User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
26 sonuçtan 20 ile 26 arası

Konu: Almanyadan coilover getirmek?

HardCore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keşke İzmir'e direkt uçuş olsa, mecburen İstanbul'a ineceğiz

eminkilic61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HardCore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar forum halkı

Yeni konu açıp kirlilik yaratmak istemedim, yurtdışı ithalatı için ***** gümrük düzenlemelerinden sonra yurt dışı seyahati çok cazip gelmeye başladı. Japonya'ya gidip coilover, lsd ve valiz aldığınca irili ufaklı parçalardan birer tane kendi aracım için getirmek istiyorum. Düzenlemelerden sonra herhangi bir kısıtlama getirildi mi, bilgisi, tecrübesi olan var mı?
    tamamen şans işi havalimanı gümrüğüne takılıp takılmamak ama riski azaltmanın bir yolu var.

yurt dışından uçağa bindiniz ve Sabiha Gökçen aktarmalı Esenboğa'ya uçacaksınız mesela. bavulu yurt dışında teslim ediyorsunuz ve Sabiha'ya inince bavulunuz direkt Ankara uçağına aktarılıyor.
    İstanbul-Ankara uçuşunda ise sizi 'İç Hatlar Terminaline' indiriyorlar ama bavulunuz dış hatlar bagaj teslime gidiyor. siz iç hatlar terminalinden dış hatlar terminaline gidiyorsunuz ve bavulunuzu alıyorsunuz. ee tabi siz gidene kadar dış hatlardan inen başka uçak olmazsa, gümrük memurları ve siz baş başa kalıyorsunuz. öyle olunca da sizin bavulu x-ray'e sokup kontrol ediyorlar.

peki Sabiha'dan aktarma yapmadan çıksanız ne olacaktı? 200 yolcu ve en az yüzlerce bavul arasından sizi seçmekle uğraşmayacaklardı.

son seyahatlerimde hep benzer deneyimler oldu, riski almak size kalmış

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eminkilic61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamamen şans işi havalimanı gümrüğüne takılıp takılmamak ama riski azaltmanın bir yolu var.

yurt dışından uçağa bindiniz ve Sabiha Gökçen aktarmalı Esenboğa'ya uçacaksınız mesela. bavulu yurt dışında teslim ediyorsunuz ve Sabiha'ya inince bavulunuz direkt Ankara uçağına aktarılıyor.
    İstanbul-Ankara uçuşunda ise sizi 'İç Hatlar Terminaline' indiriyorlar ama bavulunuz dış hatlar bagaj teslime gidiyor. siz iç hatlar terminalinden dış hatlar terminaline gidiyorsunuz ve bavulunuzu alıyorsunuz. ee tabi siz gidene kadar dış hatlardan inen başka uçak olmazsa, gümrük memurları ve siz baş başa kalıyorsunuz. öyle olunca da sizin bavulu x-ray'e sokup kontrol ediyorlar.

peki Sabiha'dan aktarma yapmadan çıksanız ne olacaktı? 200 yolcu ve en az yüzlerce bavul arasından sizi seçmekle uğraşmayacaklardı.

ben özellikle kapı çıkışı gözlemliyorum gerekirse içerde geziyorum artık memurların yılıp yorulup ilgilenmemeye başladığı zamanlarda çıkıyorum

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

eminkilic61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben özellikle kapı çıkışı gözlemliyorum gerekirse içerde geziyorum artık memurların yılıp yorulup ilgilenmemeye başladığı zamanlarda çıkıyorum
    Demokraside çareler tükenmez

HardCore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eminkilic61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Okurken yaşadım, yüreğim ağzıma geldi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendi aracınız için dahi getirmiş olsanız bile araç parçaları yolcu beraberinde getirilecek eşyalar arasında yok.
    Kanunların uygulandığı bir ülke olsa isi malzemeye el konulur is uzar giderdi, ama ülkemizde tamamen memurun inisiyatifine kalmış.
    Havalimanı kapıdan parçaları beyan etmeden ve sansınız var ise durdurulmadan çıkarsanız sorun yok.

T.C. Ticaret Bakanlığı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4 fr sc aracımda kw w1 kullanıyorum şimdiye kadar her arabamda yay yerli üretim coil kullandım bu zamana kadar boşa işkence çekmişim başta onu belirtiyim kesinlikle tavsiye ederim. Yakın zamanda Almanya'dan Ankaraya ya motosiklet kaskı getirdim kask elimdeydi kimse ye hesap vermeden geçtim gittim kimsede sormadı bu ne diye. Coiloverda kilo dan problem olabilir. kesinlikle uçak içine almazlar. Bagaj kısmına verilmelidir. Getirecek kişi Tax free yaparak verginin bir kısmını geri alabilir. 1 adet olacağından ben sorun olacağını sanmıyorum giriş yapılan ülkenin gümrük memuru da önemli etken. İşi garantiye almak için gümrük ile iletişime geçmek sağlıklı olur.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler