3 sene mi? bizim arkadaş 2011 de doldurmuş puanı 2 ay önce aldılar ehliyetini hatta şafak 5-10 yazıyordu geçen gün ANIL DALGA BURDAYSAN SES VER :D :D
Printable View
Geçen gün arkadaşım da aynı olaydan dolayı ehliyeti kaptırdı .. Daha önceden alkol den kaptırmıştı.. Geçen aylar da da uzun yol yapmış kendileri 3 kere arka arkaya radara girince bu seneki puanını doldurmuş.. E ve A2 için ehliyetini yükseltmişti fakat ehliyetin alınacağından haberi yoktu. Ehliyeti almaya gittiğinde ehliyet vermeyeceklerini ve 2 ay ehliyeti el koydular. Eğer 3. kez kaptırırsa sanırım 5 yıl boyunca ehliyeti veda etmek zorunda..
Peki trafiği tehlikeye düşürmekten dolayı puan yazılıyor mu ? Yazılıyorsa kaç puan ? Bende kendilerinden bolca mevcutta :)
20 ise şayet benimde ehliyet gitti vatana millete hayırlı olsun. 10 ise kurtardık
Bundan tam 57 gün önceydi akfırat rollden sonra boğaza karşi çay icelim diye baltalimanina gecelim dedik ve 10 - 20 araç yola koyulduk ve berkaya telefon geldi uygulama var diye bende ilk defa altimda anormal olmiyan bir aracla oldugum icin ooo miss cevirmeye girelim deyip direk girdim evraklarimi verdim ve süpriizz polis ehliyetimin 2011 yilinda 140 ceza puani oldugunu el koymasi gerektigini soyledi tekrar tekrar teyit ettik ama nafile bu arada @berkay aydin kikir kikir guluyodu :D sonra arabayi eray kardişime verdik ve ehliyetsiz olarak yola devam ettik 57 gündür aktif araç kullaniyorum birsey olmadi çok şükür cuma günü ehliyetime kavuşuyorum :D
daha once ceza puanindan ehliyet kaptirdim, ya polisin dalginligina gelip ehliyeti sorgulamamistir, ya da bu yediginiz ceza 40 puan degildir belki ceza puanlama sistemi degismistir. olasi bir kaptirma durumunda, girmeniz gereken sinava direk basvurmanizi tavsiye ederim. ben sahsen aksattim, 2 ay ehliyetsiz gezmem gerekirken 6. ayin sonunda alabildim ehliyetimi geri... tabi bahsettigim sene 2008, simdi sistemde nasil bir degisiklik olmustur bilmiyorum...
ceza puanı dolmuş olan kişinin ehliyeti alınır... Deniz Seki nasıl yakalandığı anda cezası başlamışsa, sizin cezanız da ehliyete el konulunca başlar...1 ay sonra cezanın düşmesi ehliyetin men durumunu ortadan kaldırmaz, bu cezayı yiyen bir an önce versin ki süresi başlasın en azından...