User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
23 sonuçtan 20 ile 23 arası

Konu: Aramızda doktor var mı? (Bel ağrısı-düzleşmesi hk.)

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    MR çekildi, sonuçlar çıktı...
    Malesef haberler kötü, fizik tedaviden ve beyin cerrahisinden 2 ayrı doktor baktı MR sonucuma. Sonuç bel fıtığı ve düzleşme.
    Şimdilik ameliyatlık bir sıkıntı yok dendi. Yüzme ve fizik tedavi önerildi. Bel ve karın kaslarımı güçlendirecekmişim. Mekik sıkıntılı olur dediler, ters mekik serbestmiş.. Aklım almıyor, 21 yaşındayım 3 sezon basketbol oynadım dizlerimde menisküs yırtıkları var, belimde fıtık.. Her şey Allah'tan geliyor ama fıtık beklemiyordum açıkcası. Şimdi ömür boyu sağlıklı koşup kardio + fitness gibi şeyler yapamayacak mıyım? Tekrar gece maçları vs yok mu yani. Çok kötü hissediyorum kendimi. Allah kimsenin başına vermesin.
    Kardeşim öncelikle geçmiş olsun.
    Ben bu illet yüzünden Futbol Hakemliğini bırakmak zorunda kaldım. Üstelik bıraktığım sene klasmana teklif edilecektim.
    Futbolcuyum ve spor akademisi mezunuyum. Bodybuilding ve boks ile de uğraştım. Yani doktor bana bel fıtığı dediğinde çok ama çok şaşırmıştım ve üzülmüştüm. Çocukluğundan beri spor yapan birinde nasıl olabilirdi ben kas ağrısıdır diye doktora gitmiştim.

Nitekim bu bel fıtığı ile 4. yılım. İlk başlarda inat ettim hakemliğe devam ettim 1.5 yıl kadar fakat koşu antrenmanları artık ağır gelmeye başladı ve ağrılar artınca, sabah tutulmayla uyanınca bıraktım. Yine spor yapıyorum ama hafif zorlama olmadan. Bodybuilding çok zor, çok dikkatli olman ve çok iyi bir eğitmen eşliğinde yapmalısın.

Yüzme ve yürüyüş bu hastalık için en iyisi. Beli zorlamayınca hiç bir sıkıntım yok. Yazın yüzünce daha iyiyim yalnız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben yataktan kendim kalkamıcak durumdaydım. Askerde bel fıtığı olmuşum benim tavsiyem spora git fitness a gidip omurun etrafında ki kasları ne kadar alet varsa hepsini çalıştım şuan durumum çok şükür iyi. İlk az kilo çok tekrar olarak başla sonra yavaş yavaş yükseltirsin kiloyu . sonucu iyi olur inş.

yasin_oguz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun. Derdi veren Allah sifasinida veriyor. Dogru doktoru bulman cok önemli. 2sene önce bende boyun duzlesmesi ve fitik teshisi konuldu tabi ki bu süreç çok sancılı geçti sebebi yanlış teşhis. Sol kolda uyusma his kaybi kalp üstünde agri vs derken gitmediğim doktor kalmadi doğru teşhisi Avusturya hastanesinde koydular fizik tedavi gördüm ardindan yüzmeye başladım şükürler olsun şuan iyiyim stres soğuk en büyük tetikcisi agrilarin fizikden sonra yuzmeye git agirlika altına ne olursa olsun girme. Moralinide bozma ben eski mesleğimi artık yapamıyorum ama bir kapi kapaniyorsa başka kapi açılıyor geçmiş olsun

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaa bende aksamları evde uzanıp tv izleyim keyif yapayım diyorum..Sırt üstü kafamın altında bi yastık hafif boynum dik şekilde yarım saat yatsam enseden kafama doğru bi agrı geliyo,resmen beynim zonkluyo patlıcak gibi oluyor..Biraz araştırdım ense düzleşmesi falan yazıyo uzun süre pc karsısındayım bende ama ilk belirtiler bunlar mıdır ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)