GEÇMİŞ YIL MTV’LERİNİ GERİ ALABİLİRSİNİZ
OTOMOBİL, cip, kaptıkaçtı, arazi taşıtı ve benzeri taşıt sahipleri 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında, kasko sigorta değerinin yüzde 5’inden fazla MTV ödemişlerse, “düzeltme dilekçesi” vermek ve araçlarının “kasko sigorta değeri bildirim formunu” da eklemek suretiyle, fazla ödedikleri vergileri de iade olarak geri alabilirler.Zamanaşımı süresi 5 yıl olduğu için, 2010-2014 yıllarında, fazla ödenen vergileri geri isteme bakımından, süre geçmesi diye bir durum da söz konusu değil.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28010922.asp
Tekrar yeni konu acmiyim burdan devam edeyim dedim.
Aracim 2000model ve yillik odedigim vergi kasko bedelinin %5 inden fazla, ben bu vergi indiriminden yararlanabildigimi soyledi sigortacim. Ancak problem sudur ki; kasko bedellerinin yayinlandigi sitede (sanirim devletin "gov.tr" uzantili adreslerinden biri) 2000 model araclar icin raic bedeller gozukmuyormus. Bunu mail atarak liste olarak talep etmem gerektigini belirtti
Bu konu ile ilgili nereye mail atilacak, bilen var midi?
Yardimci olabilir misiniz? Boyle bir imkan var ama faydalanamiyoruz boyle aptal birsey yuzunden.....
Maile gerek yok , 2001 yili oncesi kasko deger diye aratirsaniz excell belgesi olarak bulabilirsiniz...marka model soylerseniz bakip soylerim raic bedeli nedir.gecen gun indirmistim dosyayi
Hay Allah razi olsun hocam. Arac 2000 model "Clio RS 2.0 16v"
Bende bir taraftan 2014 ve 2013 yillarina ait listeyi temin etmeye calisayim, cunku sigortacinin soyledigi gecmis yillara ait yapilan odemeleri icinde basvuru yapabiliyoruz. Onlar icinde basvuru yapacagim.
Hocam hatta mumkunse listeyi mail olarak atabilir misiniz?
cihansenguler@gmail.com
Cok tesekkur ettim ayrica...
otomatik değilse 17.500 kemal değeri aracın kaskoda
http://www.tsb.org.tr/kasko-deger-li...spx?pageID=631
1881 - 193∞
Teşekkür ettim güzel kaynak oldu![]()
DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel
Benim 68 model icin bunu nasil yapabilecegimi bilen var mi
Kimse bir sey diyemedi simdiye kadar
Konu tam yeri oldu bizim 2004 1.9 Doblo içinde gitmiştim vergi dairesine sormaya.Aracın kasko değeri 13.800 gibi çıkıyor sanırım,yüzde 5 i de 690 gibi bi rakam yapıyor.Ama çıkan vergi yıllık 945 lira.Niye böyle diye sorduğumda sadece otomobil sınıfına giren araçlar için böyle olduğunu söylediler.***** doblolar da kamyonet o yıllarda.
Ama yine de sorayım burdaki arkadaşlar vergi dairesindeki masada oturanlardan daha bilgililer.
Bu kamyonet durumu mu bizi engelleyen şey,yoksa yapacak bişiler var mıdır?
hangi vergi dairesine yaptırıyorsunuz bu işi ben gitmişdim benim gittiğim vergi dairesinin böyle ibr şeyden haberi yoktu yaptıramadım..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)