User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: Keman eğitimi almak istiyorum.. Yardımcı olabilecek?

OMTechJr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Keman eğitimi almak istiyorum.. Yardımcı olabilecek?

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar dilerim öncelikle. Yıllardır hayalini kurduğum enstrüman'i çalmak için artık harekete geçmek istiyorum. Hedef olarak en geç 15 Ocakta eğitime başlamak istiyorum. Erken yaşta girişmiş olduğum ticari hayat beni belli noktalara getirdi çok şükür ama nedense orta yaş bunalımınada erken girdik. Biz şimdi koşmayacaksak hayallerimizin peşinden ne zaman koşacağız dedim ve sizlere danışmak istedim. Ankara'da Ümitköy, Çayyolu, Yaşamkent, Bilkent civarlarında bir kurs arıyorum. Tavsiye istiyorum sizlerden.

İkinci bir husus ise ben bu mereti kült kült müzikler çalayım ortamda Beethoven'lık yapayım diye değil, alaturka ezgiler için çalmak istiyorum. Yeri gelir moonlight sonata'da dinlerim ama tarzıma uygun değil. Keman eğitimi değişiyor mu bu şekilde tarz tarz? Alaturka eğitimi alan alafranga çalamaz yada tam tersi şeklinde. Başlangıç için alınacaklar belli zaten 100 liraya kıyılır alınır öğrenmelik bir keman ama dediğim gibi yorum yapacak yönlendirecek birilerinden bilgi istiyorum.

Şimdiden ilginiz için çok teşekkürler.

ozans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    100 liralık kemanla başlarsan başladığın gibi soğursun kemandan. Ne teli tel değil, ne yayı yay değil, sadece dışardan kemana benziyen garip aletler. Akord tutmazlar kolay kolay, tonları rezalet, tuşeleri garip.

Türk müziği de çalsan, batı müziği de eğitim aynı yerden başlayacak. Başta gamları çalmayı öğrenip entonasyonunu oturtmaya çalışacaksın. Duruşun tutuşun oturacak öncesinde. Bunlar oturduktan sonra çalacağın müzik stiline özel eğitim alıp devam edebilirsin.

Çalışabilecek odan var mı onu da düşünmen lazım. Evde çalışırken ev ahalisi, konu komşu çıldırabilir. Elektro gitar gibi sesini kısabildiğin birşey değil sonuçta.

Istanbul'da olsan hoca konusunda yardımcı olabilirdim ama Ankara'da bağlantım yok ne yazık ki.

STHL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sesi kısmak için bir aparat var. başlangıç için diye düşünmeyin kaliteli bir keman alın. biz bir ara hevesle ucuz yollu ney almıştık öğrenci evine,daha ses çıkaran olmadı
    MKIV TDI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozans Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    100 liralık kemanla başlarsan başladığın gibi soğursun kemandan. Ne teli tel değil, ne yayı yay değil, sadece dışardan kemana benziyen garip aletler. Akord tutmazlar kolay kolay, tonları rezalet, tuşeleri garip.

Türk müziği de çalsan, batı müziği de eğitim aynı yerden başlayacak. Başta gamları çalmayı öğrenip entonasyonunu oturtmaya çalışacaksın. Duruşun tutuşun oturacak öncesinde. Bunlar oturduktan sonra çalacağın müzik stiline özel eğitim alıp devam edebilirsin.

Çalışabilecek odan var mı onu da düşünmen lazım. Evde çalışırken ev ahalisi, konu komşu çıldırabilir. Elektro gitar gibi sesini kısabildiğin birşey değil sonuçta.

Istanbul'da olsan hoca konusunda yardımcı olabilirdim ama Ankara'da bağlantım yok ne yazık ki.
    Bu açıdan düşünmemiştim tabi. Madem öyle ve bilgi sahibisiniz bana önerebileceğiniz hangi marka model keman var? istediğim şekilde öğrendikten sonra kaç lira dense de alacağım bir tane.
    Çalmaya dair bir şey diyemem ama elime ilk keman aldığımda çok olumlu yorumlar geldi. Hiç gözümü ayırmadan dikkatlice izlediğimden elime de yansımış demek.

Ev konusu sıkıntı değil konu komşum yok evde müsait müstakil. Hemen hemen rahatsız olacak kimse yok en yakın kişi 3 kat aşağıda. Gerekirse yalıtımda yapabilirim odaya.

Dediğim gibi keman tavsiyesindne sonra soracağım şu ki batı eğitimi alan birisi alaturka çalabilir mi? Eğitimi tamamen farklı mı yoksa?

Alıntı STHL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sesi kısmak için bir aparat var. başlangıç için diye düşünmeyin kaliteli bir keman alın. biz bir ara hevesle ucuz yollu ney almıştık öğrenci evine,daha ses çıkaran olmadı
    öyle sonlanmasını istemiyorum bende başlamışken alayım yürüyeyim istiyorum. Ses ile alakalı sıkıntı olacağını sanmıyorum yeter ki şöyle kendimi verebileceğim bir uğraş olsun. Duygulu bi adamın içini en çok rahatlatacak şey bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olsam şöyle birşey ile başlardım, onu da yanımda anlayan birini götürüp seçerek alırdım. Fabrikasyon olmalarına rağmen aynı model 2 keman birbirinden çok farklı çıkabilir :

http://mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7322&gid=144

Bir takım da tel alırdım adam gibi :
    http://www.mydukkan.com/urunler_deta...=23711&gid=814

Yastık da lazım :

http://www.mydukkan.com/urunler_deta...21237&gid=1395

Bir de reçine :

http://www.mydukkan.com/urunler_deta...=9713&gid=2233

Dersin saatine 100 lira vereceğini düşündüğünde keman'ın masrafı devede kulak kalıyor.

Batı eğitimi alan biri direkt oturup alaturka çalamaz başka bir enstruman geçmişi yoksa. Ama batı eğitimi ile başlayıp alaturka'ya yönelebilirsin.

Keman çalmıyorum ama denemişliğim var. 100 liralık kemanlardan bir adet de bende var duruyor bir köşede İş gereği çok iyi kemancılar ile sık sık beraberim, ara sıra benim başarısız girişimimin geyiğini yaptığımızda o boktan kemanlarla kimse çalamaz gibi bir sonuç çıktı hep

Sen nasıl kemanı ilk tuttuğunda olumlu yorumlar geldiyse, bana da tam tersi geldi Tutamıyorum mereti bir türlü adam gibi, durmuyor boynumda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel bilgiler çok teşekkürler. hayallerime bir adım daha yaklaştım şuan. Paylaşmış olduğunuz ürünler listeme eklendi. kursu bulduktan sonra sipariş geçerim. keşke bilen birini bulsam baktırırdım kemana ama zor görünüyor. Sanırım alaturka hocası bulmam en güzeli olacak bu iş için. kürdili hicazkar herhangi bir peşrev çalabilmek için neler veririm tahmin edemezsiniz.

Müzik kulağı olan bir insan için tahmini eğitim süresi hakkında bir bilginiz var mı peki? 6 ay 1 sene normal zamanlar herhalde?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kürdili hicazkar'da inip çıkmayı 2 haftada'da öğrenirsin ama orda taksim yapıp da güzel tınlatacak kadar çalabilmek daha fazla vaktini alıcak. Tutmayı, arşeyi kullanmayı vs işin motor yetenek kısımlarını kafaya kazıdıktan sonra usül ve yoruma geçiceksin. Zaman tamamen kişisel birşey ama en az 6 ay desek yerlidir. Bazı şeyler senin elinde değil enstruman öğrenirken. Deniyosun deniyosun olmuyor, 2 gün geçiyor aradan uyuyup uyanıyosun bakmışın çalabiliyosun

Düzgün bir hoca ile çalışmak önemli. İşin duruş tutuş kısmını yanlış öğrendiğinde düzeltmek çok daha zor. Sabırlı, hocanın dediğine uyarak, egzersizlerin dışına çıkmadan çalışırsan çok daha hızlı yol katedersin. Bir pasajı 10 kere yavaş ama doğru çalmak, 500 kere yanlış ama hızlı çalmaktan daha öğretici.

Kulak keman için çok önemli. Perdesiz enstruman olduğundan doğru sesi çaldığını anca kulağın söylüyor sana. Kulağın iyi ise şanslısın

Kemanı daha almadan çalışmaya başlamak istersen aç youtube'dan sevdiğin makamlarda taksimleri, mırıldanarak söylemeye ezberlemeye çalış. Enstruman eline geçtiğinde çok daha ilerde başlamış olursun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozans Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kürdili hicazkar'da inip çıkmayı 2 haftada'da öğrenirsin ama orda taksim yapıp da güzel tınlatacak kadar çalabilmek daha fazla vaktini alıcak. Tutmayı, arşeyi kullanmayı vs işin motor yetenek kısımlarını kafaya kazıdıktan sonra usül ve yoruma geçiceksin. Zaman tamamen kişisel birşey ama en az 6 ay desek yerlidir. Bazı şeyler senin elinde değil enstruman öğrenirken. Deniyosun deniyosun olmuyor, 2 gün geçiyor aradan uyuyup uyanıyosun bakmışın çalabiliyosun

Düzgün bir hoca ile çalışmak önemli. İşin duruş tutuş kısmını yanlış öğrendiğinde düzeltmek çok daha zor. Sabırlı, hocanın dediğine uyarak, egzersizlerin dışına çıkmadan çalışırsan çok daha hızlı yol katedersin. Bir pasajı 10 kere yavaş ama doğru çalmak, 500 kere yanlış ama hızlı çalmaktan daha öğretici.

Kulak keman için çok önemli. Perdesiz enstruman olduğundan doğru sesi çaldığını anca kulağın söylüyor sana. Kulağın iyi ise şanslısın

Kemanı daha almadan çalışmaya başlamak istersen aç youtube'dan sevdiğin makamlarda taksimleri, mırıldanarak söylemeye ezberlemeye çalış. Enstruman eline geçtiğinde çok daha ilerde başlamış olursun.
    Her gün defalarca dinlediğim taksimler, peşrevler var. hem eğitimli hem eğitimsiz kulaklardan. tarz olarak büyük fark yaratıyor gerçekten. Dahada önem vereceğim artık. Perdesiz olması gözümü korkutsa da ciddi anlamda istiyorum. 10 kere yavaş çalmak konusunda üstünde durmayı bende isterim ama aşırı tezcanlıyım 10 kere yavaşça şunu yap desinler 500 kere yavaş 500 kere hızlı 500 kere orta yaparım. inşallah gün gelir öğrenmiş olurum her ayrıntısıyla sizde dinlersiniz

Gerçekten çok teşekkür ederim. Hem ilginiz alakanız için hem yönlendirdiğiniz için. Sizinle tekrar bir konu olduğu takdirde iletişime geçmek isterim site üzerinden. Müsade ederseniz zamanı gelince tekrar kapınızı çalarım

Diğer arkadaşlardan da Ankara'da bir hoca tavsiyesi beklemekteyim.

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilek kol ve bacaklar ağrır baya derslerde.. kaliteli susturucu takarsan seside baya kesersin.. Kızılay olur dersen güzel bir hoca tavsiye edebilirim
    .

Dean's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelik ile merhabalar başlangıç için 100 liralık bir keman sizi soğutabilir hevesinizi kırabilir akort tutmaz vs gibi şeyler. Ortalama ne kadar bir zaman da öğrenirim sorusuna gelince o size bağlı açıkcası ne kadar çalışırsanız ne kadar üstüne düşerseniz o kadar öğrenirsiniz Derslere her ne kadar heves ile gitseniz de nota konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz belli bir yerden sonra sizi sıkabilir Bunları göz önüne almalısınız Kızılay olur derseniz hoca ve Keman konusunda da yardımcı olabilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TolgaEsentepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilek kol ve bacaklar ağrır baya derslerde.. kaliteli susturucu takarsan seside baya kesersin.. Kızılay olur dersen güzel bir hoca tavsiye edebilirim
    Ağrıtsın istediği kadar çokta önemli değil. Şimdilik zamanım olduğundan bu civarda bakıyorum eğer bulamazsam zaten ya kızılay ya altındağ tarafında olacak. Sizi aklıma yazdım bulamazsam iletişime geçerim sizinle.

Alıntı Dean's Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelik ile merhabalar başlangıç için 100 liralık bir keman sizi soğutabilir hevesinizi kırabilir akort tutmaz vs gibi şeyler. Ortalama ne kadar bir zaman da öğrenirim sorusuna gelince o size bağlı açıkcası ne kadar çalışırsanız ne kadar üstüne düşerseniz o kadar öğrenirsiniz Derslere her ne kadar heves ile gitseniz de nota konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz belli bir yerden sonra sizi sıkabilir Bunları göz önüne almalısınız Kızılay olur derseniz hoca ve Keman konusunda da yardımcı olabilirim
    Hepsini göz önüne alarak hazır hissediyorum zaten kendimi. Başlarsam uzun yıllar devam etmesi niyetiyle başlayacağım. Diğer beyfendiye söylediğim gibi şimdilik Çayyolu civarında arıyorum bulamazsam tavsiyelerinizi dikkate alacağım Keman alacağım zaman yardımınız dokunabilir tabi ama.

Dean's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabi elimden geldiği kadar

Ertug_T. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayal sahnesi ni tavsiye ederim sizin icin keman olarakta simdilik amator birseyle baslamaniz yeterli olur onun icinde kizilayda evrensel muzik evine gidebilirsiniz.Hayal sahnesinin hocalarinida sahiplerinide tanirim hepsi konservatuvar mezunu yada opera ve senfonide calisan arkadaslarimiz hocalarimizdir.

yucelebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne zamandır benımde hevesım var kendımı hazır hıssetığımde yakın zamanda mutlaka başlıycam bende, başarılar dilerim sana şimdiden

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ertug_T. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayal sahnesi ni tavsiye ederim sizin icin keman olarakta simdilik amator birseyle baslamaniz yeterli olur onun icinde kizilayda evrensel muzik evine gidebilirsiniz.Hayal sahnesinin hocalarinida sahiplerinide tanirim hepsi konservatuvar mezunu yada opera ve senfonide calisan arkadaslarimiz hocalarimizdir.
    ben dağda taşta ararken çapraz dairede eğitim veren birisi varmış zaten yürüme mesafesi bile değil hafta sonu gidip görüşeceğim kendisiyle. madem çokta detaylı bir eğitim gerekmiyormuş oda benim işimi görür muhtemelen. yetkilisiyle görüştükten sorna durumları buraya yazarım zaten.

Alıntı yucelebeci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne zamandır benımde hevesım var kendımı hazır hıssetığımde yakın zamanda mutlaka başlıycam bende, başarılar dilerim sana şimdiden
    çok teşekkürler. inşallah bi engel bişey olmaz sizde hayalinize kavuşursunuz bende

sizinki ne kadar elit ve prezentabl olsada benimki o kadar zıttı pijamaları çekmiş dayı ohh miss.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler