mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı
hastanede, anestezi teknisyeni bir arkadaşım var. Gitmiş Antalyadan siyah bir vtec II almış. arabada ufak bir yer boyalı, geri kalan kısmı orjinal ve 170 binde. İç döşeme durumu felan temiz, motoru sorun cıkaracak gibi durmuyor, servis bakımlı. Kaça aldın diye sorduğumda aldığım cevap çok şaşırttı, ve ona bir soru daha sorduktan sonra aldığım cevapta çok şaşırttı.
Arabayı 38.000 liraya almış. Ya dedim kardeşim 2005-2006 model araba hani, doktor xxxx bey 37 ye 2010 model 100 bindeki arabasını satıyordu ona baksaydık felan.. bahsettiğim 2010 da Honda Civic yine..
Abi onlar gitmiyormuş demezmi! Nasıl gitmiyor dedim? Yani yürümüyormuş abi dedi, ulan dedim bu yürüyormu? hani para harcarsın tamamda, bu haliyle yürüyen bir arabamı sence dedim? Abi öyle deme, Antalyadan dönerken 200 gördüm bunla ben diye devam ederken laflarına, hasta var içeri girmem gerek bahanesiyle, kafamda anlamsız bir hüzüntüye sahiplik yaparak odama döndüm.
Yani işin birde sadece kulaktan dolma ve görsel zevklerini dinleyerek hareket edenleri var. Tamam temiz araba, belli, ok gibi duruyor namussuz, tipte güzel ama, sokağa atacak 38 bin lira param olsa, hatta 138 bin lira param bile olsa, gidipte bir vtec II ye yada bu tarz bir piyasa aracına ( honda sever arkadaşlar yanlış anlamasın, sözüm sadece honda için geçerli değil, aynı klasmanda 98 model peugeot gti lara 26-27 bin lira para yazanlarda dahildir buna yada benzer modeller işte tek tek marka saymaya gerek yok.) asla vermezdim bu kadar parayı.
Zevk meselesidir. Tartışma olsun diye söylemiyorum tabi. Bundan 7-8 sene önce 8-10 bin yazan arabaların şimdi ortalama bir motor ve kaporta işi sonrası 70 80 bin liralara satıldığınıda görmek üzücü.