belkide konuyu işletim sistemleri bölümüne açsam daha doğru olurdu ama bölüm yanlışsa şimdiden kusura bakmayın
konu şöyle ;
evdeki android tableti arabaya monte edip kullanayım fikri geldi bugün aklıma , ekstra olarak ne yaparız ne ederiz diye düşünürken , aracın obd2 girişine wifi/bluetooth şeklinde aparatlar takıp android cihazların bağlanabileceğini öğrendim ( örn: torque adında bir program ) , hemen ufak bir araştırma ile de bu aparatların çok büyük para tutmayan ucuz şeyler olduğunu gördüm , dealextremde zibil gibi her türde ürün mevcut
http://www.dx.com/s/obd?PriceSort=up
öğrenmek istediğim nokta benim araç 96 model m43 motorlu 3.16i compact , acaba bu çıkış benim arabada da mevcutmudur ? eğer değilse bile birçok çevirici aparat var gördüğüm kadarıyla , eski tip falan bile olsa mutlaka bir tanesi ile obd2 ye çevrilebileceğini düşünüyorum.
böyle bir aparat ile bu bilgilere ulaşmanın araca bir zararı olur mu ? sonuçta aracın verdiği arızaların silinebildiği bir platform sağlıyor bize , kullananınız var ise yorumlarınızı ve yardımcı olarak kullandığınız android programları öğrenmek isterim
ekleme : ***** sitede de 30 liradan satılıyormuş şimdi baktım da gördüm![]()