Bu arada benim Laguna sıfırdan beri el bebek gül bebek sadece uzun yolda kullanılmıştı hep zamanında ve yetkili servis bakımlıydı, yani kullanılabilecek en iyi şekilde kullanıldı, kullanıcı faktörü yoktu.
Printable View
Bu arada benim Laguna sıfırdan beri el bebek gül bebek sadece uzun yolda kullanılmıştı hep zamanında ve yetkili servis bakımlıydı, yani kullanılabilecek en iyi şekilde kullanıldı, kullanıcı faktörü yoktu.
korkarak aldığım 190binde polo 6n'i 240 binde kar ederek sattım bakımları dışında sorun çıkarmadı.şuan 106 gti a biniyorum şikayetçi değilim.
5yil megane 1 coupe 1.6 16v kullandim hicbir sorun yasamadim masallahi vardi. Ondan sonra da 2009 astra h gtc 1.6 turbo aldim. 25000kmdir bende cok memnunum. Daha tık demedi. Iki aracimi da 5lik yaylarla kullandim/kullaniyorum megane'da her yerden ses geliyordu ama astrada en ufak bir tikirti yok. Fiyat performans ve sorunsuzluk acisindan astra h' tan cok memnunum. Bence de bu olay tamamen kullanimla, bakimlarla alakali bir durum...
Opel benim 2004 den beri kulladığım ama çevremde hep olan bir araba,,,bakımları yapıldığı sürecede en sorunlu denilen modellerinde bile hiçbir sıkıntı görmedim,,,2004 de sıfır aldığımız Vectra C yi geçenlerde 110bin km de sattık,,,en çok sölenilen yağ yakma problemini hiç yaşamadım :) peryodik bakımları dışında sadece 90binde bobinleri değişti,,onun dışında 15 binden 15 bine bakımları yapıldı sadece ,,,
bununda yanında yine Astra H Gtc 2.0 turbom var onuda 25bin km dir kullanıyorum 119binde şuan,,,henüz bozulan kırılan biyerini görmedim
Bildiğim kadarıyla ve başımada gelen Opel'de yaşanan beyin arızaları.
ibretlik konu şerefsizim. fav'a atmak lazım.
O zaman şansızlık diyoruz.
Tabi bazı modeller kronik sorunlu bazı modellerde sorunsuz olabiliyor bu da bir gerçek.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
Maşallah.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
Umarım daha çok paylaşım olur.
Tartışmasız birçok tecrübe aktarılır.
Şimdi arkadaşlar konuyu genişletelim dedim ama kimse yanaşmadı.
İstatistiklerde Fransızların alt sıralarda olmaları Japona göre daha narin olduklarını gösterir mi sizce?
abi yaşım genç ancak babamın mesleği(oto tamircisi) ve benim de sanayide çalışmam gereğiyle şu ana kadar edindiğim tecrübe şu yönde,fransız araçlar japondan narin bence gerek kaporta gerek motor olarak gerekse iç trim parçaları olarak
şuan babamın 5 yıldır hergün kullandığı 90 model 626'sı var aracın yaşına rağmen 5 yıldır yağ su harici en ufak birşey yapmadık lifte kaldırıyoruz altında bir tane çürük yok iç aksamında ne bir deforme ne bir ses bizde şaşırıyoruz bence japon araçlar gerçekten fransızlardan üstün durumda ne zaman bir fransız araç sahibi gelse gelen seslerden aracından şikayetçiydi yada hep bize denk geldi bilemiyorum:)
hatta başımdan geçen şöyle bir olay var forumdan uqr abide şahittir
92 model bir şahinim vardı yayları kesikti zıplayarak geziyordum ,satıyorum biri geldi bakmaya c4 ü vardı, gezdik ettik arabayı denedi neyse ya bu kadar basık arabanın hiç bi yerinden tık ses gelmiyor benm c4 kaç model ondan sesler geliyo dedi sonuç olarak arabamı aldılar gittiler ama fransızdan dert yanan biri daha haneye eklendi :D
Yaklaşık 30 senedir 1977 model Opel Rekord (D kasa) sahibiyiz. Bende 30 yaşındayım, ve bir gün olsun yolda kaldığımızı hatırlamıyorum, babam da hatırlamaz, (hatırlamaz tabi kalmadık çünkü):), 2004 Corsa sahibi de oldum, işin içine ısuzu girince opel değil başka birşey olmuş o dtı corsa lar! Beni canım dan bezdırdı. 1993 model gene Corsa cıty 1.2 sahibi de olduk, aldığımız da (95 senesi) 30K kmdeydı, inanın bana o arabaya yaptıklarımızı hiçbir çinli işkence olarak kullanmamıstır, (hatta görse ler ne Allahsız adamsınız lan siz diye cıkısırlardı) uzun lafın kısası almanlar işi biliyor dostlar, opel den 1 kere pişman oldum, oda ısuzu motorunun halt yemesi.
Yaklaşık 30 senedir 1977 model Opel Rekord (D kasa) sahibiyiz. Bende 30 yaşındayım, ve bir gün olsun yolda kaldığımızı hatırlamıyorum, babam da hatırlamaz, (hatırlamaz tabi kalmadık çünkü):), 2004 Corsa sahibi de oldum, işin içine ısuzu girince opel değil başka birşey olmuş o dtı corsa lar! Beni canım dan bezdırdı. 1993 model gene Corsa cıty 1.2 sahibi de olduk, aldığımız da (95 senesi) 30K kmdeydı, inanın bana o arabaya yaptıklarımızı hiçbir çinli işkence olarak kullanmamıstır, (hatta görse ler ne Allahsız adamsınız lan siz diye cıkısırlardı) en son araç 490K kmde borç lardan dolayı yakalanıp yediemin üzerinden satılmıstı, (bu arada plaka sı 34 nlv76 idi ve adamın teki 150K kmye düşürüp satmaya çalışmış tı aklınızda olsun), masrafları 2 senede bir rotil Rot başı degısımı ve yağ degısımı idi, haricinde masraf yapmadık, ve yolda hiç kalmadık, uzun lafın kısası Almanlar işi biliyor dostlar, opel den 1 kere pişman oldum, oda ısuzu motorunun halt yemesi.
45k km astra g 1.4, 13k km golf mkV ve 177k km astra h 1.3 cdti kullandım. Opeller genelde gerek tecrübe ettiğim kadarıyla gerekse etraftan gördüğüm kadarıyla ufak tefek arızası olan ama kolay kolay yolda bırakmayan mekanik açıdan oldukça dayanıklı araç üretiyor(üretimden kaynaklı hatalı araç ya da kalitesiz yakıt haricinde). İki araç da sıfırdan 120k km'ye kadar sorunsuz, 120k sonrasında ufak ufak arızalar göstermeye başladı.
Vw Golf tsi Manuel'de ise 13k km'ye kadar senkromeç arızasından iki kere sıfırdan şanzıman tamir edildi. Biraz da şans meselesi. Sorunlu parti denk gelirse yapılabilecek birşey yok. Sonuç olarak bence fiyatına göre sunduğu mekanik sağlamlık, kalite ve sürüş hissiyatı Opel tercihlerim arasında ilk sırada olur.
Ehliyetimi almadan once 2004 te sıfır aldıgımız easytronic 1.6 benzinli meriva kullandım 2,5 sene, 40.000 km de sıkıntısız sattık, 2006 ilk arabam h astra 1.3 cdti cosmoydu, sıfır aldım 3 sene sonra 110.000 km de satttım ve resmen arabaya işkence cektirdim, 2,5 sene dip basık kullandım, yazılım yaptırdım, tapagaz kullandım, 2 kere cok buyuk kaza yaptım, (bitanesinde aracın on 3 parcası ve direklere kadar değişmişti ama pert olmadı??), tek sıkıntısı 3 senede 2 kere baskı balata değiştirdim ki 1.3 dizellerde normalmiş. 2010 da Antara vardı, 2 senede 40.000 km bindim, yakıt sarfiyatı dısında en ufak bir şikayetim yoktu, (biraz da hantaldı). En son 2012 de J kasa GTC aldım ve hala kullanıyorum, 9 bin km de aldım 20 bin km de yazılım yapıldı ve yay takıldı, su an 44 bin km de ve en ufak bir tıkırtı trim sesi yok, konforu, yol tutusu, yazılımdan sonra da gidişi de toparladı, kısacası dolu dolu 4 tane opel kullandım, hiçbirinde sıkıntı yasamadım, sadece bir dip not duseyim, su anda kullandıgım GTC haric hepsinde koltuk gıcırtısı yasadım ama serviste vidalarini sıkınca geciyordu...
Yaş önemli değil kardeşim sonuçta sanayi kültürü görmüşsün bende fazla araç incelemişsindir.
Japon sorunsuzluğu tesadüf değil diyorsun yani teşekkürler.
Maşallah ihtiyar delikanlıya:D
Şimdi sizi gelde vazgeçir Opelden. 30 sene de nerdeyse sıfır sorun.
Dti motorun bu kadar sorunlu olduğunu bilmiyordum.
Teşekkürler.
Şans kesinlikle var işin içinde.
Bazısı çıkıp 307 de hiç problem yaşamadım diyor.
307 çok sorunlu bilindiği için ondan örnek verdim.
Teşekkürler.
2004 model Opel meriva kullanmıştım, yakıtından, arka acmları kullanmamama rağmen sürekli camın piminin kırılıp camın düşmesinden ve yağ eksiltmesinden bunalmıştım. Onun dışında opelin kasasından çok memnundum.
Fransız araçlarından peugeot ve citroen birçok kez kullandım, sahibi oldum. Motorlarını şahsen çok beğenmeme rağmen, iç aksam ve malzeme kalitelerinin kötü olduğunu düşünmekteyim. Opel'le tam zıt olduklarını düşünüyorum, birinin kasası sağlam motor teknolojisi kötü, diğerinin motoru güzel kasası zayıf :)
Genel olarak fazla elektronik aksamli araba sıkıntı çıkarıyor. 206+ kullanıcısıyım yağ su bakımı dısında hiç bir sıkıntı yasamadık. suanda 220k da 206 kullanan arkadaşlarım var hiç bir sıkıntı yaşamadı fransız arabalarında özellikle pejoda mazeme kalıtesini düşüklüğünden kaynaklı ufak ses var ama az yakıp çok kacan arabalardır
fransız konusunda 9 sene kullandığımız sıfır alınıp 175 binde sattığımız berlingomuz hakkında hiçbir olumsuz şey söylemeyeceğim desem abartı olmaz. bakım yapıldı mazotunu koyduk kaza yaptık yaptırdık bunlar haricinde extra bir maliyeti olmadı bize aracın. he 1.9 d motor gitmiyor o ayrı.
pejonun en arızalılarından dedikleri 307ye 2 sene bindim bakım dışında 5kuruş para harcamadım
Fransız araçları hakkında tablodaki gibi gibi düşünüyoru :))
http://i58.tinypic.com/29o6hc5.jpg
valla fransızın adı çıkmış dokuza inmez sekize misali güzel ülkemde benimde ilk arabam clio 1.6 16v'ydi alırken bi ön takım istiyodu araba onu yaptırdık yayları preslemişler di gittik yay aldık tam oldu dedik bu sefer yok sunrouf tu yok boğaz kelebeğiydi derken ekstra 3-4 liralık olduk ama herşeyi eksiksiz oldu sonrasında arabayı tekirdağı'na bi birisine sattım adamla resmen arkadaş olduk arabaya çok düzgün bakmışsın sağol diye ayda bir teşşekküre arıyodu diyeceğim o ki arabayı markayla yargılamamak lazım şimdilerde gene fransıza biniyorum low-rider abimin rc leman'sı bende valla kısa süre olmasına ramen opel gtc turbodan daha çok seviyorum :)
Fransız 306 kullanıcısı ve birçok 106-306-206-307 kullanan arkadaşlarımın yorumlarını söyleyecek olursam aynı zamanda gözlemde bunlar vites senkromeçleri berbat geri vites hep sıkıntı , iç plastik trim sesleri meşhur bunun dışında güzeldi araçlar he birde direksiyon kutuları ...
Teşekkürler.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
:D:D:D
Teşekkürler.
Söylendiği gibi bakım çok önemli.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
fransızın sw ve cabrioları kim ne derse desin fiyat performans eğrisinde çok iyi.. hem full dolu hem full özellikli hemde düşük hacimli benzinli yada dizel motorlarla satıyorlar..