Bu listede bulunmayan yaşlı araçlar için prosedür nasıl işliyor?
4 sene boyunca malesef indirimden yararlanamicaz hocam 1068 tl kasko degeriyle kiyaslandiginda baya altinda
şimdi baktımda benim araç 1.3 2012 model 412,00 TL yıllık vergisi var baya iyi geldi bu büyük rakamları duyduktan sonra![]()
Şurada daha eski araçların listeleri rar halinde mevcut, en azından bir çoğu var. 99 model öncesi olanların da.
::Kasko De
Benimde bir sorum olacak
2005 model Kia Opirius 3.5 aracım var bunun şimdi alt dilimden yararlanması mümkünmüdür. Ben pek anlamamda bu işlerden hesap kitap
S!nek Performance Race Parts & Aftermarket
Abi senin kasko degerin 38.250.00 tl olarak görünüyor.
bunun %5 i 1912Tl.
mtv ye göre senin bu sene ödeyeceğin vergi tutarı 2,266x2 yani 4553tl
1438<4553tl yani sen bir alt dilimden ödeyebiliyorsun hatta 2 alt dilime bile düşürebilirsiniz.
Sigortacına git ona bahset durumu ondan aldıgın dilekceyle vergi dairesine git dilekceyi ver kesinlikle düşürt.
Süpermiş ozaman aracı üstüme hafta içi bir alayım ondan sonra gidip dilekceyle bir başvurayım saolasın içim rahatladı![]()
Ben bugün gidebildim VergiDairesine. Düzeltme servisinden bir dilekçe verdiler bana, sigortacımdan aracımın kasko değerini bildiren imzalı kaşeli bir form aldım. kimlik ruhsat fotokopisi ile teslim ettim. 31ine kadar düzeltiriz ister bankadan ister gib.gov.tr den ister burdan ödeyin dedi.
Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan
Benim kasko bedelim 1 kademe düştüğünde halen %5'den fazla oluyor.
1 alt kademeye düşme olayını vd hemen anında yapıyor ve ödeyebiliyorsunuz, kasadaki arkadaş 2 dilim düşme olmadığını söyledi kanunda devlet sadece 1 kademe düşürmeye izin verdiğini gösterdi.
2 kademe düşürme olayı resmi olarak hangi kanunda açıklanmış bilen var mı?
ben daha önce 1 kademe düşürttüm o prosedürü biliyorum.
2 kademe düşürmeyi forumdan birisi söylemişti yapmış galiba net olarak bilmiorum. 1 kademe kesin olarak düşücek ama 2. kademe için yasal birsey olmayabilir.
emin değilim o konuda
2 defa düşüremezsin.
2 kademe düşüm yok benim bildiğim , bu arada bu düşürmeyi her sene yapmak gerekiyor mu emin misiniz ? Araç el değişene kadar tek dilekçe yeterli olmuyor mu ?
2 Basamak düşme şansınız yok.
aracınız 16 yaşına gelene kdr her 6 ayda bir yaptırmanız yeterli
bu ay fazla para ödeyen şubattan hazirana kdr yaparsa eskiye ait ne kdr fazla para varsa 2015 2ci taksidinden düşebilirler.
No Comment!
6 ay değil yılda bir defa yapılır. ikinci altı ayda kasko değeri de vergi değişmez.
Her dene başvurunun mantığı kasko değerinin de verginin de değişmesi
Başvurunun yılda 1 kere yapılması yeterli.
Gerekli belgeler:
Öncelikle dilekçe yazmanız lazım.
Sigorta acentesinden onaylı aracın kasko değerini gösteren bir belge almanız lazım. ( İnternette bulabilirsini EK-2 belgesi )
Kimlik ve ruhsat fotokopisi.
Dolapdere sanayi sitesinin içindeki vergi dairesinde işler çok kolay. İçeri girip veznelere uğramadan en sondaki odada şef var. Bütün evrakları götürüp ona teslime ediyorsunuz ve ayrılıyorsunuz.
Benim yaşadığım sıkıntı da şu. Sigortayı sigortam.net üzerinden yaptım. Sigortam.netten imzalı forum isteyince "Sigortan hangi firmadansa git bi acenta bul imzalat " diyor. Bence son derece büyük bir sorumsuzluk. Geçen seneki kanuna göre kasko değeri belli olan aracın formunu kendiniz doldurup teslim edebiliyorsunuz. Ben öyle yapmıştım fakat forumu vergi dairesindeki memur kabul etmedi. Ümraniye'deki vergi dairesi olur dedi ve forumu oraya kargoladım. Bu şekilde işleme alınması çok uzun sürüyor ve gönderdiğiniz forum adamların eline ulaşıp ulaşmadığını bile bilemiyorsunuz. Bu yöntem çok güvenli gelmediği için bu sene imzalatıp elden teslim edeceğim.
telefon açıp sormuştum 2 kademe düşme olmuyor istediğim gibi bir aracı alamadım o yüzden
halbuki 2 alt kademe bile %5 inden yüksek birşey yapamazsınız dediler
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
1996 model grand cherokee 5200 motor ve 2000 model 3.0 jaguar s-type aracım var bununla ilgili vergi dilimini kademe düşürebilirmiyim?
Honda Eg
Mk 6,5 Fiesta
Mk 7 Fiesta
Kuş Serial 90 Doğan L
Honda Ek
Kafamda bir soru daha oluştu şimdi benim araba için eski sahibi izmir plaka olduğu için izmire dilekce vermiş sonucunu bekliyor düşecek çünkü geçen senede düşürmüş adam,
Ama şimdi 1 gün sonra aracı ben alacağım ödendikden sonra vergisi
Diğer 6 ay için tekrar aynı işlemi yapmama gerek yok doğrumu anladım ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)