User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
22 sonuçtan 20 ile 22 arası

Konu: Kopyala - Yapıştır EZİKLERİ !

Dookan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazık bencede en büyük hırsızlık..ama yukarıda birisi birşey demiş.taklit ediliyorsan seni yüceltir diye.bence çok doğru bir laf.
    Thanks to
    TURBO ZONE
    REMAPS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu tip hırsızlıklara yaptırım bence dünyanın hiç bir yerinde yoktur
    bu insanların kalitesi ile ilgili bir durum, kaliteli insan bunu yapmaz
    o yüzden başlığa EZİKLER yazdım.

yazıyı aldığın yeri ve kişiyi adam gibi belirtirsin, bu orjinal yazıyı yazanında hoşuna gider.
    ama nerde bizde öyle adam?
    Gavurcası plagiarism. Hırsız biraz ağır bir tabir oluyor bence, tam türkçesi aşırmacılık oluyor o da basit kalıyor maalesef. Okulda ödevde yaparsanız kınama veya uzaklaştırma, makale yazarken yaparsanız itibarınızın sıfıra düşmesi ve sonucunda yazacağınız makalelerin yayınlanmaması, yayınlansa bile alıntılanmaması ile sonuçlanıyor diye biliyorum. Buradaki alıntılanma referanslı olarak tabiki. Ne kadar alıntılanma ve referans o kadar akademik başarı olarak görülüyor en en basit haliyle. Detayını bilmiyorum bu işin, yanlışım varsa düzeltiverin lütfen.

Eskiden amaç bilgi paylaşımı ise ne önemi var kaynağın diyordum da artık kaynağı belirli olmayan bilginin doğruluğunun da belirsiz olduğu bence bir gerçek.
    Paylaştıkça çoğalabilmesi için kaynağın da o paylaşıma dahil edilmesi gerekli.

dj_batukaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mustafa bizim siteden Swissair nickli Gökhan abinin 530i sinin fotoğraflarıyla 5.28i satılmadı mı, hatta TT de bunun konusuna yazınca biz suçlu olmadık mı? her yer çalıntıyla dolu ne yazık ki, bizim bmwteam.net teki hemen hemen bütün database abuk sabuk yerlerde çıktı hatta araba hırsızlığından şüphelendik kapattık...

Hakan hocam sıkma canını hemen her sektörde var bu sorun, bir makalenin 2-3 satırını google da aratınca 100lerce farklı sitede farklı kişilerce paylaşıldığını görüyoruz zaten...
    Aynen abi, aslında Hakan beyin canını sıkan şey bir çoğumuzun muzdarip olduğu şey aslında... insanlar çok basitleştiler.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)