Tek geçiş cezam var ödemeyemiyorum.. Tebligat gelmesi gerek diyorlar..
Karayollarını arayın diyorlar düşmedi,açılmadı gitti..
Bu sistemi getiren, HGS'ye geçişi mecbur kılan, emeği geçen herkesin sporgazetesi..
Printable View
Tek geçiş cezam var ödemeyemiyorum.. Tebligat gelmesi gerek diyorlar..
Karayollarını arayın diyorlar düşmedi,açılmadı gitti..
Bu sistemi getiren, HGS'ye geçişi mecbur kılan, emeği geçen herkesin sporgazetesi..
suan aynı dert bendede var 30000 kusur ceza gozukuyor ve ıhtıraz suresı gecmıs dıyorlar karakollarınamı gıtmek gerek ablamadım gıttı
ben hgs yi bankadan aldim otomatik kredi kartina bagli, arada 15 tl gecirdikleri oldu motora okumadi diye.
siz niye ptt den aliyorsunuz basa bela, bankadan alsaniza, hersey online, borc vb. Ayrica kredi kartindan otomatik cekiyorlar.
Peki bunların cezası nereye ödeniyor?
Ayni sorun bendede mevcut cezami odemek istiyorum aracimida sattim fakat hergecen gunde faiz isliyor sanirim ödeyemiyorum tebligat gelmesi gerektigi soyleniyor bu konuda bilgisi olanlar yardimci olurlarsa sevinirim.
Bn geçenlerde test ettim.Adana otobanında eskiden geçiş noktama dikkat edtmezdim.Son sefer hgs yazan yerden geçtim ve çok yavaşladım.Bu sefer doğru yazmış.Sizler dikkat ediyormusunuz?Hgs denmi kgs den mi yoksa ogs den mi geçtiğinize.Etmiyorsanız bence artık dikkat edin.Yoksa en uzun mesafe yazıyor.
Ogs bozuldu garantiside geçmiş yenisini alıcaktım dün karta para aktaramadım diye alamadım, hgs verin dedim bankanın elinde yoktu. Burda okuduklarımdan sonra ogs cihaz bedeli olan o 40 lirayı hiç dert etmemek lazım gibi geliyor, ogsmi hgsmi desem direk ogs dersiniz heralde.
İş bankası veriyor bu arada ogs'yi
-Benimde değişik bir sorunum var arkadaşlar,Ben camda kötü durduğundan dolayı sticker değilde HGS kartı almıştım.
-Mersin otobanında gişelerden geçtim ve yola koyuldum,kartta okuması için göğsün üstündeydi.
-Aradan 3dk geçmeden yaklaşık 130'la giderken malın biri önüme atladı bende ani fren yaptım.
-Tabi ben ani fren yapınca HGS kartı uçtu Camla göğüs arasına girdi kaldı.Hiçbir şekilde çıkartamıyoruz.Camcıya bile gittim abi artık arabanın camı kırıldığında değişirken alınır bu dedi.
-Denedim bazen okuyor bazen okumuyor tamamen kafasına göre takılıyor,iptal ettirirp yenidenmi almam gerekiyor şu anda ? İçinde kalsa birşey olurmu acaba
ben hep 10 la geçiyorum .
Arabayı sattık hgs'yi camdan sökmedim ? Ne yapmam gerekiyor ?
Çalıştığım yer bana 3 hafta önce sıfır km symbol kiraladı ilk karşıya geçişimde cama baktığımda hgs olmadığını fark ettim şiketi aradığım zaman ise birşey olmaz plakana yazılıyor dedi sizce böyle birşey varmı 3 haftadır cayır cayır avcılara gidiyorum:D sıkıntı olur mu?
arkadaslar bende etıketı cama yapıstırdım ara sıra gıselerden gecınde alarm otuyor veya dusuk bakıye yazıyor hemen gıdıp cıkıstakı gısedekı ptt subesıne durumu ızah edıyorum 50 tl yukluyorum halledılıyor. yorumları okudum rabbım yardım etsın. hak aramak bıle cok zor bu ulkede kıme derdınızı anlatacaksınız kı.
hgs yüzyılın saçmalığı
Haşırt geçirme sistemi :D
akbankta ogs olsaydı geçicektim geçen gün. tek bir banka mı çalışıyor ogs ile ???
Arkadaşlar merhaba,
Geçen ön cam dahil aracıma film çektirdim, ancak şu an ne hgs okuyor, ne de site giriş kartını, cam filmini yapan arkadaşlar aynanın arkasında duran benekli yer de dahil komple bütün halinde yaptılar cam filmini.
Şimdi ben napmalıyım, filmin o ayna arkasında kalan benekli bölümünü kestireyim mi, yoksa plakanın arkasına bantla yapıştırıp, takayım mı?
bende ön cam dahil yaptırcam filmi, o zaman hgs nin durduğu yerin etrafını kesecek. okumazsa sıkıntı büyük çünkü:)
garanti den ogs almıştım 6 ay önce. hgs harbiden çile. ogs de sorun yaşamıyorum.
hgs plakasını ptt den 1dk da degıstırdım. neyın cılesını cektınız kı degısıklık yaparken.
HGS yi banka kartına tanımlı alırsanız ödemesi de iptali de çok kolay.
Sattığım bir aracın üzerinde OGS gitti iptal ettirene kadar canım çıktı. Bi de milletin geçişlerini ödedik :S
Vallahi ben Garantiden almıştım HGS' mi kart olarak, arabamı sattım plaka değişikliği istedim değiştiremedim banka PTT' ye yönlendirdi PTT' ye gittim banka yapıyo dedi bankaya gittim sıra bekledim bi ton biz yapamıyoruz dedi 10 TL' lik şey içinmi uğraşcam dedim pes ettim. 20 lira benzin yaktım zaten bu aşamada :)
Benim arabada da ön cam dahil film var 1,5 numara, o benekli kısmın 4-5cm altına yapıştırmak gerekiyor diye biliyorum.
hgs olmasına ragmen ceza yıyen oldu mu peki?
ben acıkcası ne motorda ne de arabalarımda gostermıyorum hıc de ceza gelmedı. 46.5 yazıor ama sonra dusuyor.
Benim ön cam filmi yaptırdığım tüm araçlarda siyah benekli kısmı ben söylemeden boş bırakıyorlardı zaten, ki dışardan bakınca oranın kesik olduğu belli olmuyor zaten. Ve hiç ogs - hgs problemi yaşamadım bu vesileyle
Hah iste bende bunu merak ediyordum, ilk defam on cama film yaptirdim. Ama bnim de bildigim on benekli taraf kesilir. Neyse filmci tanidik, tekrardan bi gidicem yanina. En kotu hgsnin oldugu alan kadar kesilir.
2014'ün cezası var. PTT'ye gittiğimde eve ceza makbuzu gelmesi lazım diyor. O yüzden ödeyemedim.
Ne yapmam gerek bilgisi olan var mı ?
benimde saçmasapan cezalarım var bi iki tanesine çemkirdim düşürdüm bitane kaldı düşmüyor
ne ben ödüyorum ne ilgilenen var
Ben hgs yi sunroof a yapistirdim oda on cam dahil komple film yaptirirken tanzer soyledi yazdan beri sikintisiz kullaniyorum
keşke hgs yapıştırabileceğim bir sunroofum olsa ama yok :D
gerçekten bir aracın en çok çehresini değiştiren ve eğer opsiyonu varsa mutlaka alınması gereken bir donanım bence sunroof. Açmasan bile perdesini araladığında, giren gün ışığı arabanın içini ferahlatıyor.
jant, bi-xenon far, navigasyon felan bunların hepsi sonradan rahatça yapılabilen donanımlar ama sunroof öyle değil. 0 alırken aldın aldın yoksa zor :)
onunda sonradan yapılanı var ama, orjinalliği sıkıntılı.
bizim i10larında yurtdışında sunroofluları var ama TR pazarına sunmuyorlar. İşin ironik yanı, yurtdışına giden tüm i10lar Türkiye'de üretiliyor. Geçen yurtdışı kataloğuna baktım da, sunroof, 6 airbag, start-stop, cruise control, bluetooth, dijital klima, koltuk ısıtma, direksiyon ısıtma gibi çılgın atan donanım paketleri sunmuşlar.
Sistemsel Olarak OGS kesinlikle daha üstün ve sorunsuz çalışıyor ama cihazın bir maliyeti var.Özellikle bütün geçişler nakit ücretsize dönünce çok daha basit ve maliyetsiz bir çözüm olması adına HGS yapıldı diye düşünüyorum ama OGS yi tamamen kaldırma düşüncesi ve gafleti niye var anlamış değilim.
Geçişler konusunda HGS nin özellikle kısa veya uzun vadede okunmama problemi yaşanacağından OGS den farklı bir takip sistemi var
Misal OGS ile Çamlıca gişelerden girdiniz ve OGS okumadı siz samandıradan çıksanız dahi en uzun mesafe yazıyor yani girişi görmüyor..
Fakat HGS ile okumasa dahi giriş ve çıkış takip ediliyor sanırım okumama handikapına önlem olarak bu şekilde yapılmış..Bu alt yapıda zaten devamında araca birşey takılmadan Plakadan takibin habercisi...Mevzu para almak oldumu Teknoloji +5 ilerliyor :D
OGS nin ne gibi üstünlüğü var ? Yapılış amacı gişeden girdiğinde oku, çıkışta oku, iki mesafe arası tanımlı tutarı bakiyeden düş değil mi ?
1 aracıma OGS aldım benim hatam yüzünden saterken üstünde gitti zar zor iptal ettirdim.
2 ayda 3 farklı araç değiştirdim, hepsini de k.k na bağlı olarak aldım tıkır tıkır kullandım.
Hatta bir aracımda camdaki etiketi söktüm film yapmak için, defalarca sakarya - izmit batı girdim çıktım, hiçbir zaman en uzak mesafe almadı.
Plakaya tanımlı hgs içinde bakiye varsa etiket olmasa da oluyor.
Bu HGS yüzünden benim de başım dertte şimdi.
Aracımı satın aldığımda garanti bankasından karta bağlı hgs aldım. Bakiye vs uğraşmamak için. Ama plaka sonunu 9027 olarak yazmışlar bende farketmedim.
benim plakam 9029.
4 defa hgs okumadığı durum olmuştu bende nede olsa plakaya tanımlı diye umursamamıştım.
bugün sirkete bazı araçlar için hgs cezaları geldi bende merak ettim kendi aracımı sorguladım. 4 kaçak geçiş görünüyor. nasıl olur diye e devlet üzerinden baktım kayıtlı plaka 9027 olarak görünüyor.
bankaya gittim durumu anlattım sistemden plakayı 9029 olarak güncellediler. Bu durumda bana ceza gelir mi? başka bir yerden kontrol veya düzelttirme yaptırmam gerekir mi?
Allahtan araç değiştirirken OGS yi alıyorduk. Mecbur kalmadıkça imkanı yok HGS ye falan geçmem