User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
36 sonuçtan 20 ile 36 arası

Konu: PERT'ten Satışa CEZA!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zaten o gelir, araç satışından kaynaklanıyor, bu cezalardan sonra o araçları kolay kolay satamayacaklar, otomatikman pert araba piyasası duracak...
    Yüzde 5 BSMV öder, istediğini yapabilir sigorta şirketi diye algılıyorum ben haberi..............
    Bunu ya kendi karından düşer yada araç sahibine yansıtır, kendisine kalmış artık.......
    Pert araç satışı da yine yasal şekilde devam eder..........
    Sigortacıların buradaki derdi, geçmiş yıllar için verilen cezalar kendilerine......
    Okumadan imzalamam.....

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By_HaNNibaLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O da mantikli bi yol ama en güvenilir olmasi gereken plaka veya şase mesaj atiyoruz o bile doğru yanit vermiyor ben daha hiç atmadim kendi işimi kendim görürüm ama benim bu durumda olan 3 4 tane müşterim var pert arabalari kazasiz diye satmişlar sisteme mesaj atiyorsun cıkmıyor.
    bunun sebebi de sigorta şirketi işte, kendi araçlarının bilgilerini sisteme geç giriyorlar, hiç girmeme riskini alamazlar onun daha büyük cezası var...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yüzde 5 BSMV öder, istediğini yapabilir sigorta şirketi diye algılıyorum ben haberi..............
    Bunu ya kendi karından düşer yada araç sahibine yansıtır, kendisine kalmış artık.......
    Pert araç satışı da yine yasal şekilde devam eder..........
    Sigortacıların buradaki derdi, geçmiş yıllar için verilen cezalar kendilerine......
    hocam sadece BSMV yetmiyor, defterlerinde gösterdikleri karın da vergisi çıkacak ilave olarak...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    uyanıklık var tabi her şirket böylemi bilmiyorum amaeski pert olan aracımdaki kasko Euroko sigortaydı perti kesinleştikten sonra araç ihaleyle satılacak ve 40 gün içinde ödenecek paranız dediler sbm'deki rapora göre 18bin küsür hasarım vardı(incik cincik dahil enaz 3-4 altına yapılırdı) ve 24.500 verceklerdi bana pert değeri olarak.
    haksız degiller burda kendi karlarından zarar ediyolar enfazla bence. aracı belki 20bine satıcak 4.500 tl vercek belki 22bine satıcak 2.500 tl vericek zaten belli degerin altına vermeyecegi içinde kendi gotunu kurtaracak degeri biliyorlardı
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sigorta şirketi mi para kazanmıyormuş pertlerden. Yalanlarını yesinler. Bir tanıdığın karısı 2 aylık 320İ ile su dolu alt geçitte mahsur kaldı ataşehirde. Motor su çekti ve kaldı. Arabada çizik vs hiçbişey yok. Eksper geldi perte çıkardı sahipleri istemediği halde. 35000 tl masrafı var dediler. Sahibine fatura bedelinin 15000 tl altını verdiler. 40 gün beklettiler. Ama araba 1 hafta sonra trafikte görüldü. Şimdi sigorta şirketi para kazanmadan helaline mi aldı da sattı arabayı. 1 haftada da motor toplandı ve trafikte gezmeye başladı.
    IN BOOST WE TRUST

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yakında köklü değişiklikler geliyor sigorta sektörü için.
    Trafik fiyatları yine çok çok çok yükselecek ama detayları kesinleştiğinde herkes daha iyi olduğunu anlayacak.

Ayrıca konuya gelirsek 100 K lık bir araç için 2500 K altına bile poliçe bile yapılıyor. Burda da sigorta şirketleri teknik kar olmadığı için bazı uygulamalarla çeşitli kazanımlar sağlamaya çalışıyor.

Bazı arkadaşlar pert olan trafiğe çıkmasın demiş ancak piyasa tabiridir bu.

Araçlar 2 şekilde pert totel işlemi görebilir.

1. Çekme belgeli olarak - burda sigortalıya ödeme yapılır araç satılır
    2. Hurda belgeli olarak - burda sigortalıya ödeme yapılır ancak araç hurdaya çıkar ve trafiğe dönüşü yoktur.

2. maddeyi uygulamak için araç değerinin en %20 si olmalıdır ki poliçe bedeli o zaman kaza yapma oranı ve hasar bedeli talep etme oranı belli oranlara gerileyecek ve sigorta şirketlerinin hasar maliyetleri gerçek rakamlara gelecek ve piyasa gerçek rakamlarını bulacaktır.

Buınunla birlikte full kasko muafiyetli kasko seçenekleri de daha talepkar olacaktır.

Son olarak sigorta şirketleri motor branşında (trafik-kasko) kar etmezken non motor (oto dışı - ferdi kaza -sağlık -bireysel vb.) bu branşlarda kar edip yıl sonu işletme giderleri düşülünce maliyetler kafa kafaya ise duacı durumdalar.

Eskisi gibi gecelik faizlerden büyük paralar kazanamadıkları için şuan için uzun vadede yavaş akıllı büyümeye yönelmekteler.

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eger bu sekilde bir uygulama olursa olan yine sigortaliya olacak, bu sefer sirket diyecek ki zarar ediyorum ben piyasasi 40lira aracin ben sana 35lira vericem 37lira vericem. Hakkini aramak icin mahkemelik olacaksin bir de sigorta sirketiyle..
    Herseyi kayit altina alsalar adam akilli, sorun cozulecek aslinda. Amerikada avrupada araca yapilan her tur islemi kayit altina aliyo adamlar online olarak, kime gidersen git is bu sekilde yuruyo. Kural disina cikana cok agir cezalar veriliyo. Pert kaydi gorunmeyip pert olmus araclar degil ki tek problem. Adam kaza yapmis kaskosu yok ya da bir sebepten kasko dan alamamis parasini ve kendi satmis araci. Aracta hasar kaydi yok ama taklali misal. Islemleri yapan yer sanayi/servis her nere ise kayit altinda yapmali. Devlet bunun alt yapisini hazirlamali ve denetimini yapmali.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Day Walker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakında köklü değişiklikler geliyor sigorta sektörü için.
    Trafik fiyatları yine çok çok çok yükselecek ama detayları kesinleştiğinde herkes daha iyi olduğunu anlayacak.

Ayrıca konuya gelirsek 100 K lık bir araç için 2500 K altına bile poliçe bile yapılıyor. Burda da sigorta şirketleri teknik kar olmadığı için bazı uygulamalarla çeşitli kazanımlar sağlamaya çalışıyor.

Bazı arkadaşlar pert olan trafiğe çıkmasın demiş ancak piyasa tabiridir bu.

Araçlar 2 şekilde pert totel işlemi görebilir.

1. Çekme belgeli olarak - burda sigortalıya ödeme yapılır araç satılır
    2. Hurda belgeli olarak - burda sigortalıya ödeme yapılır ancak araç hurdaya çıkar ve trafiğe dönüşü yoktur.

2. maddeyi uygulamak için araç değerinin en %20 si olmalıdır ki poliçe bedeli o zaman kaza yapma oranı ve hasar bedeli talep etme oranı belli oranlara gerileyecek ve sigorta şirketlerinin hasar maliyetleri gerçek rakamlara gelecek ve piyasa gerçek rakamlarını bulacaktır.

Buınunla birlikte full kasko muafiyetli kasko seçenekleri de daha talepkar olacaktır.

Son olarak sigorta şirketleri motor branşında (trafik-kasko) kar etmezken non motor (oto dışı - ferdi kaza -sağlık -bireysel vb.) bu branşlarda kar edip yıl sonu işletme giderleri düşülünce maliyetler kafa kafaya ise duacı durumdalar.

Eskisi gibi gecelik faizlerden büyük paralar kazanamadıkları için şuan için uzun vadede yavaş akıllı büyümeye yönelmekteler.
    "100 K lık bir araç için 2500 K altına bile poliçe bile yapılıyor" iyiymiş Araç sahibi kafadan 2400 K kazanıyor yani, temiz para , kolay para . Ben de bundan istiyorum
    Okumadan imzalamam.....

MBALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence yapılması gereken e Devlet gibi bir sorgulama alanı oluşturup Şase kodu yazdığın an aracın hangi serviste hangi tarihte kaç bin tl hasarlı olduğunu görülebilir. Birde aracın kapalı halinin 3 tane fotosu konulabilir. Tek sorgulama yolu olmalı yok x ustaya götür yok a servis iyi falan..
    Teknoloji çağındayiz dediğim şey çokta utopik bir düşünce değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "100 K lık bir araç için 2500 K altına bile poliçe bile yapılıyor" iyiymiş Araç sahibi kafadan 2400 K kazanıyor yani, temiz para , kolay para . Ben de bundan istiyorum
    babamın mesela 1950 doğumlu hiç kazası yok diyebilirim.1 pert 1kaza var benim araç babamın üstüne oldugundan. 2012 model F30 3.16i luxury için (90-92falan faturası) için 1.500-1.600 lira ödedi %60 hasarsızlık indirimle
    1881 - 193

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    airbagleri patladı diye şaseleri kasası direkleri her yeri sapa sağlam perte çıkan araçlarda var.. yani her araç ağır kazadan perte çıkmıyor parçalarının fiyatları astarı yüzünü geçiyor ondan uğraşmaya değmez deniyor perte çıkartıyorlar.. pert araçlarda trafikde bulunsun ama ruhsatında pert şehri olsun bence..
    ak koyun kara koyunda belli olsun..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

bayramoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuda pert arabalari trafikten azaltma gibi bisey cikaramadim ozaman musteri satacak pert arabayi farkini mi kasko odeyecek. ozaman yine tuketiciye sikinti bu is.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    babamın mesela 1950 doğumlu hiç kazası yok diyebilirim.1 pert 1kaza var benim araç babamın üstüne oldugundan. 2012 model F30 3.16i luxury için (90-92falan faturası) için 1.500-1.600 lira ödedi %60 hasarsızlık indirimle
    A3 aldık ya bi abime, 74 lü.. Kiraladığı aracından tek hasarı var, o da arkayı çarpmışlar Albea'nın.. 11x bin TL faturalı A3 110TDi Ambition araca 1300 TL kasko faturası çıktı, ona ne diyosun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    A3 aldık ya bi abime, 74 lü.. Kiraladığı aracından tek hasarı var, o da arkayı çarpmışlar Albea'nın.. 11x bin TL faturalı A3 110TDi Ambition araca 1300 TL kasko faturası çıktı, ona ne diyosun
    kanki onda kimbilir ne değişken maddeler vardır fiyatı etkileyen(yas plaka sehir arac nebilim sallıyorm ) okadar bilmiyorm Oğuz Reyiz / @Day Walker görürse net acıklar.
    babama 1500-1600 cıktgında,
    aynı araç anneme(1955 model kendisi ) 2600-2700 cıkmıstı. annemin kazayı geç cizigi yok. sadce kırmızıda biz dururken 14-15 sene once arkadan freni patlak askeri unimog caktı bize bizim kaskoyla alakamız yoktu yani .

diğer arkadasın hanımı var kaza vuruk cızık gırla bir kasko fiyatı cıktı hb a3'e sasırırsın 4200-4500 arası bişeydi net hatırlayamadım
    1881 - 193

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pertten bunlar kar etmiyorsa neden hala trafikte tonla pert kayitli araba var. Kendi arabam pert oldu karsi tarafin sigortasi 5.000 araba icin geri kalani nakit odeme yapicaklardi ben tam vericekken buraya konu actim piyasasi ne ogrenmek icin daha fazla eder dedi herkes 9.5 a ilana koydum 9 a iki gun sonra sattim, 5.000'e aliriz isiniz gorulsun diye dedikleri arabayi.

Safak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Otomobil bu ülkede statü belirler...

Pahalı ve iyi otomobile biniyorsanız... Dalganın çalışma temposundan Hiv, Aids, Bel soğuklu gibi hastalıkları kapma riskinin artması herzaman revaşta olan söylentidir.
    Eğer otomobilci, arabacı, gazcı, rollingci, f1 pistçisi camiasında en ucuz yoldan anılmak istersenirse 2. yada 3. pertinden dönme hothatch alınır, en kaşarından... Aleme adım atılır. Forumlarda, kaldırımlarda, S virajında, Migros otoparkında... ve hatta Mc Donalds'larda konuşulursunuz. Namınız yürür. Semt sosyetikse dağil HİV, Aits... vs ancak gazla görelim kanka diyenlerden Grip mikrobu kapılır hothatch ile.

eee şimdi Parası yetmiyor diye bu alemlerden, bu ortamlardan uzak mı durulacak? Mahalledeki, semtindeki, iş yerindeki havasına, fiyakasına poh mu sürdürecek.
    Alacak aslan gibi....

O alacak, o alacak ki... Birileri bu hassas noktayı bilip oradan vuracak voleyi...
    Bir sektör büyükse, talebi çok olduğu için büyüktür. Talep edilmesse kimse o işle uğraşmaz.

Hadi diyelim aldı... Birde sonrasında satarken öyle temiz böyle temiz diye ikram edenler var... Burada cebin 3 kuruş görür de, yediğin nasip olur uzun ve sağlıklı yaşatırsa allah, ölüp gidince yukarda oyarlar adamı, kul hakkı diye geçer türkçe meali.

Önlemi devlet değil, vatanaş almalı ama paranın kimileri için bu kadar zor kazanıldığı bu ülkede, birileri iyi gözükmek için diğerlerine kolay para kazandırmaya devam eder durur. Düzen çok değişmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lokal boyalı ve çizikten dolayı pertlerde var.. gecen aradım birini 3 parça LOKAL boya dedi..arabayı ekspertize soktuk .. bi baktık ki rapor baya uzun arabanın içinden geçmişler .. bu LOKAL boya lafına uyuz oluyorum zaten..
    KESER DÖNER SAP DÖNER; GÜN OLUR HESAP DÖNER...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)