User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
22 sonuçtan 20 ile 22 arası

Konu: Mekanik veya Elektronik kapı Kilidi Konusunda yardımcı olabilirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lnd_samet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yavaş, yavaş Orçun
    elvan ustayı sinan ustayı geçtim ama
    benim ustam olan Bülent abiye laf ettirmem ,
    elektronik dediğin 3 tane diyottan ibaret yazılım içeren iştir.
    elektronik okumaya gerek yok. internet ten incelendiği takdirde herkes yapabilir,
    -ki yapabilir dememin nedeni ise kendim ve çevremde 10 yakın kişinin immo ve elektronik sistemler üzerine kendi kendini yetiştirmesiyle alakalı.
    sen bir çilingir olarak eğerki - kapınız kapalı kaldığı vakit çilingire gitmeyin diyorsan bu işte bir yanlış var bence.
    cümleni şu şekilde yazsan" bilgisi olan, profesyonel çilingir" bulmalısınız desen daha şık olurdu bence.

kapısında elektronik var diye müşteri ne yapacak? servisi arayacak? servis benim 100 liraya yaptığım işi 500 liraya yapacak, ve bende buna yardımcı olacağım. yok öyle bir şey.

sobacılar çarşısı konusunu hiç açmayalım, dilersen...
    sobacılar esnafıyım çünkü, ankaranı en eskilerinin çırağıyım-kalfasıyım,

-ha sen dersinki ben, çilingirlik mesleğimin yanında elektronik bilgisi edindim. elektronik üzerinede iyiyim diyebilirsin. amenna derim başım gözüm üstüne; fakat Türkiyenin en eskisi çilingirlerinin ve bu mesleği 50 yıldır babadan kalma şekilde yapan, yeri geldiğinde yurtdışına banka kasaları açmak için çağırılan ustama laf ettirmem.

konu başlığı ve içeriği burada tezata düşer, sen elektronik bilgisi verirsin. özeldende artık fiyatınımı verirsin, adresinimi verirsin o kısım beni alakadar etmez.
    sen elektronik bilgisi olan bir kardeşimiz olabilirsin, ama mekanik konusunda bilgisi olan, veyahut her kim olursa olsun, çilingirlere gitmeyin diye genelleme yapıp insanları belirli bir yere yönlendirmemelisin.
    Hocam öncelikle üslubun değişmeye başladı bunun sebebi nedir? Yukarıdaki mesajımda bülent ustaya karşı ettiğim bir laf var mı? Bülent ustayı bende severim sayarım bülent ustada beni sever. Anlamamakta ısrar ediyorsun bu yüzden seni anlayamıyorum. Mesajlarımı tekrar okumanı talep ediyorum. Ben yukarıda bülent usta kötüdür vs. gibisinden birşey söyledim mi? Aksine hepsinin mesleğinde en eskilerden olduğunu işlerini çok iyi yaptıklarını belirttim ve bu mesajımda açık bir şekilde gözüküyor.

Ha bu arada bu konu kesinlikle ticaret ile alakalı değil. Bu meslekte olan bir insanın mesleği bilmeyen ürünler ile ilgili bilgisi olmayan insanlara yardım etmesini neden bu kadar yadırgıyorsunuz? Konuda bilgim dahilinde sorulan sorulara cevap vereceğimi belirtmişim bu neden bu kadar zorunuza gitti ? Evet bilgim dahilinde forumdaki tüm kullanıcılara bilgi vereceğim ve bunuda HİÇ BİR TİCARİ KAYGI GÖZETMEKSİZİN TAMAMEN ÜCRETSİZ OLARAK VE ÜRÜN SATMAYA ÇALIŞMAYARAK YAPACAĞIM.

Yazmış olduğum cümleleri tam olarak okumadığınızı ve/veya anlamadığınızı düşündüğüm için bu konuda daha fazla tartışmak istemiyorum. Mesajlarımda gayet açık bir şekilde ustaların işlerinde çok iyi olduklarını piyasanın en eskisi olduklarını belirttim. Fakat siz ısrarla onları karalamaya çalıştığımı savunuyorsunuz.

Türkiyede yaklaşık 60 ili gezdim. Bunun çok büyük bir bölümü doğu anadolu ve güneydoğu anadolu bölgesi. Tuncelide veya Şırnakta oturan bir insanın kapısında bulunan elektronik geçiş kontrol sistemini bir çilingire açtırabileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Türkiyedeki çilingir-anahtarcı piyasası Ankara,istanbul,izmir ve Antalyadan ibaret değil.

Ve son kez belirtmek istiyorum. Bülent usta , sinan usta gibi ustalar bu mesleğin en eskileridir ve hepsi işinde birer uzmandır.

Yorumlarınız için tekrar teşekkür ediyorum. Yazmış olduğum cümleleri anlayarak cevaplasaydınız çok daha güzel bir şekilde bu konuda tartışabilirdik. Sağlık olsun herşeye rağmen forumda bir meslektaşımın olması beni mutlu etti. Sizinle tanıştığıma memnun oldum. İzmire geldiğimde yanınıza uğrayıp bir çayınızı içerek sohbet etmek isterim.
    Saygılarımla...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla kardeşim uslupta birşey yok, kıllanacak birşeyde yok, bold yazacak birşeyde yok.
    calıştığın firmayı (pardon eski firmanı) sahibini, ustasını hepsini doğduğumdan beridir tanırım. hepside beni tanır.

--
    anlaşılmayan birşey ortada hakikaten yok,
    ben senin sadece birtek kelimene takıldım.
    çilingiri cagırırsanız size daha pahalıya mal olur tarzı düşüncene?
    ne yapsın müşteri peki?
    sanamı ulaşalım? yoksa kimi arayalım dese cevabın?
    yapmayalım bunu, cocuk değil kimse.

izmirde olmazsada birgün seminerlere kasa grubunda katılımcı olarak katılırsan, eğitimlerde muhtemelen yine ben olacağım için karşılaşırız.
    ------

elektronik kilitler hakkında soru cevaptan ziyade blog tarzı bir yazı oluştur dilersen, insanlarda bilgilensinler.
    hemde özel mesajla değil buraya yazki daha çok kişi bilgilensin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lnd_samet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla kardeşim uslupta birşey yok, kıllanacak birşeyde yok, bold yazacak birşeyde yok.
    calıştığın firmayı (pardon eski firmanı) sahibini, ustasını hepsini doğduğumdan beridir tanırım. hepside beni tanır.

--
    anlaşılmayan birşey ortada hakikaten yok,
    ben senin sadece birtek kelimene takıldım.
    çilingiri cagırırsanız size daha pahalıya mal olur tarzı düşüncene?
    ne yapsın müşteri peki?
    sanamı ulaşalım? yoksa kimi arayalım dese cevabın?
    yapmayalım bunu, cocuk değil kimse.

izmirde olmazsada birgün seminerlere kasa grubunda katılımcı olarak katılırsan, eğitimlerde muhtemelen yine ben olacağım için karşılaşırız.
    ------

elektronik kilitler hakkında soru cevaptan ziyade blog tarzı bir yazı oluştur dilersen, insanlarda bilgilensinler.
    hemde özel mesajla değil buraya yazki daha çok kişi bilgilensin.
    O zaman ben yanlış anlamışım üslup konusunu kusura bakma.
    Takıldığın kelimede aslında takılacak birşey yok. Verdiğim örnekteki gibi hakkarideki , şırnaktaki , ardahandaki bir insan öyle bir duruma düştü diyelim. Kapısında desi'nin parmak izli sistemi mevcut. Çilingir geldi baktı orada bir barel var. Bareli kırdı kapıyı açtı. Ya sonda ? Sistemdeki motorlu barelin yenisini alması gerekecek. Peki bunu yapmak yerine desinin kendi servisini çağırsa 30-40 lira verse daha iyi değil mi ? (sadece örnek)

"sanamı ulaşalım? yoksa kimi arayalım dese cevabın?
    yapmayalım bunu, cocuk değil kimse."
    Amacım burada kimsenin bana ulaşmasını sağlamak yada ticaret yapmak değil. Soruyu soran arkadaş adanada. Ben ise Ankaradayım. Soruyu soran arkadaş böyle bir duruma düşmüş olsa dahi ben ne yapabilirim ki ? Yapabileceğim en büyük iyilik adanada bulunan elektronik kilit sisteminden anlayan birini yönlendirmek olur. Peki benim buradaki kazancım nedir? Tabiki hiçbirşey. Zaten şu anda para kazanmak gibi bir amacım yok bu konuda. Zaten piyasada iş yapıyorum. Zaten kendi çarkımı çevirecek kadar para kazanıyorum.

"hemde özel mesajla değil buraya yazki daha çok kişi bilgilensin."
    Burada da fatih arkadaşa attığım özel mesajı kasdediyorsan çok yanlış bir düşüncedesin. Arkadaşa attığım mesajda oto sistemlerinden anlamadığımı ve bu konuda bir oto elektrikçisine ( işin içinde camlarda olduğu için) başvurması gerektiğini belirttim.

Mekanik kilit sistemleri ile artık ilgilenmediğim için firmaların düzenlediği seminerlerde karşılaşamayız. Fakat tanışmak sohbet etmek isterim. Sizin yolunuz düşmese bile bu yaz benim yolum izmire düşecek.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler