hgs ye maıl atacaksın. su hgs den sıkntı cekmeyen sadece benmıyım. ogs den hgs den hepsınden gecıyorum :D sadece arada kontrol edıyorum sıkıntı varmı dıye genelde otomatık duzeltılıyor.
Printable View
Ben hgs yi yapıştırmadım torpidonun üstüne koyuyorum geçerken her seferindede sorunsuz geçiyorum
valla bence ole kafana göre ogs ve hgs den geçme. Nolur nolmaz sanada itelemesinler :)
Ben sistemde plaka düzeldikten sonra bir mail atayım.
sitesinde yazan bu;
14 Mayıs 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanan Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında geçiş ücretlerinin belirlenmesi ve uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 10.maddesi gereğince “Sürücü, İdare tarafından kurulmuş sistemlerde kendisinin kullandığı ödeme sistemine ait giriş ve çıkışta bulunan şeritleri, kurallara uygun olarak kullanmak zorundadır. Bu şeritlerin dışındaki çıkış şeritlerinden geçiş yapılması halinde cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir” ifadesi yer almaktadır. Dolayısı ile HGS ve OGS ayrı geçiş sistemleri olup, her abonenin kendi şeridinden geçiş yapması gerekmektedir. Aksi durumda 11 kat cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir.
OGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 15 (onbeş) gün içinde OGS abonesi (yeni abonelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.
HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş yapılan plaka üzerine 15 (onbeş) gün içinde HGS abonesi (yeni abonelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.
Bu nedenle geçiş yapılan şerit bilgisi önem arz etmektedir.. OGS şeridinden geçiş ihlali yapan bir kişi ihlal yapılan araç için 15 günlük sürede HGS abonesi olursa cezası normal ücrete çevrilemeyecektir. Aynı şekilde HGS den geçiş yapan bir sürücü 15 günlük sürede geçiş yapan araç için OGS abonesi olması durumunda geçiş ihlal cezası normal ücrete çevrilmeyecektir..
14 Mayıs 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanan Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında geçiş ücretlerinin belirlenmesi ve uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 10.maddesi gereğince “Sürücü, İdare tarafından kurulmuş sistemlerde kendisinin kullandığı ödeme sistemine ait giriş ve çıkışta bulunan şeritleri, kurallara uygun olarak kullanmak zorundadır. Bu şeritlerin dışındaki çıkış şeritlerinden geçiş yapılması halinde cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir” ifadesi yer almaktadır. Dolayısı ile HGS ve OGS ayrı geçiş sistemleri olup, her abonenin kendi şeridinden geçiş yapması gerekmektedir.
Aksi durumda 11 kat cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir.
Sabah sabah saçma bir durum oluştu 10. ayda sattığım araç için hgs ihlal cezası gelmiş ben o zaman ve şimdi sorgulama yaptığımda böyle bir ihlal olmadığı gözüküyor bu ceza nasıl gelir.
Otomobillerle yine iyisiniz, motordaki saçmalık çok daha başka. Okur,okumaz, okumazsa Ogs öncelikli plakayı okur cezayı basar. HGS 6.sınıftır ama OGS sistemi HGS'de plakayı sorgulayıp 1 ay içinde ceza yerine HGS'den bakiyeyi düşer ama 1.sınıf olarak düşer vs. vs.
Aşağıda'da 'hgs@kgm.gov.tr', 'ogs@kgm.gov.tr', 'info@kgm.gov.tr', 'kosb@kgm.gov.tr' mail adreslerine Bayram dönüşünde atmış olduğum mail.. Henüz ne maile dönüş var,ne bakiyemde düşüş, ne hgs ne ogs ceza kısımlarında bir bildiri..
"İyi çalışmalar;
27.06.2017 tarihi saat 18:30 sonrasında sahibi olduğum 45U---- plakalı motorsiklet ile İstanbul yönünde Osmangazi köprüsü’nü kullanmış bulunmaktayım. HGS hesabımı an itibari ile kontrol ettiğimde 67.20tl tutarlı bakiye bulunmaktadır. HGS Muşteri Hizmetleri Resmi İnternet Sitesi adresinde Geçiş bilgilerini kontrol ettiğimde 23.06.2017 tari 18:33:21’de Gebze İzmir Orhangazi otoyolunda yapmış olduğum fakat sistemin HGS okumadığı için gişe görevlisinin farklı bir araçla geçişimi sağlayarak plakadan daha sonra düşeceği bilgisini vermiş olduğu geçişim bakiyeden düşülmüş görünmektedir.
27.06.2017 tarihinde yapmış olduğum otoban kullanımı ve köprü geçişimde kurulan sistemin aksaklığı nedeni ile 6. Sınıf HGS okunmamış, plakadan düşülmemiştir. Gişede görevli bayan personel bakiye olduğunu belirtmeme rağmen nakit olarak ödeme yapmam gerektiğini HGS hesabında bakiye olsa dahi kaçak olarak geçiş sayılacağını “sistemin bu şekilde işlediğini” açıkça belirtmiştir. http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/S...ollar/HGS.aspx adresinde “OGS sistemlerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 15(on beş) gün içinde OGS veya HGS abonesi olunması veya mevcut OGS veya HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır. HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş yapılan plaka üzerine 15 (on beş) gün içinde HGS veya OGS abonesi olunması veya mevcut OGS veya HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.” İbareleri açık ve net bir şekilde bulunmaktadır.
Yukarıda yer alan .gov uzantılı resmi sitede yer alan ibareninde doğrultusunda düzenlemenin yapılarak yapmış olduğum geçişe ait bakiye düşümünün yapılmasını, kaçak geçişler için kesilen 11 kat cezanın mevcut durumum için kabul edilemez olduğunu, atmakta olduğum mailin olası bir ceza-i yaptırım karışsında öncelikli itiraz kapsamına dahil edileceğini,ayrıca 45UK587 plakalı aracıma ait HGS müşteri hizmetleri sayfası geçiş bilgilerimde yer alan 04/06/2017 12:45:04.090, 02/06/2017 11:48:43.500, 15/05/2017 07:09:16.450 tarihli OGS sisteminden çekildiği görünen geçişlerimden 6. Sınıf HGS’ye rağmen alınan 7.00tl yüksek tahsilatlı ücretin düzeltilmesi hususlarını;
Bilgilerinize arz ederim.
Saygılarımla,
Dün bi tanıdığıma da ceza gelmiş sattığı araçtan. Noter sözleşmesini buldu 2. köprüye gidip cezaya itiraz edicekti.
FSM'ye gidip cezaya itiraz etmek istiyor ama HGS'ye itiraz edebiliceğiniz tek yer Ankaraymış. Veya e-posta göndericekmişsiniz.
Ayrıca FSM HGS ofisinde 7 kişi çalışıyormuş ama hiçbiri itiraz dilekçesini alamıyormuş tek itiraz merci Ankaraymış
arkadaşlar, çıktığı günden beri her aracımda OGS kullanıyorum, çok şükü hiç bir sıkıntı yaşamadım.
yakın çevremde ve şirkette araçlarda KGS kullanılıyordu, sonradan HGS oldu.
sorun yaşamayan görmedim.
O sebeple olmayan insan gitsin OGS alsın, kafanız rahat etsin.
Konuyu açmama sebep olan arabanın satışı şirket üzerineydi. Satışı üzerime alabilmem için önce HGS borcunun ödenmesi gerektiğinden ; Geçen hafta 3890 Tl ödeme yaptım borcu kalmadı satışını aldım. Kuş gibiyim.
kgm attıgım maılın cevabı 2 ayda geldı
HGS HGS <hgs@kgm.gov.tr>
23.12.2016
Alıcı: bana
Sayın İlgili,
Talebiniz üzerine gerekli incelemeler yapılmış olup,34be6xxx plakalı araca ait 2015 ceza düşümü gerçekleşmiştir. İyi günler dileriz.
?
Adres: Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü
Etlik Cad. No:39, Dışkapı/Ankara
Müşteri Hizmetleri
0850 460 60 60 (7/24)
FAKS:
0312 801 06 06
Konu başlığı değişsin bence,HGS,YÜZYILIN GEÇİRME SİSTEMİ. Daha güzel olur bence
Bana da 2 gün önce biri sattığımız araçtan 3268 tl diğeride mevcut aracımdan 465 tl ceza geldi ve ikiside alındığı günden itibaren banka hesabına otomatik ödemeli bağlı olarak HGS li. Allah her türlü belanızı versin devlet gibi.
Bugün banada 1,5 senelik ceza gedi.
Aracı satalı 1 sene oldu
Ne olduğunu araştırıp ciddi ciddi dalga geçmeyip bu paraları ödememi bekliyorlarsa bir mail atacağım itiraz için... Böyle dangalaklık olmaz ya, bu cezaları gönderenler ne yapıyor neredeyse 2 yıldır orda. Herkesin bir hesabı kitabı var ben hesabımı kitabımı yapmışım satmışım arabayı gitmiş. Sen kalkıp 2 yıl sonra 1500 lira ceza gönderiyorsun bana nerdeyse bir asgari ücret kadar, az değil ki tık diye verelim. İyice saçmaladılar... Ödemek için hiçbir çaba göstermeyeceğim yayıla yayıla itiraz edip bekleyeceğim... Cezalı aracın noter satışından geçtiğini ilk kez görüyorum çıldırmamak elde değil...
Aynı şekilde banada ve bi kaç tanıdıgımada gecen sene satışını verdiğimz araclardan hgs cezası geldi.
Herkese geliyor
Demek ki hgs ogs yoktu aracinizda.
Banada gecen sene sattigim araclardan geldi. Paraya ihtiyaclari var bu hirizlarin...
Banada geldi.geçen sene sattığım motorsiklete 22 tl.kınalı gişeden girmişim.98 yılında bu yana otoban kullanırım.sadece yanından geçmişimdir.:)
Abi foto ve detay göndermeden bu kadar basit mi ceza yazmak yahu. Senelerdir ogs kullanıyorum, motora geçince hgs almak zorunda kaldım. =)
Banada 2 gün önce geldi arabamı satın aldığımdan beri otoban kullanmışlığım yok ne hikmetse başakşehirden girip küçükçekmeceden çıkmışım.Arabam hiç İstanbula gitmedi bide :D Aradım belgelerinizi yollayın birde itiraz dilekçesi yazın dediler pazartesi halledicem Allahtan 72 TL :D
ya ilker abi :)
yapıcak bıse yok dedıgımız ıcın hep basımıza gelıyor bunlar...
banada ceza geldı cuma gunu... 2015 te camlıca karta a 26 tl dusmus mısal 2,5 tl olması gerekırken... bunun gıbı 3 4 gecıs var . benım ceza okadar yok coksukur ama yapıcak bırsey yok :)
dedıgın gıbı :D
Ben tabiki tüm bu yaşadıklarımın aslında bir provakasyon olduğunu , paralelcilerin kumpası olduğunu biliyorum.
Allah devletimizin mükemmel çalışan kurumlarına zeval vermesin.
her ay ekran görüntüsünden çıktı alıp,dosyalamak lazım..
Ocak ayında mtv'yi öderken ceza var mı diye kontrol edeyim dedim;2015te ödediğim cezayı yine ekrana düşürmüşler..Önce telefon ile arayarak kalayladım çıkanı;sonra Ekran görüntüsü,dekont v.b. ilgili yere mail attım.Sildiler cezayı,hata olmuş kusura bakmayacakmışım..
Takip etmez,ödiyim gitsin dersen iyi geçiriyorlar!
Trafoya feto girmis diye bir aciklama yaparlar yakinda. Halkta bak gordunmu devletin bu olayda sucu yokmus der ve hepimiz mutlu gunlerimize doneriz. Dert etmeyin bu kadar...
Ülkede tüm olumsuzluklar bi yapıya bağlandığından bunu kim paralele bağlıcak diyordum biri çıktı. :D :D Ah be halkım ah.
Bugun bana 1 tane daha geldi anasını satiyim.
3-4 gün öncede tekirdağ daki ewe gelmşti.bugunde ist da geldi. 1.5yıl öncesinin.
Postacının elinde bi ton ceza kagıdı vardı, onlar ne öyle ya dedim.
Sadece sultangazi ilçesine 25 bine yakın ceza kagıdı var elimizde dedi.
Toplasan zaten o kadar arac anca vardır ilçede dedi :) nerdeyse her arabaya gelmıs :D
Benim ihlal sonunda hgs kaçak sitesine düşmüş yanlıştan uyandılar sanırım
Manisanın demirci ilçesinde çobanlık yapan ve ist.a hiç gelmemiş olan 52 yasındaki amcayada FSM köprüsünden kaçak hgs cezası gelmiş :))
Kaynak:millyet
Sattığım, HGS sini iptal ettiğim aracıma 2016 Ağustos'tan ceza geldi..
HGS iptal olurken yada araç satarken borç çıkmıyor demek ?
3 yıl önce sattığım Mini den 2016 mart sakarya otobandan HGS geçiş + şuan kullandığım araçta OGS var olmasına rağmen 2016 mayıs 2. köprü HGS cezası geldi mınaa
Eski aracımızda HGS'den baya çektik. Araba İzmire gitmiş, Kocaeline gitmiş ama hiç İstanbula girmeden FSM'den geçmiş.
O günden sonra OGS kullanmaya başladık.