User Tag List

Sayfa 7/7 İlkİlk ... 567
133 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: sağlam bir usta var mı türkiyede ...

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ben sattigimi nerden cikardin once buyuklerinle nasil konusacagini ogren abi derken is kankaya dondu simdi bu tavri aldin muhattabim degilsin taa oralardanda bana zarar veren adami ovmene anlam vermedim cok dikatli ol senide manevi zarara ugratmasinlar
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kisisel mevzular bir yana..

simdi ilk olarak satin aldiginiz arac modifiye edilmis bir arac, bunun farkindasiniz degil mi?
    ikincisi ustaya araci birakip gittiniz, o da yapti ama olmadi diyorsunuz. peki sorunu tam olarak cozulmemis bir aracla neden uzun yola cikiyorsunuz? kim garantisini verebilir su eksilten arabanin hararet yuzunden zarar gormedigini?
    3. silindir kapak contasinin ''eski'' oldugunu sokunce nasil anliyorsunuz?
    4. "yazilimi bitmemis" aracin veya yazilimina mudahale edilmesi gereken aracin neyine guvenip yola cikip gidebiliyorsunuz?
    5. size zaten motorunun durumu iyi olmadigi soylenen aracin sadece kapagini yapin yeter diyip, blokla alakali sorunu nasil kapak yaptirdiginiz yere bagliyorsunuz? arac sizden once kac kez egt gormus kac kez basina neler gelmis biliyormusunuz? ustanin yaptigi hangi hata sizin gomleklerinize zarar verebilir??
    biraz mantikli olmak lazim.
    birseyler istendigi gibi olmamis olabilir, eyvallah ama ''suc atarken'' mantikli olmak lazim.

ve butun bunlara ragmen daha ilk mesajda usta musvettesi vs yazmak hos degil bence.
    bir de su biz biliriz biz yapariz biz anlariz vs tavirlarindan kurtulmak lazim. bu tavir sergilendikce adama madem cok biliyordun basinda dursaydin veya kendin yapsaydin derler.

fiyat konusuna birsey diyemem, o usta ve sizin aranizda olan bir mevzu.
    sadece bende bahsi gecen ustaya kapak yaptirdim ve kapakci benim bizzat kendimin tanidigi olmasina ragmen 300tl odedim(iscilik haric). egzantrikler, siboplar(16v), sibop lastikleri ivir zivir degisti. kapagim taslanmadi sadece temizlendi. porting vs de yapilmadi. fiyat konusunda burada bar bar bagirmaya maalesef gerek yok, usta ile iletisim halinde olmak gerek bu konuda.

ben buraya kadar ki kismi o arabanin size satilmadan onceki halini de gormus biri olarak "tarafsiz" yazdim elimden geldigince.

ali abi benim dostumdur, ustaligi vs bir kenara benim dostum olan biridir. her ne kadar dostum da olsa ben bu konuda alenen karalanmaya calisildigini dusunuyorum ali ustanin.
    isciligine bende kefil oluyorum cevremdekilere, bugune kadar sayisiz musteri gonderdim hic de basim agrimadi.
    bizzat bizde diesel yaptik o garajda (wtf corsa) yine hic basimiz agrimadi.
    derdim o hatali bi hatali demek degil, birseyler alenen "tarafli" yazilinca rahatsiz oluyorum.
    arabayi ve ustayi da bizzat tanidigim icin yazma geregi duydum.
    umarim sorununuz cozulur, burada konu acmak yerine ai abi ile gorusseydiniz daha iyiydi.
    gecmiste yasanmis bircok ornegini biliyorum ben bizzat, alakasiz problemlerde bile "senin hatan" dendiginde ali abinin basip eskisehire coruma gidip hem sorunu giderdigini hem de gitmisken o sorunun nedeninin daha onceden uyardigi veya kendisi ile alakali olmayan biryerlerden ciktigini ispatladigina sahit olmuslugum var.

yani vel hasil-i kelam, kapak yaptirdigin yerin sana bu motorun rektefe olmasi lazim dedigi halde sen kapak yap yeter dersen, ve ustune ustun ayarsiz arabayla basar gidersen "gomlekte" cikan problem icin ustayi suclayamazsin.

iki tarafta babamin oglu degil, ali abinin kusuru olduysa zamanla alakali olmustur, o da cidden is yogunlugu var ve tek calisan birisi oldugu icindir
    If you have no LAG, you have no turbo..

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    edit.
    kendi kapagimi yaptirdigim yerde parantez icerisinde yazan yere 'iscilik haric" yazmisim, orasi "parcalar haric" olacakti.
    sanirim editlenmiyor artik mesajlar.
    If you have no LAG, you have no turbo..

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bLackModeL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben sattigimi nerden cikardin once buyuklerinle nasil konusacagini ogren abi derken is kankaya dondu simdi bu tavri aldin muhattabim degilsin taa oralardanda bana zarar veren adami ovmene anlam vermedim cok dikatli ol senide manevi zarara ugratmasinlar
    Sana ilk attigim mesajda kankaaa YZMİSTİM o araba o coolerla yurumez demistim. Satmiyorsan paranin lafini etme. İlla usta istiyorsan gel fethiyeye 206 ya yapilanin aynisindan yap. Kalcagin yeride ayarlarim altina arabamida veririm , sana karsi aldigim bir tavirda yok . Araba yukluyorsan kirilirda ucarda koparda. Bunun tek sorumlusuda sen olursun. Forumda gordugun 500 bg arabalar kim bilir kac kere motor kirdi. Bugun yazilim atarken pc kapandi program silindi beyin coktu. Beyin istedim alayim gondereyim diyen bir adam Eyvaz.Diger pc den arabayi calistirmadan tekrar yukledim sorun halloldu. Lafi uzatma . Emme manifoldun plastik. git onu degistir yada custom yap, sana bilgi vermek istiyorum ama sen methanolle araba mi yurur bee diyorsun . Hasan bak sana senden kac yas kucuk biri olarak soyluyorum. Varsa eger su arabayi yurutme fikrin . Git oem focus manifoldu al git 1544v al git oem kapak contasi supaplari al . ford fiesta rektefiye takimi al 670 tl ye yag karter filtresi al yag filtresi al. yag pompani degistir yag sogutucu al. manifoldunu krom yaptir.Akunu bagaja al scoop ac filtreyi akunun yerine koy.Methanol kullan araban deli gibi isiniyor fanini degistir radyatorunu kale al 2.0 hdi icin olanlari var oraya swapla uymuyor cunku. Hatta fana tus koy . Sana en basindan beri soylediklerim bunlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Oncelikle konuyu anlmadin ben aksaraydan geldim arabanin ayar konusunda sikitisi varsa ilk gazlamayi onlar yapti sorun ali ustanin sabah arabayi getirmesine muktaripti araba 1 hafta orda kaldi zamanla hic sikintisi olmamasi lazim benim basinda duramicak durumdaydim arabanin yazilimi yapildi oyle yola ciktim ben sorun genlesme kabının tasmasiydi bana kabin kapagi sikintili degip cekip gitti dukkandan 250 km yoldan geldim ben referanslar saglam diye arabayi biraktim bilinmis bi garaj diye contanin eski oldugunu soken usta soyledi baska aciklama istiyomusun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sana ilk attigim mesajda kankaaa YZMİSTİM o araba o coolerla yurumez demistim. Satmiyorsan paranin lafini etme. İlla usta istiyorsan gel fethiyeye 206 ya yapilanin aynisindan yap. Kalcagin yeride ayarlarim altina arabamida veririm , sana karsi aldigim bir tavirda yok . Araba yukluyorsan kirilirda ucarda koparda. Bunun tek sorumlusuda sen olursun. Forumda gordugun 500 bg arabalar kim bilir kac kere motor kirdi. Bugun yazilim atarken pc kapandi program silindi beyin coktu. Beyin istedim alayim gondereyim diyen bir adam Eyvaz.Diger pc den arabayi calistirmadan tekrar yukledim sorun halloldu. Lafi uzatma . Emme manifoldun plastik. git onu degistir yada custom yap, sana bilgi vermek istiyorum ama sen methanolle araba mi yurur bee diyorsun . Hasan bak sana senden kac yas kucuk biri olarak soyluyorum. Varsa eger su arabayi yurutme fikrin . Git oem focus manifoldu al git 1544v al git oem kapak contasi supaplari al . ford fiesta rektefiye takimi al 670 tl ye yag karter filtresi al yag filtresi al. yag pompani degistir yag sogutucu al. manifoldunu krom yaptir.Akunu bagaja al scoop ac filtreyi akunun yerine koy.Methanol kullan araban deli gibi isiniyor fanini degistir radyatorunu kale al 2.0 hdi icin olanlari var oraya swapla uymuyor cunku. Hatta fana tus koy . Sana en basindan beri soylediklerim bunlar
    Senin yazmana gerek yok sadikcim zit fikirlerdeyiz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Size bir olay anlatım tamamiyle benim şahit olduğum ve bizim dükkanımızda olan durumdur.

Mercedes SLC 350 Klasik araç topluyoruz. Kaporta, boya falan bitti araç sahibi aldı arabasını sonra motor'u da yapalım dedi. Babamın müşteri ile arası iyiydi babam yardım ediyordu. Neyse babamın ortağı mekanikçi müşteri ile konuşurken babam abi orjinal alalım dedi. Ortak ise sen kendi işine (elektrik) bak motor benim işim dedi. (Çok bilmiş usta bozuntusu) neyse, sente ayarını falan yaparken hep yardım alır kendi beceremez. Motor yapıldı 2.500 TL işçilik yazdık yalan yok. Sonuç motor olmadı. Sonuç müşteri kaçtı. Sonuç kendini usta sanan ortak sıçtı batırdı ve adamın telefonlarına bile bakmadı.

Müşteri başında dursaydı da aynı şey, durmasaydı da aynı şey.

Size sanayiden esnaf biri olarak yazıyorum. Arabanızı yaptırıcaksanız usta'yı sık boğaz etmeyin, bırakın rahat çalışsın sık boğaz ederseniz şişirme yapar. Bir diğer hususta başında dursanızda, durmasanızda bütün iş usta'da biter. Ayrıca alınan paralar'a bence çok demeyin, sanayide form elektronik ibrahim abi vardır. Kapısında lambolar, porschler, ferrariler falan yatar muhabbet arasında babam; çok geçiriyorsun dedi (harbiden pahalıdır adam) adamın verdiği cevap; "ulan bi direnç takıyorum 0.50 krş maliyeti ne yazim maliyetini mi yazim? dedi. Bir de burdan bakın, orası ucuz burası daha ucuz diye araba toplatılmaz 2 şey'e bakılır, hizmet ve ustalık.

Konu sahibine geçmiş olsun. Diğer konusunu da okumuştum bu 206 pek yararlı gelmedi abime.

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen burda adam mi oldun lafi yaparsan bende sana gereken cevabi veririm. Sen boyle devam et yazmiyorum artik.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ne sık bogaz edildi ne arandi ne soruldu araba bitti dediler gittim aldim kuzu gibi fiyatlara bisey demdim bende sadece yapilan listeyi gösterdim o listedeki yapilmayalanlari gostermek icin çok sukur bitince yaricak kardesim ilgin icin tsk ederim

aliburma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hasan geçmiş olsun. amcadan, dededen, teyzeden arabaların konusu boşuna açılmıyor kardeşim!! bizimkiler gibi avam sınıfı arabayı ancak amcalardan teyzelerden almalıyız. kendi biniyor diye yengeç gibi gidene temiz araba diyeni çok gördük. satarken pusuda bekleyen avcı gibi sessiz adamlar gördük. ben alırken sesi çıkmayan araba için, satacağım zaman -hem de satacağım adama- km düşürülmüş, motor yapılmış diyen adam musvetteleri gördük. senin benim arabamızı didik didik edip fiyat kırmaya çalışırken kendi arabasının fiyatını plakalıkla, led lambayla şişiren bir toplum olmamız konuyu özetliyor zaten.

Allah yardımcın olsun. umarım daha fazla bunalmadan sorunu çözersin...
    HONDA; KONFOR DA O'NDA ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı aliburma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hasan geçmiş olsun. amcadan, dededen, teyzeden arabaların konusu boşuna açılmıyor kardeşim!! bizimkiler gibi avam sınıfı arabayı ancak amcalardan teyzelerden almalıyız. kendi biniyor diye yengeç gibi gidene temiz araba diyeni çok gördük. satarken pusuda bekleyen avcı gibi sessiz adamlar gördük. ben alırken sesi çıkmayan araba için, satacağım zaman -hem de satacağım adama- km düşürülmüş, motor yapılmış diyen adam musvetteleri gördük. senin benim arabamızı didik didik edip fiyat kırmaya çalışırken kendi arabasının fiyatını plakalıkla, led lambayla şişiren bir toplum olmamız konuyu özetliyor zaten.

Allah yardımcın olsun. umarım daha fazla bunalmadan sorunu çözersin...
    Cok tsk abicim allah razi olsun senden bunalmadim abi cok sukur sadece yazik yani nam yapmis bi adam 2000 tl itimat ediyo bizi saf zannetti orda sessiz durunca

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    olaya bende dahil olmuşum emrah gibi fakat mail ile yolladiklari dosyayi rica ettikleri için sadece araca yükledim ve beş kuruş para istemedim.

Dolayısıyla yazılımın ve yaşananların benimle alakası yoktur.
    RACE WERKS

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun malesef oluyor böyle şeyler, bizimde başımıza geldi siz ucuz atlatmışsınız bize göre

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun malesef oluyor böyle şeyler, bizimde başımıza geldi siz ucuz atlatmışsınız bize göre
    ayen oyle oldu tsk ederım
    Alıntı tdipower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olaya bende dahil olmuşum emrah gibi fakat mail ile yolladiklari dosyayi rica ettikleri için sadece araca yükledim ve beş kuruş para istemedim.

Dolayısıyla yazılımın ve yaşananların benimle alakası yoktur.
    arabada yazılımsal bır sıkıntı yok tamamen mekanık senınle bı alakası yok olayın

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bu forumdan kimseyi tanımam.

Benim gördüğüm ortada mağdur olmuş bir müşteri var.

Esnaf olmak kolay değildir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    esnaflık gerçekten zor zanaat, dükkan açıp ben esnafım demekle gerçekten olmuyor bizde esnafız yeri geliyor garantisi olmasa dahi müşteriyi mağdur etmemek adına kendi cebimizdende olsa direk karşılıyoruz tabiki insanlarıda memnun etmek her ne kadar zorda olsa birinci kural yapılan işin arkasında durmaktır ikinci kuralsa zarar et ziyan et gerekirse ama asla karşındaki müşteriyi kırma geri çevirme giden bir müşteri başkalarınıda götürür
    yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim arabada it canı varmış beee yapıyorsunuz hep fıss video katıyorlar 2.6 bar basıyorum die araba sıçıyor haberi yok garibimde yürüyor diye seviniyor hasanım senide arabayı ilk aldığın da uyardım kimseye inanma güvenme dedim beni dinlemedim kalitenin adı PROjET01 saygılar... kimsede msj hakkında ileri geri konuşmasın yazacaksanızda adabıyla yazın..
    Tekk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı thunder01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim arabada it canı varmış beee yapıyorsunuz hep fıss video katıyorlar 2.6 bar basıyorum die araba sıçıyor haberi yok garibimde yürüyor diye seviniyor hasanım senide arabayı ilk aldığın da uyardım kimseye inanma güvenme dedim beni dinlemedim kalitenin adı PROjET01 saygılar... kimsede msj hakkında ileri geri konuşmasın yazacaksanızda adabıyla yazın..
    abim valla billa dedıgın katılıyorum cok dagnık oldu benım halim ama bunlar ders kednın bılıyosun ıste pıyasayı o adamın kapısından gecene selam vermem artık olay kapandi bız paramızı kaybedelım sahsıyetımızı degıl .

Amazing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hasan abi cok geçmiş olsun umarım en az zararla biran önce arabanı istedigin gibi yürütürsün. işi yapan garaj iyi yada kötü yaptıgını bilemem görmedim bilmiyorum! Ama bu tarz şeyler benimde başıma cok geldi düzeldiyim derken bozan usta cok. Örnek veriyorum Olay bugun yaşandı. Uçak bileti acentasında calısıyorum 3 senedir. Ve diger iş arkadaşım uçak biletinde soyismi yanlış yazmış yada yanlış algılamış vs . (biletlerde tek harf dahi sorun yaratır uçaga almayabilirler) Arkadaş bugun geldi ve böle böle olmuş dedi hata bizim bileti kesen arkadaşdada var kontrol etmeyen müşteridede var. Ama arkadaşım tüm masrafları cebinden karşılayıp yeni biletini verdi. Bence esnaflık budur eğer burda kimin mağduriyeti varsa çözülmeli. iyi günler
    Z20LET POWER!
    PR MOTORSPORT

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler