5 nesildir esnafız çok alanda faliyet gösterdik hala gösteriyoruz battığımızda oldu çıktığımızda bu günlerde geçer diye ümit ediyorum. Zaten yediğim paradan pişman değilim haydan geldi huya gitti
Printable View
sorun değil amca pederim gayrimeşrular çıkmazsa ilerde yine ben yicem :D :D şaka bi yana gerçekten piyasa çok durgun herkes seçimi bekliyor millet nakiti çekti resmen bugün 2017 a4 desing düştü hatasız boyasız daha 2000 km de sahibi yalvardı bana 180 e al bunu diye almadım. Başka esnafları da gezmiş kimse almamış çünkü eminim seçimden sonra piyasa daha da bozulacak 2019 dan kimse hayır beklemesin
Bir tişört e hiç 50 tl den fazla para verdiğimi hatırlamıyorum vermem versem bile sadece özel günlerde giyerim sanırım :D :D
Annem italyadan bitane almıştı 22 avromu neydi 1-2 yıl giymemiştim ahahahah
oranın kalabalıgının ekonomıyle ılgısı yok cunku toplum olarak gösterıs meraklısı toplumuz armanı prada gıyecek adam eren holdıng kovalamaz gıder ıstınyeden alır cıkar. var mesela benım arkadaslarım gıdıp cıtysden ıstınyeden alıp gıyıyoolar bı kere agızlarından cadır lafı duymadım. zengın görunmeye calısan fakırlerın yerı orası alayının kartları patlak asgarısını bıle zor öduyo bı cogu.
ezinedeki halk kadar tembel bi halk görmedim yaww parası olanda olmayan da :D biz ilbank olarak ezinenin komple altyapı içmesuyu şebekesini yeniliyoruz ve 2 tane hem atıksu hem içmesuyu arıtma tesisi yapıyoz yani 2 sene işvar gel adama çalış diyoz şantiyede o işler bana göre değil deyip kavede pişpirik oynuyolar :S
eveeet, çok güzel, seçimden önce kimse usd alıp da kuru yükseltmesin diye piyasadan TL çektiler... dünyada örneği var mıdır bilmiyorum ama ayın son günü, ödemelerimiz var ama kimsede para zaten yoktu, şimdi olanda da yok! artık ben bu ülkede daha fazla ne olabilir çok merak ediyorum...
Bu ay biz de kredi ödemelerinde zorlandık parayı kırdırdık... Ödeme alamıyorum bakım günü geldi bugün 1500 lira bakım için kartı da patlattık en son sonumuz hayrola.. Belki şirketler babında büyük meblağlar değil ama elinde nakiti olmayan küçük esnaf için sıkıntı bu durumlar. Ayın 10'una kadar ekstra bir masraf çıkarsa 5 kuruş para yok...
Esnaflar durumlar nasıl allah hepinizin yardımcısı olsun çok zor durumlar
Millet uzatmaları oynuyor valla durum murum kalmadı :)
benim gibi batın rahatlayın. zaten böyle giderse batmayan kalmayacak gibi duruyor. (allahtan işten ayrılmamışım gaza gelip kendi işimizi yapalım diye)
Şakası bir yana, şahsen zorunlu ihtiyaçlar harici hiçbir lüks tüketim yapmıyorum. En büyük gider yakıt, haricinde en ekonomik ne varsa onu tercih ediyorum.
Sadece esnaf olup ev bark geçindirene de sabır diliyorum çok zor gerçekten.
Sanıyorum yakında sadece yiyecek alabilmek için çalışan bir toplum haline geleceğiz birileri boğaz da manitacılık oynarken.
Herkes ağlıyor işler böyle işler şöyle diye ama avmler dolu, yollar dolu, tatil yöreleri dolu. Altlarına 0 araba çekiyorlar. 10 dükkandan 2si kapalı diğerleri açık.
Ben anlamadım bu işi anlayan varsa anlatsın.
İşi şuanda güzel olana Allah daha çok versin.
Yapılan iş yarıya düşerken , alacak beş katına çıkıyor.
İşler ciddi olarak tökezledi, bir çok firma yatırım kararını erteledi, hatta yarım bırakanlar bile oldu ama diğer taraftan bakınca herkes tatilde lüks yaşantı dibine kadar vs sanırım sorun sadece bizde yada herkes ayranım yok içmeye tahterevalli ile giderim s*çmaya modunda anlayamadım. Bir çok esnaf arkadaşım kirasını ertelemeye başladı ki bilen bilir bu artık son demlerdeyim böyle devam ederse patlıyorum demektir.
Aramızda bayramda her gün Çeşmede şişe açtırıp arabasına para harcarken 100TL'nin hesabını yapanlar var. @Erdem K.
@TarıkS #direnbeyazyaka :D
Ülke 85 milyon, sadece istanbul 18 milyon, bu kadar insanın yapsa yapsa 1,5 milyonu tatil yapıyor, bir zahmet tatil yöreleri dolsun. Ki antalya alanya gibi ciddi kalabalık turist çeken yerlerin çoğu 50-100 dolara 2 hafta tatil yapan çöp turist dolu.
Avmlerin de dolu olması normal, o dolu olan avmlerde gezenlerin elleri torba dolu olmadığı sürece kimseye faydası yok, avmlerde tek iş yapan yerler yemek katları ve kahveciler. Onların da ne kadarı nakitle dönüyor bir sorun, herkes kredi kartına çalışıyor :)
Aglayanda para coktur.Cevremde hep aglayanlari goruyorum her ay bi daire yada dukkan ekliyolar portfoylerine.
is cok yogun hatta ama kar orani cok dusuk eskiden 2 birim mal satip 10 kazaniyosak suan 10 birim satip 2 kazaniyoruz.Giderler cok yuksek.
Piyasa gerçekten bitik 2. El işi bitti işlerim eskisi gibi diyen galerici yalan söyler şükür ben bu işe bel bağlamadığımdan beni pek vurmadı ama yaşadığım ilçede benden hariç 3 galerici battı hepsi ya kahve açtı ya da boş geziyor. Benim çeklerim eskiden nakit para sayılırdı. Artık kimse kolay kolay çek kabul etmiyor onlara da hak veriyorum. Bu sene aklım hayalim almayacak insanlar battı
Ara sokaklarda boş dükkan bulamazdım, şuan heryer ya satılık ya kiralık esna kapatmış gitmiş, yazık... Kahveler insan dolu, çay yetişmiyor. Piyasa çok daraldı, işleri iyi olan tabiki vardır. Bizimde çok şükür boş kalmıyoruz ama maliyetler yükseldi gelirleri arttıramıyoruz kâr oranları azaldı baya, Allah yardımcımız olsun.
İhracatta rekorlar kırıyoruz elhamdülillah.
esnaf arkadaşlar durumlar nedir
ciddi düşük
eylülde tahminim böyle geçer.ekim toparlar diyorum
bakkal gogo :)
inşallah dediğiniz gibi olur. ekonomistlere göre kış çok geçecek.