User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
64 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Fransız Araçları ve Opel Tecrübeleriniz

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Opc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kim ne derse desin opel Astra G H kullandim uzun sene yeni opel corsada ablamda var ve cok hor kullandim banamisin demedi opel arabalari çok saglam oluyor yol tutuşlari mukemmel oluyor kim ne derse desin yeterki bakimlarini zamaninda yaptirin bide işi bilen usta olmali ondan sonra korkmayin bunun garantisini söylüyorum
    Fakat renault diyince tüylerim diken diken oluyor bu kadar basit bir araba olamaz hemen dagiliyor cok kolay ses geliyor saçma sapan arizalar çıkartıyor arabayi kapida dinlendir tekrardan düzeliyor falan bide renaultin servislerinden nefret ettim hepsi cahil cahil mal insanlar yetkili servislerinden bahsediyorum ben renaultin bitek motorlarini severim adamlar çok iyi motor yapiyor diger hiç elektronik ve mekanik parçalari 5 para etmez bir ara peugeot 307 kullandim fena degilde oda hemen dağiliyor içinden takur tukur sesler geliyor Fransiz arabalarindan nefret ederim araba alcaksan ALMANDAN sasmicaksin
    Alıntı mimarsertac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2006da 0 aldığımız 206yı kullanıyorum. En ufak konsolda gıcırtı garip ses yok. Sınıfına göre güzel yol tutuşu makul yakıt tüketimi var. Düzgün kullanılan araba sorun çıkarmaz. Bakımını yapmayıp sonra peugeotun heryerinden ses geliyor demek kolay.
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0-220.000km Laguna kullandık heralde arabaya 15.000tl den fazla harcamışımdır, arabayı 14.5'a sattım Serkana.
    Alıntı muratburunce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    96 corsa gsi kullandım çok sağlam bir araçtı mekanik ve kaborta yönünden baya sağlamdı...
    99 F7R kullandım oda bir o kdr konforlu ve sürüş zevki vardı opel kadar sağlam değildi ama mekanik yönden ve kaporta olarak
    En son herşeyi sıfırdı egzos, alt takım, elektronik sensörler, trim parçaları, poryalar vs.. Şuanda arada bakıyorum Laguna forumuna millet ağlıyor her türlü parçasından sorun çıktığı için. Tamir sevmiyor araba kabul etmiyor, orjinal parça ile değiştirirsen sıkıntı yok.
    Alıntı ahmet_xy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2008 yılında 2004 model 1.4 twinport easytronic corsa kullandım. şanzıman beyni arızalandığı için sattım.
    Alıntı MTK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayatımda Fransız araç olarak hep Renault oldu ,ilk olarak clio rxt aldım yaklaşık 50.000 km kullandım 3 sene kaldı standart bobin arızası ,sunroof dişlisi arızası ve devir daim arızası araca o kadarda iyi baktım ama cıkabılıyor yinede, elektronık olarak bısı görmedim ,sonra megane 2 aldım yine bobin arızası ,onuda 30.000 km kullandım elektronik olarak bısı yoktu ,sonra sıfır megane 3 dıesel aldım 6000 km kullandım askere giderken satmak zorunda kaldım ,döndüm yine sıfır megane 3 aldım , deli gibi sevmek ruhumuzda var dedi Müslüm baba bizimkide o hesap sunroof takıntımdan dolayı hep genelde secimim megane 3 oldu su anda araç 22.000 km oldu sadece rutin bakımlarını yaptırdım çok sukur bıseyını görmedik sunroofsuz araç yıne almam ama bundan sonrakı Fransız araç olurmu onu bilmiyorum işte ,bu arada yaklaşık 1 sene astra H kullandım 2006 model herhangı bır sıkıntısını görmedim onuda söylemeden geçmeyelim .
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2004 c2 aracım olmustu
    servis bakımlı ilk sahibinden 192 binde bir aractı
    benzin göstergesi elektronik miş bozuldu depo dolsa bile yakıt yok gorunuyordu yaptırdım 70 tl mi ne tutumustu
    emme manıfoldu plastık catlamıstı ve basınc kaçırıyordu değiştirdik cıkmasını 200tl gibi bi rakama almıstım
    araç sureklı tıtresımlı calısıyordu volan arızalıymıs debiryaj değişirken değişirsin demişlerdi sorun etmiyormus ama huzursuz ediyordu
    amortisorlerınden ses geliyordu cok lakur lukur kronikmiş servis yapmamıstı masrafı 120 tl ama 3 ay sonra gene yapar dediler
    sağ yolcu koltugunda bosluk vardı fren yaparken flan 5-6 cm sırt kısmı öne geliyordu dişlilerden kaynaklanıyormus tamırı yok dediler değişmek gerekiyorms ama nasıl oldugunu bilmeden halletmiştim
    toplam 4-5 ay kadar kullandım ama sevmemiştim nedense alırmıyım bilmem zaten ön yargım vardı daha cok oldu kullandıktan sonra
    tek guzel yanı cok ekonomik motoru ve parasına göre guzel donanımı vardı
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadasımda vardı corsa c dizel otomatik(mercekli farlı stopları beyaz olanlardan spor bilmemne diye geciyordu galiba)cokta kullanmısımdır.
    bayan için yokuşta kalkısta problemi yoksa alın ***** geri kacırıyor. hiç sorun cıkarmadı arkadasıma öyle bakıma gitti geldi okadar.
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Özellikle C serisi Corsa'da easytronic bakmayın Bi Opelci olarak söylüyorum bunu. Diğer easytronicler gibi değil. Ciddi sorunlu. N konumunda hiç ummadık şeyler açabilir başınıza. Biz yokuşta bıraktık bi gün bi baktık araba yokuş aşağı bize geliyor. A1 hata verme olasılığı çok yüksek.. Bu da şanzıman değişimi anlamına geliyor.
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    opelin tek vukuatı zaten şu easytronik oldu çok sıkıntı çeken oldu birde hatırlatma yazıyım opellerin plastik kaliteside pek iyi değil benim iki vectramdada kapı içlerinde aynı yerde soyulma vardı biri eski kasa c1 biri yeni kasa c2 idi ama ikisindede aynı yerlerde plastik soyulmalar vardı.. gerçi ufak önemsiz şeyler ama titiz insanın gözüne batıyor tabiki.

aracı nasıl kullandığın nasıl bakdığında önemli.. ben gene olsa gider vectra alırım o kadar memnun kaldım hatta alsam signum alırdım .. iki vectra arası bir passat 1.6fsi maceramda oldu 6 ay sürdüm sattım.. gittim tekrar vectra aldım.
    Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yokuş aşağı N konumunda bıraktıysanız size gelmesi normal değilmi zaten
    Alıntı mrtysn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dizel Easytronic Corsa C oneren var midir ? Bayan icin dusunuyorum da soru isaretleri var kafamda araba hakkinda ?
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çalışır halde değil. Park halinde ve el freni çekik olduğu halde biz dahil tanıdığım 2 kişide de aynı hata oldu.
    Sonradan katılan arkadaşlara da tek tek teşekkürler.

Bu işin içinde şans da önemli faktör anlaşılan.
    Fransız araçları bazılarının yüzünü güldürürken bazılarını süründürüyor.
    Fakat ben yinede önemli olan "kullanıcıdır" diyorum.

Peki konuyu genişletelim mi?
    Sadece Fransız da mı var bu elektronik sorunları?

Çok sorunsuz bilinen Japonlarda yada Almanlarda yok mu?

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Valla arkadaşımın ablasının hitler çok sağlam denilen 1.6 motorlu Golf 4'ü otomatik şanzıman, motor ve elektronik bir sürü problem çıkardı illallah ettiler sattılar sonunda
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Bu arada benim Laguna sıfırdan beri el bebek gül bebek sadece uzun yolda kullanılmıştı hep zamanında ve yetkili servis bakımlıydı, yani kullanılabilecek en iyi şekilde kullanıldı, kullanıcı faktörü yoktu.
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    korkarak aldığım 190binde polo 6n'i 240 binde kar ederek sattım bakımları dışında sorun çıkarmadı.şuan 106 gti a biniyorum şikayetçi değilim.
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

BamBam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5yil megane 1 coupe 1.6 16v kullandim hicbir sorun yasamadim masallahi vardi. Ondan sonra da 2009 astra h gtc 1.6 turbo aldim. 25000kmdir bende cok memnunum. Daha tık demedi. Iki aracimi da 5lik yaylarla kullandim/kullaniyorum megane'da her yerden ses geliyordu ama astrada en ufak bir tikirti yok. Fiyat performans ve sorunsuzluk acisindan astra h' tan cok memnunum. Bence de bu olay tamamen kullanimla, bakimlarla alakali bir durum...

Görkem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Opel benim 2004 den beri kulladığım ama çevremde hep olan bir araba,,,bakımları yapıldığı sürecede en sorunlu denilen modellerinde bile hiçbir sıkıntı görmedim,,,2004 de sıfır aldığımız Vectra C yi geçenlerde 110bin km de sattık,,,en çok sölenilen yağ yakma problemini hiç yaşamadım peryodik bakımları dışında sadece 90binde bobinleri değişti,,onun dışında 15 binden 15 bine bakımları yapıldı sadece ,,,

bununda yanında yine Astra H Gtc 2.0 turbom var onuda 25bin km dir kullanıyorum 119binde şuan,,,henüz bozulan kırılan biyerini görmedim

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Bildiğim kadarıyla ve başımada gelen Opel'de yaşanan beyin arızaları.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ibretlik konu şerefsizim. fav'a atmak lazım.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla arkadaşımın ablasının hitler çok sağlam denilen 1.6 motorlu Golf 4'ü otomatik şanzıman, motor ve elektronik bir sürü problem çıkardı illallah ettiler sattılar sonunda
    Bu arada benim Laguna sıfırdan beri el bebek gül bebek sadece uzun yolda kullanılmıştı hep zamanında ve yetkili servis bakımlıydı, yani kullanılabilecek en iyi şekilde kullanıldı, kullanıcı faktörü yoktu.
    O zaman şansızlık diyoruz.
    Tabi bazı modeller kronik sorunlu bazı modellerde sorunsuz olabiliyor bu da bir gerçek.
    Alıntı Volkann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    korkarak aldığım 190binde polo 6n'i 240 binde kar ederek sattım bakımları dışında sorun çıkarmadı.şuan 106 gti a biniyorum şikayetçi değilim.
    Teşekkürler.
    Alıntı BamBam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5yil megane 1 coupe 1.6 16v kullandim hicbir sorun yasamadim masallahi vardi. Ondan sonra da 2009 astra h gtc 1.6 turbo aldim. 25000kmdir bende cok memnunum. Daha tık demedi. Iki aracimi da 5lik yaylarla kullandim/kullaniyorum megane'da her yerden ses geliyordu ama astrada en ufak bir tikirti yok. Fiyat performans ve sorunsuzluk acisindan astra h' tan cok memnunum. Bence de bu olay tamamen kullanimla, bakimlarla alakali bir durum...
    Teşekkürler.
    Alıntı Görkem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Opel benim 2004 den beri kulladığım ama çevremde hep olan bir araba,,,bakımları yapıldığı sürecede en sorunlu denilen modellerinde bile hiçbir sıkıntı görmedim,,,2004 de sıfır aldığımız Vectra C yi geçenlerde 110bin km de sattık,,,en çok sölenilen yağ yakma problemini hiç yaşamadım peryodik bakımları dışında sadece 90binde bobinleri değişti,,onun dışında 15 binden 15 bine bakımları yapıldı sadece ,,,

bununda yanında yine Astra H Gtc 2.0 turbom var onuda 25bin km dir kullanıyorum 119binde şuan,,,henüz bozulan kırılan biyerini görmedim
    Maşallah.
    Teşekkürler.
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bildiğim kadarıyla ve başımada gelen Opel'de yaşanan beyin arızaları.
    Teşekkürler.

Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ibretlik konu şerefsizim. fav'a atmak lazım.
    Umarım daha çok paylaşım olur.
    Tartışmasız birçok tecrübe aktarılır.

Şimdi arkadaşlar konuyu genişletelim dedim ama kimse yanaşmadı.

İstatistiklerde Fransızların alt sıralarda olmaları Japona göre daha narin olduklarını gösterir mi sizce?

Mert_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstatistiklerde Fransızların alt sıralarda olmaları Japona göre daha narin olduklarını gösterir mi sizce?
    abi yaşım genç ancak babamın mesleği(oto tamircisi) ve benim de sanayide çalışmam gereğiyle şu ana kadar edindiğim tecrübe şu yönde,fransız araçlar japondan narin bence gerek kaporta gerek motor olarak gerekse iç trim parçaları olarak

şuan babamın 5 yıldır hergün kullandığı 90 model 626'sı var aracın yaşına rağmen 5 yıldır yağ su harici en ufak birşey yapmadık lifte kaldırıyoruz altında bir tane çürük yok iç aksamında ne bir deforme ne bir ses bizde şaşırıyoruz bence japon araçlar gerçekten fransızlardan üstün durumda ne zaman bir fransız araç sahibi gelse gelen seslerden aracından şikayetçiydi yada hep bize denk geldi bilemiyorum

hatta başımdan geçen şöyle bir olay var forumdan uqr abide şahittir

92 model bir şahinim vardı yayları kesikti zıplayarak geziyordum ,satıyorum biri geldi bakmaya c4 ü vardı, gezdik ettik arabayı denedi neyse ya bu kadar basık arabanın hiç bi yerinden tık ses gelmiyor benm c4 kaç model ondan sesler geliyo dedi sonuç olarak arabamı aldılar gittiler ama fransızdan dert yanan biri daha haneye eklendi

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaklaşık 30 senedir 1977 model Opel Rekord (D kasa) sahibiyiz. Bende 30 yaşındayım, ve bir gün olsun yolda kaldığımızı hatırlamıyorum, babam da hatırlamaz, (hatırlamaz tabi kalmadık çünkü), 2004 Corsa sahibi de oldum, işin içine ısuzu girince opel değil başka birşey olmuş o dtı corsa lar! Beni canım dan bezdırdı. 1993 model gene Corsa cıty 1.2 sahibi de olduk, aldığımız da (95 senesi) 30K kmdeydı, inanın bana o arabaya yaptıklarımızı hiçbir çinli işkence olarak kullanmamıstır, (hatta görse ler ne Allahsız adamsınız lan siz diye cıkısırlardı) uzun lafın kısası almanlar işi biliyor dostlar, opel den 1 kere pişman oldum, oda ısuzu motorunun halt yemesi.
    bbm pin :2B244451

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaklaşık 30 senedir 1977 model Opel Rekord (D kasa) sahibiyiz. Bende 30 yaşındayım, ve bir gün olsun yolda kaldığımızı hatırlamıyorum, babam da hatırlamaz, (hatırlamaz tabi kalmadık çünkü), 2004 Corsa sahibi de oldum, işin içine ısuzu girince opel değil başka birşey olmuş o dtı corsa lar! Beni canım dan bezdırdı. 1993 model gene Corsa cıty 1.2 sahibi de olduk, aldığımız da (95 senesi) 30K kmdeydı, inanın bana o arabaya yaptıklarımızı hiçbir çinli işkence olarak kullanmamıstır, (hatta görse ler ne Allahsız adamsınız lan siz diye cıkısırlardı) en son araç 490K kmde borç lardan dolayı yakalanıp yediemin üzerinden satılmıstı, (bu arada plaka sı 34 nlv76 idi ve adamın teki 150K kmye düşürüp satmaya çalışmış tı aklınızda olsun), masrafları 2 senede bir rotil Rot başı degısımı ve yağ degısımı idi, haricinde masraf yapmadık, ve yolda hiç kalmadık, uzun lafın kısası Almanlar işi biliyor dostlar, opel den 1 kere pişman oldum, oda ısuzu motorunun halt yemesi.
    bbm pin :2B244451

aRSLaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    45k km astra g 1.4, 13k km golf mkV ve 177k km astra h 1.3 cdti kullandım. Opeller genelde gerek tecrübe ettiğim kadarıyla gerekse etraftan gördüğüm kadarıyla ufak tefek arızası olan ama kolay kolay yolda bırakmayan mekanik açıdan oldukça dayanıklı araç üretiyor(üretimden kaynaklı hatalı araç ya da kalitesiz yakıt haricinde). İki araç da sıfırdan 120k km'ye kadar sorunsuz, 120k sonrasında ufak ufak arızalar göstermeye başladı.

Vw Golf tsi Manuel'de ise 13k km'ye kadar senkromeç arızasından iki kere sıfırdan şanzıman tamir edildi. Biraz da şans meselesi. Sorunlu parti denk gelirse yapılabilecek birşey yok. Sonuç olarak bence fiyatına göre sunduğu mekanik sağlamlık, kalite ve sürüş hissiyatı Opel tercihlerim arasında ilk sırada olur.

cosekar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ehliyetimi almadan once 2004 te sıfır aldıgımız easytronic 1.6 benzinli meriva kullandım 2,5 sene, 40.000 km de sıkıntısız sattık, 2006 ilk arabam h astra 1.3 cdti cosmoydu, sıfır aldım 3 sene sonra 110.000 km de satttım ve resmen arabaya işkence cektirdim, 2,5 sene dip basık kullandım, yazılım yaptırdım, tapagaz kullandım, 2 kere cok buyuk kaza yaptım, (bitanesinde aracın on 3 parcası ve direklere kadar değişmişti ama pert olmadı??), tek sıkıntısı 3 senede 2 kere baskı balata değiştirdim ki 1.3 dizellerde normalmiş. 2010 da Antara vardı, 2 senede 40.000 km bindim, yakıt sarfiyatı dısında en ufak bir şikayetim yoktu, (biraz da hantaldı). En son 2012 de J kasa GTC aldım ve hala kullanıyorum, 9 bin km de aldım 20 bin km de yazılım yapıldı ve yay takıldı, su an 44 bin km de ve en ufak bir tıkırtı trim sesi yok, konforu, yol tutusu, yazılımdan sonra da gidişi de toparladı, kısacası dolu dolu 4 tane opel kullandım, hiçbirinde sıkıntı yasamadım, sadece bir dip not duseyim, su anda kullandıgım GTC haric hepsinde koltuk gıcırtısı yasadım ama serviste vidalarini sıkınca geciyordu...
    Coskun ARIKAN

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mert_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi yaşım genç ancak babamın mesleği(oto tamircisi) ve benim de sanayide çalışmam gereğiyle şu ana kadar edindiğim tecrübe şu yönde,fransız araçlar japondan narin bence gerek kaporta gerek motor olarak gerekse iç trim parçaları olarak

şuan babamın 5 yıldır hergün kullandığı 90 model 626'sı var aracın yaşına rağmen 5 yıldır yağ su harici en ufak birşey yapmadık lifte kaldırıyoruz altında bir tane çürük yok iç aksamında ne bir deforme ne bir ses bizde şaşırıyoruz bence japon araçlar gerçekten fransızlardan üstün durumda ne zaman bir fransız araç sahibi gelse gelen seslerden aracından şikayetçiydi yada hep bize denk geldi bilemiyorum

hatta başımdan geçen şöyle bir olay var forumdan uqr abide şahittir

92 model bir şahinim vardı yayları kesikti zıplayarak geziyordum ,satıyorum biri geldi bakmaya c4 ü vardı, gezdik ettik arabayı denedi neyse ya bu kadar basık arabanın hiç bi yerinden tık ses gelmiyor benm c4 kaç model ondan sesler geliyo dedi sonuç olarak arabamı aldılar gittiler ama fransızdan dert yanan biri daha haneye eklendi
    Yaş önemli değil kardeşim sonuçta sanayi kültürü görmüşsün bende fazla araç incelemişsindir.
    Japon sorunsuzluğu tesadüf değil diyorsun yani teşekkürler.
    Alıntı rekord2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaklaşık 30 senedir 1977 model Opel Rekord (D kasa) sahibiyiz. Bende 30 yaşındayım, ve bir gün olsun yolda kaldığımızı hatırlamıyorum, babam da hatırlamaz, (hatırlamaz tabi kalmadık çünkü), 2004 Corsa sahibi de oldum, işin içine ısuzu girince opel değil başka birşey olmuş o dtı corsa lar! Beni canım dan bezdırdı. 1993 model gene Corsa cıty 1.2 sahibi de olduk, aldığımız da (95 senesi) 30K kmdeydı, inanın bana o arabaya yaptıklarımızı hiçbir çinli işkence olarak kullanmamıstır, (hatta görse ler ne Allahsız adamsınız lan siz diye cıkısırlardı) uzun lafın kısası almanlar işi biliyor dostlar, opel den 1 kere pişman oldum, oda ısuzu motorunun halt yemesi.
    Alıntı rekord2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaklaşık 30 senedir 1977 model Opel Rekord (D kasa) sahibiyiz. Bende 30 yaşındayım, ve bir gün olsun yolda kaldığımızı hatırlamıyorum, babam da hatırlamaz, (hatırlamaz tabi kalmadık çünkü), 2004 Corsa sahibi de oldum, işin içine ısuzu girince opel değil başka birşey olmuş o dtı corsa lar! Beni canım dan bezdırdı. 1993 model gene Corsa cıty 1.2 sahibi de olduk, aldığımız da (95 senesi) 30K kmdeydı, inanın bana o arabaya yaptıklarımızı hiçbir çinli işkence olarak kullanmamıstır, (hatta görse ler ne Allahsız adamsınız lan siz diye cıkısırlardı) en son araç 490K kmde borç lardan dolayı yakalanıp yediemin üzerinden satılmıstı, (bu arada plaka sı 34 nlv76 idi ve adamın teki 150K kmye düşürüp satmaya çalışmış tı aklınızda olsun), masrafları 2 senede bir rotil Rot başı degısımı ve yağ degısımı idi, haricinde masraf yapmadık, ve yolda hiç kalmadık, uzun lafın kısası Almanlar işi biliyor dostlar, opel den 1 kere pişman oldum, oda ısuzu motorunun halt yemesi.
    Maşallah ihtiyar delikanlıya
    Şimdi sizi gelde vazgeçir Opelden. 30 sene de nerdeyse sıfır sorun.
    Dti motorun bu kadar sorunlu olduğunu bilmiyordum.
    Teşekkürler.
    Alıntı aRSLaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    45k km astra g 1.4, 13k km golf mkV ve 177k km astra h 1.3 cdti kullandım. Opeller genelde gerek tecrübe ettiğim kadarıyla gerekse etraftan gördüğüm kadarıyla ufak tefek arızası olan ama kolay kolay yolda bırakmayan mekanik açıdan oldukça dayanıklı araç üretiyor(üretimden kaynaklı hatalı araç ya da kalitesiz yakıt haricinde). İki araç da sıfırdan 120k km'ye kadar sorunsuz, 120k sonrasında ufak ufak arızalar göstermeye başladı.

Vw Golf tsi Manuel'de ise 13k km'ye kadar senkromeç arızasından iki kere sıfırdan şanzıman tamir edildi. Biraz da şans meselesi. Sorunlu parti denk gelirse yapılabilecek birşey yok. Sonuç olarak bence fiyatına göre sunduğu mekanik sağlamlık, kalite ve sürüş hissiyatı Opel tercihlerim arasında ilk sırada olur.
    Şans kesinlikle var işin içinde.
    Bazısı çıkıp 307 de hiç problem yaşamadım diyor.
    307 çok sorunlu bilindiği için ondan örnek verdim.
    Alıntı cosekar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ehliyetimi almadan once 2004 te sıfır aldıgımız easytronic 1.6 benzinli meriva kullandım 2,5 sene, 40.000 km de sıkıntısız sattık, 2006 ilk arabam h astra 1.3 cdti cosmoydu, sıfır aldım 3 sene sonra 110.000 km de satttım ve resmen arabaya işkence cektirdim, 2,5 sene dip basık kullandım, yazılım yaptırdım, tapagaz kullandım, 2 kere cok buyuk kaza yaptım, (bitanesinde aracın on 3 parcası ve direklere kadar değişmişti ama pert olmadı??), tek sıkıntısı 3 senede 2 kere baskı balata değiştirdim ki 1.3 dizellerde normalmiş. 2010 da Antara vardı, 2 senede 40.000 km bindim, yakıt sarfiyatı dısında en ufak bir şikayetim yoktu, (biraz da hantaldı). En son 2012 de J kasa GTC aldım ve hala kullanıyorum, 9 bin km de aldım 20 bin km de yazılım yapıldı ve yay takıldı, su an 44 bin km de ve en ufak bir tıkırtı trim sesi yok, konforu, yol tutusu, yazılımdan sonra da gidişi de toparladı, kısacası dolu dolu 4 tane opel kullandım, hiçbirinde sıkıntı yasamadım, sadece bir dip not duseyim, su anda kullandıgım GTC haric hepsinde koltuk gıcırtısı yasadım ama serviste vidalarini sıkınca geciyordu...
    Teşekkürler.

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2004 model Opel meriva kullanmıştım, yakıtından, arka acmları kullanmamama rağmen sürekli camın piminin kırılıp camın düşmesinden ve yağ eksiltmesinden bunalmıştım. Onun dışında opelin kasasından çok memnundum.

Fransız araçlarından peugeot ve citroen birçok kez kullandım, sahibi oldum. Motorlarını şahsen çok beğenmeme rağmen, iç aksam ve malzeme kalitelerinin kötü olduğunu düşünmekteyim. Opel'le tam zıt olduklarını düşünüyorum, birinin kasası sağlam motor teknolojisi kötü, diğerinin motoru güzel kasası zayıf
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Erdem K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2004 model Opel meriva kullanmıştım, yakıtından, arka acmları kullanmamama rağmen sürekli camın piminin kırılıp camın düşmesinden ve yağ eksiltmesinden bunalmıştım. Onun dışında opelin kasasından çok memnundum.

Fransız araçlarından peugeot ve citroen birçok kez kullandım, sahibi oldum. Motorlarını şahsen çok beğenmeme rağmen, iç aksam ve malzeme kalitelerinin kötü olduğunu düşünmekteyim. Opel'le tam zıt olduklarını düşünüyorum, birinin kasası sağlam motor teknolojisi kötü, diğerinin motoru güzel kasası zayıf
    Teşekkürler.

sadettin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genel olarak fazla elektronik aksamli araba sıkıntı çıkarıyor. 206+ kullanıcısıyım yağ su bakımı dısında hiç bir sıkıntı yasamadık. suanda 220k da 206 kullanan arkadaşlarım var hiç bir sıkıntı yaşamadı fransız arabalarında özellikle pejoda mazeme kalıtesini düşüklüğünden kaynaklı ufak ses var ama az yakıp çok kacan arabalardır
    06 BG 0008 R56

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fransız konusunda 9 sene kullandığımız sıfır alınıp 175 binde sattığımız berlingomuz hakkında hiçbir olumsuz şey söylemeyeceğim desem abartı olmaz. bakım yapıldı mazotunu koyduk kaza yaptık yaptırdık bunlar haricinde extra bir maliyeti olmadı bize aracın. he 1.9 d motor gitmiyor o ayrı.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)