Arkat da, Selçuk'un bildiği şeyleri biliyor olmalı ki Selçuk soru sorup bi netlik getirmek istemiş ama 3'cü kişi olarak yaptığımız yorumlarla ortamı farklı bir tartışmaya sürüklemeye gerek yok ;)
Printable View
Arkat da, Selçuk'un bildiği şeyleri biliyor olmalı ki Selçuk soru sorup bi netlik getirmek istemiş ama 3'cü kişi olarak yaptığımız yorumlarla ortamı farklı bir tartışmaya sürüklemeye gerek yok ;)
Neyse ben beklemiyorum artik cevap :) gerek yok
Yanlıs anlamayın ama o sorunun konuyla ne alakası var ? Eğer size boyasız kazasız dıye kazalı araba sattıysa sizde ayrı bi konu acında bilelim kim nedir ne değildir. Ortalığı germe amaçlı yaklaşımlarda bulunmayalım lütfen.
Ortaligi germe gibi bi amacim yok, birsey merak ettim sordum bu kadar ...
yancılar hemen çıkıyor ortaya :)
Yazılarınıza göre başlatmış olduğunuzu öngördüğüm hukuksal sürecin detayını yazmalısınız amaç gelecekteki mağduriyetleri engellemek veya karşılaşıldığındaki yolu insanların belirleyebilmesi için.
Bir de açıkçası suçlu veya suçsuz birine dolaylı olarak"söylediğin her şey mahkemede aleyhine delil olarak kullanılabilir" dendikten sonra yazmamasını bir tek ben mi normal buluyorum?
Son durum nedir?
Bu olayla ilgili avukata vermediyseniz eger size cok iyi bir avukat onerebilirim.
Arkadaş mesaj atmış konuyu çözdük konuyu silebilirmisiniz diye. Üzgünüm silemiyoruz yani sıkıntılı dönemde konu açıp sıkıntı geçince konu silinmiyor.
herkes forumu işini görene kadar kullanıp sonra sütten çıkmış ak kaşaık misaline dönmek istiyorda yok öyle bi dünya.
Vay be konu dolandırıcı olarak kaldı :D Google indexte aldı hadi hayırlısı :D
Google'a Araba dolandırıcılığı falan yazanlar bikaç sayfa sonra konuyla karşılaşabilirler :D
en azından konu başlığındaki dolandırıcı silinmeli bence, iş iftira davasına kadar gider..
Sorun çözüldü.. Mağduriyet konunun açılması ile giderildi.. Almak isteyen alacağını aldı.. O zaman söylenen yaşanan herşeyi yok sayalım, söylenmemiş, yaşanmamış farz edelim.. :S
Konu madem çözülmüş, bir zahmet edip "arkadaşlar böyle böyle hallettik" yazmak bu kadar zor olmamalı.
Konudaki en güzel postlardan birisi. Her konuda da bu durumla karşılaşıyoruz. Konu açıldığı zaman herşey en ince detayına kadar, bir civatanın somunun bile hesabı yapılarak yazılıyor, ama taraflar konuyu çözdükten sonra halledildi kapatabilirsiniz. Kim haklı kim haksız, nasıl çözüldü bilemeden iş bitiriliyor.
sorun cozulse bile yapılan iş ortada. bir ceza alırsanız sabıkanızda sizle beraber yürür gider. ben cezamı cektim halloldu hakim bey sicilden silermisiniz diyebilme sansımız nasıl yoksa burdada kalmalı.
Tabi ya babanızın forumu ya isteyince yandım yardım edin işin bitince konuyu silin ...
Bu konu yada benzer konular kesinlikle silinmemektedir ....
Konu sahibi konuyu kapatayım isterken alevlendirdi oda güzel :)
Sonucu yazmak ne kadar zor olabilir ki ? "Sorunumuzu çözdük, ilgilenen herkese teşekkürler" gibi en azından
Konuyu hukuki bir sekilde cozduk rica ettiler konunun silinmesi icin admine msj attim cenaze haberi geldi yollardayim kusura bakmasin kimse bu sekilde olmasini ben istemedim guzellikle cozulmesini istedim kanunen cozulmesi nasipmis
O zaman hukuki yolla çözülmesini bekliyeceksiniz, buraya konu açar işimi halleder nasıl olsa sildiririm olmuyor malesef
yurtdışından alışveriş için komisyoncudan ürün sipariş edilirse, bir aksilik durumunda zarar her iki tarafa yansır. böyle bir kural yok ama bu işin raconu bu. piyasa fiyatından daha ucuza sıfır ürün almak istemek (piyasa fiyatından haberdar olunduğu varsayılırsa), riske atacak param var demektir. riske giren adam ortaya parasını koyar, para gitse de koymaz.
bir adam alternatif olduğu halde belli bir ürüne saplanmışsa o ürünün piyasa fiyatını kesin biliyor demektir. bunu bilerek riske girmek ne demektir?
hele ki karşında bir kuruluş yok, bir bireyle alışveriş halindesin. onun yönergeleri doğrultusunda hareket ediyorsun, anlamadığın işte riske giriyorsun. iş yaptığın kişiyle ne kadar enseye tokat durumu da olsa yapacağın iş hakkında bilgi sahibi olmak zorundasın. sonuçta işin içine para ve risk giriyor. çarklar tersine dönmeye başladığında iki taraf zıt oluyor. anlamadığın işe bulaşmayacaksın. otur araştır, yolu yordamı öğren, riske tek başına gir.
malesef bir de şu "ayağını yorganına göre uzatmama" huyu var. adam çocuğunun parasını bile janta yatırmış, buna ben risk diyemiyorum.
Konuyu buraya acmamin nedeni bir sekilde isin uzanadan hallolmasi yada hallolmazsa baskalarinin zarar gormemesi icindi.Problemi cozemedik ve avukatim vasitasiyla maaslarina haciz koydurmak zorunda kaldim.Karsi taraf arayarak zararimi karsilamayi kabul etti ve dava avukatlik ve mahkeme masraflaei karsi tarafim odemesiyle kapandi..Umarim anlasilmistir.Daha sonrada karsi taraf konunun kaldirilmasini istedi ..Olay bu sekilde neticelenmistir.
O zaman karşı tarafa şöyle söyersiniz; konu kaldırılmayacaktır. Sonuçta hukuki yollarla sizin haklı olduğunuz ortaya çıkmış ve karşı taraf dolandırıcılık girişimini kabul etmiştir.
O zaman herkesin bu dolandırıcılık girişiminden haberdar olması gerekmektedir.
Tabiki kaldırılmasın, konunun piyasaya faydası olsun ama bu sefer size dava açılmaz mı veya sıkıntı olmaz mı ? bir basın ilan medya kurumu değil burası neticede ?