User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
47 sonuçtan 39 ile 47 arası

Konu: Yurt disindan gelen malzeme iadesi

semehe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracı olan acente fiyatları yüksek tutuyor olabilir.ordino masrafı çok yüksek.Direk acenteyle muhatap olabilirsen belki bir şans düşürebilirsin masraflarını

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    o kısmı görmedim yada gözümden kaçtı sanırım neyle getirmişler bloku dhl fedex ups...
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orcunnn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    canım arkadasım mal takılmıs degıl burda sorun bız o parayı oduyoruz zaten burda sacma sapan extra paraları aracı yazıyor
    bana ver vekalet ben cekeyım dıyorum onuda kabul etmıyor
    sanırım sen anlamak istemiyosun mal bildigin takılmıs
    üstelik senin adınada degil, parayıda pesin vermişşin su an insanlar sana negibi bir akıl versin
    git adamı vur mu desin
    birde su var bahsettigin rakamlar posta ile getirebilecek limiti asıyor dolayısıyla ticari mala giriyor
    iş zora kalırsa senden envayi cesit belge isterler hatta o parcayla ilgili sirket kurmaya kadar gider bu işler, birde derlerki bunu kendinde yapamassın, bir musavir tutcan o halledecek vs vs is dallanır budaklanır
    bunlar garip gelebilir ama yasanan seyler
    işin ozu malı almak istiyosan adamla bir sekilde anlasmaya calıs ama 3 ama 5 fazla vererek
    malın geri gitmesi veya aylarca paranın askıda kalması seni daha cok uzer
    bundan sonrada aracını iyi sec
    hatta aracı kullanma dogal bir insan gibi kendin al
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    arkadaşlar sanırım orçunda bu yazılanları biliyor.. kendisi daha öncede almışdır yurtdışından ürünler neticede amerikan topluyor adam.. onun sanırım sormak istediği bilinen şeylerin dışında sistemde bir boşluk alternatif bir yol olup olmadığı..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

ersandeniz
    Misafir
    Bunlar hep isleri sozle halletmekten, yaklasik 10 bin liralik mali alirken sozlesme yapilmaz mi yaa, modifiye camiasinda sozlesme yapma gelenegi olmadigi icin butun bu anlasmazliklar

OMTechJr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cliosportve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sanırım sen anlamak istemiyosun mal bildigin takılmıs
    üstelik senin adınada degil, parayıda pesin vermişşin su an insanlar sana negibi bir akıl versin
    git adamı vur mu desin
    birde su var bahsettigin rakamlar posta ile getirebilecek limiti asıyor dolayısıyla ticari mala giriyor
    iş zora kalırsa senden envayi cesit belge isterler hatta o parcayla ilgili sirket kurmaya kadar gider bu işler, birde derlerki bunu kendinde yapamassın, bir musavir tutcan o halledecek vs vs is dallanır budaklanır
    bunlar garip gelebilir ama yasanan seyler
    işin ozu malı almak istiyosan adamla bir sekilde anlasmaya calıs ama 3 ama 5 fazla vererek
    malın geri gitmesi veya aylarca paranın askıda kalması seni daha cok uzer
    bundan sonrada aracını iyi sec
    hatta aracı kullanma dogal bir insan gibi kendin al
    Beyfendinin aracı kullanmasının sebebi muhtemelen ticari mal olduğundan zaten. Ticari mal statüsünde geçmeseydi eminim kendisi ithal ederdi. Bu durum oralara kadar uzamaz diye tahmin ediyorum sonuçta kar amaçlı değil ve tek birimden oluşan bir ithalat bu. Şirket falan diye koşturmazlar gibime geliyor.

Malın geri gitmesi ve iade sürecinde beklemeniz kesinlikle çok daha büyük sorunlara yol açacak. Araya da çok zaman gireceğinden başınız daha çok ağrıyacak..vs Siz zaten hesabı tutturamayacaksınız. Orası belli oldu. 3-5 fazla vererek atlatmaya çalışın. Malda bir sorun yok denir yada üretici firma kabul etmez iadeyi o zaman aracıya patlar iş. Ama siz ödemeyi çoktan yapmışsınız. Her türlü ucu size de dokunur.

Navlun ve ordino ve hatta yaklaşık %15lik gümrükçü payı yüksek hesaplanmış değerler. Aracının aracısı kokusu aldım ben olayda. Mal muhtemelen sarı hatta beklemeye alındı. Bu adamlarda işi çözebilmek için sizi biraz tırtıklamak istiyor olabilir. Aksi halde çekemezler malı gümrükten.

Bu arada siz ödemeyi TL yaptınız anladığım kadarıyla ama onlar dolar cinsinden hesaplamışlar ve kuru günümüz bandı olan 2.46'dan almışlar. Arada ayrıca bu konu yüzünden de bir fark doğuyor.

Duymak istediğiniz şeyi burada ve şu durumda kimse size söyleyemez. Şuan sıkıntılı bir durumdasınız. Aracınızla oturun pazarlık yapın. Az bir miktar daha üzerine ödeyerek kapatın derim ben. Onun dışında önceki sayfalarda söylenen sizin durumla alakalı hemen her şey doğru. Keşke siparişten önce burada aracı ile de bir sözleşme yapılsaydı da mal-para takası vesaik mukabili gerçekleşseydi. Daha önce defalarca parça getirmiş olabilirsiniz ancak ilk defa bir blok getiriyorsanız (yada başka bir şeyi) bütün bildiklerinizi unutun. Prosedürlerde çok farklılıklar olabiliyor.

vtanju - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben sana demedim mi biz getirelim diye, gidiyorsun acentelerle uğraşıyorun.

orcunnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı vtanju Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben sana demedim mi biz getirelim diye, gidiyorsun acentelerle uğraşıyorun.
    hata yaptık ıste ınsan bıldıgı yoldan cıkarmı hata bızde sen yardımcı olursun volkan abı bu ısten sıyırız
    Turbo SN95 Mustang GT AVKSERVİS
    DR.ECU

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sari hattaki en baba malin cekilmesi ufak bir ateslemeyle cozulur o okadar dert olmaz ben 10 20tl ye koca konteyner mali cozdum kac kere saridan. o gumrukcude 2000dolarlik mala 300dolar para istiosa hallesn bi zahmet. adetli değil bisey degilki bu bitek blok.
    Orcun forumdan orhansah nickli orhan abiye pm yolla bi gumrukcu firmasida mevcut. en iyi ve mantıklı şekilde yardımcı o olmaya çalışır sana.

Bide hangi gumruge geldi ve hangi firmayla geldi. onuda bilyorsan yazarmsin belki eski arkadaslardan falan bisiyler tirmalamaya calisirm.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)