User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
45 sonuçtan 39 ile 45 arası

Konu: motorlu kuryeler hakkında düşündükleriniz neler...

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    ben motor severim ama bazıları gerçekten insanı çileden çıkartıyo kaldırımda yürüyorum tam gaz üzerime geliyo bir de korna çalıyo trafiktede aynı hondam varken hb olduğu için arkaya çok hakimdim arakama bir motor geldi çarşı trafiği sinyalim sağ doğru yakılı dönücem tam dönüşe yaklaştım müsayit yol durmadan dönücem arkamdan gazlayıp sağıma girdi önüme geçti farketmesem eğer vicdan azabı duyucam yine aynı olayın benzerini geçen gece yaşadım o daha da felaketti gecenin karanlığında farları falan hiç bir şeyi yok dönemece benle birlikte girmeye çalışıyo anlıcağınız arabalara ve kurallara saygı gösteren motorcuya her zaman saygı gösteririm aynı şekilde yunus ekipleride yapıyo ne siren ne korna hşşt diye sağ tarafımı yalayarak geçiyolar az kaysam uçucak
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motorcuların kavrayamadığı bir şey var galiba ayak tepkisi el tepkisi kadar hızlo değil onların manevralarına aynı hızda cevap vermemizi bekliyolar galiba motorculara uyuz değildim taki şu millete küfür edip videoya çeken kansız iti görene kadar

onur200sx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yenibosnadan bakirkoye her gun dersaneye gidip geliyorum. En fazla 15-20 dakika motor üzerinde oluyorum ve söyleyebileceğim tek şey allah o kurye arkadaslara sabır versin. Tabi ki dengesiz olanları bir kenara koymak lazım.

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir motorsiklet kullanıcısı olarak yazıcam ,

sizin şikayet ettiğiniz , kullanım tarzını tehlikeli bulduğunuz motorsiklet kullanıcısını en az 10 ile çarpın işte bizim hayatımıza kasteden o kadar otomobil sürücüsü var. O yüzden kimse kuryeye ona buna uyuz oldu diye tüm iki tekercileri yargılamasın.

Bu işin çözümü karşılıklı saygı hoşgörü , daha da önemlisi eğitimdir.
    Dr.Ecu

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle bir otomobil sürücüsü olarak şunu söyleyebilirim ki trafikte dikkatsiz olan taraflar çoğunlukla otomobil sürücüleri.Motosiklet sürücüleri genel itibariyle dikkatliler zaten çünkü olası bir hata durumunda mefta olabilitesi yüksek bir araç kullandığının farkındalar.Biz otomobil sürücülerinin bu tarz konuları eleştirirken bilmediğimiz bazı şeyler var.Bu yüzden motosikletler ve sürücüleri diğer trafik faktörleri tarafından pek sevilmez.Bu pek bilinmeyen durumların en önemlisi motosiklet trafikte asla bir otomobil gibi kullanılmaz.Mesela trafikte şeridi ortalayıp gidemez önündeki araçların lastiklerinin hizasını takip eder.Bunun sebebi şudur ; otomobiller çukurları , büyük taşları , kamyonetin arkasından düşmüş limon kasasını , buzdolabı kartonunu ortalayıp geçerler ve lastiklerini o cisimlerle temas ettirmezler.Bu cisimler motosiklet sürücüsü için hayati önem taşıyan varlıklardır.ve bu tarz olaylar saniyelik olduğu için lastiklere göre mevzilenirler.Genelliklede orası aynaların kör noktaları olur , o yüzden bize bir anda çıkmış gibi görünürler. Bir diğer kural bir şekilde trafik kilitlendiyse veya kırmızı ışık yanıp trafik durduysa motosikletinde otomobiller gibi şeridinde durmasını beklememeliyiz.Motosiklet hep trafiğin başını yakalamak ister , şayet trafiğin içinde kalırsa diğer araçların arasında gözükmez ve çok geçmeden imha edilir.Dikkat edin kırmızı ışıklarda da motosikletler hep başa geçerler.Motosikletin trafiğin akış hızından 10-15 km/h hızlı olması gerektiği , düşük bir hacime sahipse mümkün olduğu sürece aynı şeritte 1 dakikadan fazla bulunmaması gibi bir sürü konu var.Bu söylediklerim profesyonel-kurumsal motosiklet eğitimlerine gidenlere anlatılır.Şimdi ne alaka kardeşim trafik kuralları var bilmem neler var diyebilirsiniz.Maalesef bu trafik kuralları medeni bir ülkeye göre çıkarılmış yani bizden oldukça uzak.İnsanların büyük çoğunluğu motosikleti sağdan gitmek zorunda olan bir araç olarak görüyorlar hala ve sol şeritte 100 km/h gibi hızlarda giderken bile ezmeye hiç çekinmiyorlar.Velhasılıkelam bir motosiklet sürücüsünü anlamak için bulunduğunuz ilin trafiğinde bir motosiklete artçı olarak katılın.3-4 saat yeterde artar zaten. Açıkcası ben istanbul gibi bir şehirde motosiklet sürmeye ceserat edemiyorum ve sürenlere saygı duyuyorum.
    NOT: Bu yazdıklarım insan gibi , kendisinin ve başkasının canını-malını tehlikeye atmadan , en önemlisi motorlu araçlara tahsis edilmiş yolda giden motosiklet sürücüleri için yazılmıştır.
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

yagizs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki ya bisklet sürücüleri ? haftasonları zaten yogun olan tek şeritli yolda trafiği allak bullak edip, keyif yapmaları ? Birileri çarptığı zaman etrafa tepki yağdırıp entel entel sosyal mesaj vermeleri ?

En az motorlu kuryeler kadar bunlar da trafik düzenini bozuyor kimse kusura bakmasın

saygı göstermiyorum bu şekilde trafiği işgal eden sürücülere.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)