okuruz burda valla.
Anlatmak istediğim ben dahil bence kimse bu konuda daha fazla yazmasın etmesin. Mertcan zaten girmiyo foruma yada yazmak istemiyor bilmiyorum kendi sorunu. Sende kendi kendine konuşmayacağına göre millete de laf yetiştirmekle uğraşma, zaten adam parayı vericem dedi herkes görücek bakalım ne olacak. Sen bu süre zarfında kayda değer bişey yap dediğim gibi ilk müsait zamanında PTT kargoya git jantların akibetini öğren.
bu konu sahibi dışında drahteyi siklemeyenleri kim sikliyor onu merak etttim herkes kendi kafasında boş sik sik yorumlar yapıyorsunuz sizimi kaale alıcaz konunun sahibi yazıyor muratta cvp veriyor herkes cvp veriyor AMA sik sik seni sikleyen yok onu sikleyen yoksa de get baska yerde bayıl derler adama !
Bu doğru benimde çok paketim geri gitti. USPS PTT ile çalışıyor. Adrese geldiler beni bulamadılar uyarıda bırakmamışlar toplamda 7 gün bekletip yine aynen uçakla geri göndermişler.
Ama bu konuda benim takıldığım olay Mertin 1000$ yatiricam diyip 200$ atıp ortalıktan tüymesi oldu.
Bence merti kimse savunmasın yapabiliyorsa gelsin kendisi savunsun. 1000$ atıcam diyip 200$ sallayıp kaçan adamı kimse savunmasın komik oluyor bence.
Konuyu burda kilitlesek iyi olur artik fazla soze gerek
Adam olsa bu kadar yazilan edilen konuya misafir olarak bakmaz kac gunden beri yazmiyor
Artik bende yazmiyorum !!!
Bu nasil bi sereftir bi insanda az gurur olsa cikar bise der
Yeter artik ben sustum kimsede bosyere mertcaninsavunmasin kalksin buyursun gelsin agzi eli yokmu
Artik gelmesinede gerek yok
Konu kilit lutfen..
SAYGİLAR
adamlar drahteye Türkçe dersi vermeye kalkıyor. Çok güldüm. Sizi götürür getirir geri götürür orada bırakır. Adamın okuduğu okulun kantininden tost alamayacak adamlar yazıyor bunu ona gülüyorum.
Mertcan gardaş yatır da şu parayı bir an evvel , forumca huzura kavuşalım artık . Her sabah Müge Anlı'nın programındaki cinayet soruşturmaları gibi merakla takip etmeye başladık . İstem dışı oluyor bütün bunlar :)
Ortalık yine fena karışmış..
Yanlız Drahte nickli arkadaşın yazdıklarını okuyup konu sahibi tarafından kendisine verilen cevapları gördükçe Ben Mertcan a hakvermeye başladım..
Çok cüzi bir kazançla jant göndermeye çalışmış belkide daha önce dost oldukları için. bişeyler ters gitmeye başlayınca gerisi çorap söküğü gibi gelmiş. Şimdide zararda.. Kaldıki gönderilmesi istenen parayı da jantlar elinde olmadığı için cebinden göndermek zorunda..
Konu sahibi arkadaş ürünün parasını gönderirken gelmeyen jantları ( veya kendi jantlarını) sattığı 3. kişinin parasını gönderirken Mertcan dan bir anda cebinden 2000 dolar göndermesini beklemek biraz abestle iştigal olmuyormu?
Ben gereken son msj i attim mertcana konu KİLİT sayin admin..
Ptt de isler o kadar net degil, benim basima geldi ptt ile gelen paket tracking no dan takip edip gumruge takildigini gordum eve uyari yazisi gelmedi!
Bende saf gibi bekledim 1 ay mal geri gider bilmiyordum :)
1 ay sonra ikitelli ptt kargo merkezine gittim 1 saat bekledim , sonra aci haber paket geri gitmis :)
Sana bildirilen tracking no nedir? Ptt sisteminden bakilabilir durumuna.
Caesar ; Bir kişinin suçu yargı önünde ıspatlanıncaya kadar kişi masumdur, konu adliyeye taşınacakmış zaten , bence konu başlığını böyle tutma sen adminsin taraf olma
Arkat herkese cevap veriyorsun bu son bu son diyorsun sonu gelmiyor mert can ise susuyor suskunluğum asaletimdendir tarzı yaklaşıyor daha sempatik geliyor insana madem şikayetçi olacaksın yazma git adli olarak hakkını ara, birde adamla yemiş içmişsin dost kardeş diyorsunda bir fincanın hatırına ya bu konuyu açmasaydın yada direk gidip şikayet etseydin sonuçta bu forumda satılan bir şeyi almadın hatır gönül işi yaptınız
Admin yargıç, üye dolandırıcı, öteki üye vergi kaçakcısı. Dışardan görünen bu. Drahte çok mantıklı konuşmuş yine bu arada.
Ozgun beni kimse siklemek zorunda degil.Oyle bir cabamda yok.Ama bende kimseyi siklemiyorum.Zaten beni taniyorsun nasil bir insan oldugumu az cok anlamissindir.Benim kimse umrumda degil.Yargicta degilim hakim de.Bir *** yenmis ama akil firtanasi yapiliyor.
"-de" ekini ayrı yazmaması, herkes yerine herkez yazması, yazısını değersiz hale getirmez. İçeriğe odaklanın.
neden kittliyoruz konuyu istediğinzi yaptınızmı karalamanız bitti tamammı yok öle kitlemek mitlemek hepr beraber yapabiliceklerini bekliyoruz
bak bi *** yenmiş derken :)
bak şimdi olayı özetlim sende bana deki yanlış düşünüyorsun sen usa desin benim arkadaşımsın kanka o jantları alalım bana be diyorum sende bana peki alalım diyorsun para yolla alayım shipinini gidip ptt ye götünü kaldırıp yantın tanesi 8 10 kilo diyelim bana 200 dolar fiyat biçiyorsun hadi senin boşlığuna geldi 200 dolar ı soledın ben salakmıyım 20 kilonun 4 ü toplam 40 kilonun 300 dolar olduğunu bilemeyeceğim ? hadi hepsini geçtim ben kolay olsun ucuz olsun die düşük yaz faturayı aman diyorum gümrüğe geliyor AAA cok para geldi diyorum çekmiyorum senin ne sucun var? aamerika lan burası herifler jant var der sipariş edersin back order olur :) sen 2000 in peşindesin herif 30 bin dolar 40 bin dolar motora vermiş motor bozuk dediğinde biz bişiy yapamayız diyorlar ozaman napabilirsin hemde hersey legal :) süreç 3-4 ayı bulur amerikadandada hiç bişi uyapamazssın :) burda yazılma nedeni de bu bu knunun
Konuyu takıpteyım
Hukuku meselerle uğraştığımız ıcın o HAKLI bu HAKLI yorum yapmayacağım ıkı tarafıda tanımam
Şunu belirteyim konuyu açan Şahıs herseyı olduğu gıbı bu sıtede açıklamış hıc bır soru ısaretı olmadan
Hatalarımda olabılılır bunuda belirtmıs
Herseyı bırakalım burda konuşulup sozlesılmıs her ıkı tarafta tatlıya bağlamış mevzuyu Buda belirtılmiş
Sözü veren Şahıs gerı çekilmiş
Burda konuyu açan arkadaş Butun soru ısaretlere ayrı ayrı cevap vermış
Ilk adım olarak iişi resmıyete dökmüş hesaba ve muhattap olduğu kısıye noterden ıhtarname yollamış
Bu sıtede bu olayı aynı seylerı sız yaşamayın dıye konuyu açmış açıklamış
Hayal olan jantlar gelmıs gerı Donmuş trak no belgesıde verılmemıs
Iletısımıde engellenmıs bunuda belirtmıs
Olayla ılgılı aılesıne ulaşılmış bu davayla ılgılı hakaret edılmemıs
Muhattap olan kız kardesının hesabına para yatırılmıs ıadesı talep edılmış
Bu olay davadan önce ıcra ya başvurulur ıcra red cevabı verıldıgı takdırde Borçlu davalı Kışı %20 sını devlete ödemek şartıyla olay Yargıtay'a düşüp mahkeme kararı alınır
4.650 tl bın faızı avukat mahkeme masraflarıyla bırlıkte bu mebla 1yıl icerısınde davalı kısılere 4.650 tl 9 bın tl gıbı rakamlara ulaşır
Hakîm gereklı belgelerı ınceledıkten sonra kararını verır
Mahkemeye dava açan kazanırsa bu olaydan 9 bın tl gıbı bır rakamla sonuçlanır
Bu olayları büyütmeden halledılmesı mantıklıdır
Kımın HAKLI kımın haksız olduğuna hakîm karar verır bu sıte deil
Burda herseyı gördüğüm ıcın yazıyorum yapılan yorumlara bıraz daha dıkkatlı cevap yazın
Murat'ın son yazdığı cümle en mantıklı çözüm bu konuda, günlerdir takip ediyorum.
2 jant gümrükten çekilir, kalan 2 jantı Mertcan yollar. Onlarda takılır muhtemelen, jantların sahibi bunları da çeker. 4650 lira üstü ne masraf çıkarsa beraber yenilen bu nane'nin cezası olarak ikiye bölünür karşılanır herkes yoluna bakar.
Ben aynı jantı 3,000 tl ye getiriyorum,,,parayı peşin isterim,,
is bozulursa artık 6 ay sonra iyi niyet göstergesi olarak 200 $ atarım hesabınıza,,bu arada 6 ay boyunca facebook ve tel engelli,,
parayı vermeyen arkadaş kimin arkadaşıysa burdan neredeyse üstüne bide para alıcak,,