Herkesin benzer derdi varmış.
Artık genelde satıcılar komisyon ödemiyorki.Bana şu parayı ver kaça satarsan sat ben komisyon vs.. vermem diyorlar emlakcılara da fırsat doğuyo.Bi adam kendi malını neden kendisi satmaz onu da pek anlamıyorum.Çok mu zor bi ilan bi yazı vs..
Önden ok gibi arkadan b.k gibi
Tamamda konuyla ilgili ne gibi bi kanun duzenlenebilir sonucta ikili iliskilere dayanan bi meslek.
99' ZN 106 GTİ
14' SC İBİZA CUPRA
94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
16' FK2 TYPE-R
sektördeik p.çlere eyvallah. ne deseniz haklısınızda yukarda bi arkadaş emlakçıları aradan çıkardım 10 taneden 9 una komisyon vermedim demiş. bide övünerek söylemiş. işte bu mantık yüzünden, türkiyede emlakçıyı koruyan bi düzenleme olmadığı için emlakçılarda p.çlik yapmak zorunda kalıyor. iş bitiminde alması gereken yasal oranı asla alamıyor. oda gidiyor rakamı alıcıya fazla söylüyor aradan ekmek parasını çıkarıyor. biz 8 senedir gayrimenkul işiyle uğraşıyoruz. olmayacak işleri olduruyoruz ama böyle aradan çıkaranlar yüzünden yeri geliyor maddi sıkıntı çekiyoruz. çünkü varın yoğun koşturduğun işler oluyor. sana iş yaptıran alıcı ve satıcı arasında mekik dokuyorsun, sonra iş bitmesine yakın seni ekarte ediyorlar. sonra bide burda yazıp gülüyorlar. o insanlarında bi ailesi ve geçinme zorunluluğu olduğunu bilerek hareket etmenizi öneririm. yoksa çok yaad ederler sizi arkanızdan.
not: mesleğin adını kötüye çıkartanlar hariçtir bu yazdıklarım.
schumi
dr.46
iron tyson
frank ' the chemist ' zane
Cem abi senin takanın durduğu yer vardı kedili medili.Orayı tadilat yapıp kullanman mümkün olmaz mı? Dükkan alacağın paranın 4te1 ine güzel birşeyler yapılabilir.
Ist da kumes buyuklugunde daireye pardon residence ! 300kusur tl dediler hemde sefakoyde. 2 oda 70mt 450 bin tl cik o da nakit alirsam hahaha. Piyasa ucmus, emlakcilar sahtekar, herkes biryerlerden gecirme derdinde ama sorsan muslumaniz kul hakki yemeyiz.
bir inşaatın maliyetinin ne olduğu ile ilgili bilgin var mı ? bir arsa sahibinin yüzde kaçla anlaştığını, müteahhite yüzde kaçtan verdiğini biliyor musun ? kolayca 3 yüüüüz bin tl ohaa diyorsun ? eskidendi o maliyetlerin düşüklüğü. arsa sahipleri müteahhitlere yüzde 60tan veriyorlar minimum. bu rakamların üzerine nakit isteyenlerde mevcut. yani 100 dairenin 40 müteahhitin. recidence mantığında bi proje yapmak maliyetleri ne derece arttırır bi bilgin var mı ? şahsen ben bi mojito nasıl yapılır bilmediğim için çok yorum yapmam.
hele bide emlakçılar sahtekar yazmışsın. azıcık yavaş gel. ben 8 senedir haram lokma yemedim babamın mesleğinden. emlakçılar diye genellemiceksin. piyasadaki köylü kurnazları diceksin. ben tüm barmenler torbacı desem ne hissedersin ? sanırım sen barmendin öyle hatırlıyorum. işte sen ne hissedersen bende onu hissettim.
size olayın özünü anlatayım. tr de emlak hizmetini düzenleyen hiçbir kanun yok. mesela konuyu açan arkadaş yüzde 3 demiş. biz 2 ile çalışırız daire alım satım kiralama işlerinde. arsa, tarla, büyük konut projeleri gibi işlemlerde direk müteahhit ile karşılıklı belirlenir. ankarada 2-3 ile çalışan farklı birçok işletme var. yani anlaycağınız genel geçer bi kural, kanun yok. bundan dolayı meslekte sahtekarlık çok. ama bunu her emlakçı sahtekar diye genelleyemezsiniz. alıcı ile satıcının peşinde, ağzı kokan pisliklerin peşinde para kazanıp ailesini geçindirmeye çalışan insanlarda var. hemde 1 lokma haram yemeden. o yüzden her emlakçı sahtekar değildir.
biz alıcı ile satıcıya karşılıklı olarak yazılı sözleşme imzalatıp kurala kaideye uydurmaya çalıştığımız çok iş oldu. 100 işin hilafsız en fazla 10 unda bu akiti imzalatabildik. biz kurala uyduralım en azından karşılıklı bi bağlayıcılığı olsun dediğimiz halde taraflar hep uzak durdu. sebepte şu, emlakçıya bağlı kalmamak. ne güzel yaa. adam senin malın için aylarını versin, çalışsın çabalasın müşteri bulsun, sen sonra adamı ekarte et, adamı ekmeğinden et. sen böyle yaparsan adam da itlik çakallık yapar abi. sen alıcı olarak yada satıcı olarak beraber sözlede olsa anlaştığın ticaret yaptığın adama kazık at, adamı ekmeğinden et, sonra emlakçılar sahtekar. bizim işini yapıpta alamadığımız paraları toplasam range e biniyor olurdum. ama 1.7 corsam var. oturun hesap edin. ben demiyorum ki hepsi sütten çıkma ak kaşık. ama düzgünce ticaretinde olan adamlarda var. bunlara sahtekar demeye kimsenin hakkı yok.
schumi
dr.46
iron tyson
Her meslegin içerisinde oldugu gibi iyisi de var kötüsü de.. Ama emlak sektöründe kötüler iyilerden kat kat fazla oldugu için ne yazık ki adları çıkıyor. Devletin bu sektördekilere dair herhangi bir denetimi , egitimi olmadıgı için sektör iyice zıvanadan çıkmış durumda.
Tango-1 never dies.
bu emlakçıların rayiç almak dedikleri şey ne ? tapu masrafı hariç birde o var ? iyide bir para yatıyor ne imiş anlamadım .ne zaman nereye yatıyor ?
raiç bedel denen olay taşınmaz olan herhangi bi malın, aynı lokasyonda benzer özelliklere sahip diğer mallar ile eşleştirilerek ortalama bi fiyat belirlenmesi işlemi. bunun için para alındığını duymadım. en azından biz almadık hiçbir zman.
schumi
dr.46
iron tyson
diyelim ev belediyediyede 100 bin gözüküyor . sonra sen alırken 300 bine alıyorsun . ev sahibine az gösterdi diye olan ceza olabilir mi bu nesin parası anlamadım ?eve da daha önce kredide çekilmemiş .emlakçı arayıp duruyor .
adamın depozitosu verdik ? bankaya başvurduk . kredi çıktı eksper evi inceledi . tapu aldık sonra emlakçı parasını vericez değil mi? bir sıralama yaparmısınız . mesale 100000 lik dairede kaporo kaç olmalı ? sitedeki arkadaşların izlemesi gereken nedir ? emlakçı masraflar var deyip para getir deyip duruyor daha eve ekper bile gelmedi . belki kredi çıkmayacak
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)