Antep soğuk mu ? Bakın aynısı bende de var tamamen soğuk hava kaynaklı sertleşmeden oluyor. Sıcak bir hava da hiç bir sorun olumuyor, uzun bir gözlem süresi sonunda gördüm bunu.
Antep soğuk mu ? Bakın aynısı bende de var tamamen soğuk hava kaynaklı sertleşmeden oluyor. Sıcak bir hava da hiç bir sorun olumuyor, uzun bir gözlem süresi sonunda gördüm bunu.
Fatih Ağabey, benim grand cherokee'mde de mevcut sorun vardı. Komple ön takım değişti benim pipirikligimden ama düzelmedi.Yalnız mevzuu soğuk havalarda çok baş gösteriyor. Böyle işi olarak yüksek bir otoparkta felan denesen belki daha iyi test edebilirsiniz.
diferansiyel kilitleniyor olabilir eski arabamda diferansiyel kitleme tuşu vardı tam kilit. ona basıp tam çevirip hareket ettiğimde aynı deprem yaşanıyordu. Buzlu veya aşırı kaygan bir zeminde tekrar deneyin eğer durum düzeliyorsa sorun diferansiyel kaynaklıdır.
antep şu an sibirya gibi ama havaların normal olduğu zamanlarda da vardı sıkıntı.
cumadan sonra gidiyorum durun bakalım...
parmaklarınıza sağlık bu arada.![]()
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
cherokee lerde değilde grand cherokee lerde var. mafsal sıkıntısından dolayı yapıyor.ama o sıkıntıyı yaratan sistem allroad taki sistem gibi bir sistem değil.
Fatih beyin bahsettiği sıkıntıyı amortisör kulesi yapabilir.
Fatih Bey Peki ses geldiği zaman direksiyonda nasılbir tepkime oluyor. titreşimmi yoksa ter yöne dogru gidip gelme oluyor mu ?
Bu olay normal, bizde de a6 3.0 tdi quattro var yeni kasa onda da olmakla beraber cevremizdeki ayni araca sahip olanlarda da var hepsi sifir alindi.
@Burak_Mehmet; direksiyon hafif titriyor ama gidip gelme ya da çekme yaşanmıyor.
@onur_S; eğer bu durum 3.0 tdi quattro'larda normal birşeyse gerçekten çok garip. normal karşılanmaması lazım.
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
aracınız sureklı 4 ceker ıse sorun sanzuman kaynaklıdır... cıft ceker ve ses onden geliyorsa aks larla alakalıdır.....
aynkı sorun bendede oldu aks bilyelerim dağalmış aksları değiştirdim gecmişti dıstan bakıldığında bişey belli olmuyodu genelde önden çekişli araçta direksiyon düz değilken patinajla kalkıldığında akslar bozulabiliyo direksiyon düz değilken kalkışlarda cok yüklenmemek lazım araca
soğuklardan olduğunu sanmıyorum ama ne gariptir ki soğukta çok daha fazla oluyor.
bugün gittim yine servise. abi bi sorun görünmüyor; değerler gayet normal dediler.
istanbul'la yazışıp yardım isteyecekler, çarşamba gününe kadar bekleyecem.
oradan teknik ekip gönderirlermiş ve bu ekip büyük olasılıkla olayı anında çözermiş.
inşallah arızadır diyorum ve tespit edilip yapılsın istiyorum.
çünkü arıza değil de normal birşeyse olmaz olsun böyle normallik.
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
zeminden dolayı aracın cherokee'lerde olan gibi 4low gibi zorlu arazi koşullarına geçme durumu olabilir mi? eğer öyle ise durum normal..
Zihin fukara olursa, fikir ukala olur..
Bence olay diferansiyel ve kilit oraniyla alakali dedigim gibi biz de sifir aldik, aldigimizdan beri bu durum var, arkadasimin aracinda da var, kafaya takilacak bisey degil bozukta degil arac. Hepsi kul yapimi, ciddi paralar veriliyor ama kusursuzu yok maalesef gormezden gelin eger servis kurcalarsa bu gunleride arayabilirsiniz fabrikadan gelen araci ustalarin kurcalayip baska yerlerden de sikinti cikarttirmasi muhtemel
Valla çuvalla para verip,camları kapattığımda içeride saatimin atma sesini duymak isteyecekken,böyle katır kutur sesleri normal karşılayamam açıkcası..
bu olayın bire bir aynısı bende de vardı başlıktan direk anladım zatenresim falan güzel olmuş ama
tam tur çevirince araç perte çıkıcak diye korkuyodum
iç aks dış aks kafası diye ikiye ayrılıyomuş sanırım; bunları değiştirdim düzeldi çıt ses gelmedi
ayrıca değerler normal derken nasıl bakıyolar bunlar alt takıma
arabaya cuvalla para vereceksın sonra ses gelince normal dıyeceksin bence cok saçma..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)