Bu sistemi getirtenler , ogs gibi sorunsuz çalışan bir sistemi kaldırıp yerine HGS yi getireceklerini söyleyenler ne yiyip içiyor , yedikleri ve içtikleri bünyelerinde nasıl bir reaaksiyona giriyor da bu denli mallaşıyorlar anlamak mümkün değil.
HGS aldığım güne nalet olsun , OGS nin billurlarını sevin siz.
Yaa arkadaş , sevdimin etiketini alıp arabana yapıştırıyosun , okumuyor. Otoban çıkışı kenara çekip karayollarına uğruyorsun ' Sorun değil bey efendi , plakanıza kayıtlı ise sistem otomatik olarak düşüyor ' Diyor zeka küpü görevli.
Yav adam , tamam düşüyor da , girişini okumadığı için en uzak mesafe alıyor , şanslıysan yada sık sık kontrol ediyosan ( kontrol etmekte öyle kolay değil , kabız bi siteleri var girene kadar , sonuca ulaşana kadar antidepresanlık olursun ) fark ediyosun ama çile artarak devam ediyor.
Fark ettin , 03128010404 - 03128010505 nolu fax numaralarına geçiş değişiklik formunu doldurup fax çekeceksin.Tabi başarabilirsen , 1 aydır hergün deniyorum daha başaramadım.
Tabiki yılmıyosun , ptt.hgs.gov.tr diye bir mail adresi var , 34 kere mail attım ne bir düzeltme , ne bir geri dönüş var.
1 ampul diazem i damardan aldıktan sonra ,sakinleşlip müşteri hizmetlerini arıyosun.4441117.Telesekreter çıkıyor hgs için 2 yi tuşluyosun , telesekreter abla sıralamada bekleyen 48. kişisin diyor , diazem inde etkisiyle yaklaşık 30-35dk bekliyosun. Operatör ile buluşmayı başarabilirsin ancak bu senin başarılı biri olduğunu göstermez . Abla sana bizimle ilgili bir konu değil lütfen 03128010404 karayolları genel mügürlüğüne fax çekin diyor.
Aaaa bide siz siz olun etiket şeklindeki hgs nizi kapatın demeyin , içindeki 38Tl de gitti , kapama işleminden sonra aktarım yapamıyorlarmış.
Gelelim yaşanan sıkıntıya ; 2013 yılında araç sık sık otobabanı kullanıyor.HGS etiketi okumuyor gişe geçişlerinde alarm çalıyor ve karayollarına uğrayıp soruyorum.
Siz hayırdır ?
Abi bana , sıkıntı yok çoğu okumuyor zaten. Plakanıza kayıtlı olduğundan sistem otomatik olarak düşümü yapıyor diyor. Tabi rahat rahat girip çıkıyoz.
Ben ne biliyim en uzak mesafe alıp her seferinde 15-15 indiragandi yaptığını. 100Tl yüklemişim bana 3 ay yetmesi lazım.Ama sistem 15-15 doğradığından 3 gidiş gelişte para bitiyor , zaten her geçişte alarm çaldığından çıkan o ses ile aramızda duygusal bir bağ oluşmuş duymadan uyuyamıyorum.
Arkası eksik bakiyeden ötürü en uzak mesafe x10 hayırlı işler. Toplamda 2600Tl hgs kaçak geçiş cezası.
Bunun bir çözümü yok , zaten ulaşabileceğiniz bir yer de yok. En son görüştüğüm abla , ' Ödemeyin zaten af gelir , gelmezse bile dava açar kazanır tüm ihlallerin sadece en uzak mesafesini ödersin ' dedi. Oda 250 lira gibi bişey.
Normal de 74Tl ödiyeceğim geçişler için devlet benden 2600Tl istiyor.
Plakanızdan sorgulayın MazAllah devlet içinizden geçmesin.
https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/#violation
Üye olun ara ara girip geçişlerinizi ve bakiyenizi kontrol edin.
İşin tuhaf tarafı , hgs nin kart olanından aldım 4 ay önce , pasif yaptırdım.Girip bir baktım yaldır yaldır geçiş yapılmış.Aradım sordum , üzerinizde taşımayın manyetik alanı çok kuvvetli cebinizden okur dedi. Ulan okuması gerekeni okusun , cebimdeki pasif kartı okuyup nasıl para düşer diye sormadım , soramadım.
Şimdi tebligat gelmiş saolsun devletim beni düşünerek , maddi durumumun iyi olmadığını beyan edersem ,4 taksit yapabileceğini yazmış.
Ben tabiki tüm bu yaşadıklarımın aslında bir provakasyon olduğunu , paralelcilerin kumpası olduğunu biliyorum.
Allah devletimizin mükemmel çalışan kurumlarına zeval vermesin.
Geçiş cezaları ile daha önce muhatap olmuş ve çözebilmiş arkadaşlar varsa tavsiyelerini yazsınlar lütfen.

Alıntı

Cezai işlem için mahkeme yolundan başka bir çözüm görünmüyor gibi duruyor. Hala oturmuş bi sistem değil ki bilgisayardan internetten habersiz bu kadar insan varken kim nasıl takibini yapabilir doğru düzgün düşündürücü.Allah sabır versin geçmiş olsun.

Sürekli durmadan otomatik denediğinden meşgul olmayan anı yakalayıp gönderebiliyor.