User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
44 sonuçtan 39 ile 44 arası

Konu: Gümrük Sorunsalı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle bir cevap geldi, ticari eşya mı saymışlar şimdi?

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Sayı : 61069011/622.01 Konu : BİMER-E-Şikayet/Bilgi Talebi E-Posta ***** İlgi : 21.10.2014 Başvuru Tarihli, 863399 Başvuru Sayılı BİMER dilekçeniz. İlgide kayıtlı e-dilekçeniz konusu ile alakalı olarak 24.10.2014 tarihli, 3532173 sayılı yazımız ile bağlantımız Denizli Gümrük Müdürlüğünden bilgi istenilmiş olup, alınan 03.10.2014 tarihli, 3683400 sayılı cevabi yazıda özetle; Mezkur yazımız ve eki e-dilekçenizin Müdürlüklerine intikaline müteakiben yapılan inceme ve araştırma sonucunda, Denizli PTT Dağıtım ve Toplama Merkezi Müdürlüğünün 16.10.2014 tarih ve 102-2787 sayılı yazısı eki "Dışarıdan Gelen Gönderilerin Gümrük İdaresine Bildirilmesine İlişkin Listenin 4. sırasında kayıtlı ve (******) adına gelen 1 set araba farı isimli eşyanın, 4458 sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkındaki 2009/15481 sayılı, 29.09.2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı’nın Kişisel eşya başlıklı Madde 58-(1) ” Ek-9’daki listede yer alan kişisel eşyaya muafiyet tanınır.” hükmü kapsamındaki yolcu beraberi kişisel eşyadan olmayıp, Posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya başlıklı 45. Maddesinde belirtilen 75 Avro’luk gönderi kıymetini geçmesi ve ticari eşya kapsamında olması nedeniyle meri İthalat Rejimi hükümlerine tabi olması gerektiği, bildirilmiştir. Bilgi edinilmesini rica ederim. Kaptan KILIÇ Bölge Müdürü Bu belge 5070 sayılı elektronik imza kanununa göre güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.
    Konu FaBeRgE tarafından (18-03-2018 Saat 03:21 ) değiştirilmiştir.
    Bazı tsi lar doğuştan şanslı

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    75€' yu geçtiği için malınız ticari sınıfa dahil olmuş durumda. meri İthalat rejimi gereği malınızı gümrükten alabilmeniz için beyanname açmanız gerekmekte. Bunun için denizli gümrüğünden bir şifre alacaksınız, aldığınız şifreyi X bir gümrükleme firmasına ileteceksiniz. Şahsi eşya olduğu için adınıza beyanname açılacak ve malınızı gumrukten cekeceksınız.

Butun bunların dısında bır alternatıf yol daha var ; oda gumruk ıcınde tanıdık olacak veya memurun ıyı nıyetlı oldugu gunlere denk geleceksınız kı malınızı alasınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sezgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    75€' yu geçtiği için malınız ticari sınıfa dahil olmuş durumda. meri İthalat rejimi gereği malınızı gümrükten alabilmeniz için beyanname açmanız gerekmekte. Bunun için denizli gümrüğünden bir şifre alacaksınız, aldığınız şifreyi X bir gümrükleme firmasına ileteceksiniz. Şahsi eşya olduğu için adınıza beyanname açılacak ve malınızı gumrukten cekeceksınız.

Butun bunların dısında bır alternatıf yol daha var ; oda gumruk ıcınde tanıdık olacak veya memurun ıyı nıyetlı oldugu gunlere denk geleceksınız kı malınızı alasınız.
    Gümrük memuru sürekli trip kafasında geziyor, zaten şikayet falan girdi araya daha da iyi günü denk gelmez bana
    Beyannamede giderler vergiler nasıl oluyor bilginiz varmı? Hakı bokunu geçer diye düşünüyorum. Lanet memur neler çektirdi ya.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konunun tamamını okuyamadım , şuan işyerindeyim zaten.

Ürünün fatura toplam tutarını
    Geldiği ülkeyi
    yazarsanız hemen bir dönüş yapabilirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sezgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konunun tamamını okuyamadım , şuan işyerindeyim zaten.

Ürünün fatura toplam tutarını
    Geldiği ülkeyi
    yazarsanız hemen bir dönüş yapabilirim.
    Ürün Çin'den geldi. Fatura tutarı 515 $
    Anlamadığım, 75 euro üzerini vergisini ödeyip alamıyormuyduk?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    85.12 Tarifisinden her türlü farlar kapsamında açılacak beyanname.

%2.7 Gümrük Vergisi ; 14 $
    KDV ; 100 $ ( + / - 5$ )
    DAMGA VERGİSİ ; 25 $
    Posta yolu ile geldiği için ( yanlış okumadıysam ) ; 10-15 TL Ardiye Parası
    150TL+KDV Gümrük Şirketi Masrafı ( Denizli'de belki daha düşük rakamlar olabilir, ben istanbul'a oranla verdim )

TOTAL MASRAF ; 474,97 TL ( 50 TL AŞAĞI VEYA YUKARISI OLABİLİR EN FAZLA )

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)