User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
77 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Castrol 10W-60 çok zamlanmış

Can's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dogru dıyor mobıl 10 60 la castrol 10 60 ın alakası yok bunu kutularında yazanları da okuyarak anlamak mumkun
    powered by:
    Can's

VOLVO C30 d2 ///97 E36 M3 EVO

ahmet_xy
    Misafir
    bence mobil 1, castroldan daha iyidir

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mobil 1 10w60 daha çok eski motorlarda kullanılan, yağ yakmayı azaltan, ilk çalıştırmada aşınmayı minimuma indiren bir yağdır, performans arabalarına direk önerilen bir yağ değildir, oysa Castrol 10w60 BMW başta olmak üzere, performanslı araçlara önerilen yağdır... Mobil 1in 5w50 si performanslı araçlar için önerilen yağıdır...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kullanmayın 10-60
    ne varki sizin altınızda?
    ralli arabasımı? 700hp drag aracımı? pistte süremi kasıyorsunuz?
    nedir yani? 10-40 tam sentetik niye yetmiyor size ve uzay aracınıza?

edit:
    aracın kendi klavuzunda yazıyorsa eyvallah
    arabanı modifiye ettin 200hp idi oldu 400hp, eyvallah
    ama arkadaşlar std arabanıza yada 10-20hp extra güç aldığınız arabanıza 10-60 falan koymayın yazıktır.

siz otomobil üreten firmaları geri zekalı falanmı sanıyorsunuz acaba?
    bilmiyormu onlar oraya 10-60 koyacaksınız yazmayı?
    ne diyecek: yaaa yazmayalım şimdi çocuğun cebinde para yoktur, 10-40 yeter mi ?
    1milim çıkarları olsa 10-60 yazarlar sizimi düşünecekler kendilerinimi?

bu arada bu yazdıklarım genele, başlığı açan arkadaşa özel değil
    Aslında bende yazdıklarınızın bir çoğuna katılıyorum ama günümüzde birçok araç özellikle VAG ve SUBARU grubu araçları çok üst performans olmasa bile kullanıyor sanırım bunun temelinde de uzun vadeli ve sağlıklı kullanım yatıyor
    66 vatan 06 mekan

erh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mobil 1 10w60 daha çok eski motorlarda kullanılan, yağ yakmayı azaltan, ilk çalıştırmada aşınmayı minimuma indiren bir yağdır, performans arabalarına direk önerilen bir yağ değildir, oysa Castrol 10w60 BMW başta olmak üzere, performanslı araçlara önerilen yağdır... Mobil 1in 5w50 si performanslı araçlar için önerilen yağıdır...
    Uzerinde yuksek kilometreli araclar icin uygundur ibaresinin olmasinin sebebi yagin icinde keceler icin eklenmis olan maddedir. Bu madde keceleri besleyerek yag kacirmasini azaltmak icin konmustur. Sirf bu yuzden performans amacli degil dmeek yanlistir. Tam sentetik yagi bulan mobil firmasinin urettigi ve test degerlerini acik acik yayinlayan ve oldukca basarili bir yagdir 10w60 mobil...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzerinde yuksek kilometreli araclar icin uygundur ibaresinin olmasinin sebebi yagin icinde keceler icin eklenmis olan maddedir. Bu madde keceleri besleyerek yag kacirmasini azaltmak icin konmustur. Sirf bu yuzden performans amacli degil dmeek yanlistir. Tam sentetik yagi bulan mobil firmasinin urettigi ve test degerlerini acik acik yayinlayan ve oldukca basarili bir yagdir 10w60 mobil...
    hangi marka spor aracında direk öneriyor örnek verir misiniz?

BaybuRtlu69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mobil 5w50 4 litresi 110 TL Civarı, Racing özellikli bir yağ.
    Yaz aylarında ve özellikle redline kullananlar için öneririm
    Emre Kalkan

CocoRe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MeRtCaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pıyasada sahte urun cok dıkkat etmek gereklı
    ucuz dıye sahte yag almayın
    zeytın yagı cıkmasın sonra
    has zeytin yagının litresi 300v le aynı para pampa öyle deme
    dynojet w. Z1000SX

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hangi marka spor aracında direk öneriyor örnek verir misiniz?
    Artik castrol de BMW lerde kullanilmayacak. Bu bir siralama sebebi mi?

Shell To Be BMW Recommended Oil Supplier - Shell Global

Erh'nin dedikleri cok dogru. Ben yoruldum sadece anlatmaktan. Shell-Castrol-Mobil fark etmez. Hepsi yeterince iyi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Artik castrol de BMW lerde kullanilmayacak. Bu bir siralama sebebi mi?

Shell To Be BMW Recommended Oil Supplier - Shell Global

Erh'nin dedikleri cok dogru. Ben yoruldum sadece anlatmaktan. Shell-Castrol-Mobil fark etmez. Hepsi yeterince iyi.
    hepsi birleşsin tek kutuda satılsın o zaman, zaman para emek kaybetmezler en azından...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hepsi birleşsin tek kutuda satılsın o zaman, zaman para emek kaybetmezler en azından...
    Tek bir araba markasi olmadigi ve olmayacagi gibi, tek bir yag markasi da olmaz.

Castrol'un kendini en iyi pazarladigi nokta, ozellikle 10w60 icin, M serilerinde onerilen yag olmasi idi.

Shell Castrol'un en iyi musterisini kapti bu sene. Muhtemelen sene sonunda artik butun BMW ler shell yag ile cikacak. Bu Castrol kotu demek anlamina gelmiyor, Mobil'in kotu oldugu anlamina gelmedigi gibi.

Ben 10w60 kullanacak olsam, muhtemelen bu ucu arasindan hangisi en ucuzsa onu tercih ederdim. Zaten 3000-5000 km de bir degistirilen yagda aradaki farki hissetmeyeceksiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek bir araba markasi olmadigi ve olmayacagi gibi, tek bir yag markasi da olmaz.

Castrol'un kendini en iyi pazarladigi nokta, ozellikle 10w60 icin, M serilerinde onerilen yag olmasi idi.

Shell Castrol'un en iyi musterisini kapti bu sene. Muhtemelen sene sonunda artik butun BMW ler shell yag ile cikacak. Bu Castrol kotu demek anlamina gelmiyor, Mobil'in kotu oldugu anlamina gelmedigi gibi.

Ben 10w60 kullanacak olsam, muhtemelen bu ucu arasindan hangisi en ucuzsa onu tercih ederdim. Zaten 3000-5000 km de bir degistirilen yagda aradaki farki hissetmeyeceksiniz.
    hissedenler vardır emin ol...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hissedenler vardır emin ol...
    BMW sizin hissettiginiz "farki" hissetmemis olmali ki Shell'e gecmis. Yarin mobil 1 e de gecebilir.

Kesin olan bir sey var ki, BMW sizin kadar onyargili degil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BMW sizin hissettiginiz "farki" hissetmemis olmali ki Shell'e gecmis. Yarin mobil 1 e de gecebilir.

Kesin olan bir sey var ki, BMW sizin kadar onyargili degil.
    BMW nin hemen her modelinde M ler dahil olmak üzere bir sürü yağ denedim, arkadaşlarım da aynı şekilde... burada Maxi'nin de dediği gibi 120 HP lik araca hangi yağı koyarsan koy kimse farkı anlamaz ama biz 350-550 HP bir araca koyduğumuz zaman, yağ ne kadar zamanda ısınıyor, yağ basıncı ne oluyor, tam gaz giderken kaç dakikada aşırı noktaya geliyor, tam soğukken ne kadar sürede optimum sıcaklığa geliyor vs hepsini deniyoruz... ben SHELL le alakalı bir şey yazdım mı? Selenia nasıldır peki hiç denedin mi hangi araçlar için daha uygun mesela?

kusura bakmayın ama ultra yüksek performanslı araçlar için üretilen yağ, ultra yüksek performanslı araçlarda kullanılmadığında aradaki farkı anlamak imkansız oluyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BMW nin hemen her modelinde M ler dahil olmak üzere bir sürü yağ denedim, arkadaşlarım da aynı şekilde... burada Maxi'nin de dediği gibi 120 HP lik araca hangi yağı koyarsan koy kimse farkı anlamaz ama biz 350-550 HP bir araca koyduğumuz zaman, yağ ne kadar zamanda ısınıyor, yağ basıncı ne oluyor, tam gaz giderken kaç dakikada aşırı noktaya geliyor, tam soğukken ne kadar sürede optimum sıcaklığa geliyor vs hepsini deniyoruz... ben SHELL le alakalı bir şey yazdım mı? Selenia nasıldır peki hiç denedin mi hangi araçlar için daha uygun mesela?

kusura bakmayın ama ultra yüksek performanslı araçlar için üretilen yağ, ultra yüksek performanslı araçlarda kullanılmadığında aradaki farkı anlamak imkansız oluyor...
    http://www.techturkey.com/forum/dyno...ighlight=gns01

0.8 de 400 kusur veren arabada herhalde 450 hp almisimdir 1 bar basincla.

Ben bu arabada Castrol kullandim 10w60. Fakat o zaman Mobil ile arada bu kadar ucurum fiyat farki yoktu. Su anda duydugum kadariyla arada 1.5x fiyat farki var. Bu fiyat farkina deger mi? Ben degmez diyorum sadece.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.techturkey.com/forum/dyno...ighlight=gns01

0.8 de 400 kusur veren arabada herhalde 450 hp almisimdir 1 bar basincla.

Ben bu arabada Castrol kullandim 10w60. Fakat o zaman Mobil ile arada bu kadar ucurum fiyat farki yoktu. Su anda duydugum kadariyla arada 1.5x fiyat farki var. Bu fiyat farkina deger mi? Ben degmez diyorum sadece.
    fiyatı pahalı diye ucuzunu tercih etmek başka şey, aralarında hiç bir fark yok demek farklı bir şey... ben her araca castrol 10w60 koyun demedim, kitapçığında ne yazıyorsa onu koyun diyorum... şu anda hangi spor aracın kitapçığında direk mobil 10w60 yazıyor diye sorgulamayalım mı? 1996 senesinde harıl harıl 10w60 arardık, sadece Borusanda vardı, son 5 senede duyduğumuz kullandığımız bir yağ değil, moda olduğu için değil, yazdığı için kullanırdık araçlarımızda...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aralarinda hic bir fark yok demedim. Erh'in de dedigi gibi, kecelerden yag kacirmasini engellemesi icin cesiti katkilar mevcut. Fakat bu, Castrol'e gore "daha az performansli yag" anlamina gelmiyor.

Hatta yuksek kilometredeki araclar icin uretilen yaglarin icerisindeki deterjanlarin diger yaglara gore daha fazla olmasi, yagin temizlik ozelliginin daha iyi oldugu anlamina gelebilir.

Hele ki sizin demis oldugunuz "hangi firma oneriyor" cumlesi, yagin iyi/kotu oldugunu hic gostermez diyorum. Gordugunuz uzere, dun Castrol, bugun Shell oneriyor BMW. Yarin Mobil de onerebilir, Motul de.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aralarinda hic bir fark yok demedim. Erh'in de dedigi gibi, kecelerden yag kacirmasini engellemesi icin cesiti katkilar mevcut. Fakat bu, Castrol'e gore "daha az performansli yag" anlamina gelmiyor.

Hatta yuksek kilometredeki araclar icin uretilen yaglarin icerisindeki deterjanlarin diger yaglara gore daha fazla olmasi, yagin temizlik ozelliginin daha iyi oldugu anlamina gelebilir.

Hele ki sizin demis oldugunuz "hangi firma oneriyor" cumlesi, yagin iyi/kotu oldugunu hic gostermez diyorum. Gordugunuz uzere, dun Castrol, bugun Shell oneriyor BMW. Yarin Mobil de onerebilir, Motul de.
    BMW Castrol kötü mü diyor kullanmayın mı diyor? yeni motorları geliştirirken SHELL i seçtiler, ben castrol 10w60 ile Mobil1 10w60 arasında fark var diyorum kullandık denedik mesela 335de mobil1'de yağ sıcaklığı arttı, basıncında bir değişiklik olmadı, boşalttık castrol koyduk normale döndü... bütün 10w60 lar aynı demek ucuz olanı alın demek tamamen yanlış yönlendirmedir...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BMW Castrol kötü mü diyor kullanmayın mı diyor? yeni motorları geliştirirken SHELL i seçtiler, ben castrol 10w60 ile Mobil1 10w60 arasında fark var diyorum kullandık denedik mesela 335de mobil1'de yağ sıcaklığı arttı, basıncında bir değişiklik olmadı, boşalttık castrol koyduk normale döndü... bütün 10w60 lar aynı demek ucuz olanı alın demek tamamen yanlış yönlendirmedir...
    Peki abi ben bir sey demeyeyim daha, yurt disi m3 forumundan bir alinti paylasayim. Belki o dikkate alinir.

This goes to show Castrol TWS 10w-60 was not the magic formula for BMW M cars. Any oil that met API SN/CF; ACEA A3/B3/B4 specification was fine. BMW and Castrol took everyone for a good ride and made a lot of money.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)