emsal olur inş ve davamında kimse boyle birşeye kalkışamaz
Printable View
emsal olur inş ve davamında kimse boyle birşeye kalkışamaz
çok iyi olmuş
bu ceza az olmuş. Muayene istasyonlari kontrol edecek. Eğer düşürüldüğü fark edilirse araç trafikten men olacak. Emniyete gidecekler orda ruhsatta km oynanmıştır yazılacak. Daha sonra iyi bi kamu davasiyla aracın % 25 değerinde ceza kesecekler. Bence böyle bir prosedür olsa baya caydırıcı olur
km düşürmek zaten dolandırıcılık tı iy olmuş
aracın muayene kaydı veya servis kaydında km bellı ona ragmen nası düşürüyorlar bunları arastırmadan araba alanlar var demekki.
eskı araclarda anlamak daha zor servıs kaydı yok muayeneye gıtmeden km düşürüyor zaten yapan.
Super haber
helal olsun
Patlasin.....
Ceza az olmus bence. Buyuk mebalali arac satislarinda 5000 tl dolandiriviya koymaz. Belki belli bir yuzde belirlenebilir. Birde adam 70 binde diye aldigi araba 200.000 de ciktida, adamin 200.000 km deki aracida satmasi zor.
Km düşürüldüğü nasıl anlaşılıyor? elektronik bi yolu var mı bunun yoksa en son serviste , muayenede ne yazıldıysa ordan mantıksal bir çıkarım mı yapılıyor?
zira km düşürecek olan zaten servise ya da muayeneye gitmeden düşürür
307 dizel vardı bir arkadaşta, sıfır araba alıp takasa verecekti, servis beyinden anlamış km. düşürüldüğünü,
Konuyu açmak için girdim foruma sen benden önce davranmışsın ghibli abi.
Keşke heryerde reklamı yapılsa bunun akşam haberlerinde falan absürd haberler yapılacagına.
Çok iyi olmuş
Bu da çözüm değil ki.. Adam muayeneye 100binde girer, arabayla iki yıl boyunca 50-60bin+ km yol yapar sonra 105bin km'ye çek muayeneye gir araba yattı kullanmadım desin.. Araştırsa kayıtları neyi nasıl ispatlayacak..
Ancak bu şekilde herkese bildirilir emsal davalar sıkça açılırsa o zaman geri adım atarlar.. Zira o kadar yavşamışlarki adam dükkanın camına km düşürülür 20TL yazabiliyor, keza sahibinden'de ilan açıp km düşürme cihazı satan zihniyete büyük yaptırımlar getirilsin cezalar verilsin bir daha yapmayı bırak, konuşma içinde bahsedemesinler..
Bir diğer hususta araç almak isteyenler.. Adamlar 200bin km araca öcü gibi bakıyor.. 10-15 yaşında araç alacak ama 100bin geçmemiş olsun istiyor.. Tüketim çılgınlığı bu olsa gerek..
Herkesin bilinçlenmesi gerekir..
bütün kızlar versin, ama evleneceğim bakire olsun kafasıyla yaşayan bir millet haline geldiğimiz için böyle dolandırıclığı hakediyoruz.
akaryakıt cı tanıdığınız varsa plakadan ne kadar yakıt aldığı görülebilir (biraz fantazik oldu) :) satarken plakayı degısmemişse tabi :)
Güzel haber,5 bin az bile bunlara.