İlk fotodaki cihazdan bahsediyordum ki sen zaten anlamissin abi. Haftaici kacmam imkansiz ama c.tesi tabiri caizse kosa kosa gelirim. Simdiden tesekkur ettim abi.
Bende vartadan 320 lira fiyat aldim. Satici start&stop arac akusu diyince kafam karisti ve bu konuyu actim.
Eskiden mutlu alirdim ama bence eski kalitesi yok. Bende Varta veya Bosch dusunuyorum. Uzerindeki akuyu ben askerdeyken arabayi emanet ettigim arkadasim almisti.
Alternatorun devreden cikma olayini duymadim. Sanirim devirle degil motor yuk durumu ile alakali bir durum bildigim kadariyla. Belirli bir orandan veya full throttle (tam gaz) durumunda olan birsey. Klimada keza devre disi kalir. Muhtemel yeni teknoloji arabalarda olan bir durum.
benzinli aracta ateslemeyi olumsuz etkilemez bence. cca degeri soguk mars aninda anlik urettigi bir akim digeri ise 1 saatte stabil olarak uretebildigi akim.
Atesleme bobini 12V gerilimi alip yuksek gerilime cevirir ancak akim degeri dusuktur. Buda akuye yuk anlaminda kulfet olmaz. Gerilimle beraber akimda yukselse olasi bir kacakta adami oldururdu.