Change araç muayeneden geçer profesyonel yapıldıysa tuvtürk krimal mi üniversite mi benim çalınan aracım geçmiş .muayeneden kimsenin ruhu duymamış sahibinden comda gördüm arabamı öyle buldum
Printable View
Change araç muayeneden geçer profesyonel yapıldıysa tuvtürk krimal mi üniversite mi benim çalınan aracım geçmiş .muayeneden kimsenin ruhu duymamış sahibinden comda gördüm arabamı öyle buldum
silvia17,
tüv de güneşe karşı far ayarı kontrolü yapıyorlar.. sen gelmiş her change araba muayenede çakar diyosun.. amatör işi kazınan, değiştirilen şase nolu araçları zor çakar.. tek tük çakarlar yani 1000 de 1 gibi..
saygısızlık yapmamaya çalışıyorsun sözde de şu alıntı yaptığım kısım direk saygısızlık ve daha ilk cümlen senin.
eger aracı aldığında sana verilen noter belgen varsa sabit ikametinde bekle zaten öyle bsey varsa sana tebligat gelir. eger noter makbuzunu kaybetti isen notere bi uğra derim. geçmiş olsun
faruk abi muayenede de cikmazsa nasil cikarticaz nerden bulucaz peki calinti araci allaha emanet kaldik ozaman.. :(
doğru bilgiyi ayıklamakta çok zor olmaya başladı, herkes internet kullanmaya başlayınca :D
tüv araçlara change veya değil deme lüksüne sahip değil. bunun için görevlendirilmiş kurumlar mevcut.
Yarın noterden satış yaptığım kağıdı çıkarmaya çalışıcam büyük ihtimal attım çünkü benim araci aldığım çocuğa ulaştım az önce oda edremitten birinden almış arabayi bakalım ona ulaşmaya çalışıyoruz. Cuma günü emniyette aracın bu zamanki plakalarına ulasmistik tam hatırlamıyorum ama 35 olarak çıkmış sonra 10 plaka sonra ben satarken 17 plaka olmuş toplam 11 kez el değiştirmiş son 4 kişi biziz zaten benim anlamadigim şey madem change edildi eyvallah ckale içinde 3 defa el değiştirdi patlamadida bu elemana nasıl patladı 7 aydır o eleman da onun yapmadığı ne ***** peki.en kötü ihtimal Antalya'nın dediği doğruysa mahkemeye veripte kazanırsa biz 3 kisi toplasip o parayi odiycen. Ama hala ben yalan söylediğini düşünüyorum madem kaptırdı 2 gün boyunca milletle nasıl pazarlık yaptı araç bende dedu
Valla bana bu ders oldu.Benim aldığım kişiden yana sıkıntı yok. Çocukluk arkadaşım öyle işlerde gözü olmaz ama onun aldığı adamı tanımıyoruz edremitten oto pazarından almış çünkü oda onu araki bulasin
e devlet şifresınden plaka ya şaseye baktık ıc bısey gozukmuyor hala hafta sonu dıye çıkmıyor olabılır mı sözde cuma gunu baglanmıs araç
Bu son patlama genelde söyle oluyor polis adamları yakalayınca hangi arabalar ortaya çıkıyor . Yoksa tuvtürkle falan yakalanma şans işi .
Benim arabaya change yapılan araba hala e devlette hbir kısıtlaması yok
nasıl plakadakı o son araba oluyor ben alırken arabanın plakası 10 du 10 plaka ıken change oldu dıyelım 1ama ben satarken plaka değişti 17 oldu sözde olay 17 plaka ıken patladı bu plakanın düşmesi gerekmez Mi ?
niye düşecek o arabada bir yerlerde belki hurdalıkta ama şasi motor nosu yok .
Arkadaslar serikte bi taksi duragini aradık durumu anlattık elemanin adresini ve aracın plaksini verdik girmesini istedik araç adamın evinin önünde duruyormus
oto hırsızlık masasında calısan polisle iddaalaşan var ya:)
Evinin önünde durabilir . Kriminal arabanın change olduğunu raporlar . Fakat hangi arabayla change olduğunu bulamayabilir .arabayı yediemin otoparkları almak istemediğinden bu araba şimdilik sende dursun yedirmin olarak sana veriyoruz satamazsın şerhi koyup gerçek sahibi bulanana kadar adama verebilir . Polis bu arada gerçek sahibini arar . Ulaşınca gerçek sahibi arabasını teşhiş eder .
yahu tüv'ü ne kadar cok büyütmüşsünüz gözünüzde... mercedeste el freni nerde diye arayan adamlar var tüvde...
Peki 2.el araba alırken nasıl anlayacağız change olup olmadığını? Valla iyice huylandım ben bu kadar kolay mı oluyor bu tür işler?
farklı bir dolandırıcılık hikayesi daha.
sahibinden.com Kalite kontrol ekibine durumu belirt. Üyeliği de bloke etsinler. Durum hukuki ise, Sahibinden.com'daki giriş ve çıkışların kayıtlarını alabilir ve yasal olarak kanıt sunabilirsin ( ilanı veren üyelik dolandırıcı olabilir ondan belirttim. )
senin satışın üzerinden yıl geçmiş, muayne olmuş falan filan, araç change'miş. yok artık... muayeden hadi geçti, e kardeşim NOTER satışın var senin. Çalıntı filan ise, Noter satışın var.
Avukata bir danış.
Faruk abi birsey danisayim sana konuyla ilgili olarak ben arabayi aldım sirket üstüne parayi bankadan yolladim satis oldu falan 3 yil araca bindim sattım alan adamda sorun çıktı bu arabanin blok farklı yada şase farklı diye beni aradi izlemem gereken yol nedir.? Aldigim adami arayip bu arabada bu var demek mi yoksa herseyi adli sırayı bekliyerek sattigimin avukati bana benim avukat aldigima seklinde mi.?
İş kimde patladıysa geriye dönülecek sırayla geriye dönülecek sen sadece ifade vereceksin aracı şu tarihte Şundan aldım parayı şuraya yolladım şu tarihte de şu kişiye sattım paramı aldım bende her hangi bir büyük kaza yada change işi olmadı diyeceksin, bu tarz olaylarda zaten eski sahiplerine bakıldığında az çok kimin olacağı bilinir ya yapanlar bilinen kişiler yada bir şekilde bu kişilerle akrabalık derecesinde yakınlarıdır.
hic bi hak iddia edemez kardeşim merak etme. senin yaptığına dair kanıt yok. Örneğin senn yaptigin muayenede aracn sasesi abc001 senden sonra baska çıksa dahi sen madur olmazsın cnku senden sonra alan da yapmış olabilir bunu. Aracın daha önceki ruhsat sahiplerinin gbt sinden daha önce hakkında bu tarz sikayet olmuş mu yada change işine adi karışmıs mi ona bakılacak. sakin kimseye konu kapansın diye üç beş kuruş da olsa para verme. o işin ucu sana dokunmaz. bilmiyorum haberm yoktu diyeceksin sadece mahkeme flan olursa
sonuç ne oldu veya bir sonuca varabildinizmi gerçekden merak ettim
Güncel olsun.
Yargıtay: Çalıntı aracın satışında noter de sorumlu
Yargıtay'ın son kararına göre çalıntı araç satışını yapan noter tazminat ödemeye mahkum edilebilir.
HAKLI noter ödemeli bencede nasıl Satış verirsin
kopartma peşindeler, sen satmışsın, muayene falan olmus araç senlik bir sey yok. zincirin en son halkası düsünsün. sen insanlık namına aldıgın kisinin bilgilerini paylasırsın.
Yok zaten Antalyalı benim sattigim kişiyi dolandirmaya kalkmis aracın ilk sahibine kadar ulaştık 98 Ten 2011 e kadar taksi olarak çalışmış zaten. bizim haberimiz yoktu Antalyalı kaza yapınca sarı boya çıkıyor.oda bu bana taksi çıkması satti ben de öyle bi numara yapıp para koparayim diye ayak yapiyor :)
bende 2002 yılında motosiklet sattım..noter satışı yapıldı, fakat alıcı trafikten devrini almamış..2003 te ceza yemiş, bunun bir kısmını ödemiş..213 tl kalmış..plaka ve ruhsatta halen benim adım gözüktüğünden arabama haciz koymuşlar..maliye ile görüştüm ceza tutanağı olmadığı için ödemem gerektiğini söylediler..213 tl para değil ama yapılan..diyecek kelime yok.
2 sene önce de satış iptal olmuş diyip bir sürü trafik cezasından ötürü para koparmaya çalıştılar..
Diyelim ki change yaptim motoru sattim arabayi , alan adam ihbar ustune yakalandi bana geldiler , ben yapmadim benden onceki ilk sahibi yapmistir belkide ama adam mekani cennet olsun sizlere omur , sonucu ne olur ?