Eskiden dolandırıcılar bile daha dürüstmüşSülün Osman’ın nam-ı yeter!
Demlikte çay biter ama Sülün Osman hikâyeleri bitmezmiş bir zamanlar. Kırklı, ellili yıllarda Galata Kulesini, Boğaziçi Köprüsü’nü, Dolmabahçe Sarayındaki Saat Kulesi’ni, Dolmabahçe’de demirlenmiş 6. Filo’nun savaş gemisini ve daha nicelerini yurdumun saftirik vatandaşlarına, hacıağalarına, para babalarına satarmış ünlü özel teşebbüsçü, nam-ı diğer Sülün Osman. İstiklal caddesinin başına bir paspas atıp, gelenden geçenden “mülküme giriş yapıyorsun, ücretini öde” diyebilecek bir cengâver var mıdır aranızda? Buna cesaret edebilmekten ziyade, mal sahibi kisvesiyle özgüvenini de yanında taşımak nasıl bir zekânın ürünüdür bilinmez. Ama herkesin bildiği tek bir şey var ki, o da Osman Ziya Sülün’ün bu işte bir fenomen olduğu.
Bazı kesimlerce bir üçkâğıtçıdan ziyade, bu işin kitabını yazmış, felsefesini yapmış bir düşünür olarak görülmüş Sülün Osman. Hatta aşırı ironik bir şekilde 1962 senesinde “Alın teri ile yaşamak” konulu bir konferansı, dolandırıcılık suçundan hapiste yatarken vermiş. İşini gerçekten ciddiye alıyormuş yani.
Sülün Osman, "Benim dolandırdığım insanlar dolandırıcıydı aslında. Yani bana yaklaşma sebepleri beni dolandırmaktı” , sözleriyle ile yaptığın işin hakkaniyetini bir nebze olsun anlatmaya çalışıp, ava gideni avladım diyerek olaya noktayı koymuş.![]()
Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu
Çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsın fakat ,
1. si 15bin tl lik malı benden sana nacizane dost tavsiyesi telefonda konuştuğun kimsenin ayağına götürme, istanbulda 100 TL için adam doğruyor millet.
2.si zaten o fiyattaki bir ürünü alacak adam senin kapına gelir malı inceler pazarlığını yapıp alır gider. Yani mal satmak para almak tatlı geliyor insana ama maalesef bu durum böyle o yüzden hemen okutayım mantığıyla gözü karartmamak lazım.
ne kadar 3kaatcı satıcı varsa o kadar da alıcı kılığında tip var bunu unutmamak lazım. Mal seninse her zaman kendi haklarını gözeteceksin yukarıda bir arkadaş yazmış zaten mal adama lazımsa vandan da gelir alır gider. Tekrar geçmiş olsun.
Diyarbakirda oturuyorum bursa dab abarth egzoz aldim adam oyle bi konustuki araba mi bile uzerine yapablrdm . egzoz soyle boyle dedi yuz lira ya satti kargo parasini da ben odedim gele gele yirmi liralk cok eski bi egzoz geld kargo dan almadm bile orda kaldi . sanal alemde cok alisveris yaptim ama dohu dan biriyle hic alsvers yapmadm
geçmiş olsun insanları bu şekilde salak yerine koymalarıda kendilerinin nekadar zekaya sahip olduğunu belli ediyor..![]()
34 FV 8361 Beyaz Seat Leon 09' - 1.4 TSI 125 HP
34 FH 7981 Beyaz Volkswagen Scirocco 12' - 1.4 TSI 160 HP
35 ZK 082 Kırmızı 99' - 1.6 DOHC VTi
34 LA 3651 Siyah EP3 05' - 2.0 Type-R
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)