Devletin vatandasiyim kimlige para vericem
hocam sigara kullanmıyorumkigenel olarak basit örnek verdim. 10 yıl geçerliliği var diyorsa verirsin ki kayıp halinde bu para alıncak diyorlar(mış) bidaha arkana bakmassın. ehliyete nekadar para veriyoruz? kimse onu boykot etmiyor. nasıl olsa bikere alıyorlarhesabı istesende istemesende iteliyorlar. onuda boykot edelim o halde
![]()
Şuanda galiba 6 ytl alıyorlar değiştirirken.
Şahşen ben bu durumlarda daha çok galeyana gelıyorum ...
2015'te milletvekillerinin emekli aylığı yüzde 9.5, maaşları yüzde 7 oranında artacak.haberınde mesela !
Emekli aylığı almakta iken çalışmaya devam eden milletvekilinin eline geçecek aylık para bin 700 lira artarak 23 bin 200 lira olacak.
Merkez Bankası Başkanı Asgari ücretin yaklaşık 41 katı 31.000 TL emekli maaşı aldıgını duyunca galeyana gelıyorum ben,
2008 den sonra emekli olan sıradan vatandaşın emekli maaşı 717 tl olunca galeyana gelıyorum aslında,
bağkur'lu statüsünde çiftçinin emekli maaşı 564 tl mesela
Allah bereket versin
Yanlız bizim şuan ki kimlik kartlarımız cidden çağ dışı kocaman gereksiz bir kimlik kartı. En dandik ülkelerde bile çipli sisteme geçildi. Kıbrısta bile aktif olarak kullanılıyor ve türkiye yaptı kıbrıstaki bu projeyi. Çok geç kaldık bu konuda.
Basimizdakileri sevmiyoum/sevmiyoruz ama Para alinmasi konusunda abartilacak birsey yok diger ulkeleri bilmiyorum ama ABd de de aliyorlar kimlik icin para.... Boyle ufak insani boyutlarda kimlik karti icin gec bile kalindi.
Abi her konuda abd'yi örnek almak zorunda değiliz.
Alacaksak gerçekten örnek teşkil edecek çok şeyi var ona da tıpamız yemez .
Bizimkiler anca maddiyat peşinde . 18 tl ile nüfusu çarpınca çok ciddi rakamlar çıkıyor ortaya. Bu kadar alengirli iş çıkaran kişilerinde bu niyetlerinin pek hayırlı olmadığını düşünüyor insan
imzasız..
Caldiklari konusunda hepimiz hemfikiriz ama benim anlatmak istedigim Boyle bir kart gerekliydi ve maddi bir karsiliginin olmasi gayet normal.
İlk ehliyet alımında 70 lira(yanlış hatırlamıyorsam) kart parası alıyorlarsa, kimlik kartına 18 lira normal tabi.
Fakat bir tek kimlik kartı değil ki, belediye otobüsüne binmen için zorunlu olan İstanbul Kartlar içinde 7 lira para alıyorlar,
zaten ulaşım bu ülkede çok iyi gelir getiren bir şey durumuna getirildi, belediye her bir yolcudan kar ediyor, bari İstanbul Kartı bedava verselerdi.
18 lira mevzusu değil ama 1 yıl içinde devlete, onun harcı, bunun vergisi, şunun parası diye ödedikleri mi düşündüğümde, kendimi bu ülkenin müşterisi gibi hissediyorum.
Fiat's Are Faster Than You Think!
verdiğimiz vergilerden bi kerecik bizim için 18tl düşemezlermi? biz bu ülkenin vatandaşıyız başka ülkenin değil. kimlik yenilemek halkın kararı değil ki.
kimliğe vericeğim parada değilm ama bu suriyelilerin istediği ünv girişini kolaylaştırmalarına acayip takıgım... cevrenizde üniversteye girmeye calışanlar varsa cok iyi görüyorlardır cocukların zahmetini kafa patlatmalarını...
elektirğe doğalgaza %9 gibi zam geldi , eve yansıması %18 sanki doğalgazı başkası elektriği başkası mı ödüyor acayip zamlar yaşıyoruz son zamanlarda
hadi 18i verdik bari e devlet şifresini hediye edin yanında
sonumuz hayır olsun
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)