Ülkede herkes Oscar Wilde olmuş sonradan görmelik zirve yaptı lüksler ihtiyaçlardan daha elzem oldu götünde ayı bağırıyor hala borç harç alıştı millet borçlu yaşamaya. Kapitalizim wins.
Printable View
Ülkede herkes Oscar Wilde olmuş sonradan görmelik zirve yaptı lüksler ihtiyaçlardan daha elzem oldu götünde ayı bağırıyor hala borç harç alıştı millet borçlu yaşamaya. Kapitalizim wins.
yani o trafiğin araç sayısından değil, yolların ve şehir planlamasının b.ktanlığından olduğunu da anlayın artık...
Kesinlikle katılıyorum izmitte trafik sıkıntısı yokken tek e5 i iki şerit yapıp sağ tarafada otobüs durakları koyunca her sabah iş ve çıkış saatimde trafik çekiyorum. Gerçekten yol planlaması çok saçma ülkemizde. Eskiden 3 şerit git gel e5 varken trafiğin t sini bilmezdik ancak kaza olduğunda kapanırdı yol.
Almancı bir arkadaşım almanyada bizleri tanımak çok kolay demişti niçin dedim bir arabanın en lüksünü en dolusunu alıyorsa biri %80 Türktür demişti :D Almanlar genelde orta sınıf boş arabalara binermiş :D
Almanlar genel olarak kullanmayacakları donanımlara para vermezler. Kumaş koltuklu manuel klimalı çok E39 W211 görmüşümdür eskisen yaz aylarında. Onlar aracın alt yapısına para verirler. Donanım ihtiyaçtan ibarettir. Bizde ise koltuklarda elektrikli bel ve baldır desteği + masaj + ısıtma + soğutma ve 4 bölge klima olmazsa olmaz ayıp olur yoksa.
ben onu şöyle düşünüyorum, örneğin kia rio 8bin küsür euro sıfırı bazı ülkelerde, şimdi ek paketlerle aracı zenginleştireyim desen araç 15bin euro oluyor, yani iki katına çıkıyor fiyat. adamda sanroofu g.tmemi sokucam niye ki katı para ödiyim ki diyip arabıyı baz fiyattan alıp eskitip hatta çöpe atıyor işi bitince.
aynı araç bizde 100 bin tl ama dolusu en fazla 120 bin olunca aradaki fark %20 bile olmayınca 100ü veren 115i 120yide verir diyip alıyor.
halbuki insanımız farkında değil, bizim dolu ile boş aracın arasındaki fiyat farkına millet yurtdışında araba alıyor. nerden mi biliyorum?
ben aşağıdaki araca 7bin dolar teklif ettim adam ısrarla 8bin dolarda anlaşalım diyor da :)
https://avatars.mds.yandex.net/get-a...9ef9f/1200x900
https://avatars.mds.yandex.net/get-a...65093/1200x900
A4ün içindeki sıfır duruşa diriliğe hasta oldum. Karın kışın içinde bile nasıl düzgün duruyor bayılıyorum arkadaş. Bizde yıkayıp cilalasan böyle diri fotoğraf çıkmıyor. Makyajsız kasa birde. Bu arada araçta hız sabitleme ve fonksiyonel direksiyon yok. Boş ama göz alıcı temizlikte.
makyaja fonksiyona 1000 1500 dolar vermek istemiyorum bende :) alman olmasam da aynı kafadayım. 4 sene sonra 4bi dolara zor satacağım araca niye ekstra fazla para ödiyim. iki koltukta da ısıtma var daha ne olsun soğuk memlekette.
Aynı kafadayım. Isıtma o soğukta ihtiyaç ve olmalı. Ayrıca LED far sunroof yok ve jantlar en küçüğünden ama o kadar sıfır bir duruşu varki showroomdan yeni çıkmış gibi birader direksiyonu hep eldivenlemi kullandın sıfır ya. 8000 Dolardan inse inse herhalde bir 200 Dolar iner galiba burdaki gibi olmuyor orda işler sanırsam. Burda 8000 Dolara Vectra var uzay kasa CDX olabilir. :)
Şu aralar üniversitelerden arıyorlar, bakanlık destekli proje yazıcaz kabul edilirse satın alma olucak diye.
onun dışında özel sektöden hiç haraket yok yatırım yapılmıyor hiç
Birde savunma sanayisine çalışanlarda haraket var.
elektronik ve teknoloji tabanlı çalışan firmalar için bu böyle şuan.
bu sene endişe verici gözüküyor. Euro nun artması çok çok zorluyor şuan.
20 bin euro ya sattığımız cihaz 95 bin TL yapıyor. İnsanlara artık söylerken çekinir oldum.
Malesef dışa bağımlılığımızı döviz kuru yükseldikçe dahada farkediyorum.
Teminatlı olarak yurtdışı fon kredisi ihtiyacı olan varsa yardımcı olurum. Sicil falan önemli değil. Yalnız en az 15 en fazla 50 milyon dolar veriyorlar. Birkaç milyon dolarlık işlere bakmıyorlar. Yıllık geri ödemeli 5 yıl vadeli faiz oranı basit faiz üzerinden %6. TRdeki bankalar %8den veriyorlar. Proje üzerinede alabiliyorsunuz normal borç yapılandırma diyerekde alabiliyorsunuz. Genel Şartların bulunduğu bir yazı var elimde isteyen olursa gönderebilirim.
1,5 ay oldu yurtdisindan geleli, is bakiniyorum. Yagmur gibi cv gonderiyorum, 1 yerden donus oldu sadece. Piyasa bitmis.
Deniz, deniz ticaret alaninda is aramaktayim. Avukatim. Ingilterede bu alanda yuksek yaptim.
Varsa o sektorde olan veya ilgili kisilere kontak kurmami saglayacak, isi alirsam ilk maasim kendisinin :)
@KemalHDH
Abi öncelikle paragrafınla alakalı yorumlarımı ; haksızsam yaşının tecrübesiyle hoş göreceğini düşünerek yazıyorum .
Ayıbı yok bu işlerin ben de gizli saklı konuşmayı veya konuyu saptırmayı sevmem .
Bahsettiğin işin rakamlarını görünce önce güldüm sonra da aklımdakileri bi yazayım dedim vaktim çok nasılsa .
Yurtdışı kredi fonları ile alakalı kendi şirketimizin finans kısmında bir takım tecrübeler edindim , ki bana göre en azından yorum yapabilecek yeterlilikteyim ( yanlış ya da eksik olduğum yerde daha tecrübeli olan abilerimiz , kardeşlerimiz düzeltirse sevinirim ) .
Şimdi öncelikle 15 / 50 milyon dolar gibi rakamları bugün Türkiye şartlarında talep edebilmek için ( dikkatinizi çekerim fon başvurusundan önceki başvurabilir miyim TALEBİ ) ; '' BABAYIM AĞAYIM PAŞAYIM HOLDİNG'IM VAR TEMINATIM VAR '' diyen adam bile önce bizzat Ekonomi Bakanı'ının kendisinden ve en az 2 özel kalem danışmanından belli şartları karşıladığını göstererek DESTUR almak zorunda :D . ( işleyişin en basite indirgenmiş mahalle ağzı kısmı burası aslında ; konuya en uzak arkadaşımız bile az çok kavrayabilsin diye tek cümle de kaç kişinin yolluk alacağını ve zaten geçmişten süregelen bir ticari aktivite ve önyeterlilik olmadan imkansıza yakın olduğunu anlatmak istedim :D )
Şimdi abi demişsin ki SİCİL önemsiz , bizde diyelim ki yukaridaki duruma rağmen gaza geldik niyetlendik ? Elindeki yazının içeriği tam olarak nedir bilmiyorum ama yukarıda bahsettiğim Ticari kısmı bir kenara bırakarak TEMİNATLI ŞAHIS üzerinden yürüyorum ve kafamda kurup şuraya bağlıyorum .
1 - 15 milyon kredi için minimum 30 MİLYONLUK TAŞINMAZ VEYA BORSA DEĞER ENDEKSLİ HİSSE SENEDİM MEVCUT ( yurtdışı fonları başka teminat kabul etmiyor )
2 - Benim bu kadar varlığım varken özellikle YURTDIŞINDAN FON'A İHTİYACIM VAR GOOGLE'DA FORUMLARDA ARIYORUM .
Yukarıdaki kısmı baştan sona okuyunca sence mantıklı mı ? Bence değil :D
Benimde bütün bunları kafamda birleştirince kafamda 2 ihtimal oluşuyor herkesin affına sığınıyorum haksız da olabilirim ama yazicam :D
YA SEN YOLUNA ÇIKTIN INCEDEN NE DOLANDIRIRSAM KARDIR DIYE DUSUNUYORSUN
YA DA HARBIDEN PALM JUMERIAH'IN ASYA/AVRUPA TEMSILCILIGINDE ONEMLI BI CEO'SUN BIZIMLE KAFA BULUYORSUN .
Mikail, önemli değil dışarıdan bakan birisi için gayet normal. Olağan yani. Öncelikle alınmadım. Anlattığım şey bize gelmiş bir iş. Ortadoğu temsilcisiyle bizzat görüştük. Fonun TR merkezinde bulunduk daha önceki kredilerini hesaplarını aklınıza ne geliyorsa fizibilitesini yaptık ve sağlamlığını gördük. Yoksa burda çıkıpta şöyle birşey var diye hiçbir işe kefil olamam. Şahsen bizim gücümüz yetmez o miktarlarda teminat yada hisse mümkün değil. Olsa ve yeterli gelse biz zaten girerdik. Sicil olayı şu şekilde, eğer referansınız (vekil olur vs olur) kuvvetliyse problem yok. Benim burdaki çıkarım nedir peki yazdıklarından meselenin asıl göze batan noktası bu onu söyleyim. Kimseden bir şey talep etmiyorum. Ben Ceo yada yetkili değilim sonuçta fonda. Krediye yönlendiririm karşı taraf kredisini alır bende komisyon olarak ne anlaştıysam onu alırım. Herkes istediğini elde etmiş olur. Yeni yeni toparlıyoruz büyük br firmaya bu konuda aracılık etsem elime geçenle çok rahatlarız. Yoksa arkası boş bir işle ne kendimi nede başkasını yormaya gerek yok.
Kimseyle kafa bulmuyorum. : ) Lafım meclisten dışarı kimse salak değil. Kimseyi enayi yerine koyacakta değiliz. Techturkeyde üye arkadaşların üye profillerinin durumları belli zaten varmı burda iş adamı yada trilyoner? Sanmam çevresinde olan varsa diye söyledim zaten. Bizim oğlanın Organizede işini bağladığı bir abisi vardı ahşap farbrikssı var hatta Koçtaşa üretim yapıyor ona sunduk. İnanmadı adamki kendi nezdinde kredimiz ticaretimiz on numaradır bilir bizi ama mantıklı gelmedi. Sonra geçen hafta İstanbul'a geldik beraber aha dedik gördü herşeyi. 3 gün araştırdı etti teminatını hazırladı ama bu rakamlara göre 8 milyon dolar kadar açığı çıktı teminat yetersiz geldi yani. Her neyse bahsettiğim rakamlar 300 500bin olsa dersinki ha bunda bir iş var ama asgari 15 milyon usd diyorum.
Velhasıl kelam düşündüğün gibi değil dostum. Bu forumdan çok dolandırıcı geçti eskiden beridir sadece okuyarak takip ederim postacısı vardı galericisi vardı vs ister istemez negatif düşünmekte haklısınız ona birşey diyemem ama dediğim gibi fikrimiz zikrimiz bozuk olsa böyle birşeyi burdan yapacak değiliz burdan beklenmez yani öyle birşey.
Konuyu burada kapatalım yanlış anlaşılma olmasın. Mikail benim bahsettiğim fon ile ilgili seninde bir GPT yapacağını rica ederek (gerekli bilgileri verdikten sonra) konuya pm ile devam edelim ricam bu kardeşim. Rahatsız olurum ben hakkımda yanlış intibadan negatif düşünülmesinden.
Bu kemal forumun başına bir gün iş açacak.
demedi deme ibrahim.
bizim çok iyi vallaa durmadan döşüyozz :D
2.el araç işimiz berbat 6 yıldır gördüğüm en zayıf dönem. 40 bin liralık 100 bin km deki araç bile satılmıyor. Akaryakıt desen fiyatlar ortada kar oranlarına müdahale edildi. Bu devirde aydan aya bırak kar yapmayı başa baş getiren haline şükretsin
40 yıllık sırketımız ılk kez bu sene zarar ıle yılı kapatıcak...
Bız bu haldeysek,dıgerlerını dusunemıyorum.
Emegı gecen herkesın allah belasını versın.
Sorun yok,bızım herseyımız acık. Dagıtım,depolama ve dolum.
Ayrıca naklıye,ıstasyon vs vs.....
Bugün bir mükellefimizin daha işi bırakma dilekçesini vermiş bulunuyoruz. 70 adetlerden 43 e kadar düştük.
Allah emeği geçen herkesten razı olsun.
ikinciyeninin açık arttırmalarını takip ediyorum bir süredir, bakıldığında tam esnaf işi piyasa arabası diye nitelendirilecek dizel otomatik düşük kmli aile araçlarına teklif bile verilmiyor.
Önceden yazdım , yine yazayım. İş var , ödeme yok. Bu arada kriz sadece orta ve küçük ölçekleri vurmamış olacak ki , 3. Havalimanında taşöronları şutladılar.
Geçen yıl işimizi kaybettikten sonra ''bir daha camdan dışarı kafamı uzatmam'' demiştim ama bu süre içinde nasıl becerebildiysem geberip gitmediğim için, mecburen bir iş yapmam gerekti.
Askerlik, tecrübe gibi bahanelerle iş bulamadığım için mecburen başka alternatifler aradım. Hobi olarak denediğim e-ticareti normal bir şekilde yapayım dedim ve ocaktan beri yapmaya çalışıyorum.
Ocak, şubat 1-2 siparişle başladı, martta yine pek sipariş yoktu ama sonrasında 100'lü siparişlere yaklaştım. İlk başta kar marjım yüksekti. Pahada pek hafif olmayan şeyler sattığım için güzel çevirmeye başlayacak gibiydi ki bu aya kadar.
Kargo şirketim ocaktan beri 2. kez fiyatlara zam geldi diye mail attı.
Son 2 ayda tüm ambalaj malzemeleri %30 civarı zamlandı.
Kulandığım ham madde dolarla.
Yaptırdığım işlemin saati euro cinsinden
Boya fiyatları zamlandı. Sadece son 15 günde m2 fiyatı %20 arttı
Tek artmayan şey fiyatlarımız. Kar marjı, yaptığına değmeyecek düzeye gelmeye başladı ama mecbur uğraşıyorsun. Birde üstüne sürüm düşmeye başladı.
http://i68.tinypic.com/10ct309.png
Bu son 1 aylık satış grafiğim. 2 haftadır görüldüğü üzere çok durgun. Son 1 ay 29 satış, son 2 hafta sadece 5 satış. Nisanda 72, mayısta 106 siparişim vardı.
Şuan fiyata zam yapmam lazım ama tamamen kesilirse ne yapacağım?
Elim kolum bağlandı yine ya.
Kazanıp vergilendirilme diye bir şey yok ki. Devlet kazansada kazanmasada sürekli üreten insanın tepesinde.
Dalgalı gidiyor bi gün çok iyi bi gün kötü. Müşteriye zam geldi diyorsun,işçilikten indirim yap diyor.
Bu aralar bütün ödemeler çek olarak geldiği için bankada limitim doldu, sanırım kimsede nakit yok, var mıdır burda faktoringle uğraşan?
Hiç bir firmadan para alamıyoruz 2 fatura biriktiriyorlar ödeme alana kadar canım çıkıyor birde yok patron yok yok yemeğe çıktı tarzı beyaz yalsnlar yüzünden iki kuruş karımda benzin parasına gidiyor. Piyasada kimsede para yok iki büyük firmaya mal vermeyi kesmek zorunda kaldım ödeme alamadığından. Geçen 2-3 ay önce rafta sattığım ürün fiyatına aynı ürünü alamıyorum haliyle mağzaya gelen müşterilerlede anlaşamıyoruz. Sanki ülkenin halinden haberleri yokmuş gibi pahlıcısınız falan diyen oluyor kimide anlıyor zaten. Sinir stresten kafayı yeme eşiğine geldik artık. Durum her geçen gün kötüye gidiyor ve değişiceğine her şey aynı kalıyor :(
seçim bitti, pazartesi günü Zeytinburnu LocaMahall projesinden aradılar, 'tamam hadi gelin de bitirelim şu işi!'... yaklaşık 4 aydır uğraşıyorum işi almaya...
seçim bitti, salı günü Ankara'dan büyük bir projeden aradılar 'analizleri güncelleyip fiyatımızı hazırlayalım'... dün akşam 18:000 'hayırlı olsun!'...
eldeki projeler süratle tamamlanacak görünen o, ama ötesini bilemiyorum, sadece inşat yapmaya devam edersek en fazla 2 sene daha gider ülke...
Uzun süredir otomotivdeyim sektör ne kadar daha canlı kalacak bilmiyorum. Ki kanserli bir vücut gibi şuanda otomotiv yavaş yavaş iflas ediyor, perakende satışlar düşerken rent kiralamalar artıyor.
Hurda yasası çıkardılar ama hurda yasası tam devreye girene kadar araçlar 4 yada 5 defa zamlandı ve müşterilerin alacakları max 10 bin araçların üstüne geçirildi :)
Şuan 1.25 rio orta ayar 70bin , 1.4 dizel başlangıç 90 bin oldu. Ben düşünüyorum çıkamıyorum işin içinden bu tarz araçlara bu paralar komik geliyor :)
Kamyonet satıyoruz ki 1.5 yıl önce 45 bin gibi dünyaları sattık şuan 2018'i 80bin gibi geliyor. Kamyonet bu araç yani ekstra hiçbirşeyi yok ve bunu alan adam para kazanacak ,evine ekmek götürecek.
Geçtiğimiz yıla bakıyorum birde geçirdiğimiz ilk yarıma bakıyorum ciddi çöküyoruz. Herkez için geçerli bu ama insanları anlamakta zorluk çekiyorum. O parti bu parti olayıda değil olay aslında. Herkez gırtlağa kadar kredi kartlarına girmiş durumda. Şuan ülkede sanmıyorum borçsuz insan olsun ama 3 ama 5 muhakkak bir çıtır tüketici vardır.
Allah sonumuzu hayır etsin, gidişat hiç iyi değil ve nereye kadar dayanılacak bilmiyorum.
25 yaşındayım copy center'da çalışıyorum. Patronum abim gibidir, abi kardeş çalıştırıyoruz. Tamamen perakendeyiz şuan toptan yaptığımız büyük işlerin hiç biri kalmadı. 200 tl'den büyük iş bastığımız çok nadir. 3 5 20 tl diye gidiyor her müşteri. İşler iyi gibi ama toplanan giderlere ancak yetiyor. Herşeyimiz kurla doğal olarak Türk malı hiç bir şey yok dükkanda. Kalemden kağıda herşey yabancı, makineleri zaten saymıyorum... Fiyatlarımızı zamladık biraz, bir çok ürün ve baskıda da zam yapamadık kardan yiyoruz. Bakın seri siyah beyaz fotokopi 15 kuruş oldu! Benim için bile çok bu fiyat ama ne yapalım... Müşteri tepki gösteriyor haber izliyormusunuz diyorum, kurlar kaç para diyorum? cevap vermiyor müşteri... Göz göre göre krizdeyiz ama insanlar ya farkında değil ya da umurlarında değil. 5 tl'ye kart veriyorlar. Hayırlısı olsun ne diyelim halkımız seçti %52 ile o yüzden acımak yok. İndirim falan yok liste fiyatı neyse o artık
Calistigim firma iflasini istedigi icin is sahibinden 3 maasini alabiliyorsun. Genellikle devlet kurumlari ile calistigim icin Tokiden mumkun degil bir donus yok , bildigin banane diyorlar , iller bankasından alirim diye dusunuyordum avukatima yazi yazdirdim resmi yazi olarak tamam dediler 3aydir bekliyorum telefonlarina bakmiyorlar . Devletten yasa olarak, hakkim olan maasimi alamiyorum , esnafin isi cidden cok zor.