Geçmiş zaman tanıdığımız birisinin kefil olması ile dükkanımızı kiraya verdik... Neyse aradan 1-2 sene geçtikten sonra önce kiraları aksatmaya başladı sonrada hiç ödememeye başladı.. Sanırım 3-4 kira borcu olmuştu ve ödemiyordu... Bende dükkandan çıkın kira borcunu silelim dedim... Yalnız su rahmetli dedemin üzerineydi, elektrikte öyle... Neyse kiralar birikmeye başladı derken tekrar gittim dedim olmuyor böyle çık, o da ben bir düşüneyim dedi, sonra beni aradı; dediki bir yer buldum çıkarım ama adam depozito istiyor onu da ver!!! Benim şalter attı ve kefil olan kişiye durumu aktardık ... sonunda çıktı dükkandan , dükkanın anası ağlamış durumda ve su paralarını ödemediği için su kesilmiş, elektrik hakeza.. Ne kadar borcu varsa kaldı üstümüze... Sonradan öğrendik adam 2 evliymiş zaten.. Sözün özü Bence zıtlaşmadan kirayı istemeyin çıksın gitsin.

Alıntı

Bizim semti bilen bilir B.evler, güneydoğulu kesim çoktur, hemen bizim liseden eski köşe başı takıldığımız arkadaşları aradım, B.evler Lisesinden. Çocuklara 1.000 Tl verdim gittik eve, adam açtı kapıyı benim üzerime yürüyecekken bizimkiler zıpladı merdivenlerden eve soktum bu herifi karısının yanında cocuklarının yanında bi dövdük ortalık feryat figan bebeler ağlıyorlardı baba baba diye içeriden yaşlı bir kadınla adam bastonlarla geldiler yapmayın etmeyin oglum diye en son üçümüz altımıza almıştık adamı bebeler sırtımıza çıkmış baba baba diye ağlıyorlardı. Neyse adamı güzelce dövdük çok güzel oldu ailesinin yanında yediği dayak. Çünkü böyle kansızlar başkasına da aynısını yapacaktı. İki posta da evden taşınırken tokatladım karısının yanında dersini aldı yani.