bmw e30 e21 alırlardı abi
Printable View
Bende şuan şahine biniyorum. Büyüklerimin dedikleri doğru. Fren, far aydınlatması o kadar kötü değil. Benim araçta dokunmatik dedikleri fren var. Diğer arkadaşlar 205 40 16 maz 1 lastiklerle kayarak gidiyorlar. Bende de muadili lastik var dokunmatik fren sayesinde kafayı öne gömüyor , mümkün oldukça kaymıyor araç.
Öne ve arkaya kule gergisi olsa herşey daha güzel olur.
Ayrıca tofaşa binen zengindir siz bakmayın fakir edebiyatı yaptığına. Tofaş km de 40 kuruş tüketiyor. Hangi yeni nesil araç lpg de 40 kuruş tüketiyor. ( ayrıca 2000 yılından beri arabası 20 kuruş yakan şahin doğan sahipleri var onlara aldırmayın :D )
o değilde tofaş neden bunların patentini sattı holland car firmasına? kendisi ihrac etseydi ütopyaya sağa sola olmazmıydı?
Benim anlamadigim hicmi alternatif yok bu arabaya. Accent var excel var kia pride bilecdaha iyidir bunlardan.zaten hergun bozuluyo bu kuş serisi bari avrupa japon eski alda birkere bozulsun uzun omurlu olsun nisbeten daha guvenli olsun
Zayıf şase ince saç..
ben olsam o fiyatlara XR3i yada alfa romeo tarzı araçlar alırdım heralde. en azından ruhu olan araçlar.
evet kuş serisini parçası ucuz ama arada yakıt faktörüde var polo çok daha az yakar.. yakın akrabamda vardı polo classıc 8-9 sene bindiler bu sene sattılar daha . çok büyük bi sorunda çıkarmadı hani yıllarca .. tofaşlardan falan kesinlikle daha sorunsuz. nerden bakarsak bakalım 10+ liraya şahin doğan almanın bi espirisi yok. alanada karışmak bana düşmez tabi . 5-6 lira verilir o konuda haklısınız . ama 10+ verilmemeli çok daha iyi araçlar var çünkü :)
Tofaş ı büyük yazmanın sebebi nedir? Onada mı fanatiksin?
Konuya gelirsek bu tofaşları toplamak neden bukadar ucuz ? Ön Tamponu 25 lira mıydı neydı 3 sene önce
Benim sigortamdan tampon için alınan para 1500 tl
Zafiyat oluştrabilecek bir güvenlik sözkonusu degıl dostum,evet metal yorgunlugu da var o kadar sene sonra ama sıfırda olsa o arac sac mukavemeti ve tasarım güvenlik namına sıfır.
Hiç hatasız nokta boyasız şahin'im vardı. 93 model. Beyaz. sattım zamanında ne paralar ediyordu muadili şu piyasada 13 ederdi.
şu an şirketler uyandı. yedek parçadan da geçirmeye başladı. yoksa 25 liralık tamponu en kaliteli en kral şekilde üret maliyeti 10 katı olsun. 25 lira nere 1500 nerde? günümüz dünyasında hemen her şeyin en az yüzde yüz karla satıldığını düşünürsek milleti yolmanın kolay yolunu buldular mı acımıyorlar.
Bizzat kendi yaptığım kaza max 30 veya 40 ile vurmuşumdur .
Şahin
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...362316b81bd065
bagaj kapağına kadar kastı tavan direk gitti
Benim araba
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...79&oe=55A1B30B
ön tampon ve farlar değişti :)
Tofaş markası Koç ailesinin bu ülkeye attığı en büyük kazıktır.
İnsanların trafik kazalarında ölmesi için ürettikleri bu arabalar insan hayatını hiçe sayarak 3 kuruş daha ucuz yapayım da güvenlik
önemli değil yeter ki ucuz olsun mantığıyla yapılmış.
Elbette 60 km den (N cap sabit bariyere çarpma hızı) sonra tüm arabalar tehlikeli ama aynı yıllarda üretilen araçlardaki bir çok güvenlik sistemi (1967 abs, 1980 airbag, geç de olsa 1995 elektronik denge sistemi, kapı için ve tampon içi darbe emen bariyerler vs..) tehlikeyi azaltıyor. Bunların maliyeti insan hayatından çok mu önemli.
Hastaları kızmasın zevklerine bir şey diyemem ama yolcu olarak bile bu araca binmemeyi tercih ederim.
Kimsenin kafasına silah dayamadılar tofaş alın diye.
Milletin tercihi bu koç ile uzaktan yakından alakası yok.
Bu ulkeye istihdam sağlayan güzide ailelerdendir.
*** atilcak birisi varsa oda bu arabayı alan zihniyetler hayatlarını ucuz metal parçalarına emanet edenlerdir
araçlarda güvenlik yokda bizler nekadar güvenli araba sürüyoruz orasıda var bu işin...
metal yorgunluğu ile olayı bağlamaya çalışanlar 24 yıllık Honda Integra aracın metal yorgunluğu yokmu hiç,yapılan kazalarda aracın sağlamlığı halen kendini belli ediyor bence Tofaşlarda zamanında malzemeden iyi çalmışlar kaportası zaten çabuk çürüyor üretim hatası metalin kimyasında değil üreten zihniyetin kimyasında aramak lazım.
ayrıca
her üretici aracını överek satar, paslanmaz, dayanıklı, güvenli ,konforlu falan der
her araba için aynısı yazılır satış ilanında.
dünyada hangi firma arabasının dayanıksız olduğunu söylerki?
hayatınızda hiç duydunuzmu:
valla kaza yapmasanız iyi olur, kaporta *** gibi dayanıksız incecik
telmaşa, bizden söylemesi sakın çarpmayın bak ölürsünüz.
böylemi yazacaktı koç firması :)
Ayrıca tofaş 10 yıl. Paslanmaz garantisi veriyordu.10 yıldan sonra beni bağlamaz demek bu
Sene olmus 2015 kardeşim aşk tutku değil ucuza 4 teker alayim allah korusun stiker takayim sonra bana birsey olmaz zihniyeti var hala
koç ailesi aralarına nokta koymak isterdim ama başım belaya girer gerek yok...
yıllardır bu ülkeyi kermiştir bilerek ve isteyerek tofaşlarda kaliteli ereğli sacı kullanmak yerine geri dönüşüm hurda sacı kullanmıştır arabistan ve mısıra gidenlerin çoğu galvanizdir bizim akarabada 92 sl vardı ihracat fazlası klimalı araç galvanizdi arabada çürük yok tu
yani yabancıya iyi araba bize çürük araba satmıştır
Konu araba markası üzerinden dışarı taşmasın lütfen siyasiye dönmesin ama Devrim'in imalatına ve Türkiye'nin araba üretimine karşı çıkan KOÇ, 1961 de esrarengiz bir şekilde sona eren Devrim projesinden 5 yıl sonra Anadol'u üretmeye başlamıştır. İlginç değil mi? Ülkenin imalatına taş koy sonra çok kısa bir süre sonra ingilizlerle ortak Anadol ismiyle kendin araba üretmeye başla.
Geçmiş kirli bunların.
Ama dediğiniz gibi 80 lerde darbelerden çıkmış bir ülkenin abs li airbagli arabaya binecek kadar zengin olmasını bekleyemezsiniz. At arabası üretseniz yokluk sebebiyle ona binerler.
Bir tık üstü tofaş koyuldu önlerine ona bindiler.
Kardesim iyi hosta bu ulkede napiyorsun sen, benim vatandasıma bu hurdaları nasil satıyorsun, dur orda diyecek bir kurum yokmuydu ? hic mi denetime girmedi bu adamlar ?
ozel sektorun birinci amacı kar etmektir, kapitalist sistemde bu boyledir, sen denetimini yapıp, kurallarını koymassan adam senin canını vs.. dusunmez, en karlı malını nasil satabiliyorsa oyle uretir.
Şu anda bu araçların aynı şekilde sıfırları üretilsin gene birçok kişi almak için sıraya girer
tofaşta güvenlik mi varki zafiyet olsun ? tamponu tampon değil, şasisi şasi değil, sacı kağıt gibi, yapmayın fanatikçe savunmayın şu tekerli tabutları...
almak isteyen gene alsın, şekil desin, geçmişimiz desin kendini nasıl istiyorsa öyle kandırsın ama bize aslında güvenliydi zamanına göre metal yorgunluğu falan demesin :)
Bildiğim kadarıyla;
Fiat lisans anlaşması gereği Tofaş marka otomobil imalatı bitecek sadece Fiat marka otomobil üretilecekti. Palio vs. çıktıktan belli bir yıl sonra kuş serisi daha doğru Tofaş marka ne araç varsa imalatı durup yerini Fiat araçların imalat hattı aldı
Dün bi kaza gördüm olay yerine gittiğimde bi tofaş megane2e vurmuş. Tofaş'ı Süren eleman arabayı bilmiyor musun fren yok diyordu.
Birşeyi merak ediyorum, o yıllarda aynı sınıfta ya da şartlarda olup ta ( sınıfı - fiyatı vs vs) şahinden daha sağlam araç üreten firma var mıydı ?
Ayrıca malzeme mühendisliği diye de bir şey var, o yıllarda kullanılan malzemeler belli bir dayanıklılığa sahipti.
Kimse kalkıp ta 90 lı yılların üst segment araçlarıyla kıyas yapmasın bence hatalı bir karşılaştırma olur.
Koç'a gelince yaptıkları tartışmaya açıktır ama adamlar 90 bin civarında insana iş sağlıyor doğrudan.
Yan sanayisiyle birlikte bu rakamlar çok sıfırlı hanelere ulaşıyor.
Bir postta arkadaşım muhabbeti yapılmış ama işin aslı öyle değil aşağıdaki haber detaylı olarak anlatıyor neler yaşandığını.
Yap
sonuç olarak araç üretildiği yıllara göre muadilleri arasında + ya da - güvenliğe sahiptir.
Ve eminim imkanı olsa ( cahilce fanatiklik yapanlar hariç) kimse de alıp binmek istemez.
bu arabanın muadili renault 12, peugeot ve citroeni bilmiyorum ama opelde kadet veya ascona, vw golf gibi araçlar. mirafiori bildiğim kadarıyla c segment bir araç. kıyas yapılıcaksa 90lar değil 70-80li yıllar baz alınmalı.
bu arabaların ilk piyasaya çıktığı zaman ile bu zamanı birbirine karıştırmayın. O zamanki arabalar daha yavaş hızlanıyordu son hızdada çok az kişi kullanıyordu arabanın aerodinamiden dolayı verdiği uçurtma hissinden dolayı. Tofaş belli bir süre bu arabaları üretti daha sonra Tempra tipo serisine geçti sonra da brava geldi. Tempra tipo serisinde bu tip hasarları göremezsiniz şase dinamiği açısından olması gerektiği şekilde üretildi. Şahin doğan üretilirkende Renault Megane üretmiyordu R9 R11 vs üretiliyordu OYAK ta. Onlarında bunlardan farkı yok ki.
Bi de hala arabanın sağlamlığını saç kalınlığı ile ölçen arkadaşlara şunu hatırlatiim. Yeni nesil çoğu spor araba aluminyum saç kullanılıyor. Clio bilmem kaç senesinden beri plastik çamurluk ile üretiliyor. Megane aynı şekilde. Bu arabalar o parçalarla NCAP ten torpille mi geçiyor. Kullandığınız saçın kalınlığının kaza sırasında sizi koruma gibi hiç bir özelliği yok. Tam tersine ne kadar kalın olursa bükülmeyip yerinden çıkıp kabin içine zıpkın gibi girme durumları var mesela türkiyede kullanılan bariyerler gibi. Çarpışma sırasında sizi koruyan şey karoser parçaları değil şasenin şiddeti dağıtma dinamiğidir.
Tofaş serisinde ASD var bilen bilir :)
Hahahahahah
memlekette biraderde ve amcamda birer şahin var.amcamın uzun yol için 2012 hondası var (30binde).o yollarda ancak tofaşlar dayanıyor.amcam eski tofaş çalışanı oldugu için taban sacı alt şase ve ön kulelerini (custom hepsi)saglamlaştırdı. araçlara 2 senedir biniliyor.tofaş zamanla çok esniyor ve buruluyor.ama tabiki kaza anında araç artık bırakın beni diyor.
zamanında çogu kişinin hayali otomobillerdi.araba kullanmayı 131 de ögrendim.eger karşılaştırma yapılıcaksa o zamanın araçlarıyla yapılmalı bence.kimse beni yanlış anlamasın kesinlik kaza anında içinde olmak isticegim bir araç degildir.zamanındada göztepede parkının orda agaçtada imzamız vardır.motor içeri girmişti :) 2 yaşındaki slx i durduramamıştık.